Milyen ez a világegyetem?

Oldal 1 / 2Következő →

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

tigeroo
Ez a világegyetem egys kaki! Van sok bolygó, itt-ott egy UFO...
The Garrett
bicskaval. ahogy eddigis

I\'m a Goodfella just like Deniro, punk.

angello
nincs kanál!
meg tányér hogy fogok így ebédelni?

Itt van a bölcsesség. Akinek értelme van, számlálja meg a fenevad számát, mert emberi szám, és annak száma hatszázhatvanhat.

sz4bolcs
bip

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

izgi
harakiri
szép színes, nekem teccik 😊

\"A bölcs nem az, aki soha nem szenvedett, hanem, aki átélte és legyőzte a kétségbeesést!\"

The Garrett
sötét; nagy; végtelen; üres; csendes; könnyû.

I\'m a Goodfella just like Deniro, punk.

Sebeõk János biztos tudná a választ

Titan
..de sztem. a világegyetem Mi magunk vagyunk....

Titan
A káddal erõsen nem értek egyet, mert szerintem iskáb egy kékesrózsaszín-érdesfelületû-kenyérpiritós-csirkemájpástétom...

Dzsini
a Hawking-féle (nem csak õ, de a legtöbben az õ nevét ismerik) superstring-elmélet simán 9 térdimenziót feltételez, és azzal magyarázza a legtöbb eseményt...

nade tényleg, szerintem olyan, mint egy nagy, tölcsér alakú ébenfa kád.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Tuvok
Hát a 4. dimenzió az az idõ, 5. meg nincs, azaz nem bizonyított, hogy mi akar az lenni.
Hogy végtelen-e, vagy sem, kár rajta filózni, legalább megspórolunk egy csomó fejfájást. 😊)

Stann
LEhet másképp is végtelen, mintha pl. elindulsz a Földön bármerre, sosem érsz a végére, így nincs is olyan, hogy a "végen túl". Végtelennek érzed, miközben a felülete véges. Mivel ott a mozgásod a 2dimenzióhoz hasonlítható, ott a 3.dimenzió szól közbe. Így nem tudjuk, mi lehet a 3. dimenzión túl, de valószínûleg nem is érthetnénk meg 3D-s voltunk miatt.

ÛAmúgy szerintem zöld a szine 😊

Tavasszal ugye elolvad a hó. De hova tűnik a fehér?

világ egyetemei egyesüljetek 😊
így keletkezik a világegyetem

dehogynem, a végtelent is képesek vagyunk felfogni (különben ne találtuk volna rá ki ezt a szót), a világegyetem meg csak ennél kisebb lehet😊)
fm
errõl beszéltem! jelenlegi tudásunk szerint ezt állítjuk,aztán pár év múlva,vagy késõbb beigazolódik,vagy vagy megváltozik ez az állítás.

Bandew
A világegyetemet az emberi agy nem képes felfogni.

One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all... and in the darkness bind them.

Pyx
há! erre sokszor gondoltam már
...

Have no fear of perfection - you\'ll never reach it.

Lacc
Egyébként lehet hogy az általunk ismert világegyetem csak alkótóeleme egy élõlény egyik sejtjének 😊 De komolyan, én ezen gondolkoztam sokat, lehet hogy mi is hasonló szerepet töltünk be mint valami hormon/fehérje/akármi a mi testünkben.
Lacc
Hát... oan..oan.. nagy
FtranX
ja ok, akkor meg se szólaltam... 😊

mitakartok, a zidnex már megmonta hogy a világegyetem focilabda(!) alakú...

FtranX
Ezekre a kérdésekre nem feltétlenül reménytelen a válaszkeresés. A különbözõ csillagászati megfigyelésekbõl nagyon sok mindenre lehet következtetni.
A jelenlegi, általánosan elfogadott modell szerint, az univerzumnak véges a kiterjedése (13,7 Mrd fényév) és tágul. Nem lehet belõle kilépni a semmibe, mivel a tágulási felület 4 dimenziós. Tehát ha elindulnál az egy irányba (és a fénysebességnél gyorsabban tudnál menni), akkor egy idõ után a kiindulási pontba jutnál vissza. (ugyan úgy, ahogy egy gömbfelületen)

nem, mert a szuperhúrok alá nem mehetsz (jelenlegi tudásunk szerint)

fm
minden attól függ mihez viszonyítja az ember. tényleg lehetünk "apró parányi kis légyszarok" ,de lehetünk óriások is. régen rengeteget gondolkoztam azon,hogy véges,avagy végtelen a világegyetem. aztán vmikor eszembe jutott,hogy ugyanezt "befelé" is lehetne boncoltgatni. tehát elfelezünk egy tárgyat,vagy élõlényt,vagy üres teret és azt megint felezzük. ilyen módon talán a végtelenségig haladhatnénk befelé is,ahogy a világûrben kifelé. sztem ebbe bele lehet õrülni,nem ?!?!

