Debreceni VSC
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A F-1 csak addig tartott amíg a XX. század... Nézz igazi autóversenyt: WTCC
A F-1 csak addig tartott amíg a XX. század... Nézz igazi autóversenyt: WTCC
Szimpi a Csapat , Égert személyesen is ismerem...
"A 2. gól, az meg egy rossz hazaadást lelestem, aztán bevertem a sarokba, ahogy kell!" Kiss Tamás a 2011.07.21. EL: Tromsö- Paks 0-3 meccs után www.youtube.com/watch?v=Fljmh80MY-8
Kiemelt csapatok a harmadik selejtezõkörben:
FBK Kaunas (litván) vagy Liverpool (angol), Manchester United (angol), Internazionale (olasz), Panathinaikos (görög), Artmedia Bratislava (szlovák) vagy Celtic (skót), Villarreal (spanyol), Sporting (portugál), AS Monaco (francia), Ajax (holland), Club Brugge (belga), Anderlecht (belga) vagy Neftchi Baku (azeri), Rangers (skót), Dinamo Kiev (ukrán) vagy FC Thun (svájci), Werder Bremen (német), Rabotnicki Skopje (macedón) vagy Lokomotiv Moscow (orosz), Rosenborg (norvég).
A nem kiemelt csapatok:
Slavia Praha (cseh), Real Betis (spanyol), FC Basel (svájci), Wisla Kraków (lengyel), Udinese (olasz), Partizan Belgrade (szerb-montenegrói) vagy Sheriff Tiraspol (moldáv), Shakhtar Donetsk (ukrán), Malmö FF (svéd) vagy Maccabi Haifa (izraeli), Everton (angol), Shelbourne (ír) vagy Steaua Bucuresti (román), Dinamo Tbilisi (grúz) vagy Bröndby IF (dán), F91 Dudelange (luxemburgi) vagy Rapid Wien (osztrák), SK Tirana (albán) vagy CSKA Sofia (bolgár), DVSC-AVE Ásványvíz vagy Hajduk Split (horvát), Anorthosis Famagusta (ciprusi) vagy Trabzonspor (török), Valerenga IF (norvég) vagy Haka Valkeakoski (finn).
"Tisztelt Szurkolók!
A Loki Szurkolók Egyesülete - figyelembe véve, hogy a Bajnokok Ligája selejtezõben ellenfélül kapott Hajduk Split gárdájának legfanatikusabb szurkolói köztudottan heves vérmérsékletûek – arra kér minden debreceni futball barátot, hogy se a stadionban, se azon kívül ne provokálja az ellenfél szurkolóit! Ne viselkedjünk úgy, mint korábban a ferencvárosi szurkolók! Ne hozzunk szégyent városunkra, csapatunkra és szurkolótáborunkra! A mérkõzés ideje alatt teljes hangerõvel, de sportszerûen buzdítsuk csapatunkat, mert így érhetnek el fiaink olyan eredményt, ami a továbbjutáshoz szükséges lehet! A vendégszurkolók irányába mutatott, bármilyen felesleges provokációval a labdarúgóinkat a spliti visszavágóra elkísérõ szurkolókat hozzuk nehéz helyzetbe."
Pethe Tamás, alelnök
Komáromi Gábor, alelnök
A székeket tegnap kezdték felszerelni az új lelátókra.
Mint ahogy korábban beszámoltunk róla, az Oláh Gábor utcai stadiont új mobil lelátókkal bõvítik ki, így 10 200 szurkoló tekintheti meg nemcsak a szerdai meccset, hanem az elkövetkezõ hazai bajnoki mérkõzéseket is. A debreceni drukkerek közül többen aggodalmukat fejezték ki, ugyanis a stadion környékén járva láthatták, még nincs minden a helyén. Nos, a drukkerek megnyugodhatnak, ugyanis a székeket elkezdték felszerelni, és a munkálatokkal holnap estére biztos, hogy elkészülnek, így vélhetõen semmi sem zavarhatja meg kedvenceink buzdítását. Holnap délelõtt 10-kor egyébként az UEFA ellenõrei nemcsak az öltözõket és a pályát, hanem a lelátót is megvizsgálják.
2005. 07. 26. 09:25
A Hajduk Split legnagyobb erõsségének tartott középpályás olyan eredményt szeretne elérni Debrecenben, amellyel gond nélkül továbbjuthat csapata.
Mint arról beszámoltunk, tegnap késõ éjjel landolt a Hajduk Split gárdáját szállító repülõgép. Szinte utolsónak lépett a váróba Niko Krajncar, akit azonnal körülvettek az újságírók, valamint a reptérre kilátogató néhány debreceni szurkoló. A Hajduk legerõsebb játékosának tartott középpályás szûkszavúan - és talán kicsit flegmán - válaszolt a kérdésekre. Természetesen elsõsorban arra voltunk kíváncsiak, hogy a játékos mit vár a szerdai mérkõzéstõl.
