172092
FAQ * Mielőtt kérdezel katt ide! * << FREE XXX!
Commander,Squad & Teamwork FAQ | Battlefield 2 útmutató (pdf)
Battlefield2.hu | Battlefield Community Oldal | BF2 Community topik | Battlefield 2 Hácégéming überkockák topikja
Battlefield linkgyűjtemény
-
#6593 MICSODAAAAAAAAAAAAAAA???????????? -
#6592 ááá, baszki, nemláttam.
Bocsi :) -
#6591 bf -es stílus -
Thanatos #6590 éncsak arra probáltam rámutatni hogy ez ettől még nekik koránt sem számitógépes játék... és az amcsikat már nem egyszer "verte meg" a saját médiájuk szoval nekik velük is kell" harcolni" nem csak a csatatéren az ellenséggel... (ez a nagy előnye a hazájukat védőknek: nekik minden taktika megengedhető mviel az életükért haroclnak..., az amcsiknak viszoint nem mert azt nem midnen esetben hagynák a civilek...) -
#6589 khm #6563... -
#6588 hm, tévedtem akkor :) -
#6587 "mire a Medina egységei kitódultak a tetőkre, utcákra, és minden létező fegyverből tüzet nyitttak"
technikai értelemben ez nem légvédelem :D na de mindegy, végre valaki akivel tudom majd nap mint nap fosni a szót a témáról! :)) -
#6586 #6576 :( -
#6585 Rosszul tudod, több, mint 200 darabot leszállítottak nekik, éppen azért választotta Irán az F-14-est az F-15-össel szemben, mert nagyon meggyőzőnek tartották a Phoenix-et (a gépeket az Iraki és Szovjet MiG-25-ösök ellen vásárolták).
Tessék egy kép egy iráni Tomcatról négy Phoenix-el.
Itt egy másik... -
#6584 OMFG!
50 új screenshot!!!!!!!!!!!!
link!
DEMÓÓT AKAROK!!!
(Vagy leakelt press release-t :Ð) -
#6583 A visszafele történő lövöldözést meg akár el is lehet felejteni, az M1A2 kommulatív lövedéke átüti a T80A reaktív páncélzatát is (szögtől függően)
A T-80A kései változatai láttak csak el az első generációs 'Kontakt EDZ' ERA téglákkal, teljesen elképzelhetőnek tartom, hogy az M830A1-es HEAT-MP lövedék (ezt használják jelenleg az M1A1 és A2 harckocsik) képesek már ezt átvinni. Azonban M1A2-őt inkább a T-80U/UM-el illene összemérni, amelyeken már a 'Kontakt-5' ERA is megjelent. Ez olyan hatásos, hogy a amikor a német egyesítés után a kelet-németektől "zsákmányoltak" belőle, kipróbálták T-72M1-esekre felszerelve. Azzal az M829 levállóköppenyes, urán-magvas nyíllövedékkel lőttek rá, amelyet az első öböl-háborúban is használtak. A T-72-es gyakorlatilag immuninsnak bizonyult a találatokra (csak a már kisült ERA blokkokon keresztül lehetett átlőni, amihez harci helyzetben nem kevés szerencse kell. Itt lehet olvasni (angolul) a Kontakt-5-ösről.
a T72B-ről meg rosszabb esetben lerobbantja a tornyot, átlagos módon a lövedék a küzdőtéren robban bent...
Az orosz T-64, T-72 (és T-90) valamint a T-80 harckocsikban az automata töltőberendezés lőszertárolója a harctérben, a hk. parancsnok és az irányzó alatt foglal helyet. Ha a harctérben tűz űt ki (pl. mert egy uránmagvas páncéltörő lövedék becsapódott), akkor a lőszertároló berobban, és a torony látványosan lerepül a harckocsitestről, és akár több méterre is elszáll. A nyugati harckocsikon (illetve pl. az Ukrán T-84/120 esetén) a lőszertároló a torony hátulra kinyúló részében foglal helyet, és a teteje meg van gyengítve, így lőszerrobbanáskor az energia felfele távozik, és a legénységnek nem esik bántódása.
Amúgy a medina meg nem csak ezért vérzett el. Az E8-as JSTARS-ok folyamatosan ott köröztek és vezették rá a gépeket a mozgó hadoszlopokra, miközben nulla azaz nulla légvédelem volt jelen.
