Tibia

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

CattiBrie
Webforditas.hu szerint a spanyol pina, ananászt jelent.

[/spam]™

Bexter
nyád 😄 de tényleg utálom a francia konyhát 😄 meg a csigát pfuj

http://bexter.hu Szép Fényeket!

eredetileg latin
pina,pinae (femininum) - bíborcsiga

Thou art a very pleasant little rabbit.

CattiBrie
Az elsõ bekezdésedet olvasva kérdem: a pina egy spanyol szó?

[/spam]™

A pina pedig bíborcsigát (gyanítom, hogy Bex ezért lett langyi, nem szereti a francia konyhát, és nem venne a szájába csigát), és a holt-ember kapcsoló nem egy olyan kapcsolót, amivel halottakat kapcsolgatsz 😛

Egyébként sok ilyen érdekes név és utalás van a játékban: csontnevek, utalás filmekre, könyvekre, bill gatesre, a linuxra, helyekre, filozófusokra, írókra, más játékokra, eseményekre, mozgalmakra stb. Van hímsoviniszta npc, aki szóba sem áll nõi karakterrel, van olyan város, ahol a nõk (amazonok) uralkodnak, mert a férfiakról nincs túl jó véleményük, és ezt ki is fejtik, itt alkohol tilalom is van, a kocsmáros suttogó sörét csak a csatornarendszer egy rejtett zugában találod meg a város alatt 😛 Van focipálya és labda, sakktábla, lehet malmozni, van pacman szoba ellenséges szellemekkel és a padlón mindenféle gyümölcsökkel stb. 😛 A könyvek, táblák, sírfeliratok egy része csak azért létezik, hogy mosolyt csaljon az arcodra, egy része questekre utalás, míg a többi csak a hangulathoz, a történethez tesz hozzá valamit. Nyilván nem fog soha úgy kinézni egy utazás, mint a WoW-ban, a griffes térképnézõ körút helyett itt részeg hajóskapitány van, aki rossz helyen rak le mindig és hasonlók. A lényeg, hogy nem a grafikáért játsza senki a játékot, 11 éve csiszolgatják a készítõk, volt idejük mindenféle jópofa dolgot belerakni.

Ahol esetleg jogdíj viták miatt kötözködhetnének, ott megváltoztatnak egy-két betût, és így a játékos még ráismerhet/nevethet rajta.

Érdemes egyszer kipróbálni, a magyar társaság segítõkész (a szó hétköznapi értelmében, yachtot és kincseket ne várjál 😛), és elég sokáig tart, mire mindent felfedez az ember, mire minden apróságra rájön, szóval sokáig le tud kötni. Csak a külföldiekben nem szabad túlságosan megbízni, és érdemes a szabályokkal megismerkedni, mert érhetnek kellemetlen meglepetések.

CattiBrie
Nem. Tibia a neve. 😊

[/spam]™

Arcor
Igen.

Fool me once, shame on you. Fool me twice, I put you in the ground.

Doomista
Tibia amúgy sípcsont-ot jelent xDD
sípcsont a neve ennek a játéknak ? XDDDD

Első a biztonság! - Avira Premium Security Suite megfelelő beállítással - más semmi.

CattiBrie
Jaaa, bocsi. .)
Amúgy engem nem zavar.. illetve nem engem zavar. Csak eszembe jutott.
De igen, nem nyelvhelyességrõl van szó.. inkább érdekesség. 😊

[/spam]™

CattiBrie
Zerg ilyen. 😄
Õ kezdi halloddal. 😄

[/spam]™

lehet, hogy arra gondolt, hogy hallod-e a gondolatait, mert akkor hiába nem tépi a száját 😄DD

Ha forgalmi rend változás miatt hangsúlyozni akarják, akkor rendben van szerintem, de ez már talán nem nyelvhelyesség, csak józan ész/logika kérdése, azaz számomra már ismeretlen terep <#idiota>

Shiwo
én azt utálom, mikor valaki úgy kezdi a mondanivalóját s hívja fel magára a figyelmet, hogy "hallod ?" és várja hogy figyelj rá...bannyeg, ha nem mond elötte semmit, akkor mit kéne hallanom ?!? mondja azt hogy "figyi" vagy "hé te láma" vagy bármi olyat, ami felszólít

RPG, Photoshop, \../, `;,,;´ ,\../

CattiBrie
Elég? :>

Akkor még egy, kíváncsi vagyok, hogy tetszik.. aztán mehetünk a Catti topikba. 😊

Négyeshatoson bemondva:
"Felhívjuk kedves utasaink figyelmét, hogy a villamos a Móricz Zsigmond körtér felé közlekedik."

Kérdés: Miért kell elmondani, hogy felhívjuk az utasok figyelmét, amikor minden, amit a hangosbemondóban mondanak, azzal az utasok figyelmét hívják fel? ^^

[/spam]&#8482;

vagy "(lehet) hallani"
éjjelente furcsa hangokat hallani

Elég 😛 Én úgy indokolnám, hogy a látszódikot duplán tesszük passzívvá, ami fölösleges, azonos funkciójú képzõket nem kell egymás mellé rakni.
A látszik már magában is szenvedõ, és ma is használt, a hallik ilyen szempontból már kényesebb, azt nem nagyon használjuk szerintem, de eredetileg az lenne a helyes a hallatszódik helyett, csak kikopott a nyelvbõl. Én inkább aktív ige használatát javaslom az utóbbi esetben és a látszikot az elsõ esetben, ahogy te is mondtad.