- Mindenképpen olyan eredményt szeretnénk elérni, amellyel a második mérkõzésen már nem lehet gondunk a továbbjutással – mondta Krajncar.
- A horvát lapokat az utóbbi idõben elsõsorban az foglalkoztatja, hogy amennyiben nem jut túl a Hajduk Split a Debrecenen, elhagyod a klubot. Állítólag több kiváló ajánlatod is van…
- Most egyelõre csak a két Debrecen elleni meccsre koncentrálok. Egyébként nem foglalkozom az ajánlatokkal, ugyanis fel sem merült bennem, hogy a csapat nem jut tovább.
- Ciro Blazevic éppen most mondta, hogy alaposan felkészültetek a Lokiból, sok videokazettát néztetek meg, tanulmányoztátok a debreceniek játékát. Mit tartasz a DVSC legnagyobb erõsségének?
- Miért? Van olyan?
.:.FORZA AC MILAN!!!.:.
2005. 07. 26. 07:30
A horvát válogatottat VB-bronzéremig vezetõ Ciro öt játékosunkat látna szívesen csapatában.
Ahogy vezetõedzõhöz illik, Ciro Blazevic tegnap, a Hajduk Splitet szállító gép landolása után elsõnek esett át az útlevélvizsgálaton. Ezt követõen nyomában játékosaival belépett a váróba és fülég érõ szájjal, a szurkolók valamint az újságírók gyûrûjében hozzákezdett mondandójához.
- Nincsenek szép emlékeim Debrecenrõl, hiszen a Varteks edzõjeként itt kellett búcsúznunk az UEFA-kupától – emlékezett vissza Ciro. - Többször megnéztük kazettán a DVSC mérkõzéseit. Úgy gondolom, a csapat erõsebb, mint a klub reklámértéke, ezért is szerettem volna inkább, ha a Liverpoolal sorsolnak össze minket.
Blazevic arra az újságíró kérdésre, hogy van-e olyan debreceni játékos, akit szívesen elvinne magával, így válaszolt: - Öt labdarúgó van, akit örömmel látnék csapatomban, de nem mondom meg, kik õk, mert akkor a másik öt megsértõdik – zárta mondandóját nagy derültség közepette a rendkívül jókedvû Blazevic.
Ma délután a két vezetõedzõ, Supka Attila és Miroslav Blazevic sajtótájékoztató keretében ismét válaszol majd az újságírók kérdéseire. Az eseményrõl beszámolunk majd Olvasóinknak.
2005. 07. 25. 23:30
A debreceni repülõgépen landolt a Hajduk Split együttese.
Nem sokkal 23 óra elõtt landolt a Hajduk Split gárdáját, valamint szurkolóit szállító repülõgép. Blazevic igen jó hangulatban állt az újságírók rendelkezésére, míg a zsurnaliszták számára a másik legnépszerûbb áldozat, Niko Krajncar volt. A Hajduk ásza többek között honlapunknak is nyilatkozott, amit hamarosan olvashatnak Látogatóink. A splitiek ezt követõen buszra ültek, majd szálláshelyük, a hajdúszoboszlói Hotel Aqua felé vették az irányt. Ciro Blazevic holnap 20.30-kor vezényel edzést csapatának az Oláh Gábor utcai stadionban.
2005. 07. 25. 10:40
A védõ mellett távozott Müller Zsolt is, aki a Lombard Pápa együttesében szerepel majd az elkövetkezendõ egy évben.
Eldõlt, hogy László András Zalaegerszegen folytatja pályafutását, a védõ egy évig kölcsönben szerepel majd Dajka László együttesében. Szintén döntés született Müller Zsolt ügyében. Az elõzõ idény a DVTK-nál töltõ U20-as válogatott középpályás Pápán rúgja majd a bõrt a következõ szezonban. Klubunk szívesen kölcsönadná továbbá Belényesi Miklóst és Jeremiás Gergõt is, akik egyelõre még a felnõtt csapattal készülnek.
2005. 07. 25. 09:00
A javaslat abban az esetben él majd, ha sikerrel vesszük a Hajduk Split elleni mérkõzéseket.
Szima Gábor elnök-tulajdonos arról tájékoztatta honlapunkat, hogy bár Signori tegnap hazautazott, még nem született végleges döntés ügyében. Klubunk több szempont figyelembe vételével szeretne egy megfelelõ ajánlatot tenni az olasz válogatott játékos felé.
- Tekintettel arra, hogy a játékos régóta saját edzõvel és nem csapattal készül, valamint figyelembe véve a csatár múltját és korát, a mai nap folyamán ajánlatot teszünk Signori felé - tudtuk meg Szima Gábortól. – Amennyiben a csatár elfogadja a feltételeket, az ajánlat akkor is csak abban az esetben él majd, ha sikerrel vesszük a Hajduk Split elleni BL-selejtezõt. Ellenkezõ esetben nincs értelme annak, hogy leigazoljuk.
