31
  • Pepito
    #31
    Egyebkent a magyar helyesiras szerint "Sanghaj" a varos becsuletes neve. A vilagszerte egyre jobban elterjedo "Pinyin" latin betus atiras szerint "Shanghai".


    Ja, valami a kamerakrol. A mi irodaepuletunkben minden be van kamerazva. Fogtak is nehany tolvajt. :)

    Nem gondolom, hogy a kamera onmagaban a szabadsag ellensege lenne. Az, hogy ki mire hasznalja a felveteleket, csak az minositheti a rendszert.

    De ugye lattatok az Egeszseges erotika cimu filmet!!! No kozelitsunk innen.
  • Pepito
    #30
    Azt gondolom, Kina pillanatnyilag a legkapitalistabb orszag a vilagon. Bar meg sokfele nem jartam.....

    Itt csak egyetlen dolgot adnak ingyen, azt is csak nehany napja, es az a HIV test.

    A kommunizmus itt nem eszme, hanem eszkoz. Es ez - valljuk be - azert nagy kulonbseg.
  • sniper
    #29
    Mas orszagok nehany evtizeddel ezelott a sajat allampolgaraikat tuzeltek el, es ma civilizaltnak nevezik oket.
  • CAD
    #27
    Nem erted a lenyeget... te is figyeled a netet, aki netezik mindenki figyeli a netet, ezen mi a meglepo, vagy az 1984?

    Itt csak annyi a kulonbseg, hogy ha valaki szart kever - es sok es nagy szart - akkor lehet, hogy fel is figyelnek ra... es ez jol is van igy.


    De az vagy, mert az utcakon is vannak kamerak... csak a legtobben ezt pozitivan itelik meg, csak azok nem akik valamit takarni akarnak.
  • Piscator
    #26
    Na ez így tök örvendetes a XXI. században.
    De legalább már tervbe van véve.
    Mégegyszer emlékeztetőnek: olyan országról van szó, ami néhány évtizeddel ezelőtt tankokkal hajtott a tüntető diákok közé.

    Piscator
  • Piscator
    #25
    "Kínában kereken 70 millióan használják az internetet, a kínai kormány ugyanakkor szeretné megakadályozni, hogy az állampolgárok idegen ideológiákkal vagy a kormányt és a vezetőket kritizáló hírekkel találkozzanak a világhálón. A közelmúltban már számos felhasználót le is tartóztattak, akik az interneten kritizálni merészelték a kínai vezetőket és a kínai kormányt."
    Sztálinista önkényuralom.
  • Piscator
    #24
    A jó édes k...at.
    ROHADT KOMMUNISTÁK!
    Hogy nem ezt az Ázsiát rohanja le amerika.
    Kínában, (é)Koreában, sárba tiporják az emberi jogokat, sokkal jobban, mint az olajos közel-keleten.
    Rohadt szemetek.
  • Axon
    #23
    "bolod" még úgysem voltam :-)
    és még mielőtt elmélyednék önön butaságom tengerében megjegyzem, hogy ezt nem az ujjamból ráztam ki.
    A közönséges közszolgálati tv csatorna esti híradójában volt erről szó. Nevezetesen simán belemondták a szemünkbe a tényeket. Még mondhatni "korrektek" is voltak. Ezeután egy szavunk sem lehet, hogy titokban megfigyelnek, simán bemondták a híradóban. Pontos részletekről nem volt szó, csak létrejött az ügyosztály ami a megfigyeléssel foglalokzik. Gondolom azt mindig az aktuális politikai elit dönti el mi számít éppen "nemkívánatos" anyagnak/témának/nézetnek/személynek stb.
    szóval nem paranoiás (vagy esetleg "bolod") vagyok csak szimplán tv-t nézek.
  • CAD
    #22
    Hehe axon, nem paras vagy hanem bolod.

    Nana, hogy figyelik a netet, te is figyeled ember :) ... masreszt meg francnak kell a szaros nicked, vannak ettol sokkal korektebb modszerek...

    Ez nem para hanem butasag, sott...


    Hm kina egy csatornan megy kifele? Akkor ott legalabb nincsenek routing problemak ;>
  • Pepito
    #19
    Eloszor tenyleg egyformanak tunnek, de harom honap utan ez megvaltozik. Ok meg a kulfoldieket talaljak mind egyformanak. Az agyunknak kell raalni a dologra. Emlekszem az evfolyamunkon volt vagy negy vietnami csavo. Azok mind egyformak voltak, de tenyleg!

