30
  • Bee
    Oké, van igazság abban, amit írsz. Sajnos '56-ot azért buktuk el, mert nem vonultak be az amik. Persze itt nem volt olaj, nem volt gazdasági érdek.
    Ott viszont nem volt forradalom, nem volt lázadás. Vagy szerinted az USA kizárólag "emberségből" kezdett háborút? Miért nem bízta az ENSZ-re? Mert az újjáépítésben résztvevő ami cégek fellendülő forgalma gazdaságélénkítő hatású? Mert az elhasznált hadianyag helyett újakat kell gyártani - ergo gazdaságélénkítő hatású? Mert az olaj kiaknázásában ami cégek vesznek részt - felesleges a magyarázat. Naív dolog emberbaráti cselekedeteket tulajdonítani az USÁ-nak, hacsak nem a "kellemest a hasznossal" elvét követhetik.
    Én az egész iraki problémát a többek között az ilyen ügyekre felkent szervezetre, az ENSZ-re hagynám. Nem értesz egyet?
  • CAD
    Ehhez egy dolgot: hogy szerettuk volna mi, ha az atkos alatt valaki csak igy bevonult volna... szal gondolkozz azert.

Amugy komolyan nem ertem miert problema ez a biometrikus igazolvany, ez csak azoknak hatrany akiknek valamit takarni kell.
  • Bee
    A Jelenések Könyvére gondolsz?
    Igazad van, meglepő a párhuzam.
  • rolika
    ezt már a bibliában is megírták kétezer éve(bélyeg a homlokon vagy kézfejen, és ezek nélkül semmit nem tudsz csinálni)...
  • Inquisitor
    "Jónapot Mr. Yamamoto, hogy tetszett az ujjatlan póló, amit legutóbb vásárolt?" - Minority Report - Retinaazonosító
  • FtranX
    talán lehet, hogy tényleg sok paranoiás könyvet olvastál...
  • Bee
    Ok, igaz, de egyszerűen nem tetszik. Az ember azt hinné, hogy az emberiség lassan-lassan eljut arra a szintre, ahol az erősebb felkarolja a gyengébbet, mert együtt lehetünk csak igazán erősek. Utópia. Ha már Orvell, akkor mondjuk az Állatfarm.
  • [HUN]PAStheLoD
    off+ :

a világ mindig is igy mukodott, az erosebb eltorolte a gyengebbet , a hon ahitott termeszet is igy mukodik, eleg paradox, de ez az evolucio .. csak a modszerek valtoznak, regen bunkosbottal es hejehuja-val , ma mar Tomahawk-al és m4a1-el meg demokracia-val ..
  • csatarij
    Nos én olvastam egy elég elmebajos könyvet, amiben az áll (nem pontosan szó szerint), hogy biztos tudjátok van ez az árnyékkormány, és játszogat az emberek életével, ÉS tudtában van a földönkívüliekkel. Na most, ez elég furán hangzik, így az embereket rabszolgáknak lehetne haszálni (!!!), mert ugyebár (miért ne) az a chip ölhet is, meg nyomkövető. így lehetne felügyelni az embereket. úgyhogy én INKÁBB meghalok minthogy csipet ültessenek belém. Nagyon nagy változások lesznek a közeljövőben. Bár tudtában vagyok azzal, hogy amit olvastam, az kicsit...hogyismondjam... paranoiás. de azért elképzelhető. szóval hatalmas dolgok lesznek itt majd
  • aDannyBoy
    Az elején feltett kérdésre:
    Az angoloknak csak útlevele van, akkor kell ha megy külföldre, az amcsiknál pedig a jogsival szokták igazolni maguket, mert ugye az viszont mindenkinek van.
  • Bee
    Csak akor van gáz, ha modjuk másként gondolkodsz, mint az átlag, és ezért figyeltetnek. "A gondolat bűn!" Persze, most meg paranoiás vagyok. Nem hiszem. Olvashattunk/láthattunk a médiában erre elég példát (törvénytelen lehallgatások, megfigyelések, stb...).
  • Bee
    Nem hiszem, hogy paranoiásabb lennék az átlagnál, és nem is érzem magam fontosnak. Egyszerűen egy jövőkép tárult a szemem elé. Olvastad az 1984-et? Olvasd el. Érdemes.
  • Flashy
    a legtobb ember megfigyelesenek eredmenyet maximum celzott reklamozasra lehetne hasznalni :) ja es akkor ne hordjatok mobiltelefont se mert be tudnak merni.
    szerintem egyaltalan nem lenne katasztrofa az se ha mindenkit lehetne kovetni hogy hol van eppen. persze nem publikusan, csak indokolt esetben. pl eltunt emberek, balesetek, etc.
  • exHumano
    Érdekes ez a para-jelenség mindenkinél.