A klub vezetõi bíznak benne, hogy megállapodás esetén a játékos ugyanúgy készül majd otthon edzõjével, mint ahogy eddig is tette.
Debrecenben tegnap még mindenki arról beszélt, Giuseppe Signori Magyarországra csábítása jó ötlet volt, aztán a focirajongók már azon szomorkodtak, hogy a 27-szeres olasz válogatott mégsem a Lokit választotta. A sztárjátékos az õszi szezon végéig maradt volna a DVSC-nél, de kikötötte, ha külföldre hívják, akkor azonnal mehet. A debreceniek ezt nem fogadták el, Giuseppe Signori hazautazott, de néhány nap gondolkodási idõt kért és kapott - a visszatérésére azonban kicsi az esély...
Nagy volt a nyüzsgés vasárnap délelõtt tíz óra körül az Oláh Gábor utcai stadion mellett található atlétikai centrumban. A füves dobópálya mellett tévékamerák, újságírók és szurkolók (összejöttek vagy félszázan) várták a fõszereplõt, Giuseppe Signorit.
Az olasz bajnokság háromszoros gólkirálya Jámbor László technikai igazgató, Supka Attila vezetõedzõ és Herczeg András edzõ tásaságában a DVSC gyakorlómezében készülõdött az elõre beharangozott fizikai felmérésre, amelyet a korábban a holland Ajaxnál is dolgozó Jámbor László vezényelt.
A 37 éves olasz futballista végül a hosszú kihagyás ellenére a hetedik fokozatig jutott (ez elfogadható teljesítmény, amint arról a "Sprintelhetett kifulladásig" címû keretesben is olvashatnak). Az olasz játékos aztán az öltözõbe vonulása elõtt kiosztott jó néhány aláírást, és mosolyogva állt oda a közös fotókhoz is, majd a Nagyerdei Hotel halljában - az ügyeit intézõ Luca Delli Innocenti közbenjárására - válaszolt a kérdéseinkre, még mielõtt úgy döntött, hogy a Loki-szerzõdés aláírása helyett hazautazik.
Végig ódzkodott attól, hogy a DVSC-rõl beszéljen. Miért?
- Úgy gondoltam, addig nincs mirõl beszélni, amíg nem válik biztossá, hogy valóban a Debrecen játékosa leszek-e - mondta Giuseppe Signori. - Olaszországban az a szokás, hogy a játékosok csupán a szerzõdés megkötése után beszélnek új együttesükrõl.
- Csaknem fél éve "csupán" erõnléti trénerrel készül. Nem hiányzik a meccsterhelés, azaz nem lett volna jó Debrecenben futballozni?
- Nos, nem jött össze ez a szerzõdés… Az egyéni edzõm segítségével amúgy eddig is mindennap különbözõ feladatokat végeztem el, hamar utolérném korábbi önmagam, de tény, hogy az, aki mondjuk végigjátszotta az elmúlt fél évet, jobb erõállapotban van, mint én.
- Legutóbb a görög Irakliszban játszott. Miért hagyta ott az együttest?
- Amikor Görögországba szerzõdtem, akkor minden szép és jó volt, a bajnokság kezdetén a játék is jól ment, gólokat rúgtam. Idõvel a klub kasszájából elfogyott a pénz, és mivel nem szeretem, ha valaki nem tartja be azt, amit ígért, jobbnak láttam, ha nem maradok tovább. Erre van egy példám is: az egész eset arra hasonlít, mint amikor egy klub vezetõje Ferrarit vásárol, csak éppen a benzinre nincs pénze.
- Miért ment el Olaszországból akkor, amikor hazájában a legjobb futballisták közé tartozott?
- Legutóbbi csapatomnál, a Bolognánál több mint hat évet játszottam, és úgy éreztem, éppen itt az ideje a váltásnak. Új impulzusokra volt, és van is szükségem, így a légióskodás jó kihívás.
- Melyik volt a legjobb olasz együttes, amelyikben játszott?
- Az a Lazio, amelyikkel az 1994-95-ös évadban a Juventus mögött másodikok lettünk. Komolyan mondom, abban a csapatban nem lehetett rosszul játszani. Pályafutásom legszebb évei voltak azok.
- Ettõl a karriervonaltól meglehetõsen távol van Debrecen. Hogyan került Magyarországra?
- Profi játékos vagyok. Pénteken reggel a menedzserem azzal hívott fel, hogy a Debrecen érdeklõdik, pakoljak, szombaton irány a repülõtér, és Magyarország.
- No, de tudott-e egyáltalán valamit a debreceni csapatról?
- Bevallom, nem sokat. Annyit mindjárt elmondtak nekem, hogy a magyar bajnokcsapatról van szó, és könnyen lehet, hogy a Bajnokok Ligája fõtáblájára is eljut az együttes. Leültem az internet elé, és még jó néhány részletet kiderítettem a Debrecenrõl.
- A virtuális tapasztalatok után milyenek voltak a gyakorlatiak?
