24434
Nintendo DS/DS Lite
  • Jinchuu
    OK, pörgeti, de azért a játéknál is fogja az biztos és nem hinném, hogy előre beolvasná az egész gamet, annyi memoriája nincs! Meg az is gáz lenne, ha bizonyos gameknál csak 4 órát bírna, de pl. egy GTA-nál ahol állandóan olvasnia kell meg csak 2-őt! Szerintem ez nem több mint találgatás, majd a végén meglátjuk mennyit is bír valójában!
  • barret
    Naná,majd 10 órát mond! Mondjuk avval a teljesítménnyel az világcsúcs lenne...Ps1 és Ps2 közt van teljesitményben!
  • CSOCSO
    sajna a psp valoban ugy nez ki es olyat tud hogy zabalhatja az elemet.. majd meglatjuk.. orulunk ha a 10 fele igaz...
  • CSOCSO
    nintento elnoke mosolyogva mondta hogy a psps inkabb csak ket orat bir ki mint 10 et...
    tuddoooom.. ellensegek:)...
  • guardian hero
    "Ez azért röhej, honnan tudja az N alelnöke, hogy mennyit bír a PSP, talán kiadták neki tesztelésre?"

Ipari kémkedés :).
  • guardian hero
    Mert filmnél folyton pörgetni kell a discet, és az viszi az energiát. De ez egyben azt is jelent, hogy pl játékoknál nem mehet a zene közvetlenül a discről, hanem folyton töltögetni kell minden számcserénél... Az még bebaszna, ha többperces töltögetések lennének, mint 1-2 N-Gage játéknál.
  • UNREG
    Perrin Kaplan, a Nintendo alelnöke:

"A Nintendo DS aksija hasonló a GBA-éhoz, és egy feltöltéssel hasonló ideig (kb. 10 órát) lehet vele játszani. Kaplan szerint egyébként a Sony nem mondott igazat a PSP akujának képességeiről: szerint a konkurens gép nem 10, inkább csak 2 órát lesz képes folyamatosan működni."

Ez azért röhej, honnan tudja az N alelnöke, hogy mennyit bír a PSP, talán kiadták neki tesztelésre? Nem inkább fenyegetve látja a DS-t a PSP-től és már előre fikázza?
  • UNREG
    Ha otthon a tv-re kötöd ki a PSP-t, akkor nem elemről fogod müködtetni, hanem a hálózati adapterről.
  • Jinchuu
    Én csak azt hallottam, hogy kb.10 óra, azt hittem ez minden funkcióra érvényes. Nem értem, hogy filmnél miért is ilyen alacsony, no mind1.
  • Seth
    A Sony konferencián ezt elmondták:
    Játék: 10 óra
    Film: kb 2,5-3 óra
    Egyéb multimédia: mp3 megmégmittudomén kb12 óra
  • Jinchuu
    Azért ezt még nem tudjuk biztosan, neked és nekem sőt senkinek sincs ég psp-je, hogy ezt biztosra mondhassa, majd ha tényleg ez lesz a probléma és kb. 2-3 óra alatt lemerül az aksi akkor már gondban lesz a sony, bár remélem, hogy nem lesz vele ilyen gond!
  • CSOCSO
    szerintam a psp mar majdnem olyan jol nez ki ( marmint majdnem olyat tud) hogy akar tv re ki lehessen kotni.. pl egy filmnezes azert coooool dolog.. csak az a baj hogy kb 1 filmet bir ki a gep aztan elemcsere
  • Jinchuu
    Mondjuk azt a GT4-Mobil videót én is túlzásnak tekintem, mivel nemrég azt még mint PS2 video töltöttem le, de ha az tényleg így fog kinézni, akkor minden elismerésem az ővék!
    Amúgy a filmnézési lehetőségnek én kifejezetten örülök, igaz az még kérdéses, hogy pl. hozzánk majd hogyan is jutnak el a moviek és mennyi cím lesz majd elérhető de azért jól fog jönni olyan helyen ahol se video/dvd, meg tv sincs és majd szépen bedölök az ágyba és megnézem a ponyvaregényt pl.! :D
  • Jinchuu
    Ár?? Na ezt az egy dolgot még egyik gépnél sem tudjuk, bár azért az biztos, hogy a DS a PSP ára alatt fog lenni! Azért én is kíváncsi vagyok már, hogy vajon mennyit is kell majd ezekért a gépekért fizteni! :D
  • guardian hero
    "Ezt mondanád akkor is, ha a DS-ben is benne lenne ez a lehetőség?"

