24
Twain meghajtó a scannerhez?
 • Hirthalion
  #24
  Üdv,
  mi lehet annak a hátterében, hogy a laptop 'elfelejti' a szkenner telepített driverjét?
  Minden munka elött újra kell telepíteni. Tavaly újra lett telepítve a Windows 7, de hardveresen minden ugyna az.

  Mustek ScanExpress A3 USB 1200 Pro
  Három különböző driver verzióval is. Régebben a CD-n levő drivert használtam, de most azt is elfelejti, nem csak az újabbakat.

 • TothLaci
  #23
  Sziasztok!
  Azt meg lehet csinálni, hogy hálózat másik gépéhez kötött szkennerrel szkennelni úgy, hogy a képet a hálózaton lévő másik számítógép mentse le?
 • PetruZ
  #22
  A TaskBridge-et nem csak XP, hanem minden más oprendszer alatt is el kell felejteni, egy nagy vacak, ráadásul félnapos meló, mire maradéktalanul kivakarod a rendszerből... (ld. #3-#7)
 • JAG1
  #21
  Szintén ment mél.
 • JAG1
  #20
  Mail ment.
 • fattsabee
  #19
  Szeva Mindenki!
  Van egy régi scannerem"LG 600p" és kaptam hozzá egy TaskBridge nevezetü progit, de nem nagyon akar müködni az XP-n és nem nagyon akar életre kelni a scanner. Ha valaki tud segíteni nagyon meg köszönném!
  e-mail. [email protected]
 • Ticsy
  #18
  Hi mindekinek! Ha vki tud segiteni várom levelét az alábbi e-mail címre. [email protected] Colorado 600/1200 dpi-s scannerem van de xp-m viszont itt nem akar menni ha vki tud segitteni írjon várom mielöbbi leveleiteket!
 • emts
  #17
  Sziasztok,
  En is ezzel a problemaval kuzdok. lmpi, nem tudnad elkuldeni mailban azt a drivert, ami Neked mukodott. Sokat segitenel. Valszleg bena vagyok, de vagy rosszat toltok le, vagy valami mas gond van.
  Koszonom szepen!
  emts
 • Ticsy
  #16
  Azt már elértem hogy a Colorado 600/1200 elinduljon de a scanner közben a bemásolt kép tök fekete mi van vele? :( Ha vki tud segíteni ........
 • ssolitude
  #15
  Nem muszáj pont a Photoshop,gyakorlatilag bármilyen képkezelő jó(Irfanwiev,Jasc,ACDSee, stb.),amiben van Twain. Nekem sajna semmivel nem ment, így egy virtuális win98 alól használom. Ahogy Impi írta, kis munkákra tökéletes.
 • Impi
  #14
  Üdv :)
  Nekem is ez a típus van és Sp2-es windows.
  A saját régi install CD nyújtotta dolgokról le kell mondani, bár eddig sem használtam. Amit Ssolitude ajánlott driver-t azzal viszont remekül megy.
  Telepítési gond nincs vele, végig lögdösöd ami alapértelmezett. Ezek után jön a kérdés, mire akarod használni. Képeket én a PhotoShopba Importálom, ott kell kiválasztani a Colorado Direct 9600-as eszközt. Beteszed a scennelni valót, ütsz egyet a Wiev (Előnézeti gombra) kijelölöd a képet, elvégzed a beállításokat (szín, felbontás, gammaérték stb...) majd elvégzed a feladatot. A scennel-t képet meg a PhotoShopban tovább szépítgeted, majd mented.
  Ha karaktereket akarsz beolvastatni, ahoz szerzel egy felismerő programot, szintén beállítod az eszközt, készítesz egy-két próba beolvasást és tolod be a lapokat. Az igaz, hogy elszállt felette az idő és kicsit lassú, de kis munkára még elmegy :)
 • ssolitude
  #13
  Ez egy kicsit meggyőzőbb: Primax driver
 • ssolitude
  #12
  Nekem is Primax-om van, ahhoz már nincs Xp driver. Ha szerencséd van, akkor ezzel elindul.
 • Ticsy
  #11
  Van 1 problémám Prímax Coorado 600p scenner xp-n nem műkszik ha valaki tud segiteni várom a hozzászolásokat vagy az e-mailt [email protected]
 • loloppo
  #10
  Öööö khmmm...
  Hát igen,szép régi darab ez a Primax,épp most kaptam egyet...
  Nem értettem miért nem települ Win Xp Pro SP2-re,de látom nem vagyok egyedül a problémával.
  Nem tudom,hogy az enyém 9600-as-e vagy sem,mert nincs rajta szám.
  Csak ennyi: Colorado Direct.
  És szépen ég a zöld lámpája.
  Viszont nem csinál semmit.
  A legrosszabb,hogy nagyon nem értek hozzá.
  Eddig bármit bedugtam a gépbe,feljött a buborék jobboldalt,aszt ment minden.
  Van egy cédém is hozzá,semmire nem mentem vele.
  Visszaolvastam a hozzászólásokat,de azzal sem mentem semmire.
  Ez az én hibám.

