32
  • peterke
    #32
    ahogy ez eddig is történt...

    (ugye, hogy szép szó ez a konzekvencia?) :)
  • peterke
    #30
    annyit még hozzátennék, hogy a mobiltelefon sajnos szenvedélybetegséggé vált, a fejlett társadalmakban elterjedt jelenség a mobilfüggőség. tegye fel a kezét, aki nem hordja mindenhová magával, nem kap érte azonnal, amikor csörög, és ha egy ideig nincs nála, nem azzal kezdi, hogy megnézi, nem volt-e nem fogadott hívása, vagy nem kapott-e sms-t.
    a legsarkítottabb példa egyébként éppen azon kollégák esete, akik a wc-re is viszik magukkal, mert úgyis akkor csörög. hát ez az, ami már végképp beteges... a mellékhelyiségben felvenni a telefont, különösen üzleti ügyben, a saját magánszférád abszolút semmibevétele, kérdezd meg kezelőorvosodat, gyógyszerészedet. (csak képzeld magad elé a képet, ahogy áll vki a piszoár előtt, a telefonja egyszercsak elkezdi játszani az örömódát, ő meg mindent eldobva kapkod utána, és belekiabál, hogy halló...:) ) legalább az ürítkezés legyen már magánügy. én sem örülnék, ha kérdeznék vmit vkitől telefonba, és ő azzal hárítaná el a kérdést, hogy nem tud utánanézni, mert éppen sz*rik...
    de ugyanígy nem megyek semmire azzal sem, aki felveszi a telefont, és kéri, hogy hívjam vissza, mert most nem jó neki, éppen megbeszélésen van. akkor miért vette fel? ha ki lett volna kapcsolva, vagy egyszerűen csak kinyomja, vagy nem veszi fel, abból megértettem volna, hogy éppen elfoglalt, később kell hívnom.
    nem hiszem el, hogy lehet olyan fontos ügy, amiért vkinek 24 órás készenlétben kell állnia.
    több ismerősömmel is jártam már úgy, hogy felhívtam reggel 8-9 óra körül és fel volt háborodva, hogy miért ébresztettem fel. miért nem kapcsolta ki a telefont?
    és kérek mindenkit, hogy ne azzal jöjjön, hogy jól meg leszek verve, ha bunkózok. ezt ígérték már sokan, alapból megvetem és semmire sem tartom az olyan embereket, akik csak fizikai erő alkalmazásával vagy esztelen mocskolódással tudják igazukat megvédeni.
    azt meg, hogy a magyarokat lebunkóztam, tessék szövegösszefüggésben értelmezni:
    "tizmillió bunkó országa vagyunk egy olyan bolygón, ahol hatmilliárd bunkó él... :("
    miden ember bunkó, ez egyszerűen bennünk van. az ember az a társas lény, akinek lételeme társainak semmibevétele. faji jellegzetesség...
  • peterke
    #29
    nem nagyon van hozzáfűznivalóm, de néhány dolgot szeretnék letisztázni.

    1. van, mobilom, sűrűn keresnek is rajta (magán- és munkaügyben egyaránt), de nem csörög, évek óta rezgőre van állítva, és oldaltokban hordom, ill. autós kihangosítóban hordom.
    2. ha fontos ügyben keresnek, akkor egyrészt ott a hangposta, amit az első adandó alkalommal lehallgatok, ill. írhat az illető sms-t, ha mindenáron biztos akar benne lenni, hogy tudok róla, hogy keresett, de úgyis visszahívok mindenkit, akinek nem fogadtam a hívását (akinek le van tiltva a számküldés, annak meg úgy kell).
    3. nem vagyok rá kiváncsi, hogy kinek mi a nótája, amit a telefon elfütyül neki, külön bunkóságnak értékelem, ha vaalkinek nem _csörög_ a telefonja, hanem zenél (és ne tessék nekem azzal jönni, hogy különben nem tudja eldönteni, hogy az övé-e vagy sem).
    4. évtizedeken keresztül elvoltak az emberek a vezetékes telefonnal, senki nem volt felháborodva, ha azt nem vette fel vki (biztos nincs otthon, majd visszahívom később), ezzel együtt nem rossz dolog a mobil, rengeteg előnye van, nekem sincs vezetékes telefonom, csak mobilom, csak arra akartam rámutatni, hogy nem hal bele senki, ha nem tud egy hívást azonnal fogadni.
    5. konzekvencia=következmény. igen. mi is azzal a mondattal a gond?
    6. a kiba... önmagában még annyira nem is csúnya, a pics@ba meg már lassan köznyelviesedik. ez nem egy nyelvművelő fórum, felteszem az olvasók között nemigen van kiskorú, és a legtöbben aktívan használják is ezeket a kifejezéseket.
    7. bunkó vagyok, igen, tisztában vagyok vele, de megfelelő hgelyen megfelelően tudok viselkedni, szem előtt tartva azt, hogy amit én nem szeretnék, hogy velem történjen, azt én sem teszem másokkal (a kereszténységnek ez az egyetlen használható motívuma).