- Minden nagyon szép volt… Azonban a csapatról, ne haragudjanak, most már inkább nem mondanék semmit.
- Megnéztük volna, amikor megpillantotta a magyar bajnokcsapat stadionját…
- Ó, nem volt semmi probléma a stadionnal, barátságos, hangulatos aréna. Számomra amúgy is csupán az a fontos, a pályán hogyan érzem magam, a csapattársakkal mennyire értjük meg egymást, a fû pedig itt is ugyanolyan zöld, mint Olaszországban.
2005. 07. 24. 16:00
A 28-szoros olasz válogatott játékos honlapunknak adott nyilatkozatában elmondta: nem riasztotta el a stadionok állapota.
Az olasz válogatott játékos az Oláh Gábor utcai atlétikai pályán Jámbor László processz menedzser irányításával erõnléti felmérésen vett részt. A 37 éves Signori kora ellenére jól bírta a terhelést. A csatár délután még egy orvosi vizsgálaton vett részt. A tesztet követõen került sor az újságírói összejövetelre, ám a játékos addig, amíg nem születik meg a kontraktus, nem kíván nyilatkozni, ezért csak a
menedzsere, Roberto Lamanna, valamint segítõje, Luca Degli Innocenti jelent meg Szilágyi Sándor cégvezetõ társaságában. Egyébként soha nem látott érdeklõdés övezte az eseményt, a zsurnaliszták megtöltötték a VIP helységet. Szilágyi Sándor elmondta, a csatár szeretett volna pályára lépni a szombati edzõmérkõzésen, de a menedzsere lebeszélte ebbéli szándékáról. A Loki cégvezetõje megítélése szerint napokon belül eldõl, hogy Signori a DVSC futballistája lesz-e, de az már szinte bizonyos, ha Beppe a DVSC-be szerzõdik, a Hajduk Split elleni Bajnokok Ligája-selejtezõn még nem léphet pályára.
Bár a sajtótájékoztatón nem jelent meg Signori, honlapunknak a sportnapilap két munkatársával együtt sikerült szóra bírnunk a játékost, aki mindössze annyit kért: esetleges debreceni szerzõdésérõl ne kérdezzük, mivel Olaszországban, de máshol is a világon az a bevett szokás, hogy amíg a kiszemelt labdarúgó nem kötelezte el magát a klubhoz, addig nem játszik, és nem is nyilatkozik.
- Négy hónapja személyi edzõvel készül. Hogy érzi, erõnlétileg milyen állapotban van jelenleg?
- Bolognában januártól kezdve folyamatosan készülök edzõmmel. Egyszer sem hagytam abba, de nyilván hiányzik a meccsritmus és egy csapattal való felkészülés. Tisztában vagyok vele, hogy egy egyéni tréning nem ugyanaz, mint játékostársakkal edzeni, ezért formába kell lendülnöm. Ahhoz képest, aki május végéig edzésben volt, rosszabb állapotban vagyok, de ez így normális.
- Azt nyilatkozta, hogy azért igazolt külföldre, mert szabadulni akart az olasz focitól, és az azt körülvevõ stressztõl…
- Ha egy játékos egy csapatban már mindent kiadott magából, szüksége van új impulzusokra, új környezetre. Hat évig Bolognában futballoztam, és szerettem volna új élményekkel gazdagodni külföldön, ezért igazoltam Görögországba. Más olasz csapatok is hívtak, de én hoztam egy döntést, mely szerint utolsó olasz csapatom a Bologna lesz és az elhatározásomat nem változtattam meg. Nem akartam más csapatba igazolni Olaszországban. Itt telepedtem le, feleségem és három gyermekem nagyon jól érzi magát a városban. Ha sikerül ideszerzõdnöm, a családom nem is jön velem, már csak azért sem, mert a legkisebb most kezdi az iskolát. Inkább amikor tudok, hazamegyek majd hozzájuk.
- Utolsó európai csapata az Irakszlisz volt. Miért hagyta el a görögöket?
- Amikor Görögországba szerzõdtem nagyon jól ment a játék, az elsõ meccseken gólokat szereztem, aztán anyagiakban nem tudtunk megegyezni, nem azt teljesítették, amit ígértek. Ez olyan, mintha egy elnök Ferrarit akar venni, de nincs hozzá benzin.
- Olaszországban az egyik legnagyobb rangadónak a Róma-Lazio mérkõzés számít. Milyen élményei vannak a két gárda összecsapásairól?
- Szerencsém volt, mert sok Róma-Lazio rangadón játszhattam. Hihetetlen élmény 80 ezer ember elõtt pályára lépni, amikor egész héten semmi másról sincs szó a városban, csak a mérkõzésrõl. Igazán hátborzongató és jó érzés, ezt csak az tudhatja, aki valaha pályára lépett hasonló találkozón. Olaszországban ez a két meccs mindenképpen más a többi harmincnégy mérkõzéshez képest.