Egyértelmű. Most vegyem meg külön a filmet hogy egy tízcentis LCD-n is nézhessem??? Na ne már!

"Na te már előre tudod, hogy az elkövetkező 3 évben milyen játékok jönnek PSP-re."

Azt látom csak, hogy mi a mostani tendencia.

"Ez aztán tényleg nagyon fontos..."

Nekem fontos, sokkal fontosabb, mint a filmnézés teszemazt.

És még két dolog:
    1. "A PSP nagyon jó gép" - ezt is én írtam, ha nem tűnt volna fel!
    2. Pár elmosódott kép meg videó alapján nem fogok flémelni, hogy melyik gép a jobb, csak leírtam, hogy én hogyan látom jelenleg a helyzetet. Ezzel részemről téma lezárva, peace.

• guardian hero
    Száraz tényként írtam le hogy ez a véleményem.
    Amúgy meg a mamám szerint az a hülye, aki mondja.
  • Ramza
    Tényleg :)
  • UNREG
    "non-stop attól zeng a lakás, hogy a ds hogyan nyomja le a psp-t"

Tényleg ezt mondja?
  • UNREG
    "de a filmnézés hülyeség"

Ezt mondanád akkor is, ha a DS-ben is benne lenne ez a lehetőség?

"a játékok nem igazán handheld-re valók"

Na te már előre tudod, hogy az elkövetkező 3 évben milyen játékok jönnek PSP-re.

"touch screenben rejlő (akár PDA irányú) lehetőségek"

Ez aztán tényleg nagyon fontos...
  • Vers
    te hülye vagy má bocs
    ez az állitás csak elvakultságbol származhat, mi lenne ha pusztán a száraz tényeket néznéd?
  • UNREG
    Soha nem értettem azt az érvelést, hogy "nem egy piacra szánják a PSP-vel". Mind a kettő handheld, még ha nem is egy kategória. Ha már 10 emberből 2 inkább PSP-t vesz a DS helyett, akkor azt a DS megérzi, akárhova is "szánják".
  • guardian hero
    Mondjuk én valószínűleg DS-t fogok venni. A PSP nagyon jó gép, de a filmnézés hülyeség, a játékok nem igazán handheld-re valók és a GBA kompatibilás és a touch screenben rejlő (akár PDA irányú) lehetőségek is a Nintendo felé billentik a mérleg nyelvét. Na meg az ár, ami szintén nem utolsó szempont.
  • guardian hero
    Cheap, berendelted már a 100.000 DS-t? Elkapkodják semmi perc alatt! :)
  • Ramza
    Ennek ellenére ha fent vagyok nálad (ami előfordul egyszer-kétszer :), akkor non-stop attól zeng a lakás, hogy a ds hogyan nyomja le a psp-t :D
  • Vers
    az biztos hogy nem lesz mer a psp lemosná mint a szart
    a psp ugy néz ki mint ahogy a sony mondta 21-ik századi
    a DS meg mint egy retro valami 15 éves design-al

a ds marad a 8-10 évesek játékszere

a játékok nagyon is ilyenek lehetnek mint a muvikon, de nem biztos hogy az elsö generáciosok bár a programozása sokkal egyszerübb a ps2-nél
  • CHEAPBOY
    nem lesz psp DS verseny, nem egy piacra szanjak oket.
  • Ramza
    Én amúgy szeretem a GBA-t és a Sony termékeket is, úgyhogy örülök annak, hogy PSP-DS verseny lesz, egyiknek se "szurkolok", nyerjen a jobbik (és majd akkor azt vesszük).
    Az alapkoncepció (2 képernyő) tetszik, de kérdés, hogy tényleg ki tudnak-e forradalmi dolgokat hozni belőle (mert a térkép számomra kevésnek tűnik)