    "Kínában ismét kiderült: Janus-arcú a szabadság." Ez eleg sommas osszegzese annak, ami itt van. No most nem sorolom fel, hogy mely oldalakat nem lehet elerni, es hogyan viselkedik a rendszer. Mindedesetre meglepeteseket okoz gyakran.
    De nem is ez a legnagyobb baj. A problema ott van, hogy a nagy igyekezetukben a fiuk minden szart osszekevernek a DNS rendszerben, hogy hatekonyabban szurhessenek, de a hozzanemertes miatt rendszeresen meghal a DNS szolgaltatas Kinaban orakra. Kinanak logikailag egyetlen csatornaja van a vilagra, es azt szurik. Minden elmegy eloszor egy Peking melletti bunkerbe, ahol megcsocsaljak.
    Csak egy peldat azert megis mondok... Van ugy, hogy egy oldalt megtalalok a Google-ban, megnyitom, lapozok harmat, negyet, azutan elvagtak. Nincs tovabb. Esetleg masnap, amire valaki human eldonti, ha eldonti, hogy megis mehet a dolog.

    Es a dolgot feljesztik, folyamatosan.

    A kameras dolog, pedik annak a kovetkezmenye, hogy egy eve leegett egy egyetemi szamgepterem es meghaltak sokan. Azota komolyabban veszik a mindenfele eloirasokat - egyaltalan vannak eloirasok - es mostmar van, akit le lehet csukni legalisan, nem csak ugy kijeloleses alapon. Es ez tenyleg pozitiv valtozas.
    Csak egy sidenote: Kinaban az elektromos halozat olyan, mint 50 evvel ezelott lehetett egy alfoldi tanyakozpontban. Legvezetekek, megprokolodott aljzatok...
  • perempe
    #14
    Ezeket nekünk is berakhatnák.
  • perempe
    #13
    Annak is szántam.
  • Axon
    #12
    Csak szépen utolérnek minket.
    Magyarországon már külön ügyosztály van az internetfigyelésre a titkosszolgálatoknál.
    Fő vadászterületük pont az "ilyen" nyílt fórumok. Mert itt elvileg mindenki elmondja őszintén a véleményét. Azt meg ne gondolja senki, hogyha egy jól csengő nick mögé rejtőzik, akkor már nem lenyomozható.
  • A nick nevem
    #11
    Mi a fenének oda kamera, úgysem tudják megkülönböztetni az embereket egymástól - mind egyforma. :)

    Tulajdonképpen sajnálom őket. :((

    "Miért? Ha nincs mitől tartanod, miért zavar, ha figyelnek?"

    Hát pont ezért. Ha nem teszek semmi rosszat, akkor milyen jogon figyelik, hogy mit teszek. Meg egyébként is: bármibe bele lehet kötni. Bejön egy Pop-Up ablak, azt' visznek a fedeszemű rendőrök, mert illegális oldalra mutat a link!? :)
  • Inquisitor
    #10
    Három hete volt a hírekben (érdekes módon sutyiban, és fü alatt!), hogy a kínai kormány a következö dolgokat teszik bele az alkotmányba a közeljövöben:
    1. MAGÁNTULAJDON védelme!!!
    2. Emberi jogok védelme ...
    Ez a hír ellentmond ennek, de az alkotmány változtatása még "normális" helyeken se túl gyors dolog, kína meg szvsz elég korlátozott és bürokratikus. Kíváncsi vagyok nem e a Kína - Taiwan egyeülés elöszele volt e, hogy ilyen döntést hoztak.
  • ollie
    #9
    megalol
  • perempe
    #8
    Vigyázzatok! Megyóék olyan jóban vannak most a kínaiakkal, hogy titeket is elvisznek! Különben is mondták, hogy idegen titkosszolgálatok irányítják Magyarországot. Miért épp a kínaiak maradnának ki?
  • Adam5
    #7
    jaja!
    a két csajról aki legközelebb ülnek azt hittem hogy ugyan az csak valami photoshop alakítás :DD
  • [HUN]PAStheLoD
    #6
    hehe mind lila polóban feszít :DD
  • horbykeee
    #5
    Big Brother-The Chinese Brother
  • Cat #4
    ők ezt már megszokták, ebben élnek 50 éve, és a rendszer folyamatosan puhul, nem pedig keményedik
    a magánvállalatok adják már a gdp 25%át, szóval ez már egyáltalán nem kökemény kapitalizmus, ha nem hagynák békén az embereket valamilyen szinten, akkor nem fektetnének be, nem termelnének
  • davos80
    #3
    Téged nem zavarna, ha big brother házad lenne?
  • TheZsenyka
    #2
    Miért? Ha nincs mitől tartanod, miért zavar, ha figyelnek? :)