172102
  • Borg
    Ja, ez a másik fele :)
    Valszeg senkinek nem érte volna meg, ha a BF2 még megcsússza azt a szükséges egy évet.
    De szerintem egy open beta multival még legalább 2 hónapot rátehettek volna, ami igen jótékony hatással lett volna a témára.
    Csak ez megint JÓL működö auth rendszer kérdése lett volna, ami meg az EA-nak ugye nincs :P
  • erdos
    Te borg, éhes vagyok, megnéznéd mi van a hűtőmben?
  • lac coo
    Mondjuk én nem vagyok játék-faló , aki mindent kipróbál . Van 3 amit szeretek azzal ekkora szívás nem volt.
    Bár UBISOFT sem szaggatja magát az FC netkódjának javításával :-DDD
  • Running
    Hát ja igaz igaz, mi az h imádkozni kell hogy menjen a játék. :)
    De ha már egyszer elbaszták, miért nem állnak neki rendesen csinálni az isten verjen beléjük léket. :)
  • Borg
    Hát igen, a szerver gazdik mibe bele nem látnak ugye ;)
    (Az ea büntet ha elárulom ezeket?:DD)
  • erdos
    A te accod a sok fegyver után pl....
    (poén)
  • erdos
    Más a kiadó és más a készítők érdeke. Anno én pl véggkövettem a Nexus c. játék kálváriáját és abban ez szépen kicsúcsosodott. Node akkor mi a jobb? Van egy BF2-nk amit játszhatunk élvezhetjük szidhatjuk, vagy van pl egy Stalker, vagy urambocsé Duke ami kurvajó lesz, a gyerekeim olyat derbiznek vele mint az állat.
  • lac coo
    Mik vannak letíltva ami amúgy benne van a játékban ? Pl.?
  • Borg
    Pedig azért egyedi esetnek messze nem nevezhető.
  • Borg
    Nem is a kuporgatás, egyszerűen az elv.

A HL2-t is megvettem röviddel a megjelenés után, mert relatíve problémamentes volt (CSS-el egyetemben). És meg lehet nézni, mi mindent megtett a Valve Support, pedig azóta nem fizetünk nekik érte pluszban.
    Voltak gondok velük is, de korántsem ebben a nagyságrendben.
  • lac coo
    Ja ja..
    Én ezt már az első napon leírtam ide a megjelenés után .Szar ahogy van , ekkora beetetést régen láttam szoftver terén :-D
    Ilyent meg hogy a patch rosszabbá teszi a játékot nem is láttam még .
  • jefferson83
    HA jól meggondolom ez nem is kifejezettem Borgnak szólt
  • jefferson83
    Nem tudom ki, hogy van vele de ha én összekuporgatok 12 ezer forintot (nekem az sok pénznek számít) a játékra és aztán csak akkor indul el ha előtte még az egyébként jól működő gépemet össze-vissza kéne buherálni akkor szétrobbanna a fejem a pipától. Mikor meglesz a végleges verzió akkor lehet róla beszélni.
  • Borg
    Jóaz persze, csak felháborító, hogy egyre több kiadó engedi ezt magának. Mármint hogy félkészen adják ki a programot, és utána még évekig foltozgatják mire CSAK AZT megkapja a vásárló, amiért eredetileg fizetett...
  • erdos
    nekem akkor is teccik...
  • Borg
    Igazából, a fejlett, öntudatos országokban simán be is perlik ilyenért az EA/DICE-t mint amit a bf2 kiadása óta műveltek. Bár biztos meg is tették páran a júeszéjben.

1. kiadnak egy demót, ami úgyahogy megy, de van egy rakás hiba benne
    2. kiadnak egy játékot, ami erősen béta/félkész állapotban van, egy halom letiltott de integrált feature-rel, ráadásul multiplayer játék open beta teszt nélkül. A demobol semmi tapasztalat nem került át a fullba, pusztán marketing célja volt a demonak.
    3. a full játék a legtöbb embernek buher nélkül el sem indul (refresh rate)
    4. akinek elindul annak is folyton kilépeget, meg hibázik, talán az emberek 10%ánál ha megy viszonylag probléma mentesen
    5. Az első pár hét feedbackjéből lényegében SEMMIT, azaz semmit nem javított ki a DICE, egyedül azokra került folt, amiről már a demoban is tudták hogy szar.
    6. ráadásul beetettek mindenkit az új engine látszatával, amiből egy szó nem igaz. A régi bugos, nyögve nyelős bf motorra húztak egy új gúnyát, amit még annyira sem visz el problémamentesen mint a régi játék. És akkor nemelég, hogy átmentették a régi memóriahibákat, eszetlen gépigényt, akkor még a patchel rá is tettek egy lapáttal, a memory leak miatt. (emiatt akár csak a szervert bérlő linux gazdik is beperelhetnék őket)
    7. aztán meg kell nézni külf fórumokat. Az emberek fel vannak háborodva, hogy vettek egy játékot 50 dollárért, és akkor nem engedi az EA, hogy teljes mértékben kihasználják, mert még a ranked szerverek felett is totális kontroltt gyakorol, és ezzel gátolja az elterjedésüket. Ráadásul sok országnak/régiónak nincs is ranked szervere, holott forgalmazzák a játékot (ismerős?->pl MO).
    8. aztán a punkbuster gondokat már ne is említsük. Ez a rendszer még soha sehol nem volt tökéletes, nemtom miért maradt mellette az EA/DICE.

Szal minden pont arra világit rá, hogy az EA/DICE nem ilyen játékok kiadására van berendezkedve. Csináljanak auto szimulátort, annak nem kell ennyi support. De ha ekkora fába vágják a fejszét, akkor legalább az elődök hibáiból tanulhattak volna, felkészülhettek volna.