Az eddigi véleményem a videókról:
    Mario Kart - rulez, ez tetszik a legjobban, igazi pipás játék :D
    Metroid - szép, de kicsit félek az irányításától, ráadásul a 3d-s Metroidokat nem szeretem annyira, mint a 2d-seket
    Mario 64*4 - szánalom, N64 alulról érintve, csúnya és idióta is :(
    Super Mario DS - ez nem tűnik rossznak, de a 2d miatt mondjuk nem is árt jól kinéznie. Nem az én játékom lesz valószínűleg.
  • fishBNS

En fiatal vagyok :) Mellesleg egy PS2 szintu hardver nehogyma ne produkalja azt a grafikat sokkal kisebb kijelzon mint a TV!
  • Ramza
    A legjobb GBA-s játékoknál már régen létezik ez a probléma (pl. Fire emblem - jó fél órás beszélgetések), de Jinchuu már jól meg is mondta, hogy ezeket nem utazás alatt érdemes játszani.
    Bár pl. egy Budapest-Debrecen útba még akár 3 FE pálya is belefér :D
  • Ramza
    "3dben tudok pcn is játszani."

2d-vel nem? :)
  • Dante2
    Ill. a DS-el a NIntendo a fiatalabb közösséget próbálja megnyerni.
  • Dante2
    Najah, de azt tegyük hozzá hogy a "valódi" játékok nem úgy fognak kinézni PSP-n, mert ezek csak technikai demók.
  • fishBNS
    Most neztem par trelert ,es megkell mondjam elszomorodtam! :( Ez valoban nagyon kevesnek tunik a PSPvel szemben. Nagyon sajnalnam ,ha a Nintendo is a SEGA sorsara jutna,pedig ugylatom azon az uton halad..... :((((((
  • Dante2
    Én személy szerint a DS-nek szurkolok, pedig PS2 fan vagyok. Ne kövezzetek meg !
  • fishBNS
    A DS teljesen kompatibilis a GBA SP-vel es ezaltal visszafele egeszen az elso GBig! Mar ez eleve a megjeleneskor tobb ezer jatekot jelent! :) Amugy a Nintendo nem a GBA utodjakent hanem mellette akarja nyomni a DS-t. Tehat nem kell attol tartani,h nem lesz GBA-re jatek. Ha megnezed GB-ra meg ma is jonnek ki jatekok. Az biztos,h a PSP-nek baromi jo a grafikaja, baromi nagy a kijelzoje,de ennyi. Zelda,Metroid,Mario,Kirby stb. az az igazi Nintendos hangulat az ,ami miatt ezt a gepet fogom valasztani! Hiaba itt van a csillivilli 3d az Xboxomon megis a 2d-s metroidot nyomom szivesen. :)
  • radeer
    Az utolsó döntés a játékfejlesztőké. Egy a lényeg, hogy melyiken fogják a legtöbb játékot portolni.Azért a Nintendo sem rendelkezuk rossz tapasztalatokkal ezen a téren.
    A veresenynek egy nyertese biztos lesz, azok pedig maguk a játékosok :)
  • Sheltem
    Vajon mennyire lesz kompatibilis visszafelé a gba spvel? Valamint jelennek meg vajon ds után is gba sp gamék? Vagyis érdemes még ilyen konzolt venni ? Ki tudja
  • Kaplan
    Azt nem mondtam, hogy nem esélyes!
    Teljesen kiegyenlített meccs lesz.
  • Dante2
    Hát én qrvára nem szidnám a Ds-t, mert rengeteg 1edi öteletet vonultat fel. Szerintem igenis esélyes a PSP vel szemben.
  • Kaplan
    A DualScreen tényleg hüleség eddig.
    Majd meglátjuk!
    A játékfelhozatal eddig nem nagy szám nálam , most perpillanat a PSP vezet :D