4278
banner_0.jpg

• Nadi

• Nadi
    A DVSC-TEVA élére múlt héten kinevezett vezetőedző győztes mérkőzésen mutatkozott be a nagyközönségnek.

Miroslav Beránek a Loki Vasas elleni mérkőzésén először ült a kispadon, miután múlt héten átvette Supka Attila helyét. A cseh szakvezető bemutatkozása remekül sikerült, hiszen a csapat 3-0-ra legyőzte az angyalföldieket.
    - Halmosi Péter és Éger László teljesítményével voltam leginkább elégedett, de a csereként beállt fiatal Dzsudzsák Balázs is sokat tett a játékhoz és Csernyánszki Norbertre sem lehet panaszom – kezdte az értékelést Miroslav Beránek. – Egy kicsit fáradtnak tűntek a játékosok, aminek oka, hogy többet edzünk a megszokottnál és ehhez a csapatnak még hozzá kell szoknia. A keményebb fizikai felkészüléssel az a célunk, hogy a labdarúgók kondíciója javuljon egy kicsit, remélem, így is lesz.
    A tréner remekül cserélt a második félidőben, hiszen a Bogdanovics helyére érkező Zsolnai Róbert kiharcolt egy büntetőt, Dzsudzsák Balázs beállása után lőtt egy hatalmas kapufát, míg a mérkőzés végére megsérült Zsolnait Virág Béla váltotta, aki első labdaérintéséből gólt szerzett beállítva ezzel a 3-0-s végeredményt.
    - Természetesen frissíteni szertettük volna a csapatot a cserékkel és nagyon örülök, hogy mind a hárman ilyen hasznosan futballoztak – mondta a cseh tréner, aki a közönséget is dicsérte. – Már most megállapíthatom, hogy a Debrecennek nagyon jó szurkolói vannak, aminek nagyon örülök. Pozitív benyomást tettek rám a Loki drukkerei, buzdításukkal sokat tettek annak érdekében, hogy a csapat ilyen arányban le tudta győzni a Vasas együttesét. Győztes csapatnál bemutatkozni mindig jó érzés, arra törekszünk majd, hogy az összes mérkőzést megnyerjük, az eredményesség mellett azonban szeretnénk látványos játékkal is szórakoztatni ezt a csodálatos közönséget.
  • Nadi

Második hazai mérkőzését is megnyerte a Loki, amely a Borsodi Liga 3. fordulójában a Vasas gárdáját 3-0-ra győzte le.

Az élvonaltól tavaly búcsúzott, de a Ferencváros kizárása miatt mégis az első osztályban induló Vasas együttesét fogadta csapatunk a Borsodi Liga 3. fordulójában. A múlt héten távozott Supka Attila helyére első alkalommal ülhetett a DVSC kispadjára a cseh Miroslav Beranek, aki alapvetően nem változtatott a kezdőcsapaton, mindössze annyi különbséget vélhettünk felfedezni a már megszokott felálláson, hogy Dragan Vukmir helyett Kiss Zoltán látta el a védekező középpályás szerepét. A szurkolók megemlékeztek arról, hogy Supka Attila két bajnoki címet szerzett a Lokival és egy transzparensen megköszöntek mindent a szakembernek és a találkozó után Spanyolországba távozó Éger Lászlónak.
    Rögtön több nagy debreceni helyzettel kezdődött a találkozó, Sidibe, Sándor Tamás és Bogdanovics is betalálhatott volna, ha nagyobb a koncentráció. Az első gólra a 12. percig kellett várni, ekkor Leandro egy tökéletes labdát adott Halmosinak, aki a tizenhatos bal sarkáról a hosszú alsóba lőtt. A túloldalon Németh Norbert 17 méterről leadott lövése okozott némi riadalmat, ezt leszámítva azonban a vendégek nem sok veszélyt jelentettek Csernyánszki kapujára. A Loki játszott fölényben, azonban ezt nem tudta kihasználni csapatunk, mert a befejezésbe mindig hiba csúszott. A 26. percig kellett várni az újabb vendéghelyzetre, csakhogy Nagy Zsolt lövésénél Csernyánszki résen volt, azonban a lehetőség önbizalmat adott a piros-kékeknek, akik a félidő végig bátrabban játszottak, mint az első 20 percben, gyakrabban merészkedtek előre és bizony nemegyszer zavart okoztak a hazai védelemben.
    A folytatásban nehezen lendültek játékba a csapatok, a kapuk egyáltalán nem forogtak veszélyben, többnyire a középpályán futballoztak a labdarúgók. Az 57. percben megtörtént az első csere: Dombi helyett Dzsudzsák érkezett, fiatal középpályásunk egy perccel később egy óriási kapufát lőtt 25 méterről. Miroslav Beránek ismét frissített, ezúttal Bogdanovics jött le, Zsolnai fel. A csere után Komlósi fejelhette volna a hálóba a labdát szögletet után, ám a játékszer centikkel a felső léc fölött hagyta el a játékteret, majd Kiss Zoli került helyzetbe, a gól ezúttal is elmaradt. Nem úgy két perccel később, amikor Pandur buktatta a büntetőterületen belül Zsolnai Róbertet. A megítélt tizenegyest - a közönség kifejezett kérésére - Éger László végezte el, a Lokitól búcsúzú védőnk a jobbra vetődő Németh Gábor mellett kapu közepébe vágta a labdát. Az utolsó percben megsérült Zsolnai, így Virág Béla jött helyette, aki első labdaérintésből gólt szerzett: Dzsudzsák jobb oldali szöglete után a középpályás a léc alá fejelt 7 méterről kialakítva ezzel a 3-0-s végeredményt.