2003 Március 24.-én a 11th Aviation Regiment AH-64-esei Nejef városát támadták északa. A város fölé viszonylag gond nélkül eljutottak, ahol azonban egyszercsak lekapcsolták a város közvilágítását (ez volt a jel), mire a Medina egységei kitódultak a tetőkre, utcákra, és minden létező fegyverből tüzet nyitttak. Egy Apache-t lelőttek, a többi visszavonult, és mindegyik kisebb-nagyobb mértékben megrongálódott.
Egyes vélemények szerint maga a támadás volt rosszul eltervezve, a 11th katonái szerint azonban a tervek tökéletesen megfeleltek arra a várható erőkre, amelyeket a hírszerzés eljutattot hozzájuk. Az irakiak jó taktikát alkalmaztak, az amerikaiak pedig alábecsülték őket. Pár nap alatt végül kiűzték a Medinát Nejef-ből. -
#6582 ez nem változtat azon a tényen, hogy a jövő háborúit egyik oldalról a szuper inteligens fegyverek bevetése a másik oldalról az óriási veszteségek fogják jellemezni. Amúgy FF minden háborúban van, de ez benne van a pakliban sajnos. Te is lőnél hasonló helyzetben mindenre ami mozog... egyik oldalról persze én is sajnálom őket, másik oldalról tényszerű elemzést írtam csak :) -
#6581 Úgy tom Phoenix rakétát nem is adtak el nekik egy darabot sem - másnak sem mert export tilalom volt a technológián -, sőt az iráni F-14A-k nem AWG-9es lokátorokkal lettek szerelve, ami az AIM-54 variánsok indításának alapfeltétele. Amúgy egyetértek, hogy irán dinamikusan fejlődik ezen a téren. Ez azt a veszélyt rejti magában, hogy mivel amúgy is lator állam és a nukleáris fegyverkezést is szépen csendesen folytatja. Irak sorsára fog jutni...
Természetesen az amerikaiak nem fognak iránba bevonulni (lássuk be a veszteségeik 99%-a a bevonulás utáni "rendfenntartás" következménye) de harctéren jelenleg olyan technikai fölényük van ami ellen kevés állam veheti fel a harcot. -
#6580 Yepp, csakhogy Iránnak 77 gépe volt, amiből mintegy 5-10 veszett el az Irak-Iráni háború idejében, és a becslések szerint 50-55 gépük maradt az 1990-es évekre, amiből 25-30 gépet tudtak bevetésre készen tartani. Ráadásul az Iráni repülőgépipar eléggé dinamikusan fejlődik, saját maguk upgradelték az AH-1J gépeiket (modernebb elektronika, nagy méretű szines kijelzők a műszerfalon, stb.), és (valószinüleg némi orosz segítséggel) saját kiképző/könnyű támadógép típust építenek (a saját galériámban van egy Shafagh könyvtár, ott vannak képek róla). Így az F-14-eseik alkatrészellátását részben képesek saját maguk biztosítani, amit pedig nem, azt a "fekete piacon" szerzik be - az 1990-es években legalább 5 alkalommal indult eljárás az Egyesült Államokban illegális fegyvercsempészet miatt, amelyek egyik fő célja bizonyos F-4, F-5 és F-14-es vadászgépalkatrészek beszerzése volt (e három amerikai repülőgéptípus van rendszerben Iránban).
Annyi bizonyos, hogy az AIM-54 Phoenix rakétákat már nem tudják használni az Iráni Tom cicók, de AIM-7 és AIM-9 rakétáik vannak, ezek egy része állítólag már teljesen Iráni gyártású másolatai az amerikai fegyvereknek. -
Thanatos #6579 jah, ezt a számitógépes játék teóriát mond azoknak akiket lelőttek (nemegyszer a sajátjaik akik még csak - pontot se kaptak érte :P) -
#6578 tegyük hozzá a hitelesség kedvéért, hogy a kimozdítás elött (gyakorlatilag stratégiailag fontos momentumként) az USAF B52-es és B1-es nehézbombázói tonnaszámra szórták a medina hadosztályra a cuccot... namost mivel e miatt (is) kimozdultak persze okoztak némi meglepetést, meg talán amerikai vezetési szinten kisebb káoszt.