- Ha már a nézõszám szóba került, mit szól a debreceni stadionok méretéhez és állapotához? Amikor tegnap nem lépett pályára a Nagyvárad elleni felkészülési mérkõzésen, sok szurkoló viccesen megjegyezte, hogy ez azért lehet, mert meglátta a Vágóhíd utcai stadiont és megijedt.
- Nem zavar, mert nem az számít, hogy mekkora a stadion, vagy milyen állapotban van, hanem az a fontos, a pályán hogy érzem magam, milyen teljesítményt nyújtok. Az viszont meglepett, hogy mindenki szotyolázik. Elõször azt sem tudtam, mi az, amit annyira bõszen rágcsálnak az emberek – mondta nevetve Signori.
- Volt olyan labdarúgó pályafutása során, akivel különösen szeretett volna játszani, de nem adatott meg?
- Nem, mert nagyon jó focistákkal játszhattam együtt. Említhetném Casiraghit, Gascoignet, vagy Keneth Andersont és Boksicot.
- Hogy tetszik Debrecen?
- Sajnos, még nem nagyon volt lehetõségem szétnézni, de szeretném majd ezt bepótolni.
- Mennyire ismeri a magyar focit? Van olyan magyar játékos esetleg, aki ellen játszott is?
- Az interneten figyelemmel kísérem a magyar bajnokság eredményeit, mert érdekel. Annak idején Détári ellen játszottam. Jó labdarúgónak tartottam, de valami miatt nem tudta igazán megmutatni, mire is képes. Sokkal többre hívatott labdarúgó volt, mint amennyit Olaszországban kiadott magából.
- Úgy tûnik, mindenhol nagyon népszerû ember, tegnap csak ön miatt látogatott ki közel ötezer ember a felkészülési mérkõzésre. A találkozó után sokan körülvették, autogrammot kértek, fényképezték…
- Bizonyára ez nem a mostani énemnek szólt, hanem annak, hogy annak idején láttak játszani a tévében, látták a góljaimat. Mindenesetre jól esett a szeretetük. Szerencsés vagyok, hogy játszhattam a Lazioban, Bolognában és az olasz válogatottban, mert ez által az egész világ megismerhetett.
Azok a bérletesek, akik már megvásárolták belépõjüket a Split elleni mérkõzésre, a jegyváltás helyszínén, tehát a Royal Casinóban plusz egy jegyet vehetnek át térítésmentesen.
A klub átértékelte a Hajduk Split elleni mérkõzés jegyárairól korábban hozott döntést, és arra az elhatározásra jutott, hogy azok, akik éves belépõt vásároltak, kedvezményben részesüljenek. Erre azért is kerül sor, mert a bérletes helyekre szóló jegyek a vártál nehezebben fogynak. Azok a bérletesek tehát, akik már megvásárolták belépõjüket a Split elleni BL-selejtezõre, a jegyváltás helyszínén, a Royal Casinóban kedd 14 óráig plusz egy jegyet vehetnek át térítésmentesen, így akár elhozhatják családtagjukat, ismerõsüket vagy barátjukat. Az állandó belépõvel rendelkezõk közül, aki még nem váltotta meg jegyét, és holnap szeretné ezt megtenni, egy árat fizet ki, de plusz egy (hasonló értékû) jegyet kap cserébe (a bérletesek hétfõn 17 óráig vehetnek jegyet helyükre). Fontos, hogy akik már megvették a belépõt, azzal, valamint bérletükkel menjenek vissza a Royal Casinóba, hogy a tikettre pecsét kerüljön. A nem bérletesekrõl sem feledkezett meg a klub: számukra olyan kedvezmény lesz, hogy a Loki elsõ hazai bajnokijára, a Zalaegerszeg ellen a Split elleni jeggyel bemehetnek a mérkõzésre.
Beppe Signori gépe tegnap kora délután Budapesten landolt, majd néhány órával késõbb már a Nagyerdei Gyógyszálló vendég- szeretetét élvezhette.
Eközben a DVSC honlapján tényként közölték: az olasz csillag az FC Oradea elleni tesztmeccsen pályára lép. No, erre a hírre kezdtek el özönleni az emberek a pályára. A 18 órai kezdés elõtt 20 perccel már nem volt parkolóhely a stadion környékén, négyezren gyûltek össze a lelátókon, s várták az olasz fiút. "Még a szállodában van" - jött a hír, "Már elindult!" - mondogatták a jól értesültek. A szünet elõtt néhány perccel nagy nyüzsgés támadt a fedett tribün környékén, megérkezett a nap fõszereplõje. Kiderült, interjúra ezen a napon nincs lehetõség, Giuseppe Signori a mai erõnléti felmérés után áll a sajtó rendelkezésére.