    csókolom
  • Pheel
    #28
    "szerencsétlen mukatárs nem tudja ki kereste"

    Nyugodj meg, hogy tudja. Mert utána már mindenki le bírja kussoltatni a telefont, vagy viszi magával...
  • Pheel
    #27
    Én sem kapcsolom ki. Tudom ésszel használni.
  • Mike
    #26
    leszarom mire nem kiváncsi

    persze vannak helyek ahol nelnémítom én is, és ott nem telefonálok, hanem később visszahívom, DE NEM KAPCSOLOM KI
  • Mike
    #25
    gondolom te vagy a fönök, mert különben nem hiszem, hogy megtehetnéd

    kikapcsolni a mobilt szerintem marhaság
    mi van ha fontos ügyfél
    szerencsétlen mukatárs nem tudja ki kereste

    sok pénzetek van a cégnél
  • asdasdasd
    #24
    Lehet pl emelkedo hangerovel csorgetni a mobilod, ugy nem anyaznak le rogton. Vagy olyab csorgest valasztani, ami az elen csak pityeg egyet.
    Amugy egy olyan munkahelyen, ahol viszonylag csonben szellemi munkat vegeznek az emberek, ott marha idegesito egy csorgo telefon, de egy hangosabban beszelo kollega is az. Erre altalaban van szabalyzat is.
    Nalunk akinek targyalason megcsorren a mobilja az fizet egy kor sort.
  • Pheel
    #23
    Hogy minek a mobil? Hogy bárhol férevonulhass pofázni rajta ;-)
  • Pheel
    #21
    Nem az a lényeg, hogy mások hallják-e a te beszélgetésed, hanem, hogy kíváncsiak-e rá. Mert az emberek többsége bizony nem kíváncsi. Vannak helyek, ahol alapból nem illik hangosan beszélgetni, na ott telefonálni duplán nem illik. Persze ehhez már kell némi kultúráltság is...
  • Pheel
    #20
    Megtanulták, hogy mit lehet a mobillal és senki nem szól egy rossz szót sem...
  • Mike
    #19
    tökigaz
  • Mike
    #18
    szvsz senkinek semmi kköze ahhoz, mikor hol, miről és mennyit pofázok. amikor nyilvános helyen telefonálok, akkkor tisztában vagyok vele, hogy azt mások is hallják, ezek tudatában mindenki maga döntse el, beszél nem beszél.

    voltak mindig is erénycsőszök, réegn pl. a tánc botránkozataott meg sokakat
  • Mike
    #16
    az fasza, szerethetnek érte a kollégák
  • Mike
    #15
    a picsarol mar nem is beszelve
  • Mike
    #14
    majd akkor, amikor a kulturat rajtunk szamon kero nem a kiba... szot hasznalja. majd akkor
  • Mike
    #13
    ez mekkora baromsag
  • [HUN]PAStheLoD
    #10
    enyim v. néma v. "default" .. mivel nagyritkán hívnak .. de az fontos
  • Pheel
    #5
    Ja és ha valaki otthagyja a telefonját és az csörög, akkor én odamegyek és kikapcsolom. Nem elutasítom a hívást, hanem KIKAPCSOLOM.
  • Pheel
    #4
    Az én telefonom hangos állapota az, hogy egyet csippan. Mégis elér mindenki, akinek megengedem, hogy felhívjon. A telefon van értem, nem én a telefonért. Utálok tömegben (buszon, villamoson stb) pofázni, elvégre nem tartozik másra a beszélgetésem. Természetesen utálom a sok paraszt dzsinglbelszezős telefonnal rendelkező egyént. Azt hiszem én nem tartozom abba a közel 10 millió magyarba, aki képtelen felnőni ehhez a cseppet sem nagy feladathoz.
  • peterke
    #1
    en a vilagon mindenutt utalom a mobiltelefonokat, ha nincsenek lenemitva... gyulolom, ahogy utcan, buszon, etteremben, moziban, megbeszeleseken, mindenutt csorognek.
    es azt is utalom, hogy elenyeszo azon emberek szama, akik ne kapnak fel esz nelkul a telefont, felbehagyva mindent, amit eppen csinalnak, semmifele konzekvenciaval nem torodve.
    mikor leszunk annyira kulturaltak, hogy rezgore allitjuk azt a kiba... telefont, ha valakivel beszelunk, akkor bocsanatot kerunk, hogy hivasunk van, megnezzuk fontos-e, es ha nem, akkor hegyjuk a pics@ba, majd visszahivjuk kesobb. miert kell azt mindenkinek tudni a mobiltelefonon beszelgetok kornyezeteben, hogy mi tortenik az illeto maganeleteben?
    egyaltalan, miert nem lehet felrevonulni, ha telefonalunk?
    tizmillio bunko orszaga vagyunk egy olyan bolygon, ahol hatmilliard bunko el... :(