49
Kocka 1-2-3
 • Cham
  #49
  Sziasztok!
  Látom nem túl nagy az aktivitás errefelé, de azért reményekkel telve mégis feltenném a kérdésemet, hátha tud valaki segíteni:
  Hol tudnám megvásárolni a Kocka Zerot (Kocka 3.) DVD-n? Az egy és a kettő ugyanis megvan, de a 3-at nem találtam boltban sem, illetve neten is csak úgy van, hogy "nem rendelhető", szimplán csak elfogyott volna?Ha esetleg valaki tud valamit ezzel kapcsolatban lécci informáljon!
  Előre is köszi mindent!
 • wantonly
  #48
  Na, igen. Kár, hogy nem pörög ez a topic, szerintem ez a film többet érdemel ennyi hozzászólásnál. :P Azért én is leírom a véleményem és az elméletem. Szerintem a Kocka második részét külön kell kezelni az első és a harmadik résztől. Mindegyik résznek más a rendezője is. Mondjuk ez meg is látszik, de mindegy..

  SPOILER ON

  Tehát van a Kocka 2, ahol az Izon fegyvergyártó céggel kapcsolatban álló egyéneket dugták a kockába, hogy egyszrészt eltűntessék őket, másrészt ez gondolom továbbra is egy kísérlet része volt. "Mert, ha nem használják céltalan lenne" (Worth) :D Ezen kívül ebben a részben volt egy hacker, aki önszántából bement a kockába, hogy ne találják meg, ne merjenek utána jönni. Kate volt az akit utána küldtek, viszont az nem egészen egyértelmű, hogy akkor miért viselkedett úgy ahogy, és miért nem vette el rögtön? Szerintem azért mert „ő” sem tudta, a hyperkockában neki is több alteregója volt.. A végén amikor ráugrik arra a gyilkosra, akkor cserélődik fel. Nem hiába mondja, hogy "rövid idő alatt" megoldotta a feladatot... Ezt az elméletet cáfolhatja az, hogy a kezén a felirat végig rajta van.. Ez alapján végig az "igazi" Kate-nek kellett lenni, visszont akkor érthetetlen az egész. De szerintem túlbonyolították már a filmet és sok helyen hibáztak vagy már maguk sem tudták mit akarnak. Az "eszköz" amit el kellett hoznia valószínűleg egy adattároló volt (mivel a végén mondták, hogy megnézik „van-e rajta valami”), bár akkor nem értem miért mentek utána, elég lett volna ha a kockával együtt elpusztul. Ha esetleg kompromittáló dolgokat tartalmazott ellenük. És vajon a történet szempontjából számít-e, hogy a lány vak volt..? Talán igen. De arra még nem jöttem rá, mi lehet ennek a jelentősége.

  A Kocka 1-ben és a 0. részben elméletileg a bűnözőket és néha azokat is, akik "útban vannak" teszik be.. Viszont nehéz elhinnem egy-két emberről aki bekerült, hogy az bünőző. Gondolok itt pl. a matekzseni fiatal diáklányra. Ráadásul az elfogásuk pillanatában mindegyik szabad volt! Az otthonukban fogták el őket, vagy teljesen hétköznapi körülmények között. Akkor hogy is van ez? Itt már nem egyértelmű, hogy most akkor kinek mossák ki az emlékeit és kinek nem, vagy új emlékeket kapnak. Az első részben, ha részlegesen is, de emlékeztek dolgokra. A 0. részben teljesen ki lett törölve az emlékük.. Nincs benne logika. A 0.részben én végig sejtettem, hogy a „megfigyelőket is megfigyelik”, hiszen nem bíztak volna rájuk ilyen komoly feladatot, közben kétségek gyötörték őket is. Viszont túl könnyen keresztbe tudtak tenni a „főnökeiknek”, így sajnos kicsit gagyi lett az egész.. Én az első és második rész után sok mindenre gondoltam, de arra nem, hogy aki felépíti a kockát, ilyen profi csapdákat készít, azzal ilyen könnyen ki lehet szúrni. És végülis mindegyik részben sikerült valakinek kijutni a kockából.. De az legalább kiderült az utolsó részben, hogy emberek építették, bár az igazi fejesekre nem derült fény..

  Visszatérő elem a hit. Mindegyik részben felmerül. A 0. részben elvileg ez lenne a szabadulás feltétele. De, ha akkor is ugyanúgy meghal az illető, akkor viszont mi értelme a kérdéseknek? Márpedig nem valószínű, hogy kiengednének onnan bárkit is. Csupán statisztika?