Egy lézeres célzómüvel felszerelt, gyakorlatilag félig számítógépvezérelt löveggel, ill. menet stabilizátorral felszerelt M1A1/M1A2-nek nem jelent gondot egy T72 kilövése 70km/h-s menetben sem. A visszafele történő lövöldözést meg akár el is lehet felejteni, az M1A2 kommulatív lövedéke átüti a T80A reaktív páncélzatát is (szögtől függően) a T72B-ről meg rosszabb esetben lerobbantja a tornyot, átlagos módon a lövedék a küzdőtéren robban bent...
Amúgy a medina meg nem csak ezért vérzett el. Az E8-as JSTARS-ok folyamatosan ott köröztek és vezették rá a gépeket a mozgó hadoszlopokra, miközben nulla azaz nulla légvédelem volt jelen. Gyakorlatilag a háború az amerikaiak szemszögéböl mintha egy komputer játékként folyt volna le amit jelen esetben repülőgép hordozók irányítótermeiböl, vezetési pontnak átalakított M113-as APC-k, AWACS és JSTARS gépek fedélzetéről játszottak le.
Nem túl fair de ez van. -
Thanatos #6577 szvsz nem ebbe de hasonlo style játékba simán jólenne... -
#6576 50 új kép! Ja és ezt valaki fordítsa le! Wer mehr über Battlefield 2 erfahren möchte, schaltet heute um 18:00 Uhr unbedingt GameStar-TV ein. Darin bewegte Bilder aus der Schlacht um den Golf von Oman. -
#6575 Na igen de Kínaiaknak tényleg kurv@ sok gépük van, vólt 1 időszak amikor több gépük vólt mint az egész Natonak! De a gerilla hadviseléshez miért kellenének civilek? Én úgy tudom, hogy az a gerilla hadviselés ha sereg bujkál (nem feltétlenül civilek között, természetben is lehet) és váratlanul csap le kis létszámmal fontos szállítmányokra stb stb... -
#6574 igazából az kína vs oroszország lenne érdekesebb geopolitikailag... na ez az amit nem reszkíroznak :D -
#6573 Az iráni F-14-esek nagy része áldozatul esett a szerelői kannibalizmusnak (mint hazánkban a MIG-ek), amúgy szaud-arábiát is érintő okfejtéseddel teljesen egyetértek. -
#6572 Nem is beszélve arról, ha civileket tennének be egy ilyen játékba nem kis botrány kerekedne belőle! :) -
Thanatos #6571 szal én az üsd és fuss style gerrila technikákra gondoltam,e setleg bulykálás, civiles modszer tényleg nem tul megoldható de azért valahogy máshogy is lehetne közeliteni a valódi gerillahadviseléshez...
(sáskahadjárat modszerhez pl ez a járműujratermelődéses emgodlás simán jó szvsz..., esetleg az hogy alapbol ha amcsiknak X a respawn ideje akkor a kinaiaknak mongyuk X/2 vagy X/3) -
#6570 Szvsz itt technikai akadályokról van szó főleg. A gerilla hadviselés lényege a bújkálás, a civilek közötti elvegyülés. Namost ehhez civilek kellenének a pályára. Nem is kevés. Azután lehetne olyanokat csinálni, hogy mondjuk az USA egységek felszólíthatják a civileket (és a rejtett gerillákat), hogy álljanak meg, átkutatás céljából, illetve egyenként lehetne átkutatni a házakat. Viszont így elveszne az a pörgő játékmenet, ami miatt a BF sorozat népszerű lett.
