Papírból készült Blu-ray lemezt jelentett be a Sony
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Japánban már legalább 2 éve van Blu-Ray, s jópár tv HDTV szabványban sugároz, talán az NHK is. Ott van a legtöbb HDTVs tvkészülék a háztartásokban, VHS v SVHS már régóta nincs.
https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8
Azért azt be kell vallani, hogy már itt az ideje a mostani TV szabvány leváltásának. Kevés az az 50Hz.
Jah és ha jól tudom 2006-7 környékén magyarországon is lesz digitális tv-adás szóval a tévéket tényleg kénytelenek leszünk lecserélni :(
nekem meg 1024*768@60(!)Hz tehát csak 800*600ban tudom használni, akkor én mit szóljak? :))
Isten halott. - Nietzsche -------- Nietzsche halott. - Isten
"Vegyen ön is új citrom-illatú zsebkendõt!
Tárolókapacitása: 25GB" :)))
és azér kell a 25 giga mer a film felbontása 1920x1080-as, vehetóünk hozzá uj tv-t is
Mi van, bamba paraszt, még most sem buzog föl benned Árpád vére?” (McSzéchenyi)
Elég nagy butaságot kérdeztél. Vajon annak idején miért a gõzgépekkel kezdték, miért nem építettek rögtön robbanómotort?
Tesztelo.hu -- Hardver, digit.fényképezõgép, MP3-lejátszó, mobiltelefon, autó és sok minden más... Csengõhang, oplogó, képüzenet, háttérkép, hangos üdvözlet, videó, JAVA játék. Írható CD és DVD
\"Born to Lose, Live to Win\" --Motörhead
-----------------------------------------
.:i2k:. = IMYke2000 - @ - 2004
-----------------------------------------
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
azt meg mind félreértitek, hogy összegyûrhetõ lesz a lemez, max annyira, mint egy cd v dvd. csak részben tartalmaz papírt ill. cellulózt, szal nem kell riogatni egymást
hogy ezzel mennyit fognak kaszálni, te jó ég...
fogadok, hogy még a dvdnél is drágább lesz, persze az alacsony gyártási költségnek köcsönhetõen 5-10Ft-ból megúsznak egy lemezt
pesszimizmus rlz
Ja és még egy kérdés: A kezdetek kezdetén az optikai meghajtókat miért vörös lézerrel kezdték fejleszteni? Akkor még nem tudták, hogy kékkel jobb??? Úgy már most 25-50GB-nél járhatnánk. (gondolom)
"a papír alapanyagú Blu-ray lemezek magasabb szintre emelik az optikai adattárolók biztonságát, ugyanis ezeket a diszkeket egy hagyományos olló segítségével éppoly könnyen meg lehet semmisíteni, mint egy egyszerû papírlapot."
Ez miért biztonság??? Nem értem. Szerintem inkább nagyobb veszélyben vannak a ráírt adatok... Rátüsszentek, azt' vége a legjobb diszkemnek. :)
Egyébként a CD-t se olyan nehéz megsemmisíteni. Öngyújtó, villamos, tank, láncfûrész, benzin+gyufa, ipari húsdaráló...stb. vagy csak egy egyszerû gombostû.
\"Akinek látszunk, arról mindenki ítélhet, amilyenek valójában vagyunk, arról senki sem.\" (Voltaire)