  SPOLILER OFF

  Nekem tetszett a sorozat, de kár az utolsó részért.. Nagyon sok féleképpen lehetett volna folytatni, nem ez volt a legjobb megoldás. Sok kérdés maradt a semmibe, amire talán már nem is lesz válasz. Nem valószínű, hogy lesz folytatás, de én már azt mondom ne is legyen. Elég lett volna ez első (esetleg még a második) rész, és mindeki a fantázijára bízhatta volna. Bocs, ha hosszúra nyújtottam. :D
 • bnorb
  #47
  Hát van egy elméletem most láttam mind a 3-mat. Azt nem tudom mi köze a 2-nek a többihez. (kéne egy kocka 4:)) Az 1 meg a 3...az az elméletem, hogy van ugye a 3, az 1 előzménye, és mivel mások a szereplők a 3 végén és az 1 elején, ezért szerintem az van...(de lehet hogy hülyeség:P), hogy ugye kitörlik az emlékeiket azaz az is lehet, hogy beléjuk tudnak táplálni új emlékeket. Az egyből a szőke csaj azt mondta orvos. Gondolom a néger is mert ugyanazt csinálta. Szerintem eldöntötték hogy: ez legyen autista ez orvos stb... Na akkor ezt most cáfolom is mert az 1-ből az Ökörszem(aki 7 börtönből szökött meg) azt a néger rendőr is ismerte mármint hallott róla.... huhh még az is eszembe jutott(most csak úgy:) de lehet hogy ez is hülyeség XD), hogy az a csak aki megmenekült a 3 ban az nem lehetne esetleg a 2 ben a kém csajszi? vagy ha sok idő telt el akkor az 1ben az öreg orvos csaj. Végülis lehet hogy mégis elkapták utána, vagy beállt a nemtomkikhez hogy kiderítse a kocka titkát és úgy lehet a 2-ben...áááááá bonyolult:P meg kéne kérdezni a rendezőket,vagy kéne egy kocka 4 . amúgy szerintem jól meg van csinálva, csak kicsit röhejesek a terminátor katonák. XD Azt látom elég rég volt komment szal nem nagyon várok rá választ(bár jó lenne:)) de azér jó hogy le tudtam valahova írni....
 • zvaragabor
  #46
  Hát végülis lehet hogy igazad van, tényleg lehet akár ugyan az is. De azért én a szőkét nem cseréltm volna le egy négerre. :) Bár ez valóban nem föltétlen lényeg.
 • stargatelost
  #45
  akkor úgy mondom hogy számomra az volt egyértelmű hogy az első részes autista gyerek egy és ugyanaz mint aki a hamradik rész végén van :) az meg sztem mellékes, hogy mások voltak a szereplők (szőke-néger), nem az volt a lényeg :)
 • zvaragabor
  #44
  Tudom, hogy a harmadik rész az tulajdonképpen az előző 2(főleg az első résu) előzménye, ezzel teljes mértékben tisztában voltam. :)
 • stargatelost
  #43
  Cube Zero vagyis Kocka 0
  a harmadik rész sztem egyértelmű hogy az első előzméyne, vagyis a 3. rész vége az 1. eleje, és ez teszi a kocka trilógiát még jobbá :)
 • zvaragabor
  #42
  Szerintem a harmadik rész nagyon pocsék volt. Ugyan megtudtunk dolgokat a létesítmény hátteréről, de amilyen köntösben ezt előadták...Rögtön ott van az a félszemű muksó. Az egész embert(a viselkedését, a természetét, a beszédstílusát, a "robot"szemét) százszor inkább el tudnám képzelni egy Batman filmben egy gonosz professzort játszva, mint itt. Olyan komolytalanságot sugárzott ezzel az egyéniséggel a film, hogy csak na. Akkor ott vannak azok a predátor katonák világító szemekkel, emberfeletti képességekkel, és az őket irányító csipekkel az agyukban. Röhejes.

  A második részben elmondták, hogy az egész mögött az Izon katonai létesítmény áll. Valószínű, hogy a 3 rész 3 külön kockáról szól (már csak a hiperkocka miatt is mindenképpen). Itt a harmadik részben ugye megtudtuk, hogy a kockába olyan elitéltek kerülnek be, akik az halálra itélés és a kocka között a kockát választották. Na most a hiperkockában a mami mivel érhette el, hogy elitélt legyen? Oké, köze volt az IZON-hoz, de mint mondtam, a harmadik rész szerint elitéltek kerülnek ide. Nem hiszem, hogy azzal lenne ez magyarázható, hogy a hiperkocka egy másik építmény, mert a háttérben szintén ugyan az a létesítmény kell, hogy álljon.