DVSC-TEVA – Vasas 3-0 (1-0)

Debrecen, 7000 néző, Vezette: Arany (Viszokai, Varga)
    DVSC: Csernyánszki – Bernáth, Éger, Komlósi, Leandro – Dombi (Dzsudzsák 57.), Kiss, Sándor, Halmosi – Bogdanovics (Zsolnai 62., Virág a 90.), Sidibe
    Vasas:Németh G. – Balog, Tóth A., Pandur, Pintér (Harmisch 81.) – Unierzyski, Németh N., Kincses, Nagy Zs. – Majoros (Tandari a 72.), Lázok
    Gól: Halmosi (12.), Éger (66., tizenegyesből), Virág (90.)
    Sárga lap: -
  • lord nihilus
    hajrá loki!44 kivi vok az új ezzőre
  • Nadi
  • Nadi
    A DVSC szerb támadója pénteken vagy szombaton kapcsolódhat be a közös munkába.

A DVSC-TEVA – Rabotnicski Szkopje BL-selejtező első félidejében megsérült szerb csatár, Bojan Brnovics a tervek szerint a hét vége felé kapcsolódhat be a közös munkába és végezhet teljes értékű gyakorlatokat. Addig Dankó Mihály rehabilitációs edző segítségével dolgozik a mielőbbi gyors felépülés érdekében.
    A támadó combizom-húzódást szenvedett a Bajnokok Ligája-mérkőzésen, azóta nem lépett pályára egyetlen találkozón sem. A Loki új vezetőedzője, Miroslav Beránek a Vasas elleni mérkőzésen még kénytelen lesz nélkülözni Brnovicsot, aki azonban - ha minden jól alakul - Kaposváron már szerepet kaphat.
  • torrente
    Az megint más, mert ott lebundázták magukat valamelyik külföldi szerencsejáték oldalon.
  • Casillas
    ez nem az újpest, hogy a játékosok szándékos vereséggel edzőt buktassanak.... :|
  • torrente
    Az új edzőt majd a játékosok fogják megbuktatni, hiszen magyar focistáknak nem fűlik a foguk a kemény edzésekhez.
  • Nadi
    A cseh válogatott korábbi másodedzője irányítja a jövőben a DVSC labdarúgócsapatát.

A DVSC Futball Szervező Zrt. vezetői megegyeztek a cseh Miroslav Beranekkel, akivel 2007. december 31-ig szóló szerződést írtak alá az elöljárók. Nyelvi nehézségek nem lesznek, ugyanis a szakember munkáját a magyar származású, korábbi csehszlovák válogatott Fieber Péter pályaedző segíti majd. Herczeg András és Mező József a szakmai stáb tagja marad.

Az UEFA pro licences edző Miroslav Beranek 1957. április 24-én született. Játékosként egy idényt lehúzott a cseh elsőosztályú Skoda Plzen csapatában, öt évig játszott a Slavia Prágában és szintén öt évig - mint játékosedző - erősítette az osztrák SV Gmint együttesét.
    Ami az edzői pályafutását illeti, 1996-tól 2000-ig a cseh második ligás Chmel Blsany-t irányította. Beranek vezetésével a gárda 1998-ban feljutott az élvonalba. A szakember egy éven át (2002-2003) a Slavia Prágánál volt vezetőedző, a fővárosi csapattal a második helyet szerezte meg az első ligában, valamint a cseh kupát is elhódította, emellett az együttest az UEFA-kupába irányította, ahol négy fordulón át menetelt. Kiverték az Exelisort, a Partizan Belgrád és a Paok Szaloniki csapatát.

Mirsolav Beranek 2000-ben pályaedzőként a cseh U21-es válogatottnál segédkezett, ebben az évben a csapat az Európa-bajnokságon a második helyet szerezte meg. Beranek két évvel később már vezetőedzőként tevékenykedett a fiataloknál, irányításával az U21-es válogatott megnyerte az EB-t. Nem véletlen, hogy a nagyválogatottnál is számítottak munkájára: 2002–től 2006. július 30-ig a cseh nemzeti csapat másodedzője volt, segítségével a harmadik helyet szerezte meg a csapat a portugáliai Európa-bajnokságon, valamint ő segítette Karel Brückner kapitány munkáját az idei, németországi világbajnokságon.

