Tibia

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Basszus tegnap meghaltam azért ,mert üldözött 3 berserk 0 manám volt és sárgába voltam. Már csak a potikba bízhattam amik nálam voltak. Megnyomom hotkey-t ,kiírja h using one of xy health potion és nem itta meg!
Potit se fogok többet venni ,pénzkidobás...

egyetértek Bobberral, minden új embert le kell pk-zni, mert 10-bõl 9 úgyis abbahagyja, és legalább mi jól szórakozunk, mielõtt lépnek 😄

én vállalom Kicsi Tibit, ha már Ramnak nem volt szíve a dologhoz 😛
valaki vezeti majd a fraglistát? 😛

egyébként szerintem tök automatikusan lehet átvenni az aktív fodosokat, nem tudom mennyi aktív emberke van a guild vezetõségében, de Arcor például bármit megcsinál, ha elõtte kap !*INGYEN*! egy bp manafluidot 😛

Thou art a very pleasant little rabbit.

Nekem még nincs is soft bootsom <#rinya>

Én speciel már 2007 eleje óta játszom ezzel a karival és még mondig a 25-ös szinten vagyok... Na jó, ezt csak azért hogy nem 2 kategória van: aki 2-3 hét alatt abbahagyja és aki 2 hét alatt lép 30 lvlt, hanem én is 😊

No roots: no tree. No family: no me. (Faithless - No Roots)

Bexter
Okés én benne vagyok.
És ha nincs másnak épitõ ötlete ehhez akkor alkalmazhatnánk ezt 😊

http://bexter.hu Szép Fényeket!

Egyetértek.

Ha meg venni akar akkor továbbra is fordulhat hozzánk - legalább megtanulja használni a safe trade-et 😊

És valószínûleg nem is húzzuk le... annyira <#eplus2>

21:42 Ram Abbalah [207]: van olyan, hogy holy runa?????

Bexter
Ebben sajnos mi is hibásak vagyunk 😞
minimalizálni kéne az ajándék cucokat és nem ismételni az adást egy playernek. Kapjon csak 1-2 bp et meg egy normális kardot vagy buzogányt oszt ennyi. (ha jol rémlik én is ennyit kaptam) 😄

egy-két fontosabb cucc - egy kard és egy armor - vagy valami hasonló.
Azért ne teli depóval várjuk mainlanden 😊))

szerintem az továbbra is mehet.

Viszont amit megfigyeltem:
Ha valakit full cuccba felszerelsz, az sosem fogja megtanulni értékelni azt amit kapott. Az ilyen player szerintem gyakrabban kopik ki, mint az aki egyedül szenvedi végig magát rookon - és saját maga szedi össze az elsõ plate setjét.

A legrosszabb amivel találkoztam az volt, hogy kihalt az illetõ, majd kért - és kapott másik cuccot helyette.

Ez szerintem egy picit túlzás.

Nézz körül, hol tartunk.
A mostani nyúbik már a soft bootsunkat akarják kölcsönkérni....

Bexter
És a cucc adogatás az mehet elötte? 😊
Van pár bp newbie felszerelésem 😄

20 elõtt ignore 😊

&#63743;

ömm elolvastam és nem értettem meg magam elsõre.

Szóval:
20-tól ismerkedés
30-tól guild tagság (opcionális)
vagy valami hasonló

Bexter
Szoval ha önerejébõl elérte 20 at utána pajtizunk velük meg ajándékozunk meg stb?

Most hogy ilyen jól felpörögtünk:
nem azokról beszélek akik ebben a pillanatban estek át rookról.
Ezeket az embereket eddig is segítettük/támogattuk - lásd Bex/Zak/jómagam.

Ha csak azokkal foglalkozunk aki a 20-at eléri, akkor már "jól állunk" - innen lehet triggerelni a megismerését 😊)

És ha az illetõ megérdemli, akkor ezzel belépést nyerhet a guildekbe is.

Személyes véleményem az, hogy abból lesz valaki, aki önállóan v. kevés segítséggel el tudja érnia 30-as szintet.

Szerintem ez nem egy kõbe vésett útmutató - részemrõl csak egy ajánlás - amitõl +/- irányba el lehet térni.