  Érdekes volt, hogy a srác, aki bement kiszabadítani a lányt, a film végén ugyan azt a szerepet kapta, mint a Kocka 1-ben az autista fiú, Szinte jelenetre pontosan ugyan azt szerepet játszotta. Más oldalakon a filmkritika hozzászólásaiban olvaom, hogy a ugyan az lehet, tehát hogy a harmadik rész vége az első rész eleje. Én nem hiszem hogy így lenne. Mások a szereplők, így az első részben a szőke nő tette oda a kezét az autista homloka elé, amikor az verte a fejét a falba (ugye emléketek rá. :] ), a harmadik részben pedig egy szinesbőrű, testes hölgy. Azért ha azt akarnák, hogy valóban a harmadik rész vége legyen az első rész eleje, akkor külsejükben azonos szereplőket fognak alkalmazni.

  Akkor az a takarítás(clean sweep) is sok volt egy kicsit nekem a kocka 3-ban.
  Viszont a csapdák ötletesek voltak, azok tetszettek. Azonban az a csapda, amikor erős hanghullámokkal robantották szét az embert, megint furcsa volt egy kicsit.

  Nekem az első rész tetszett a legjobban, majd a második, végül a harmadik.
 • David01
  #41
  Még most sem tudom letölteni
 • David01
  #40
  Nem megy!
 • fifi
  #39
  mi VOLT?
 • pasquale
  #38
  má nemmüködik
 • fifi
  #37
  ez mi?
 • TommyC
  #36

  -=60659=-

  Kocka RuleZ
 • pasquale
  #35
  http://bdwteam@download:smsnet.dox.hu/bdwteam/Movies/Kocka.3.DVDR.HUNSUB-fikli/
 • fifi
  #34
  torrent

  időközben lett 1-2 rendezői változatom dvd-n, de még nem néztem meg.
 • David01
  #33
  Nektek honnan van meg netrol?
  A cimet elkérhetném.
 • fifi
  #32
  ez moziban tuti hogy nem lesz...
  ez viszont van:
  Cube.Zero.2004.DVDRiP.XViD-ViRUS
 • Seth
  #31
  szerintem csak vhs/dvd lesz belőle...
 • David01
  #30
  Mikor lessz nálunk a mozikban?Mert én még nem hallottam róla.
 • fifi
  #29
  jaja

  nekem így összevetve a 3-at tetszett ez a dolog...
 • WTH
  #28
  Lehet, hogy igazad van. Elég rég láttam. Az 1-ben az is jó volt, hogy nem kellett utána agyalnom. Mert pl. (spoiler) hogy mi volt az a "fény, ahova kijutott" az utolsó tag? Mindenki azt gondolhat, amit akar. Nem voltak homályos utalgatások.
 • fifi
  #27
  a kockéban fexenek eszméletlenül, nekem úgy rémlik... a végén lelövik és a nyakláncot elveszik, ami körül megszűnik az idő...

  vagy nem?
 • WTH
  #26
  (Spoiler)
  Biztos sokat emelkedtek. Nem, nem értem én sem. Viszont, a 2. részben (Hypercube), valami nem pálya nekem. Ugye a végén lelövik a szőke nőt és minden vili. De. Nem úgy kezdődött a film, hogy mindenki altatásban fekszik és kütyük lógnak ki belőlük? Tehát mintha csak "gondolatban" lenne az egész?
 • fifi
  #25
  Értem ezalatt a 3 rész egészét.
  SPOILER
  viszont elég nagy katyvasz a menekülésük. Mert megtalálják a 3. exitet, be a vízbe, úsznak a kocka alatt, aztán felbukkannak a tó felszínén... Érted te ezt? Mármint a térbeli elhelyezkedést...
 • WTH
  #24
  Nekem is tetszett, de azért szvsz az 1 a legjobb. A 2 meg gagyi.
 • fifi
  #23
  Most néztem meg a Cube zero-t. /harmadik rész/
  el van magyarázva benne miért is van a kocka, hogy működik, hogyan felügyelik...

  tetszett.
 • Matthewpamer
  #22
  szerintem jó mind2 rész
 • Voltan
  #21
  Iggen.
 • GregSB
  #20
  Most volt a 2. rész az HBO-n. Nekem jobban tetszett az elsőnél, mivel itt már arról is tudomást kaptunk kik építették a kockát és nagyjából érthető módon voltak bent az emberek is. Minden bent lévő ember valahogy kapcsolatban volt azzal az I-betűs fegyvergyárral. Nyilván likvidálni akarták midnegyiket, ezért rakták be őket - nyomtalan eltűntetés, nem marad semmi holttest :) A hacker nyilván tudott valami nagyon fontosat még a kockával kapcsolatban (ezt hordozta a nyakában), ezért menekült be, hogy megsemmisítse, hogy véletlenül se kerüljön a fegyvergyár kezébe. A szőke nőt pedig azért küldték be hogy ezt megszerezze. Szerintem végig tudta hogy a vak csaj a hekker, mivel még azelőtt felfigyelt (feltűnően!) a nyakában lévő cuccra, mielőtt ő felfedte volna magát. Azért nem tépte le róla ez első percben, mert nem tudta hogy lehet kijutni, abban bízott hogy a lány tudja, ezért is ment vissza érte a pengés szobába. (és nem tudta hogy hogy kell kijutni, mert döbbenten vette észre az összefüggést a felírt szám és az idő között)

  Tetszettek még a kocka belsejében előforduló anomáliák, örülök hogy a film készítői ennyire szabadon engedték a fantáziájukat.