Ezért lenne jó, ha a tesztelők közül valaki kicsit kifejtené, hogy a három oldalnak mik a sajátosságai, vagy vannak-e egyáltalán ilyenek. A PR szöveg szerint a három oldal jellemzői ugye a nagy technikai fölény (USA), a bújkálós, üsd-és-fuss taktika (MEC) illetve a sáskahadjárathoz hasonló, létszámfölényre építő taktika (Kína). Viszont arról nem találtam semmit, hogy ezek pontosan mit takarnak... -
Thanatos #6569 vagyük inkább ki az összes heli-t és m4-et a gameből és akkor elgalább nem lesz vita!!! -
#6568 ja és... amig nincs bf2ö:
[center]
-
haxoror #6567 Sztem mindenkinek az a könnyebb amelyiket először tanulta meg -
#6566 ez már inkább:
Steam frissítés (HL2 DM pályák)
[2005. április 14. @ 09:22 - Berkenye]
A SteamNews adta a tudtunkra, hogy 3 új DeathMatch pálya tölthető le a Steamen keresztül a Half-Life 2-höz. Ezek név szerint a következők:
# Winner: dm_underpass by Scott M Jordan, USA
# 1st Runner Up: dm_resistance* by Jonathan Linker, Germany
# 2nd Runner Up: dm_powerhouse by Michael Schulz, Germany
-
#6565 Battlefield 2 képek [GAMESTAR]
[2005. április 14. @ 09:27 - Berkenye]
Joe004 ügyeskedéséhez fűződik, hogy most meg tudunk Nektek mutatni néhány egészen új, mellesleg exkluzív képet a Battlefield 2-ből. Exkluzivitásukból fakadóan csak az oldalra mutató linket mutathatom meg. Ha minden igaz, és sikerül vele elkészülnöm, a következő szám GS TV-jében egy 9 perces feliratozott videóinterjút tekinthettek meg a játékról.
-
#6564 teljesen jogos... én is várom a választ -
#6563 Don 1 kérdés:
A gyalogosoknak elég 1-2 golyó mint Vietnámban és DCben vagy azért nem alnak meg egyből a katonák mint pl BFben(kell lőni őket egy ideig)? Remélem ezt is sikerült kipróbálni :) Nekem pl ez a legfontosabb dolog.... -
#6562 CSÁ MINDENKI! Azt szeretném megkérdezni , hogy tugya e vki kb mikorra várható a játék megjelenése? -
Thanatos #6561 pl lehetne ugy hogy amcsi gépek ugye erősebbek, jobbak , etc..., de pl 5ször lassabban termelődnek újra mint az enemy gagyigépei, vagy hasonlo :) -
Thanatos #6560 az a gáz hogy a gerilla hadviselést képtelenek megvalósitani bf-ben valahogy, pedig vietnamban is erről kellet volna hogy szoljon az egész game és mégse erről szolt..., pedig normális hadviselésben lehet hogy nem érnek fel arabok/egyébb népek az amcsikal de gerilla hadviselében már nem egyszer csunyán odaverték őket... (ui.: azt hogy egy gameban ezt emgvalósitani hogy lehet énse tudom, de a sok okos dice-os kitalálhatna valamit :P) -
Thanatos #6559 nem mind1 hogy a helikért van vagy az egéybb jármüvekért? amugy normális admin jelenlét kéne szerverekre és akkor iylen problem 2 hét után tuti nem lenne... :) -
#6558 Repülni mindenki tud vele de lőni az más tészta. -
#6557 Sokkal, sőt vietnam-ban túlságosan is könnyű helizni. -
#6556 Pont azért írtam azt, amit. ;)
A készítők így döntöttek, én ezzel nem vitázni akartam, csak leírtam, mint érdekességet, hátha valakit érdekel. Pont. ;)
Ami az összehangolást illeti, az egy másik kérdés, hadvezetési szinten való téma. Ugyan az arab hadseregeket nem szokás a nyugati seregekhez mérni ilyen téren, de azért nem is olyan ostobák, pl. az Iraki Köztársasági Gárda Medina hadosztálya a második Iraki-háborúban okozott kellemetlen pillanatokat a támadó amerikai egységeknek - igaz ehhez az is kellett, hogy az amerikai hírszerzés brutális szinten alábecsülte a harci képességeiket. Csakhogy az iraki felső vezetés kimozdította őket a védekező állásból, támadóharcban pedig az alap T-72B-k nem érnek fel az M1A1-esekkel, úgyhogy a Medina hadosztály kivérzett...
De még 1x kihangsúlyoznám, hogy én itt most szigorúan a felszereléssel kapcsolatban ejtettem meg egy érdekességet. ;) -
#6555 A Vietnamban könnyebb heilzni, mint a DC-ben? -
#6554 btw, interjú a DICE-szal:
http://www.bf2.se/page.php?id=175&PHPSESSID=bfc639db3a7f7bfcb00f778cc72e2f96
1 kérdés kiragadva:
- When can we expect a demo?
- We are working on specifiying a date. (Bf-news.com comment: The demo can't be far away!)
Nem azért, lehet, hogy rosszul értelmezem, de most azon dolgoznak, hogy egy dátumot be tudjanak nyögni? :Ð