19
Lakásépítési, vagy vásárlási hitelekről.
 • SzocsA
  #19
  nem tudom hogy miért ragaszkodik itthon mindenki saját lakáshoz??
  amúgy ha máshol van csak meló mit csinálsz? veszel ott is egy lakást? és ha 2-3 év után onnan is költözni kell?
  a németeknél is amerikában is sokan bérlik a házat! annak fix a havi törlesztőrészlete!

  és mi lenne ha most is lehetne svájci frankba felvenni hitelt? most hogy olyan nagy az árfolyam egyszer csak elindul lefelé!
 • fawcet
  #18
  Senki nem tud segíteni ebben?
 • fawcet
  #17
  Guruk segítségét venném igénybe: milyen hitelt (melyik banktól) érdemes felvenni lakásfelújításra, van egy kb 20 milliós ház 1980-ban épült téglás tetős egyemeletes, hőszigetelés tetőre és a ház köré is. Van egy garázs a házon belül azt viszont szobává alakítanánk át.
  Mit javasoltok?
 • Jonny9
  #16
  Holnap azért még rákérdezek neked,hogy biztosra menjünk.A gáz még az hogy most többet ülnek a bankok az elbíráláson is.Remélem jó bankot fogsz választani.Én is cserélnék 1 évvel ezelőtti helyzetre,de sajnos nem lehet.
 • ZilogR
  #15
  tehát, ha jól értelmezem, az a pillanat, amikor rábólintanak a hitel folyósítására és értesítenek, h lehet aláírni és éppen aláírtam...!
  Akkor lehet paráznom, mert szűkös az idő :@ és hétfőn fogom a hitel kérelmet beadni...!
 • Jonny9
  #14
  Hivatalosan maga a hitelszerződéskötés napja június 30-a előttinek kell lennie,hogy megkaphatsd a kamattámogatást is és ez azt jelenti,hogy a közjegyzőt követő, bankban is aláírt szerződést jelenti.Amit te írtál az pont a kettő között van.
 • ZilogR
  #13
  üdv! egy egyszerűnek látszó kérdés:

  a Bajnai Ramsay Gordon ötletei, úgymint a forint alapú lakáshitelek kamattámogatásának megszüntetése, valamint a szocpol szüneteltetése, mikortól és hogyan lép érvénybe? Konkrétan: a hitelkérelem BENYÚJTÁSÁT, BEFOGADÁSÁT vagy a hitel FOLYÓSÍTÁSÁNAK idejét jelöli a június 30-i dátum? Mert nagyon nem mindegy!!!?!??!

  Csak guruk, pls! :P
 • Punker
  #12
  jé ezt én írtam :)

  jelentem már csak 5 millió 700 ezer van hátra :)
 • Punkerwork
  #11
  Megszűnhet a lakáshitel adókedvezménye
 • denike
  #10
  én nem értem nem vagyok matematikusn bár lehet hogy annak kéne lenem?
 • Botond #9
  a 8at is befizeted,szal összességében így 23at buksz ahogy számoltad,csak van ez a kis matematikai marketinges manőver,hogy duplán megfejhessenek,ha jól értettem
 • denike
  #8
  én nem tudom csak azt hogy a mai világban hitelt felvenni ugy hogy nincs önrészed szinte lehetetlen. föleg ha a világban egyedül vagy , intézetis stb,..
 • MuchACHO79
  #7
  Üdv mindenkinek.

  Ha az ember hitelt szeretne felvenni, legyen az bármilyen céllal, csodásan hangzó, mennyinek tűnő ajánlatokkal bombázzák az emberkét, aki mire törleszt azt is megbánja, hoyg megszületett. Házat szeretnék épiteni. Több lehetőségem is adódik, ilyen olyan támogatásokkal. Ami viszont iszonyúan jól hangzott a lakásomra látogató ügynök szájából az a TŐKEHALASZTOTT hitelkonstrukció. A lényege a dolognak, hogy ha pl 20 évre veszel fel hitelt, legyen 10 millió forint, akkor először nem kezded el a hitel összegét törleszteni, csak a kamatot. Ezzel együtt viszont fizetsz egy másik intézetnek is, amelyik gyűjti a pénzed, és kamatoztatja. Azt állitotta az úriember, hogy a 10-12 év végére összegyűlik ott is annyi pénz, hogy ki tudom fizetni egy összegben a bankot. Ezáltal ugye nincs több tartozás, viszont ez az intézet kötelez téged arra, hogy fizess be továbbra is havonta X összeget. Letelik a 20. év, és azt mondja ez a cég neked, hogy nesze koma, itt van a pénzed egy összegben.
  Utánaszámoltam. Ha 10 millát akarsz felvenni, kb 21 milliót kell visszafizetned a 20 éven keresztül. Ezzel a módszerrel pedig 23 milliót, de visszad belőle 8at. Vagyis 18 milliót kapsz összesen, csak ugye 10et most, 8at meg a végén. Túl szépen hangzik, hogy el tudjam hinni. Tapasztalatokat szeretnék olvasni ebben a topicban, akár pénzügyi területen dolgozóktól is.
  Kösz