Uff, szóltam 😊

Bexter
Most hogy igy kibeszéljük õket remélem csuklanak.
De én mért csuklok akkor? :S

Bexter
De itt most a newbiekrol van szo nem az elment pénzekrõl 😄

Shiwo
most miért védekezel ? nem mondtam, hogy nem fizetted..csak úgy megjegyeztem általánosságban, hogy mennyi pénzem ment el gh-ra, mint ahogy te is megjegyezted, hogy mennyi pénzed ment el a newbikra..én se sírok utána , te se, csak úgy mondtuk..

RPG, Photoshop, \../, `;,,;´ ,\../

Bexter
szerintem minden rámesõ bért kifizettem.

És meddig tart kitenni, hogyha tényleg egykét hét után abbahagyja?
Egyszerûbb szerintem megadni a lehetõséget mindenkinek, mint azt mondani sry nem veszünk be mert úgyis abbahagyod két hét múlva.

&#63743;

Shiwo
nekem meg összességében 100k+ -om volt a gh-ban, amit lényegében csak te használtál.. nem érdekel a dolog, csak úgy mondom..

Bexter
Szerintem kevés az a newbie aki tõlem nem kapot valamilyen cuccost.
Persze mint lejjeb irták 2-3 hét és eltüntek. Nem sajnálom rájuk a feles kis cucaimat, de hogy már 50k felet vagyok az is tuti. Szivesen adok, de akkor maradjon isl.

A newbik meghívásáról meg annyit, hogy szerintem pár nap alatt kiderül, hogy kit érdemes meghívni, és kit nem. Az olyan játékost, akit már ismer valaki, és szerinte jó fej, azt simán meghívtuk eddig is (asszem), aki meg bolond, arról hamar kiderül, hogy felesleges rá az idõt pazarolni(pl második mondata, hogy adjál xy cuccot).

Sry ha netán kicsit kapkodós amit írok, és nem teljesen világos, de melóban vok 😛

Bobber
Ja és csak hogy szítsam a flémet😊

nekem azzal volt teli mindig is a tököm hogy a sok noobi kis karakter sirt hoyg ezt meg azt meg amazt adjunk nekik ide oda amoda vigyük gyakni stb
és valóban ha 1-2-3 hét után abahagyja a játékot akor minek csinálja az ember?
amugy lehet hog azt kéne velük is csin mint annó velünk csinálta nood meg gyud
tanuljátok meg mi merre van erre lehet menni erre nem
és amikor már nagyon sirtunk mert végre 3 hét alatt sikerült elérni a 20 as szintet hogy mostmár mi nagyon kemények vagyunk akkor levittek minket és megtörtént az a nevezetes gs hunt😊
szóval ha játszanék akkor lehet hogy ezt a taktikát követnéám hogy 20 as szinten minden kicsit le pk-znék😊
csak hogy tudja magát hova tenni😊

de jó hogy úgy osztom az észt hogy nem is vagyok aktív😊)))

Nem vagyok magamnál. Kérem, hagyjon üzenetet.

Catti
na jó, figyelek inkább órára..

spam end

Catti
elmagyarázom*

mármint hogyan kell érteni engem..

Catti
Jaja, én sem értem miért kell mindent mindig méáshogy érteni, de majd megmagyarázom, hogy hogy értsél. 😄DD

Én ha gyakok, akkor nem igazán szoktam irogatni/olvasgatni channeleket. Amikor sokan vannak fent, akkor meg nem is próbálom követni, mert annyian írnak, hogy csak na 😊
Amikor belépek, akkor az elsõ dolgom megnyitni a privát és a guild channelt, az más kérdés, hogy mennyire vagyok aktív, de olvasgatni szoktam, ha ráérek.
Régebben megpróbáltam minden newbie játékost felkarolni, de ahogy írták 10 pléjerbõl 9 felejtõs, mivel pár nap/hét után hagyja a játékot. A maradék 1 meg marad valaki másra.