"Igaz-e hogy a BL-szereplés lehetõsége vonzotta Debrecenbe? - próbálkoztunk egy kérdéssel, mire egy sokat sejtetõ mosoly volt a válasz. Mosolyból egyébként sem volt hiány, az olasz vidáman fogadta, hogy míg a pályán leendõ(?) társai fociznak, mindenki rá kíváncsi. Hamarosan kiderült: többet nem láthatunk tõle ezen az estén, hiszen már a második félidõ derekán jártunk, s még mindig civilben ücsörgött a lelátón. Néhányan csalódottan bandukoltak hazafelé, szegényebbek lettek egy élménnyel. Talán nem végleg; a információink szerint a sztár szívesen pályára lépett volna, ám a menedzsere nem rajongott a próbajátékért.
Giuseppe Signori nélkül lépett pályára csapatunk. Az olasz labdarúgó fáradtságra hivatkozva mégsem vállalta a játékot.
Felkészülési mérkõzésen a Nagyvárad együttesét fogadtuk a Vágóhíd utcai stadionban. Mintegy 5000 nézõ látogatott ki, ami nagyban annak köszönhetõ, hogy sokan abban reménykedtek (köztük mi is), hogy pályára lép az olasz Giuseppe Signori. A válogatott játékos kora délután még azt mondta, hogy szívesen játszana, ám a repülõút és az azt követõ hosszú autókázás miatt nagyon elfáradt, így végül nem vállalta a játékot.
A DVSC így végül nélküle nyerte meg a mérkõzést 1-0-ra. A gólt a szerb Bojan Brnovics szerezte.
DVSC-AVE Ásványvíz – Nagyvárad 1-0 (0-0)
Vágóhíd utcai stadion, 5000 nézõ.
DVSC: Tomic – Bernáth, Hegedûs, Komlósi (Kiss), Szabó – Mészáros (Nagy Z.), Vukmir, Dzsudzsák, Böõr (Németh Á.) – Brnovics, Sidibe
2005. 07. 23. 13:05
Az olasz válogatott játékos örömmel húzza magára a ma 18 órakor kezdõdõ Nagyvárad elleni mérkõzésen a Loki mezét.
Remek hírrel szolgálhatunk szurkolóinknak, ugyanis a 28-szoros olasz válogatott csatár, Giuseppe Signori megérkezett Magyarországra. Jelenleg Debrecen felé tart autóval. A sztárjátékos elmondta: szívesen pályára lép a délutáni edzõmérkõzésen.
Mint arról tegnap beszámoltunk, könnyen elképzelhetõ, hogy bajnokcsapatunk leigazolja a korábbi világbajnoki ezüstérmes Signorit. A játékos menedzsere a Nemzeti Sportnak elmondta, hogy Beppe nyáron biztosan visszavonul az aktív játéktól, a jövõben pedig edzõsködéssel foglalkozik majd, ám elõtte szeretné, ha az utolsó profi klubja a Bajnokok Ligájába bejutó Debrecen lenne.
Talán nyugodtan kijelenthetjük, hogy a ma 18 órakor kezdõdõ mérkõzés nemcsak szurkolóink és játékosaink számára lesz felejthetetlen élmény, hanem az ellenfél számára is. Érdemes tehát kilátogatni a Vágóhíd utcai stadionba, de talán ezt nem is kell hangsúlyozni, hiszen bizonyára rengetegen szeretnének szemtanúi lenni a nem mindennapi eseménynek.
Signori a második félidõben lép majd pályára és elõreláthatóan fél órát játszik majd.
Forrás: DVSC.HU

2005. 07. 22. 13:00
A Hajduk Split gépe Debrecenben landol majd.
A DVSC-AVE Ásványvíz együttese története során elsõ alkalommal hódította el a Szuperkupát, remekül hangolt tehát a szerdai, Hajduk Split elleni Bajnokok Ligája-selejtezõre. Igaz ez az ellenfélre is, hiszen a horvátok a hét folyamán megkezdték bajnoki szereplésüket, az elsõ fordulójában az NK Osijek (Eszék) gárdáját 6-0 arányban gyõzték le.
Amint sejthetõ volt, a találkozót Debrecenben – de nyugodtan kijelenthetjük: nem csak városunkban - óriási várakozás elõzi meg. Vendégeink sem veszik majd félvállról a találkozót, ennek legbiztosabb jele, hogy már hétfõn városunkba érkeznek. A spliti különítmény gépe este, 22 óra után nem sokkal száll le a debreceni repülõtéren. Az együttes innen szálláshelyének, a hajdúszoboszlói Hotel Aqua-nak veszi az irányt.
Információink szerint a Hajduk a szerdai találkozó után azonnal visszatér Horvátországba.
2005. 07. 22. 16:00
Jól fogynak a belépõk a jövõ szerdai, Hajduk Split elleni BL-selejtezõ mérkõzésre.