CattiBrie
Látszódik.. miért nem elég a látszik?

[/spam]&#8482;

Helytelen igekötõ használat, durva nyelvhelyességi hiba:
hackelték = feltörték
felhackelték =felfeltörték 😛

Rengeteg ilyen hibásan rögzült dolog van a köznyelvben:
eldeformálódott - ezt már tuti hallottad, és a "de-" az elején egy latin igekötõ, szóval az "el" már teljesen felesleges itt is.

Nem csak idegen szavaknál fordul elõ ilyesmi:
átbeszéltük - ettõl pl. feláll a hátamon a szõr, annyira durva hiba, és mégis olyan sokan használják, ez már mindennapos a menedzser konyhanyelvben, a megbeszéltük nem elég fontoskodó.

Éljen Grétsy László! <#worship>

a linkjét egy Tele-Catti-Zak kooperáció keretében nem raknátok majd be ide az egyebekbe?

maerlyn
ha minden jól megy, hamarost ti fogjátok beirogatni 😛

lvl70, mlvl 72 tibia.hu fejlesztő

Bredan
Telének üzenem megvolt a 94, és jelentem ghoul volt a szenvedõ áldozat...

\'Eccer élünk....

Arcor
Ezt a kifejezést sem hallotam még hogy "felhackoltak". Érdekes 😊

Fool me once, shame on you. Fool me twice, I put you in the ground.

<#wave> Vannak akik nem felejtenek....
Son Ice
Tudod jól, hogy én képtelen vagyok bármit is megjegyezni... Amúgy, Te ki is vagy? 😊

&#8226; Nem a zsemle kicsi, a pofátok nagy! &#8226; &#8226; Muszáj csak azért menni, mert van merre? &#8226;

CattiBrie
Emberkék milyen hajlamosak elfelejteni, hogy ki vagy. 😊

[/spam]&#8482;

Hahahaha...kerezsd vissza a nevemet<#taps>.

Ja és a házamba vagyok szépen leültem a fotelembe és vártam a második server mass kicket.<#vigyor2>
Nekem mára elég ennyi a kickekbõl...
Eddig 3 nagyobbat kaptam, többet nem kérek.
Pás holnap.

21:42 Ram Abbalah [207]: van olyan, hogy holy runa?????

maerlyn
Kilenckor még 949-en voltak online, negyedkor már csak 575-en, félre megint 742-en.

lvl70, mlvl 72 tibia.hu fejlesztő

Son Ice
Jah igen... most viszem az összes cuccod... 😊 😊 😊
Mi is a karaktered neve? 😄

&#8226; Nem a zsemle kicsi, a pofátok nagy! &#8226; &#8226; Muszáj csak azért menni, mert van merre? &#8226;

Lol... már kezdtem azt hinni hogy felhackoltak xD
szinten 😞

Az intelligens ember majdnem mindent nevetségesnek talál, az érzékeny ember szinte semmit.

Tygep
engem kivágott és nem enged vissza

Son Ice
Csak én maradtam ingame?

lol... Hát neked külömb a felfogásod mint az enyém. + Meg mért azért mert csak 1 betû kellet a kiegészítéséhez.

Itt van még egy. <#idiota> 18:30 You see Ketch up (Level 24). He is a sorcerer.

Külömben azért írkálok ide mert unatkozok <#buck>
Bexter
mért van az hogy ebbõl elõbb eszembe jutott a punci mint a pucu? 😄

17:22 You see Pucmaster (Level 50). He is an elite knight.

Szerintem kimaradt a második u <#banplz>
Bexter
Még eteted is? 😄

Shiwo
BSZ Bredan ! 😊

(nah, legalább megvan, hogy miért kaptad tegnap a hamburgert 😄 )

egyszerre a kettõt
elõször fogd meg a fülét, és akkor már nem tud elfutni 😛

Bredan
Kösz mindenkinek

\'Eccer élünk....

Bexter
Asszem ma mást is megfogok húzkodni 😄

Boldosz szuletesnapot Bredan <#worship>

láttam én is, de enera vagy vmi ilyesmi szerver, nem tudom, ahhoz van-e köze

Boldog születésnapot Bredan!

BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT BREDAN!<#taps>

Shiwo
félreérted... a magyar "csaj" szó gyõzike féle kiejtéssel..

Catti
Az nem gádzsi? (nem tom hogy kell írni)

Shiwo
wazze... mi van itt a napokban ? 😊 olyan emberkéket látni ingém, mint Mathias, Sarkanyolo, Bredan, de ma este pár percre Farkaslovas is bekukkantott...

Shiwo
csaj roma tájszólásban

Catti
Mi az a Chaye?