Kocka 1-2-3
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Látom nem túl nagy az aktivitás errefelé, de azért reményekkel telve mégis feltenném a kérdésemet, hátha tud valaki segíteni:
Hol tudnám megvásárolni a Kocka Zerot (Kocka 3.) DVD-n? Az egy és a kettõ ugyanis megvan, de a 3-at nem találtam boltban sem, illetve neten is csak úgy van, hogy "nem rendelhetõ", szimplán csak elfogyott volna?Ha esetleg valaki tud valamit ezzel kapcsolatban lécci informáljon!
Elõre is köszi mindent!
SPOILER ON
Tehát van a Kocka 2, ahol az Izon fegyvergyártó céggel kapcsolatban álló egyéneket dugták a kockába, hogy egyszrészt eltûntessék õket, másrészt ez gondolom továbbra is egy kísérlet része volt. "Mert, ha nem használják céltalan lenne" (Worth) 😄 Ezen kívül ebben a részben volt egy hacker, aki önszántából bement a kockába, hogy ne találják meg, ne merjenek utána jönni. Kate volt az akit utána küldtek, viszont az nem egészen egyértelmû, hogy akkor miért viselkedett úgy ahogy, és miért nem vette el rögtön? Szerintem azért mert „õ” sem tudta, a hyperkockában neki is több alteregója volt.. A végén amikor ráugrik arra a gyilkosra, akkor cserélõdik fel. Nem hiába mondja, hogy "rövid idõ alatt" megoldotta a feladatot... Ezt az elméletet cáfolhatja az, hogy a kezén a felirat végig rajta van.. Ez alapján végig az "igazi" Kate-nek kellett lenni, visszont akkor érthetetlen az egész. De szerintem túlbonyolították már a filmet és sok helyen hibáztak vagy már maguk sem tudták mit akarnak. Az "eszköz" amit el kellett hoznia valószínûleg egy adattároló volt (mivel a végén mondták, hogy megnézik „van-e rajta valami”😉, bár akkor nem értem miért mentek utána, elég lett volna ha a kockával együtt elpusztul. Ha esetleg kompromittáló dolgokat tartalmazott ellenük. És vajon a történet szempontjából számít-e, hogy a lány vak volt..? Talán igen. De arra még nem jöttem rá, mi lehet ennek a jelentõsége.
A Kocka 1-ben és a 0. részben elméletileg a bûnözõket és néha azokat is, akik "útban vannak" teszik be.. Viszont nehéz elhinnem egy-két emberrõl aki bekerült, hogy az bünõzõ. Gondolok itt pl. a matekzseni fiatal diáklányra. Ráadásul az elfogásuk pillanatában mindegyik szabad volt! Az otthonukban fogták el õket, vagy teljesen hétköznapi körülmények között. Akkor hogy is van ez? Itt már nem egyértelmû, hogy most akkor kinek mossák ki az emlékeit és kinek nem, vagy új emlékeket kapnak. Az elsõ részben, ha részlegesen is, de emlékeztek dolgokra. A 0. részben teljesen ki lett törölve az emlékük.. Nincs benne logika. A 0.részben én végig sejtettem, hogy a „megfigyelõket is megfigyelik”, hiszen nem bíztak volna rájuk ilyen komoly feladatot, közben kétségek gyötörték õket is. Viszont túl könnyen keresztbe tudtak tenni a „fõnökeiknek”, így sajnos kicsit gagyi lett az egész.. Én az elsõ és második rész után sok mindenre gondoltam, de arra nem, hogy aki felépíti a kockát, ilyen profi csapdákat készít, azzal ilyen könnyen ki lehet szúrni. És végülis mindegyik részben sikerült valakinek kijutni a kockából.. De az legalább kiderült az utolsó részben, hogy emberek építették, bár az igazi fejesekre nem derült fény..
Visszatérõ elem a hit. Mindegyik részben felmerül. A 0. részben elvileg ez lenne a szabadulás feltétele. De, ha akkor is ugyanúgy meghal az illetõ, akkor viszont mi értelme a kérdéseknek? Márpedig nem valószínû, hogy kiengednének onnan bárkit is. Csupán statisztika?