  Kedves Primax Colorado Direct User-ek,elsősorban Tetsuo! (Látom még aktív vagy...)
  Lennél/lennétek olyan kedves/ek elmagyarázni pontról-pontra,hogy valójában hogyan megy ez a telepítési procedúra?
  (Ha egyáltalán még megvan ez a csodálatos géped és még emlékszel is erre...)
  Hálás lennék,mert egyedül nem boldogulok a kis lelki világával...
 • Tetsuo
  #9
  Ha esetleg több infót dobnál.. pl nem is látod a videofájlokat a géppel v csak lejátszani nem tudod? Mi a kiterjesztése a fájloknak? Van megfelelő lejátszóprogid és kódeked? Pontosan milyen is az a kapcsolat, USB v mi?
 • Judit52
  #8
  Tud valaki nekem abban segíteni, hogy a Panasonic Fz 5-ös fényképezőgépemről miért nem tudom a számítógépen lejátszani a videofelvételeket? A fotókat meg tudom nyitni, de a videokat nem. Kérek szépen egy kis segítséget. Előre is köszi, Judit
 • Tetsuo
  #7
  Végre működik, s egész jó minőség ahhoz képest h régi.
  A gyártó honlapjáról szedtem le a Win98as meghajtót, ezzel jó lett a Win-XPn! A többi meghatót nem tudtam leszedni, de nem is érdekel..majd keresek vmi registry cleanert.
  Köszi mindenkinek a segítséget!
  moonster az a NThez való változat, s azzal nem működött, pedig én is azt hittem hogy XP inkább NT mint '98, na mind1.
 • PetruZ
  #6
  Hát, nem volt könnyű összerakni, sokat szívtam vele. Nálam a baj az volt, hogy a szkennernek van usb-s és párhuzamos portos változata, a driverben pedig voltak közös és eltérő fájlok is, de a telepítő script hibás volt és az usb-s változathoz a másikból is rakott fájlokat. Egy napom ráment, míg rájöttem a helyes sorrendre, plusz az XP is hajlandó volt elfogadni az inf-et.

  Összevissza akadt drivereket safe módban valamivel könnyebb leszedni, ilyenkor elvileg minden telepítést felsorol az eszközkezelőben. Ha nem megy és nem volt rendszermentésed sem, akkor xp repair...
 • Tetsuo
  #5
  Hogy lehet kézzel összebarkácsolni? Amúgy, asszem összeakadt a 2 driver, le sem tudom szedni az utóbbit, ill az elsőt nem találom, de mégis bezavar! Ijenko' mi van?
 • PetruZ
  #4
  Nekem is egy régi LG 600U (usb) szkennerem van és megszenvedtem vele, mert a twain drivere csak w98-hoz jó, de végül kézzel összebarkácsoltam és most már működik XP alól is. Hivatalos LG support nincs hozzá...

  Ui.: A TaskBridge-et felejtsd el, ha nem akarsz szívni...
 • moonster
  #3
  Szasz!
  Nekem még régebbi scannerem van.
  Itt ez a link, innen tudsz hozza leszedni drivert, ha nem ez van, de reméljük, hogy nem ez.
  http://www.driverscollection.com/?file_id=20846

  Valahol azt olvastam, hogy ezeka regi scannerek nem igaazn akarnak jol menni XP alatt, de lehet, hogy ez nem igaz.
  Nekem egy Colorado 600p van, de win2k alatt nyustolom.
  Eza twain driver.
 • Tetsuo
  #2
  Utána néztem 1 kicsit, s letöltöttem egy Twain32.exe önkicsomagolót ami egy .8ba kiterjesztésű fájlt hozott létre, ami nem csinál semmit. :(
  Viszont egy Twain toolkit-et is letöltöttem (még win98hoz ill NThez készült), ami elindítja ugyan a scannert, (előképet -v mit?- tud csinálni) de a valódi scannelésnél leáll félúton. Xn-view-val is ugyanez a helyzet.
  A Twain progival van gond, v a hardverrel? (v velem?) :?
 • Tetsuo
  #1
  Kőcsönbe van 1 scanner (már a 2.) Primax Colorado Direct 9600 nem mai darab, párhuzamos portos. A netről leszedtem hozzá drivert, egy exe filet, ami csinál egy readme-t és egy help.htm-et, hát ezzel nem vok kisegítve. Ott írja hogy kell egy Twain driver vagy 1 TaskBridge driver.
  Az mi a rák?
  A vezérlőpultban a képolvasóknál, nincs semmi miután az exe-t elindítottam (persze a scanner be van kapcsolva).

  Az os: WinXP pro hun sp1.