172102
  • OrionHungary
    biztos csak jót akar de gondolom költségek miatt válsztottad ezt a pecót nem azért mert nem lehet másmilyet kapni/építeni
  • JAG1
    Az egésznek noob az oka, mert állandóan okoskodik.
  • OrionHungary
    jag házat akar venni/ építtetni de vannak gondok
  • OrionHungary
    tudom hogy a témába vág de halálra röhögtem magam rajta
  • Korpsweb
    vazze miről van itt nagybaszó ? xD
  • Kovács legény
    #137301 ?
  • JAG1
    Jóvan, de ha erre van lóvé b+. 9 millából milyen tégla házat húzol fel?
  • JAG1
    Csak nem annyival drágább, mint hogy 40nm-el nagyobb alapterületű házat építek. Ennél a könnyűszerkezetnél a tetőtér ára az alap árának 60%-a.

Ezért gondoltam, hogy jobban megéri.
  • Zerénd
    Akkor variáltass b34
  • Zerénd
    Mi benne a drága? Csak a zanyagot kell megvenni, és vagy egy latyakos, vagy egy asztalos cimbivel össze kell rakatni. Hidd el, egy lift drágább lenne. :DDDD
  • JAG1
    Ez csak egy lehetőség, minta. Olyat csinálnak, amilyet én akarok. Nem kerül többe, ha máshogy néz ki, vagy más az elrendezése, ha anyagban uannyi. Szal lehet variálni.
  • Zerénd
    Én meg ilyen könnyű szerkezetű házba nem mennék. Valahogy jobban bízok egy tégla épületben. Pláne hosszabb ideig is állva marad. :)
  • Kovács legény
    ez egy bftopic ne offoljatok rohadékok
  • mNzJean
    egyet ne felejtsetek ,a lépcső,csigalépcső kurva drága.
  • Zerénd
    Nem hinném, hogy azért van ott a fal könnyűszerkezetű háznál. Szerintem ez egy tipus ház. Magyarán ez van b3! Kell, vagy nem kell? Hozzá toldani, térdfalat rakni szerintem megvalósítható, de nem tudom mit szólna hozzá a tervező, kivitelező, a földhivatal és az önkormányzat építési osztálya. Plána ha ez a terv már végleges, elfogadott.
    Dzseg, szerintem még még egyeztessél velük, és egy mérnök haveroddal.
  • Zerénd
    Lépcsőt nem csak egy helyre lehet tenni. Szoba és a tűzfal irányába gondoltam. Igaz, hasznos területet vesz el, de legalább nem kell lehajtott fejjel felmenni az emeletre. Felülre pont ezért írtan hálófülkéket csak. Valamit valamiért. Viszont alul lesz egy hatalmas nappali, de megmarad a nagyszoba, akár a szülőknek, akár a vendégeknek.
  • koschwarz
    már várom az első kötekedő lámát, aki szóvá teszi, hogy ez a bf2 topic, és ne offoljunk

egy tuti, én sem mennék bele téglaházas építkezésbe, kizárt, no way, semmiképpen. viszont ismerek olyanokat, akik ilyen könnyűszerkezetesben laknak, és meg vannak elégedve (legalábbis nem mondják, hogy akkora szar lenne).
  • JAG1
  • Herold
    Már csak azt kellene kitalálni, hogy a géppuskafészkek hol legyenek elhelyezve. Meg nem ártana egy betonbunker az udvarba.
  • Kovács legény
    a bejárat és a nappali közötti fal meg azt a célt szolgálta hogy egy sarokülőgarniturának és a tv-nek is legyen helye.
  • Kovács legény
    nemtom mennyit dobna a költségeken ha a bejáratnál lenne egy kiugró ahol elférne egy lépcsőház is. Szerintem megérné a plusz pénzt hogy nem vesz el a belső területből.
  • Kovács legény
    én felső szobából elvennék annyit a fürdő javára hogy a kád és a wc kényelmesen beférjen
  • JAG1
    Jajj b+, annyira nem vagyok láma. A lépcső mitt kérdezem...
  • Kovács legény
    ott az ajtó, Vaksimon
  • JAG1
    És akkor nyitott a fürdő, vagy hogy?
  • n003
    az ajtó mellé max egy nyitott polcot odabaccni pár növénnyel - könyvvel - fényképpel a kölökről de semmiesetresem falat
  • n003
    első nekifutásban ijjesmire gondoltam

Legény szívesen segítek ;)
  • Kovács legény
    na majd ha aktuális lesz basztatlak a tervrajzaimmal
    nálam majd nem kell lépcső 2000m2 a telek:)
  • n003
    de azmán 60m2 hasznos alapterű
  • JAG1
    Amit én rajzoltam, az nemjó?
    Illetve te rajzoltad. :-D
  • n003
    a képen egy méter van ;)
  • n003
    miért rózsaszín?miért rózsaszín?miért rózsaszín? Atyád nemvóna jó kk tag :DD

Dzseg: amúgy azt tudnám ajánlani erre az alaprajzra ho eleve a fürdőben ne legyen a megosztás mert fölösleges helypazarlás .. a leghelytakarékosabb lépcső a csigalépcső amit a ház középvonalába raknék amennyire lehet eltolva a fürdő felé (esetleg egy kicsit bele is tolnám a fürdőbe) .. és amit Zolly is írt nem kell a bejárat és a nappali közé aza falszakasz hacsak a satika nem kívánja meg
  • Kovács legény
    faszom lépcső, lift kell és nincs gond, lépcsőt meg lehet házon kivűl is csinálni, felhúznak egy lépcsőházat oszt jóvan, amúgy a tető kiemeléssel egyetértek:)
  • JAG1
    Mennyivel lenne célszerű megemelni a tetőt?
    Úgy értem, milyen magasságú térdfal kellene, hogy épkézláb szobákat lehessen kialakítani?
  • uHs Gerzson
    Csak épp hazajöttem reggelizni mondom megnézem mi ez a kép azt apám bejön és mondja "hmmm...nemrossz, csak miért rózsaszín?" :DDDD
  • n003
    Atyádnak köszönöm a támogatást neked meg a kotnyeleskedést :DDD

amúgy a másik probléma ha a tetőtér egyik végében van a lépcső és ennyire kicsi a keresztmetszet akkor nem tudsz két különálló szobát kialakítani mert az elsőből fog nyílni a második mígha középen van a lépcső akkor lehet egy-egy jobbra-balra
  • uHs Gerzson
    Apám gépészmérnők, megnezte és ő is egyetért.
  • n003
    jah és úgy nézd a rajzot ho a 6m-s külső méretet megtartottam
    a baloldalinál minössze 2m szélességű aza tér ahol a magyar szabvány szerinti 1,9 belmagasság megvan :( a jobboldalinál ez 3,8
  • JAG1
    Ahhaaaaa...
    Akurva, átbaszott...
  • n003
    a rózsaszín a lakótér keresztmetszetét jelöli .. az alsó szaggatott 1m a felső 2,5m-nél van

kiindúlva az alaprajzból én nem látok más lehetőséget mint hogy a majdani lépcsőt a kisszoba helyére lehet majd rakni, a nappali nevetségesen kicsi így abból már lépcsőnek helyet elvenni nem lehet :(
    a metszet mutatja mennyire nincs belmagasság ha nem építenek térdfalat 1,65 a lépcső járóvonalán!!