SPOLILER OFF
Nekem tetszett a sorozat, de kár az utolsó részért.. Nagyon sok féleképpen lehetett volna folytatni, nem ez volt a legjobb megoldás. Sok kérdés maradt a semmibe, amire talán már nem is lesz válasz. Nem valószínû, hogy lesz folytatás, de én már azt mondom ne is legyen. Elég lett volna ez elsõ (esetleg még a második) rész, és mindeki a fantázijára bízhatta volna. Bocs, ha hosszúra nyújtottam. 😄
Chaos Anno Domini
922044:16 SYSTEM FAILURE SYSTEM FAILURE SYSTEM FAILURE \"I think I crashed your plane\"
Chaos Anno Domini
a harmadik rész sztem egyértelmû hogy az elsõ elõzméyne, vagyis a 3. rész vége az 1. eleje, és ez teszi a kocka trilógiát még jobbá 😊
922044:16 SYSTEM FAILURE SYSTEM FAILURE SYSTEM FAILURE \"I think I crashed your plane\"
A második részben elmondták, hogy az egész mögött az Izon katonai létesítmény áll. Valószínû, hogy a 3 rész 3 külön kockáról szól (már csak a hiperkocka miatt is mindenképpen). Itt a harmadik részben ugye megtudtuk, hogy a kockába olyan elitéltek kerülnek be, akik az halálra itélés és a kocka között a kockát választották. Na most a hiperkockában a mami mivel érhette el, hogy elitélt legyen? Oké, köze volt az IZON-hoz, de mint mondtam, a harmadik rész szerint elitéltek kerülnek ide. Nem hiszem, hogy azzal lenne ez magyarázható, hogy a hiperkocka egy másik építmény, mert a háttérben szintén ugyan az a létesítmény kell, hogy álljon.
Érdekes volt, hogy a srác, aki bement kiszabadítani a lányt, a film végén ugyan azt a szerepet kapta, mint a Kocka 1-ben az autista fiú, Szinte jelenetre pontosan ugyan azt szerepet játszotta. Más oldalakon a filmkritika hozzászólásaiban olvaom, hogy a ugyan az lehet, tehát hogy a harmadik rész vége az elsõ rész eleje. Én nem hiszem hogy így lenne. Mások a szereplõk, így az elsõ részben a szõke nõ tette oda a kezét az autista homloka elé, amikor az verte a fejét a falba (ugye emléketek rá. :] ), a harmadik részben pedig egy szinesbõrû, testes hölgy. Azért ha azt akarnák, hogy valóban a harmadik rész vége legyen az elsõ rész eleje, akkor külsejükben azonos szereplõket fognak alkalmazni.
Akkor az a takarítás(clean sweep) is sok volt egy kicsit nekem a kocka 3-ban.
Viszont a csapdák ötletesek voltak, azok tetszettek. Azonban az a csapda, amikor erõs hanghullámokkal robantották szét az embert, megint furcsa volt egy kicsit.
Nekem az elsõ rész tetszett a legjobban, majd a második, végül a harmadik.
Chaos Anno Domini
Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...
__|__ ________(*)________
Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...
__|__ ________(*)________
idõközben lett 1-2 rendezõi változatom dvd-n, de még nem néztem meg.
ez viszont van:
Cube.Zero.2004.DVDRiP.XViD-ViRUS
nekem így összevetve a 3-at tetszett ez a dolog...
Careful what you look for. You just might find it.
vagy nem?
Biztos sokat emelkedtek. <#vigyor0>#vigyor0> Nem, nem értem én sem. Viszont, a 2. részben (Hypercube), valami nem pálya nekem. Ugye a végén lelövik a szõke nõt és minden vili. De. Nem úgy kezdõdött a film, hogy mindenki altatásban fekszik és kütyük lógnak ki belõlük? Tehát mintha csak "gondolatban" lenne az egész?