Miroslav Beranek segítője a szintén UEFA pro licences Fieber Péter lesz, aki játékosként szerepelt a csehszlovák U20-as és a felnőtt válogatottban, mindkét csapattal részt vett a világbajnokságon. Megfordult az Inter Bratislava, a Besztercebánya, a Dunaszerdahely, az Arkmedia, a Beerschotb Antwerpen és a KRC Genk csapatiban.
    Edzőként a szlovák Rapid Bratislavát, a Szenicát és a Dunaszerdahelyet irányította.

A két trénerrel klubunk másfél éves szerződést írt alá.

Beranek szerdán érkezik vissza Debrecenbe, ezt követően kezdi meg munkáját a csapatnál. A DVSC vezetői csütörtökön sajtótájékoztató keretében kívánják bemutatni a szakembert a sajtó munkatársainak.
  • PiszkosFred
    Jópár éve, a Bordeaux ellen sem volt másként a dolog ;] 5-1es zakóval kezdtünk ha jól emléxem, és a visszavágón itthon már 3-0ra is vezettünk... Egy gól kellett volna a "csodához", de sajnos azt a gólt mi kaptuk, és lett 3-1. Felejthetetlen volt az a pár perc, ami a 3-0 és a 3-1 között eltelt, aki ott volt, és emlékszik rá, az tudja... ;]
  • torrente
    Lille - Rabotnicski 3-0

Nekünk is kb. ennyi sanszunk lett volna.
  • Matthew Prosac
    mátejuszt a padra!
    amúgy magyar eddzők közül egyedül Csank és Garami felel meg szakmailag a posztra. a többi kókler kúlmány tokmány dilettáns töketlen tehetetlen szakbarbár.
    sorry a stílusért, kicsit ittam. a véleményem azonban marad.
  • lord nihilus
    magyar ezzők közül csak Garaminak vaty Csertőinek tudnék örülni,
    bár az utóbbi években volt elég anyagi nyeresége a csapatnak h valami nagyobb külföldi szakembert hívjanak(szerintem...)
  • miccoli002
    Ez a Garamvölgyis ötlet sztem nem hülyeség,bár nemtom szakmailag mennyire lehet ő képzett.
    Emberileg egy hozzá hasonló edzőre lenne szügség sztem!!!!
  • Casillas
    vagy akár lehetne egy noname holland szurkoló, ugyanis Jámbor László azt mondta, hogy a magyar edzőknél még a holland SZURKOLÓK is felkészültebbek....
  • PiszkosFred
    Garamvölgyit ;]

Egyébként passz, bárki jöhet, aki újra motiválni tudja a csapatot...
  • Casillas
    ezek közül nálam egyik se jön be...

(bár igazából nem is tudnék mondani senkit)
  • miccoli002
    Na jó mostmár Supka távozása miatt kár vitázni,mert ez végleges!!!!
    Inkább arra lennék kiváncsi,hogy ti kit látnátok szívesen a kispadon.
    Az én jelöltjeim:-Egy lendületes külföldi tréner
    -Zsivóczky Gyula
    -Pintér Attila
  • Casillas
    ha jól, tudom, azt nyilatkozta Szima a Rabonicki meccs után valahol, hogy meglátszik Jámbor László hiánya...
  • Nadi
    Szima Gábor...
  • lord nihilus
    teletexten tegnap olyat olvastam hogy nem a kezdeti sikertelenség miatt távozott, hanem mánemtom meik debreceni vezető kijelentése(i) miatt /asszem hoty mekkérdőjelezte a matyar eccők hozzáértését/
  • Casillas
    osztom...
  • gabber_saviola
    komolyan nem normálisak ott Debrecenben, hogy egy ilyen edzőt elengednek
  • Casillas
    elfogadták Supka Attila lemondását... :CCCCCCCCCCCccccc

Ideiglenesen Herczeg András lett kinevezve
  • Casillas
    ma 17.00-tól lesz vezetőségi ülés

nem lenne szabad elengednünk, egy nyavalyás bl-meccs miatt, majd lesz jobb, egy kis kisiklás miatt romba döntetni 2 év munkáját nem kellene....

