Tibia
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
http://bexter.hu Szép Fényeket!
pina,pinae (femininum) - bíborcsiga
Thou art a very pleasant little rabbit.
Egyébként sok ilyen érdekes név és utalás van a játékban: csontnevek, utalás filmekre, könyvekre, bill gatesre, a linuxra, helyekre, filozófusokra, írókra, más játékokra, eseményekre, mozgalmakra stb. Van hímsoviniszta npc, aki szóba sem áll nõi karakterrel, van olyan város, ahol a nõk (amazonok) uralkodnak, mert a férfiakról nincs túl jó véleményük, és ezt ki is fejtik, itt alkohol tilalom is van, a kocsmáros suttogó sörét csak a csatornarendszer egy rejtett zugában találod meg a város alatt 😛 Van focipálya és labda, sakktábla, lehet malmozni, van pacman szoba ellenséges szellemekkel és a padlón mindenféle gyümölcsökkel stb. 😛 A könyvek, táblák, sírfeliratok egy része csak azért létezik, hogy mosolyt csaljon az arcodra, egy része questekre utalás, míg a többi csak a hangulathoz, a történethez tesz hozzá valamit. Nyilván nem fog soha úgy kinézni egy utazás, mint a WoW-ban, a griffes térképnézõ körút helyett itt részeg hajóskapitány van, aki rossz helyen rak le mindig és hasonlók. A lényeg, hogy nem a grafikáért játsza senki a játékot, 11 éve csiszolgatják a készítõk, volt idejük mindenféle jópofa dolgot belerakni.
Ahol esetleg jogdíj viták miatt kötözködhetnének, ott megváltoztatnak egy-két betût, és így a játékos még ráismerhet/nevethet rajta.
Érdemes egyszer kipróbálni, a magyar társaság segítõkész (a szó hétköznapi értelmében, yachtot és kincseket ne várjál 😛), és elég sokáig tart, mire mindent felfedez az ember, mire minden apróságra rájön, szóval sokáig le tud kötni. Csak a külföldiekben nem szabad túlságosan megbízni, és érdemes a szabályokkal megismerkedni, mert érhetnek kellemetlen meglepetések.
sípcsont a neve ennek a játéknak ? XDDDD
Első a biztonság! - Avira Premium Security Suite megfelelő beállítással - más semmi.
Amúgy engem nem zavar.. illetve nem engem zavar. Csak eszembe jutott.
De igen, nem nyelvhelyességrõl van szó.. inkább érdekesség. 😊
[/spam]™
RPG, Photoshop, \../, `;,,;´ ,\../
Akkor még egy, kíváncsi vagyok, hogy tetszik.. aztán mehetünk a Catti topikba. 😊
Négyeshatoson bemondva:
"Felhívjuk kedves utasaink figyelmét, hogy a villamos a Móricz Zsigmond körtér felé közlekedik."
Kérdés: Miért kell elmondani, hogy felhívjuk az utasok figyelmét, amikor minden, amit a hangosbemondóban mondanak, azzal az utasok figyelmét hívják fel? ^^
[/spam]™
éjjelente furcsa hangokat hallani
A látszik már magában is szenvedõ, és ma is használt, a hallik ilyen szempontból már kényesebb, azt nem nagyon használjuk szerintem, de eredetileg az lenne a helyes a hallatszódik helyett, csak kikopott a nyelvbõl. Én inkább aktív ige használatát javaslom az utóbbi esetben és a látszikot az elsõ esetben, ahogy te is mondtad.
hackelték = feltörték
felhackelték =felfeltörték 😛
Rengeteg ilyen hibásan rögzült dolog van a köznyelvben:
eldeformálódott - ezt már tuti hallottad, és a "de-" az elején egy latin igekötõ, szóval az "el" már teljesen felesleges itt is.
Nem csak idegen szavaknál fordul elõ ilyesmi:
átbeszéltük - ettõl pl. feláll a hátamon a szõr, annyira durva hiba, és mégis olyan sokan használják, ez már mindennapos a menedzser konyhanyelvben, a megbeszéltük nem elég fontoskodó.
Éljen Grétsy László! <#worship>#worship>
Fool me once, shame on you. Fool me twice, I put you in the ground.
• Nem a zsemle kicsi, a pofátok nagy! • • Muszáj csak azért menni, mert van merre? •
Ja és a házamba vagyok szépen leültem a fotelembe és vártam a második server mass kicket.<#vigyor2>#vigyor2>
Eddig 3 nagyobbat kaptam, többet nem kérek.
Pás holnap.
21:42 Ram Abbalah [207]: van olyan, hogy holy runa?????
lvl70, mlvl 72 tibia.hu fejlesztő
Mi is a karaktered neve? 😄
• Nem a zsemle kicsi, a pofátok nagy! • • Muszáj csak azért menni, mert van merre? •
Az intelligens ember majdnem mindent nevetségesnek talál, az érzékeny ember szinte semmit.
Itt van még egy. <#idiota>#idiota> 18:30 You see Ketch up (Level 24). He is a sorcerer.
Külömben azért írkálok ide mert unatkozok <#buck>#buck>
http://bexter.hu Szép Fényeket!
Szerintem kimaradt a második u <#banplz>#banplz>
(nah, legalább megvan, hogy miért kaptad tegnap a hamburgert 😄 )
elõször fogd meg a fülét, és akkor már nem tud elfutni 😛