32
  • Devla
    #32
    Ez legfeljebb elmeletben es persze kulfoldon mukodik igy, itthon tovabbra is megy a gagyizas, egy-ket kivetellel persze.
  • asdasdasd
    #31
    Ott ahol tobb millios berendezeseket kell uzemeltetni, pont ott fognak markas szervereket hasznalni. Nem kockaztatnak egy gagyi gyartmany miatti leallast.
    Es nem cserelgetik eszetlenul a konfiguraciokat, mert akkor a 20millas celszoftver gyartoja csak annyit fog mondani az elso hibanal, hogy ja az en cuccom ilyen meg ilyen konfiguracios szerveren fut, azon volt tesztelve, benne van a kovetelmenyekben a kivant konfiguracio, az meg hogy futnia kene AMD is meg China PCn is, az ot nem erdekli, nem volt benne a speckoban, a garanciaddal meg torolheted a popodat.
  • knwd
    #30
    Az Intel drágább mint az AMD, ezért is előnyben van sztem. Ha drágább a termék, akkor a 10% haszon is több, ahol én dolgoztam nyáron, ott is csak Inteles gépeket raktak össze... persze nem biztos hogy ezért, de azért lehet benne valami...

    (Ha ugye "egy irodahazat el kell latni 500 geppel" akkor mondjuk ha minden gépre 10000-et sikerül még rápakolni akkor az már 5.000.000 (ötmillió) Forinttal többet jelent... amiből 500.000 Forint a szállító cégé... ha 10%-os haszonnal dolgozik. Ha többel, akkor...)
  • Devla
    #28
    Nem mindig a szamitogepen van a hangsuly. Nem csak olyan kiirasok leteznek, hogy pld egy irodahazat el kell latni 500 geppel, nagyon sokszor a szamitogep csak egy kis resze a megrendelesnek pld. egy kabeltv kozpontjaban foleg az egyeb berendezeseken van a hangsuly.
    Es ilyenkor bizony a palyazo cegek ott sporolnak ahol lehet, nem fogjak a markas HP vagy Dell gepeket megvenni, hanem a sarki szamitogepboltbol szerzett legolcsobb alkatreszekbol takoljak ossze a gepet.
  • asdasdasd
    #25
    Szerintem a palyazatot kiiro nem foglalkozik a processzorral. A processzor a palyazaton indulo cegek (HP, Dell, ...) szervereiben egy alkatresz. Jellemzoen Intelt procis szervereik vannak, bar vannak kivetelek. Amugy egy ilyen szervernel a processzor ara elenyeszo a szerver, egyeb hardware elemek es a hozza adott szolgaltatas arahoz. Es ez meg egy desktop gepre is igaz.
    (Kulonben minden palyazaton a sarki boltban osszeszerelt madeinchina gepek nyernenek, mert azok a legolcsobbak. Egy HP gepnel valoban meg kell fizetni a "vasat", mert nem aluminiumbol gyartjak.)
  • Devla
    #23
    Es persze, ha minden kotel szakad, mindig lehet valami kifogast talalni a tobbi ceg palyazataban ami miatt sajnalatos modon azok elfogadhatatlanok.
  • Devla
    #22
    Ez mar csak reszletkerdes. Mindig meg lehet adni egy kiirasnal olyan specifikaciokat hogy annak csak egyetlen termek felelhessen meg.
  • MrTressy
    #20
    sg szerverében is amd van mégis megy már jó ideje gond nélkül, még ki is volt hirezve ha emlékeztek :))
  • mad mind
    #18
    Ezt miből gondolod? Az AMD is amerikai cég, vagyis nem látom hol lenne harc. Másrészről ne legyél biztos benne, hogy egy piaci háborút csak az usa nyerhet meg.
  • Pheel
    #16
    Jajj, jajj, szegény kicsi AMD! Jól elbánt vele az a csúúúnya Intel. Ugye ezt te sem ezt képzeled valójában? Az AMD is legalább olyan korrupt és ugyanúgy csak a pénzre és a profitra hajt, mint az összes többi. Ne legyél már naív!
  • the Godfather
    #15
    Most végül is kiderül, hogy az othoni kispénzü felhasználóknak köszönheti az AMD a fenmaradását.
    Gondoljatok csak bele, milyen nehézségekkel kellet szembenéznie az AMD-nek hogy egyáltalán létezzen a proci piacon a korrupt Intel-el szemben....mert ugy-e pénz beszél és a kutya vau-zik. Talán nem véletlenül csak Intel proceszoros gépekre voltak a tenderek....ez amolyan M$ stilusu üzletkötések féle szaga van.....De ha valaki tudja a sztorit, állitolag az Intel alapitói és az AMD alapitói egykoron kollegák voltak......szoval itt talán többröl is szó lehet.
  • Devla
    #14
    Mostanaban, de termeszetesen nem a legujabb 2-3GHz+ procikra kell gondolni, az folosleges lenne egy serverbe ami alig hasznalja ki par %ig az eroforrasokat. Foleg a megbizhatosag volt a szempont, nem a kapacitas.
  • SoDI---
    #11
    hajrá AMD...
  • Devla
    #7
    Miert ne irhatna elo egy kormany az allami vallalatok szamara hogy milyen szamitogepeket vehetnek? A ceg, ahol dolgozom egy nemet vallalattol rendelte a gepeket, akik AMD procikat raktak bele. Jo ideje csak a baj van veluk, tulmelegszenek, alkalmatlanok szervergepekbe. Szerintem igenis jogos megszabni, hogy milyen gepeket vehessenek az allami vallalatok, nem hiaba hiaba valasztottak Intel procikat tobb orszagban is, vannak olyan alkalmazasi teruletek ahol nem eri meg partizezer forintnak megfelelo penzt sporolni egy-egy gepen.
    Lehet anyazni, de sajnos ez a helyzet, a sajat boromon tapasztaltam a minoseg- es megbizhatosagbeli elterest.
  • arty
    #6
    durva
  • Yfel
    #4
    Akkor ezek szerint nem az Intel ellen megy a vizsgalat... fura a cim :o)
  • HuAn82
    #2
    Akkor most az Intelt is tökön rúgták!:-))