legjobb példa Sir Alex Ferguson, egy ideje nem csillog úgy a Manchester, mint rég, mégsem küldték el, már vagy 20 éve (!!!) ő az edző, és jól megy a csapatnak, mindig megvan a nemzetközi kupás hely, stb....
  • Zséé
    asszem 5-kor lesz elnökségi űlés...
  • gabber_saviola
    elfogadták Supka mester lemondását? :O
  • miccoli002
    Ha Szentest visszahívják akkor aláírják a halálos itéletüket!!!!!
    Szentes szakmailag nagyon jó,de nagyon nincs meg benne valami emberileg,mert eddig mindenhol bukott szinte!!!!
    Sajnos megnézve a jelenleg szabadon lévő edzőket az a szitu hogy nem nagyon van a lokihoz méltó szakamber!!!!!
    Dajka,Pintér,Nagy Tamás,Szentes,több nem is jut eszembe hirtelen.
    Nekem van egy olyan érzésem amugy,hogy kinevezik Herczeg Bandit vezetőedzőnek,vagy ha esteleg nem,akkor meg könnyen lehet ,hogy Dajkát hozzák,mert ő meg már régebben dolgozozz itt,de sztem ez rohadt szar megoldás lenne.
    Egy fiatal külföldi lenne az ideális,de arra meg lehet nincs elég idő sem!!!!
    Amugy ezenkivül én nagyon meggondolnám például a pápaiak mesterét Zsivóczky Gyula idehozatalát,mert ő nagyon tud valamit erről a szakmáról az látszik,és ugyan van klubja,de az NB2-ből sztem ki lehetne vásárolni nagyon olcsón!!!!
    Kiváncsian várom a fejleményeket!!!!
  • GTheo
    Hát, én szerintem aki a legjobb magyar edző az Garami általánosan, fradival megnyerte pintérnek a bajnokságot 9ponttal vezette amikr átvette pintér, MTKval most bukdácsol de nem akárki veri meg a Nürnberget és a Wolfsburgot, szerintem egy jó edző, mondjuk Szentes lehet visszamegy, ő is jó...Bocs ha hüeségeket hordok össze, késővan:)
  • Zséé
    Ugyan az a helyzet mint Újpesten. Egy viszonylag sikeres edzőt küldenek el, aztán utána vagy fellendülés vagy mélyrepülés.
    Amúgy sztem visszahívják Szentest...
  • Casillas
    jó lenne, ha rá tudnák beszélni, hogy maradjon sztem
  • Matthew Prosac
    1 éve arról cikkeznek az újságok hogy a Debrecen minden szempontból kimagaslik a magyar csapatok közül (játékoskeret, bevételek, nyugalom, megfelelő körülmények) valahogy most mégis gáz van. Még azért várok a vészjósló kijelentéseimmel (1-2 évet), de azért hihetetlen hogy egyik magyar csapat sem tud évek óta megbízható, kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtani (tavaly Hajduk-alázás, most Rabotnicski-tragédia). Pedig a Debrecenben erősen reménykedtem hogy kiemelkedik ebből a magyar-futballmocsárból. A Ferencváros is erősen megszedhette volna magát amikor UEFA csoportkörökben játszott, plusz jó pénzért adták el a játékosaikat. Hosszútávú anyagi biztonságot teremthettek volna. Amikor már reménykednénk akkor mindig hatalmas pofonba szaladunk bele. Az MTK-ban sem igazán merek reménykedni, mert amint valamit elérnének, szépen kivásárolják a fiataljaikat (Czvitkovics - Skócia?) és kezdődhet minden előről. Egyszerűen esélytelenek vagyunk klubcsapat szinten bármiféle jó nemzetközi eredményre, és ez jó előre leosztott felállás.
    Ez most mind Supka lemondásával kapcsolatban jutott az eszembe.
  • gabber_saviola
    nem igazán Ő az aki tehet itt mindenért szerintem
  • ozsi
    pakson ott voltam a meccsen tegnap, hát elég gyér produkció volt ez a lokitól...

halmosi, éger, dzsundzsák voltak jók...
  • Nadi
    Supka Attila beadta a felmondását!
  • GTheo
    Magyarországon 50ezer a határ, angliában asszem nincs ahogy tudom, meg olaszban sincs...ennyit tudok...
  • torrente
    Ebben az esetben többször kell megjátszani ugyanazt az eredményt. Az nincs meghatározva, hogy hányszor játszhatod meg ugyanazt az eseményt.
  • Oziris666
    Tutti hogy van vmi nyeremény felsőhatár,mint ahhogy az itthoni tipp mixben is!Bár nemtom külföldön hogy hol hogyvan!Itt se tudsz milliokat nyerni!!!De persze ettől még igazad lehet bundában4
  • Casillas
    hagyjuk már ezt a pilótacsapatot, attól hogy egy gálameccsen megverik az ellenük összerakott nyugdíjasokból,kézilabdásokból, jégkorongozókból álló csapatot, attól még nem vernék meg ezeket a robotoló balkáni ribancokat....

igen, szar volt a Debrecen, de nem rosszabb a pillótacsapatnál, hiába kedvenced a sumika :\