Klubunk ma kezdte meg a július 27-én megrendezendõ Hajduk Split elleni BL-mérkõzés belépõinek árusítását. Az érdeklõdés óriási, ezt bizonyítja, hogy jól fogynak a jegyek. Még közel háromezer tikett vár gazdára köszönhetõen annak, hogy stadionunk tízezer férõhelyesre bõvül. Belépõk 4000 forinttól már kaphatók és jó hír, hogy akik még nem vásárolták meg, nem maradtak le semmirõl, hiszen szombaton is lesz árusítás 9-17 óráig a Royal Casinóban. Ugyan a bérletesek helyeit hétfõn 17 óráig tartják fent, de a szurkolóknak érdemes már holnap megváltani a jegyeket, hogy elkerüljék a hétfõi tumultust.
Erre a DVSC vezetõi lehetõséget biztosítanak, így a támadó néhány napig a próbajátékon valamint erõnléti edzéseken vesz részt a Lokinál. A 171 centiméter magas labdarúgó a Serie A-ban 344 alkalommal lépett pályára és 188 gólt szerzett, a válogatott szerelést 28-szor húzta magára, és hét gólig jutott. Hat évig futballozott a Lazio csapatában, majd egy évig a Sampdoriát erõsítette, ezt követõen hat esztendeig a Bologna játékosa volt. Itt fejezte be olaszországi pályafutását, ugyanis innen tavaly a görög elsõosztályú Iraklisz FC Szaloniki együttesébe igazolt, és öt mérkõzésen kapott szerepet, gólt nem lõtt. Görög klubjával végül szerzõdést bontott, mivel nem fizették ki járandóságát, így jelenleg nincs csapata.
2005. 07. 22. 11:20
Herrn Kircher Knut (képünkön) nemzetközi karrierje tavaly kezdõdött.
Eldõlt, hogy a szerdán 20.45-kor kezdõdõ DVSC-AVE Ásványvíz - Hajduk Split Bajnokok Ligája-selejtezõn német játékvezetõi hármas tevékenykedik majd. Herrn Kircher Knut mindössze egy éve vezet nemzetközi mérkõzéseket, legutóbb az Andorra-Románia válogatott találkozón fújta a sípot. Feltûnõ jelenség, már csak azért is, mert közel két méter magas. A 36 éves játékvezetõ asszisztensei Volker Wezel és Harry Ehing lesznek.
2005. 07. 22. 09:10
A bérletesek helyeit hétfõ délutánig tartják fent, a belépõket a Royal Casinóban lehet megvásárolni.
Ebben a percben kezdte meg klubunk a Hajduk Split elleni Bajnokok Ligája-selejtezõ mérkõzésre szóló belépõk árusítását a Royal Casinóban. A jegyeket szombaton is megválthatják szurkolóink 9-17 óráig (vasárnap nincs árusítás). A bérletesek helyeit hétfõn 17 óráig tartják fent.
2005. 07. 22. 08:35
A legnagyobb meglepetést a luxemburgi Dudelange továbbjutása okozta, amely egy bosnyák csapat kiverésével 42 éves tendenciát szakított meg.
Kedden és szerdán lebonyolították a Bajnokok Ligája elsõ selejtezõkörét, így kialakult a második forduló mezõnye. A legnagyobb meglepetést a luxemburgi Dudelange továbbjutása szolgáltatta, ez ugyanis a BEK, illetve a Bajnokok Ligája 42 éves történetének során luxemburgi csapatnak még soha nem sikerült. A forduló elsõ mérkõzéseit július 26-án és 27-én rendezik, míg a visszavágókra augusztus 2-án és 3-án kerül sor. Mint ismert a DVSC-AVE Ásványvíz együttese a Hajduk Split ellen hazai pályán kezd július 27-én, 20.45-kor. A visszavágó augusztus 3-án lesz, a Hajduk otthonában.
A második kör párosítása:
FBK Kaunas (litván) - Liverpool (angol)
Dinamo Tbilisi (grúz) - Bröndby IF (dán)
Partizan Belgrade (szerb-montenegrói) - Sheriff Tiraspol (moldáv)
DVSC-AVE Ásványvíz - Hajduk Split (horvát)
FC Artmedia Bratislava (szlovák) - Celtic (skót)
SK Tirana (albán) - CSKA Sofia (bolgár)
Anderlecht (belga) - Neftchi Baku (azeri)
Valerenga IF (norvég) - Haka Valkeakoski (finn)
Rabotnicki Skopje (macedón) - Lokomotiv Moscow (orosz)
F91 Dudelange (luxemburgi) - Rapid Wien (osztrák)
Dinamo Kiev (ukrán) - FC Thun (svájci)
Malmö FF (svéd) - Maccabi Haifa (izraeli)
Shelbourne (ír) - Steaua Bucuresti (román)
Anorthosis Famagusta (ciprusi) - Trabzonspor (török)
2005. 07. 21. 16:50
A csapat karmestere, Sándor Tamás zseniálisan irányította a Lokit a Sopron elleni Szuperkupa visszavágón.
Bár mint minden egyes labdarúgócsapat, a DVSC-AVE Ásványvíz alakulata is 11 játékosból áll, de a gárda játéka nagyban függ attól, hogy a csapatkapitány, Sándor Tamás milyen formában fut ki a pályára. A népszerû Tobe a Szuperkupa debreceni visszavágóján remekül irányította a bajnokcsapatot, többek között egy remekbe szabott góllal és egy gólpasszal tette emlékezetessé a 3–0-val zárult találkozót.