SPOILER
viszont elég nagy katyvasz a menekülésük. Mert megtalálják a 3. exitet, be a vízbe, úsznak a kocka alatt, aztán felbukkannak a tó felszínén... Érted te ezt? Mármint a térbeli elhelyezkedést...
el van magyarázva benne miért is van a kocka, hogy mûködik, hogyan felügyelik...
tetszett.
Tiszta mint az Inter! Campione d\'Italia 2005/2006:Inter !!!CSALÓ JUVE MOCSKOS CSALÓK!!!
Tetszettek még a kocka belsejében elõforduló anomáliák, örülök hogy a film készítõi ennyire szabadon engedték a fantáziájukat.
"az írók utána kéne nézni néha 1-2 dolognak, meg fizikai törvénynek"
Miért, honnan tudod hogy milyen fizikai törvények érvényesek egy ilyen hiperkocka belsejében? Jártál már egyben?
ha katona, és elküldték vki után, akkor tudni KELL, hogy kit is üldöz, nemde?
2. mié is lõtték le? hogy ne áruljon el semmit? az írok utána kéne nézni néha 1-2 dolognak, meg fizikai törvénynek+élettörvénynek.
Ide mit kéne írni?
Olyan mint a Mátrix 2-3. mindenféle idijótaságokat dumálnak amiról még az írónak sincs egy rohadt fingja se.
Kontínium anomáliája manifesztálódik.. anyádba
N0 TXT TLK PLZ!4!
Azért gondolkozol a végén, mert nem tudsz rájönni a részletekbõl az egészre és az nem azért van, mert hülye vagy, hanem mert a 2. eggggyáltalán nincs kidolgozva.
"Újabb bõr", ahogy tanult kollégánk írta.
N0 TXT TLK PLZ!4!
a 2: az egy dolog, hogy maga az idõ votl a csapda, de csak simán mászkáltak, egy csomót dumáltak, én pl kocka 1-re emlékezve, mindig azthittem, hogy mingyárt jön vmi csapda is.ja és mégvalami: ha valakit szemensszúrnak, hogy akkora juk keletkezik, annak szerintem az agyát is 100% hogy átszúrja, és ott hal meg, és nem fog ott élni még 5-10 évet (a seb beheggedésébõl, és a fickó õszulésébõl ítélve). Valaki mondja már el, hogy mitõl lett egyszerre 3 mindkettõbõl a végén?meg mi most a flm végének értelme? mi van a kis szerkentyûvel?
Ide mit kéne írni?
"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"
Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,
No az egyik ajtónál kihozza, hogy a 4 prím szám...
N0 TXT TLK PLZ!4!
Úgy érzem, teljesen normális vagyok. És a hangok is ezt mondják...
amikor megnéztük a filmet jobbnak láttam letörölni a géprõl is, mert szerintem egyszer bõven elég megnézni.
Ez is egy "tipikus 10 kicsi indián" film. Az elején elindul egy csapat,
hogy megmeneküljön, de minden ötödik percben meghal valaki. DDD
Azért érdekes az ötlete a filmnek, ha talán több pénz jutott volna rá....
Szédült Simon mondta a vásáron a cukrásznak: Ide a sütikkel vagy átkúrom a fejed a palánkon !
\"De én elszegényedtem. Csak az álamim maradtak. Álmaimat a lábad elé terítem. Óvatosan lépdelj, mert az álmaimon lépkedsz\"
Tudja vki mit magyarázott az 1ben a matekos csaj a faktorokról és permutációról?
\"De én elszegényedtem. Csak az álamim maradtak. Álmaimat a lábad elé terítem. Óvatosan lépdelj, mert az álmaimon lépkedsz\"
\"És cselekszem rajtok nagy bosszúállásokat fenyítõ haragomban, hogy megtudják,hogy én vagyok az Úr,ha bosszúmat állom rajtok.\" Ezékiel 25, 17
Olyan napom volt, amit?l Assziszi szent Ferenc gyerekeket rugdosna. M?kutyától, m?krokodiloktól nem kell megijedni, mindegyikben ember van.
(mondjuk a címe az jó)
Kocka - kanadai horror (ezért tetszett meg nekem is)
shit happens