  "az írók utána kéne nézni néha 1-2 dolognak, meg fizikai törvénynek"

  Miért, honnan tudod hogy milyen fizikai törvények érvényesek egy ilyen hiperkocka belsejében? Jártál már egyben?
 • pityogo2
  #19
  hm... de akkor ez érdekes...
  ha katona, és elküldték vki után, akkor tudni KELL, hogy kit is üldöz, nemde?
  2. mié is lőtték le? hogy ne áruljon el semmit? az írok utána kéne nézni néha 1-2 dolognak, meg fizikai törvénynek+élettörvénynek.
 • repro
  #18
  a 2. részt szerintem ezért is sorolták sci-fi-nek.
  Olyan mint a Mátrix 2-3. mindenféle idijótaságokat dumálnak amiról még az írónak sincs egy rohadt fingja se.
  Kontínium anomáliája manifesztálódik.. anyádba
 • repro
  #17
  A szőke "dokinő" katona és a vak csajszi után küldték, h szerezze meg azt a bizbaszt.

  Azért gondolkozol a végén, mert nem tudsz rájönni a részletekből az egészre és az nem azért van, mert hülye vagy, hanem mert a 2. eggggyáltalán nincs kidolgozva.
  "Újabb bőr", ahogy tanult kollégánk írta.
 • pityogo2
  #16
  hát én láttam mind a kettőt. szerintem az 1 az jobb volt, sokkal ötletgazdagabb.
  a 2: az egy dolog, hogy maga az idő votl a csapda, de csak simán mászkáltak, egy csomót dumáltak, én pl kocka 1-re emlékezve, mindig azthittem, hogy mingyárt jön vmi csapda is.ja és mégvalami: ha valakit szemensszúrnak, hogy akkora juk keletkezik, annak szerintem az agyát is 100% hogy átszúrja, és ott hal meg, és nem fog ott élni még 5-10 évet (a seb beheggedéséből, és a fickó őszuléséből ítélve). Valaki mondja már el, hogy mitől lett egyszerre 3 mindkettőből a végén?meg mi most a flm végének értelme? mi van a kis szerkentyűvel?
 • Voltan
  #15
  Az első rész nagyon jó, a második viszont tipikus "még egy bőrt a rókáról" eset. Szvsz.
 • Renegade
  #14
  jaja, én németországban néztem meg, hát, jól esett ki menni elszívni egy cigit a film után, kellemes, nagyságrendekkel jobb mint a mostani amcsi tini horrorok szvsz.
 • repro
  #13
  Most nem írom le, h mi micsoda, de ha jól emléxem az elején (közepén) a csaj úgy választja ki az ajtókat, h számolgat egy sort és ha prím számot kap akkor jó a szoba.

  No az egyik ajtónál kihozza, hogy a 4 prím szám...
 • Dutch Flander
  #12
  Az ilyen típusú filmeket én szeretem. És az első jobban is tetszett. Ha talán több pénz jutott volna rá??? Melyikre? Mert az első szerintem úgy jó ahogy van. Nem a látvány, hanem a mondanivaló a lényeg. Az emberi természet tökéletes ábrázolása, ahogyan elpusztítjuk egymást és környezetünket, hogy mire vagyunk képesek mi, "barbár" emberek, ha hosszú időre összezárnak minket, és a legfontosabb: mire jut egy autista, akit nem tartunk "normálisnak"! Ebből az aspektusból tekintve egy tökéletes film.
 • Roll
  #11
  Nekem is megvan mind a kettő, de azt nem tudom, hogy mikor fogom újra betenni a cd-jét.
 • LittleL
  #10
  Én múlt héten láttam DVD -n, ki is kódoltam winyóra, de
  amikor megnéztük a filmet jobbnak láttam letörölni a gépről is, mert szerintem egyszer bőven elég megnézni.

  Ez is egy "tipikus 10 kicsi indián" film. Az elején elindul egy csapat,
  hogy megmeneküljön, de minden ötödik percben meghal valaki. DDD

  Azért érdekes az ötlete a filmnek, ha talán több pénz jutott volna rá....