Jó, majd ezt is magyarázd meg plx: #94786

&#63743;

Bobber
na akor csak hogy én is hozzászoljak😊

Shiwo ha elmész és mondjuk kemény lényt gyaksz akor szerintm nem nagyon fogod olvasgatni a csetet
menj el süsüt gyakno olyan helyre ahol több respel egyszerre vagy menj el AS-ezni
ill tudom hogy ez már idejét multa dolog mert hoyg távolsági lett a vis sokkal könnyebb lett a dolog de anno mikor én még játszottam volt hogy a privit se vettem észre annyira a gyakásra kellet koncentrálni nem hogy a guild csetre nézzek😊
szóval ez van
amugy meg aki akarja ugyis elolvassa a guild csetet akt meg nem érdekel annak meg ugyis tök mindegy hogy ki és mit beszél rajta😊

Nem vagyok magamnál. Kérem, hagyjon üzenetet.

Bexter
De voltam newbie mondtam hülyeséget ki is vágtam mint macskát.. 😄 Aztán sok honappal késöbb viszakerültem. Sokan használják a chanelt olyanokra mait priviben is el lehet intézni.
Én támogatom a két guild egyesülését. Nem lesz semmi gond, aki akarja a másokat ignorézi aztén kész. 😊

Catti
Jujj mi megy.. mindeki.. hmm.. sokan lángolnak 😊

Majd egyszer ha egyszer eljutok oda leírom, hogy mi van. Mármint hogy mit és hogyan értettetek félre. 😊

Shiwo
mintha te nem szoktál volna eszetlenségeket beszélni..mintha te nem lettél volna newbi..amúgy ha mindenki huntol, miért csodálkoztok, hogy pang a chanel..(mondjuk érdekes, én még aktív gyakó koromban is képes voltam azért írni a chanelre, mikor huntoltam)

egyszerüen nevetséges amúgy.. régen az volt a baj, hogy pg-chanelen nagy volt a nyüzsi, mert a newbik ott dumáltak..most az a baj, hogy pangás van...ha az aktív fodosok maradéka is megy a pg-be, megint az lesz a baj, hogy nagy a nyüzsgés ? meg máig nem értem, hogy miért csak 3-4 olyan ember van, akinek nem okoz problémát kivárni azt az 5 percet, amíg lefut az invite..de ha nyit is valaki chanelt, 1-2 ember nem hajlandó megnyitni sem, mert xy-nal baja van (végülis ignore mi a ráknak van akkor..)
nekem nagyon úgy tünt és tûnik máig, hogy egyesek leszrják a közös kommunikációs próbálkozásokat, inkább elvonulnak és beszélgetnek azzal az 5-6 emberrel, akiket már 2-3 éve ismernek ingame..

Valóban jobban összerázódhatna a csapat, bevallom, hogy dl-ezés közben én kb 5-15 percenként futom át guildcsatit, hogy volt-e valami érdekes.

Ennek érdekében vállalom a friss hús egyszeri ingyen pkzását <#ravasz1>

11:20 Catti-bia [131]: imádom amikor valaki olyan hülye mint te :DDD

Bexter
A newbie-k meg folymatosan mondják a sok eszetlenséget chanelen persze h nem olvassa mindenki aki keményen huntol.

Shiwo
azmiatt az 1-2 miatt

Bexter
Mért kéne annyira megismerni õket amikor a legtöbb hamar eltünik a sülyesztõben és csak 1-2 marad meg?
😄

Ha már a guildek közti átlépésekrõl van szó - meg lehetne ezt oldani úgy, hogy ne kelljen mindenkinek jóváhagyni az átlépést?

Ennyi bizalmat igazán megelõlegezhetünk(?) fõleg azoknak, akiket talikról évek óta ismerünk - valahol épp errõl kellene szólnia ennek, vagy nem?

A GH kérdésben Arcorral teljesen egyetértek.
Ha már flame, legyen rendes lángja :p

Továbbá feldobnék egy új témát is (érzem a vesztem, valszeg külön egyszemélyes guildem lesz ezután).

Véleményem szerint a Vice Leadereknek / Leadernek aktívabban kellene közremûködniük a newbie-k megismerésében. Jelenleg nem mondanám azt, hogy ez így zajlik.

Ki mit gondol errõl?

Bexter
Name: Kicsi Tibi
Comment: I'm in GP member thanks for all the members of the guild. I will try to be one of the biggest warrior of the New Hope!