– Úgy érzem, ez a találkozó semmiben sem különbözött egy megszokott hazai bajnoki mérkõzésünktõl, magabiztosan játszottunk, sorra alakítottuk ki a helyzeteket, amelyekbõl végül három lehetõséget kihasználtunk, s fölényes gyõzelmet arattunk – értékelte a Szuperkupa második mérkõzését Sándor Tamás. – Igazából az elsõ meccset rontottuk el nagyon, úgy érzem, az volt a baj, hogy nem tudtunk kizökkenni a tesztmérkõzések dömpingjébõl, abban a hitben játszottunk, hogy a soproni meccs is egy a sok felkészülési találkozó sorában. Nem pörögtünk fel igazán, s ez lett a vesztünk, Debrecenben viszont jobban átéreztük a meccs súlyát, mindenki odatette magát, és sikerült elhódítani a trófeát.
Korábban Supka Attila nyilatkozta, hogy a Szuperkupa egy fontos állomás a nagy tétmérkõzések, a Hajduk Split elleni Bajnokok Ligája selejtezõbeli kettõs összecsapásra, de ezt a véleményt a csapatkapitány is osztja.
– A Sopron elleni találkozók jó felkészülést jelentettek a Hajduk elleni párviadalra, hiszen a debreceni visszavágón mindenki próbálta azt a teljesítményt nyújtani, amely elegendõ lehet a Split ellen – vélekedett Tobe. – Ez alól én sem voltam kivétel, szerencsére jól éreztem magam a pályán, jól is ment a játék, s bízom benne, hogy ezt a formát sikerült átmentenem a horvátok ellen is.
Szinte minden szurkolóban felmerült a kérdés: a Sopron ellen mutatott játék mire lehet elegendõ a Hajduk ellen? – A Szuperkupa visszavágójáról messzemenõ következtetést nem szabad levonni, mert egyértelmû, hogy a Split erõsebb csapat valamennyi hazai riválisunknál – mondta a tar játékmester. – A szerdai teljesítményünk jó kiinduló alap lehet, de ettõl még keményebben, még agresszívebben kell játszanunk. Korábban összemérhettük az erõnket egy másik horvát gárdával, a Varteksszel, s akkor is egyértelmûvé vált a számunkra, hogy gyorsabbaknak kell lennünk, mint a hazai bajnokikon, s itt nem konkrétan a futógyorsaságra gondolok, hanem a gondolkodásra és a cselekvésre. Úgy érzem, fel tudja szívni magát a csapat szerdára, és akkor meglephetjük a Hajdukot.
2005. 07. 21. 14:30
A Sopronból érkezett játékos nagy lehetõségnek tartja, hogy Debrecenben, a bajnokcsapatban futballozhat.
Mint arról honlapunk beszámolt, klubunk megállapodott Szabó Ottóval, aki a következõ egy évben kölcsönben szerepel majd Debrecenben. A játékos tegnap mutatkozhatott be a közönségnek, hiszen a második félidõ hajrájában pályára lépett. A szlovákiai születésû, védõként és középpályásként is bevethetõ labdarúgó elmondta, hogy Dunaszerdahelyen kezdte pályafutását, majd 16 évesen Ausztriába, a Rapid Wien csapatához került, ahol hat évet húzott le.
- Sajnos megsérültem, így kikerültem a keretbõl, ekkor jöttem Magyarországra, az MTK csapatához – tudtuk meg a 24 éves játékostól. - Három évre írtam alá, de csak egy idény erejéig voltam a kék-fehéreknél, mert utána kölcsönadtak a Sopronnak. Váratlanul ért Szima Gábor megkeresése, és bár jól éreztem magam a hûség városában, nagyobb lehetõségnek tekintettem, hogy Debrecenben, a bajnokcsapatban futballozhatok. Még csak pár napja vagyok itt, de remekül érzem magam a cívisvárosban, biztos vagyok benne, hogy sikerül hamar beilleszkednem.
Szabó Ottó elmondta továbbá, hogy a védelemben és a középpályán egyaránt bevethetõ, de csak a bal oldalon, mert mint mondta: jobb lábbal nem igazán eredményes.
Én is azok közé tartozom, akik egyre gyakrabban néznek Magyar bajnokikat, és szerintem is egyre több a jó iramú, élvezetes mérkőzés.
A nagy érdeklõdés annak is betudható, hogy a klub a hûséges szurkolóit kívánta elõnyben részesíteni azzal, hogy a Hajduk Split elleni mérkõzésre szóló jegyekre elõvételi jogot kaptak a bérlettel rendelkezõk.
A szezonális tikettel nem bírók számára péntektõl nyílik lehetõség jegyvásárlásra a horvát csapat elleni mérkõzésre.