Akit akarnak azt ma is lazán megfigyelik, meg van hozzá a kellő eszköztár. Egy plasztik lapocska ezen már semmit nem ront, kár tőle úgy parázni.
    Na persze jól esik a kisembernek (akinek napi programja az égvilágon senkit nem érdekel) aggódni, hogy őt egyfolytában megfigyelik, mert Ő olyan fontos.
  • Flashy
    de mér baj ha mindenkinek van igazolványa? nekunk is van. annyi a kulonbseg hogy ennek tobb ertelme van, mert tobb adat szerepel rajta.
    járjál zacskóval a fejeden mer meglátja valaki a fejedet és akkor lőttek a személyiségi jogaidnak. az egyértelmű azonosítás nem egyenlő a bőr alatti chippel.
    és ha sok adatod van a kártyán? legalább nem adják oda a bankban a pénzedet másnak. a kártya nélküled ugyse ér semmit.
  • Bee
    Off

A terrorizmus minden formája üldözendő. De mi hívta életre a terrorizmust? Az adott nép gyenge katonai potenciálja. Ha az USA és a birkacsordája kivonulna a közel-keletről (is), nem folyna bele az adott országok belügyeibe, akkor szerintem csak elenyésző számban fordulna elő terrorista merénylet (persze Izrael más tészta, de ezt nem boncolgatom, mert nagyon könnyen rámsütik a bélyeget, miszerint vagy zsidóbérenc vagy antiszemita vagyok, szóval jobb erről hallgatni). Persze ha kivonulnának, akkor elesnének az olaj jelentős részétől, ami ugyebár jelentős érdek. Így inkább a demokratikus rend bevezetését tűzik a zászlajukra, egy több ezer éves kultúrára akarják ráerőltetni a saját társadalmi és gazdasági berendezkedésüket - ahol persze szabadversenyes, hogy ne mondjam "rablókapitalizmus" folyik -, így a hangzatos jelszavak mögött kőkeményen a saját érdekük miatt indítanak háborúkat. Kérdem én: mire való az ENSZ? Ki nevezte ki a világ rendőrévé az USÁ-t? Miért tűr meg diktatúrákat (pl.: Szaúd-Arábia) egyik helyen, mikor a másikon üldözi? Korrupt zsaru.
    Ááááá, nem is fejezem be, mert csak felbosszantom magam, így is jó eséllyel törlik majd ezt a hozzászólásomat. Bocs, ha nem voltam teljesen világos, ill. bocs az offért.
  • Bee
    Hmm... Orvell nem író volt, hanem jós.
    A következő lépés, hogy chip-et ültetnek a bőröd alá, így mindig azonosítható, főleg: megfigyelhető leszel. Azután egyszer csak hipp-hopp jön egy vezető (G. W. Bush színvonalú, már ha lehet vele kapcsolatban színvonalról beszélni), aki kihasználja az ebben rejlő lehetőségeket... A többit már 1948-ban megírta George Orvell.
  • maggi
    hat az amerikaiaknak bizony van mindenkinek, aki meg akar mozdulni...
  • The Garrett
    nem vagy köteles igazolni magad. BEvisznek majd ott tisztázod :)
  • Cat #3
    eddig személyi igazolványuk se volt... amerikaiaknak most sincs, szóval most kapnak egyet
    majd megszokják...
  • davos80
    84
  • SoDI---
    bigbrádör