GP? 😄DDDD

Le capuerazlak! <#puszi>

Nem tom, de lassan kéne 😊

CattiBrie
Lebrúszlízol? 😊

Mikor találkozunk? 😊

[/spam]&#8482;

Minnyá összeverek mindenkit! 😛

CattiBrie
Beszótá? 😊

[/spam]&#8482;

Shaman
Végre flame van a totyikban!! :-pp

(valszeg én egyike vagyok annak a 5%-nak,aki "old-player",de mégsincs háza. Ettõl függetlenül nekem azért nincs mert nem kell! (volt egy ideig),így nagy eséllyel szoba sem kell a Guildházban)

Uff szóltam! :-p

Nehogy má a nyúl vigye Apuskát!! -szólt Anyuska.

CattiBrie

<#eplus2>

<#hehe>

[/spam]&#8482;

Shiwo
valóban, a FoD létrejöttéhez több köze van Ramnak, mint Cattinak.. de pont ezért írtam is, hogy az elsõ kilépésem alkalmával nem tetszett a dolog..nem áll szándékomban veszekedni, csak Catti mostani kommentjeit olvasva megint elõjön az az érzésem, hogy vannak az "old" PG-sek, õk lényegében a PG, nekik mindent szabad, övék mindenben az elsöbbség, stb. és mindenki más csak megtürt csõcselék.. és tényleg nem fér a fejembe, hogy mi a rákot kell kötekednie azon, hogy ki lakik a GH-ban..ott a lehetõség, bárki jelentkezhet rá..ha az "old" playerek közül ha akar valaki jelentkezni,majd jelentkezik, biztos jut neki, nem lesz az, hogy "ja bocs, a sok newbi kitúrt"..amúgy meg az aktív "old playerek" 95%-ának szerintem van prémije, s saját háza is, az 1-2 kivétel ha akad, meg képes szólni önerõbõl, s nincs szükségük egy szószólóra... nem tom ti hogy vagytok vele, de Catti #94765-as és #94773 -as kommentjébõl számomra süt a "nagyképü büszkeség" és egy csipetnyi ellenséges hangulata is van szerintem a mondatainak..

mindenzt leírom, nem akarok a háta mögött beszélni, inkább tisztázzuk a dolgot..max veszekszünk 1 jót, megnyugszunk 1 idõ után s mindenki heppi lesz..

szerintem ne veszekedjetek ilyesmin, sokan nem is szeretik kazt, szóval biztos nem lesz vita az ágyakért :-) meg kb. mindketten inaktívak vagytok

legyen megint 1 közös guild az aktív kariknak, és kisebb lesz a pangás a channeleken 😛

hogy anno 2 guild lett, az úgy emlékszem egyedül Ram lelkén szárad, mert nem volt túl beszédes guild chaten, mindig gyakott, nem ismerte a fél guildot, viszont zavarta valakik spammelése és mindenkit 8 éves spammernek gondolt, így kipucolta nyáron a guildot a többiek megkérdezése nélkül

viszont azóta már mindenki ismer mindenkit, ugyanúgy volt közös channel, közös quest, szóval nem sok értelme volt a külön guildnak szerintem, bár nyilván én is berágtam volna, ha Ram kidob, de azért jóvátette questre hurcolással 😛

semmi életbevágó ellentét nincs a 2 guild között, szóval szerintem peace és unity megint 😛

Thou art a very pleasant little rabbit.

Shiwo
Catti megint kezd visszaesni abba a hozzáállásába, ami miatt már 1szer csúnyán összevesztem vele, s 1ik oka volt, hogy kiléptem (akkor elõszõr) a pb-bõl... lehet nem is kéne visszamennem és maradnom a fod-ba..

Nemértem egyébként még mindig, hogy neked mi károd származik abból ha a guildnek vagy egy guildhallja.

A Pannon Guardians guildben mindenkinek ugyanannyi joga van mint a másiknak. Javitsatok ki ha tévedek.

&#63743;

CattiBrie
Ne keverj egyet a mindenkivel..

Akkor a high szót cserélem old-ra. 😊

[/spam]&#8482;

A high PG-sek nem is akartak gh-t... "kénytelen leszek"

&#63743;