22
  • GABOR16
    mejd később :-)
  • An-Dee
    Ugye mennyivel egyszerübb lenne, ha húznának egy vonalat, és utána csak az új cuccokkal ellátott mobo-kat lehetne venne, és nem ilyen hibrideket.
    SATA-ról nem tudom, de a régi IDE biztos hogy pci-on keresztül muxik. Ez alap.
  • Cobra.
    Egyébként nem KT800, hanem KT880, mert a KT800 a 64bites processzor chipset-e. Az nForce2-ben pedig elvileg benne van a SATA, csak nem működik a Soundstormmal együtt, ezért nem használták. Viszont azt olvastam, hogy kijönnek olyan alaplapok, amelyekben aktiválva lesz a SATA vezérlés a hangchip helyett.
  • dikki*yysw
    Én úgy tudom, a KT600-ban nem PCI-on megy a SATA. Ha pedig nem azon, akkor gondolom a V-linken.
  • [HUN]PAStheLoD
    na dejó .. akkor majd befektetek egy olyanba .. remélem EPoX hamar készít KT800-as lapot
  • Borg
    Ahogy az nforce2-é sem. Azon sincs dedikált csatorna, és az egyik legnépszerűbb alaplap. Ezért lesz jobb nála a KT800, én is áttérek rá, amint megjelenik - valszeg.

A southbridge meg csak egy dolog, az a kérdés, milyen felépítése van a chipsetnek. Ha jól tudom a KT600-é még nem dedikált csatornás, de lehet tévedek.
  • Cobra.
    a 8237-es Southbridge már a KT600-as alaplapokon is megtalálható, azokat pedig már lehet egy ideje kapni. Az viszont tény, hogy a i865 és 875-höz kapcsolt Southbridge nem támogatja a SATA-t.
  • Moby
    Természetesen a 10K rpm-es WD360GD és WD740GD-ről van szó.
  • Moby
    "...azok vadiújjak" - annyira, hogy éppen egy éve kapható, itthon kicsit később, ha jól emlékszem június környékén jelentek meg az első darabok.
  • Borg
    A VIA KT800 még nem kapható, csak bejelentették. Szal megállja a helyét az állítás.
  • ollie
    Én a most megjelent WD Raptorokról beszélek, azok vadiújjak és 10.000 RPM-esek. A régiek amikről te beszéltél csak 7200 RPM-esek.
  • Inquisitor
    Ühüm. WD Raptor legalább 1 éves cucc.
    Ma vinyók többsége 40GB lemezeket használ.
    Na de! Seagate már 2003 vége óta gyártja a 100GB-s lemezeit, elvileg február óta van is 200GB és 100GB vinyó ezzel a technológiával.
    A Hitachi új cuccáról meg a majd 150GB-s lemezekkel, és a SATA-n elért 147MB/s-es sebességröl meg pár hete írt az SG, keress rá.
    Szóval a mechanikai okok szépen a múlté lesznek.
    Más tészta, hogy bazidrágák lesznek, itthon még nem kapni, és vagy fél év amíg a régi cuccok kifutnak, emezek meg elterjednek. :(

Másrészt meg volt valahol cikk egy Serial-SCSI cuccról, a meg már GB/s tartományban nyomorgatta az adatokat.
  • Laalee
    "a jelenlegi S-ATA vezérlők mind csak a PCI buszra csatlakoznak," ???

• [HUN]PAStheLoD
    Bizonyára sokan felhördültek az új kábel, és csatlakozók hallatán, azonban az Intel szerint ezekre nem lesz szükség a nagyobb sebesség eléréséhez, tehát egyelőre nem kell áttérni más kábelre és csatlakozókra.

ja de mivel külön dugják ezután a SATA vezérlőt az alaplaphoz (déli híba akár) ezért esetleg a régi winyókat lehet majd bedugni az új lapolba , viszont a régi winyók még a sata 150-et se használják ki .. szal
  • ollie
    Ja a mostani leggyorsabb SATA-s vinyo a 10.000-es fordulató WD Raptor ér el kb 100MB/s sebességet, és még ez is elmarad a mostani elméleti 133-tól.
  • arty
    remélem a sata5646843215 végre végleges csatlakozokat használ ;)

kiváncsi leszek, azt a kurva 5 és 12 voltot hányféle fröccsöntött müanyagformában tudják a winyok seggébe dugni ...

jo sokat birt a sata150 ...