[Walaki]D`Lair
Én mindíg úgy képzeltem el a világegyetemet, mint azt az üvegjátékot, hogy ha fejrefordítod akkor hullik a hó...lehet hogy csak egy ilyen kis játék...és akkor hihetetlen kimutathatatlan apró parányi kis légyszarok vagyunk...😄

MSN:[email protected] | http://walaki.deviantart.com/ | japánautóbuzi™ HUNAKAMO drift.racing | www.drifter.hu

Tuvok
persze, ezt nem mi, és nem a mi gyerekeink fogják megtudni, igaz mire olyan technikánk lenne, hogy ezt biztosra tudnánk, akkorra az emberiség ideje saját belsõ hibájából lejár szvsz 😊)

Tuvok
de én már 70ezer fényévvel közelebb jártam az igazsághoz 😛P 😄DDDDDDDDDDDDD

fm
a kulcsszó itt is a NINCS! ez nagyjából egyenlõ a semmivel,tehát semmit sem definiáltál 😊

fm
ugyanaz,mint az elején.

mikor az emberek biztosan "tudták" ,hogy a Föld lapos (mert látni a horizontot) és le lehet esni a szélén 😊 akkor képtelenségnek tûnt az,hogy elindul az egyik irányba és visszajön egy idõ után oda,ahonnan elindult. most is ez a helyzet nagyjából. mivel FOGALMAD SINCS,hogy a távoli messzeségben egyáltalán érvényesek-e az eddig általunk megfogalmazott fizikai törvények,KÉPTELENSÉG arról biztosan nyilatkozni,hogy a világegyetem véges,avagy végtelen..

Tuvok
a semmi 0 dimenziós, azaz nincs kiterjedése, azaz olyan nem létezik, szal az nem lehet az ûr szélén túl 😊

Kori
ismeritek a 22-es csapdáját?

hát ez, az!!!!!!!

Az élet a legjobb méreg! Tuti ki fog nyírni!!!

Dzsini
megmondom mi van a végén túl amint definiálod nekem a "semmi"-t nem valami(bármi) hiányával 😊)

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

harakiri
ez a kérdés nem értelmezhetõ 😊

\"A bölcs nem az, aki soha nem szenvedett, hanem, aki átélte és legyőzte a kétségbeesést!\"

Tuvok
ha nem végtelen, mi van a végén túl ?

Kori
mindenki tippeleget

szerintem soha nemfogjuk megtudni, igaz az emberi képzelõerõ nagyon nagy

Az élet a legjobb méreg! Tuti ki fog nyírni!!!

fm
nem biztos,hgoy végtelen. legalább annyi esély van arra is ,hogy véges,minthogy végtelen. ezt még nem ismerjük,így errõl nem tudunk hitelesen nyilatkozni.

amúgy meg relatív,hogy hatalmas. számunkra az.

Pyx
egy pont a többi között

Have no fear of perfection - you\'ll never reach it.

büdös

kácco kázolo pácsó

Tuvok
Végtelen minden irányban, csak a csöpp kis emberi agy ezt képtelen elképzelni meg felfogni.

FtranX
Szerintem a Világegyetem léte értelmetlen. (legalábbis számunkra fel nem fogható)

hen-tes
szerintem meg pont olyan!

Dell D610 - Sony Ericsson K810i - Konica Minolta Z10 - 20 centis pénisz - farmerreklámfar - geciszép arc És én ne legyek kemény? http://smc.z8.hu - http://koncertprogram.hu/

Gery1980
A világegyetem egészen más

hen-tes
lehet hogy akkora mint a fült és körülötte nincs semmi

Dell D610 - Sony Ericsson K810i - Konica Minolta Z10 - 20 centis pénisz - farmerreklámfar - geciszép arc És én ne legyek kemény? http://smc.z8.hu - http://koncertprogram.hu/

Loál János
Mondjuk el kéne olvasni mikike elsõ hozzászólását...

Véletlenek nincsenek, csak walaki annak nevezte el őket véletlenül.

#403 as hozzászólásig tekerj vissza

KOZMOSZ

beleirtam egy elég hosszu fordítást, képekkel, szerintem olvasd el ha valóban meg akarsz tudni valamit

"ja, és van már ilyen topik"

hatalmas, alaktalan és szinte üres...
Loál János
Spirál.

Véletlenek nincsenek, csak walaki annak nevezte el őket véletlenül.

Galy
igen, és mivel elég régóta forog, iszonyat éles a széle! 😄
Oldal 1 / 2Következő →