Volna...volna...volna. De előbb utóbb ugy is jó lesz, kivárjuk :) Hiszen a gameplay fasza, csak a technikai hátterét kell még csiszolgatni nemkeveset. Ha ezt elérték, lesz miért fizetnem nekik :)
  • lac coo
    Cézé !

Had kérdezzem már meg , ha digitalizáló kártyával veszel fel játék közben akkor az nem vesz el teljesítményt a procitól ?
    És hogy lehet a kártyát a pc-vel összekötni ? A videokimenet a videokarin van visszakötve a digikártyára , vagy hogy ?
  • Running
    A dice nem egy olyan csapat volt aki a bf42-t moddolta? Ha nem tévedek, akkor nekik aztán tudni kéne mi a csízió.
  • Running
    Hát nem dőlnek hanyatt a hibáktól az tuti, meg ez a patch dolog is mekkora égés már egy cégnek, fejlesztőnek. Szerintem van ott egészséges önbizalom. Kéne egy olyan meccset tolni 64-es szerveren (havonta) hogy fele csapat dice fejlesztő másik pedig játékosok. Ha a játékosok győznek akkor dice irány dolgozni, ha kikapnak akkor nincs fejlesztés. Vajon mennyi idejük lenne, csak úgy égne kezük alatt a munka. :)
  • Borg
    Szerinted?
    Sem a BF42/BFV támogatása nem volt ilyen, sem az utóbbi hetekben a BF2-é. Sőt. Úgytűnik náluk semmisem súlyos, és sürgősen fixálandó hiba addig, amig elindul és valamilyen formában megy a játék...

Az ügyeskezűek BF2-ben megint a modderek lesznek, akik majd befoltozzák azt is, amire a DICE nem képes. Csak erre sokat kell várni.
  • Running
    Ha meg továbbra is ennyit bénáznak, akkor egyenek meg egy tál fost.
  • Running
    Lehet h igazad van. Nem tudom, nem ismerem őket, csak reménykedni tudok, hogy lesz olyan támogatása, mint pl WOW,Valve.
    Ha más nem, majd az ügyeskezű programozó modderek megoldják. :)
  • Borg
    Hibás a logikád, sajnos.
    Az EA/DICE-nak pont akkor ér véget az érdemi fejlesztés, ha bejött a sok lé. Sajnos nem egy Valve ami a játékosok folyamatos támogatását illeti.
  • Running
    Hát az tök jó, gondoltam h nem én találtam fel a spanyol viaszt. :) Reméljük sok okossággal bővítik majd a játékot. Ezért lenne jó, ha mindenki megvenné, hátha látják bazz ebből dől a lé, csináljunk még valamit...:)
  • Borg
    A tört/nemtört játékot nemnagyon befolyásolja a patch.
    Én meg addig inkább mostmár nem adok érte pénzt, amig legalább a kirívó problémákat nem orvosolták.
  • Borg
    Ezt a modot siege-nek hivják, és több játékban is volt már ilyen :)

Először asszem a Tribes1-ben volt, hogy egy csapat véd egy bázist, a másik meg támadja. Van pár objective a bázison belül, ha azokat szétnyomja a támadó csapat, akkor nyertek, és csere.

Sőt, Desert Combat alá volt is ilyen map anno. 3 bunkert kellett védeni.
  • szaharin
    en mar megvettem tegnap elott:)
  • spitfire
    Ezekszerint jobb ha fel sem teszem az 1.01-et.
    Pecs nélkül lehet az EA eu-s szervereken játszani törtel is.
    Legalábbis még tegnap ment a dolog.
    Itt jegyzem meg én is megveszem eredetibe,elöbb utobb muszáj lesz.
  • Running
    Ha ügyes lennék én olyan modon csinálnék, ahol tök sok bf2 városi pálya lenne, meg lehetne 128-an is menni, meg más is lenne mint conquest. Pl meg kell védeni az egyik támaszpontot, vagy bukta....esetleg el kell foglalni a repülőteret, vagy a repülőket meg kell védeni, vagy ilyesmi, szóval alternatív lehetőségek is lennének. :) De mivel tehetségtelen vagyok, így marad minden a régiben, ami szintén jó. :)
  • Drachomir
    mert az ea szombaton (??) kiadott egy nyilatkozatot h elb**tak a pecset es mindenkit megkertek h telepitse ujra bofojet...
  • And5
    Van vmi hivatalos site ?
  • Starfish
    Hát ez van... =)
  • fr3ddy14
    az EA eu szervereket miért nem pecselték?
    mert egyikre sem lehet felmenni mert nem pecselt
    így hogy nézzem meg hogy megy-e törtel?
    mert xian ezeken jáccik
  • And5
    YEAH én is imádom és most fpsben egyébként nkm már többször eszmbe jutott, hogy tök red alert az egész gém fpsben na de ez milyen lesz és mikor mert félek majd max 1-2 év múlva látjuk ezeket a nagyszerű modokat.
  • And5
    Valaki próbálta már 64 bites rednszeren a gélmet mekkora gyorsulás történik ?
  • Borg
    Ja, csak kár hogy ez csak render, és nem in-game shot...
  • Crokin
    Gyorsabb lesz a szerverkereső és nem fagy le.
  • HELPer
    Nagyon jó! Köszi, hogy megosztottad!
  • Oszi
    Miért érdemes a patchet felrakni?
  • Starfish
    Wow. Most láttam egy két képet egy készülő MOD-ból. Hát nekem leesett az állam. Eleve szeretem a C&C sorozatot, és hát egy Red alert Mod... =) Jó kis Chrosophere. Elég kellemesnek tűnik így első pillantyúra.