172102

FAQ * Mielőtt kérdezel katt ide! * << FREE XXX!
Commander,Squad & Teamwork FAQ | Battlefield 2 útmutató (pdf)
Battlefield2.hu | Battlefield Community Oldal | BF2 Community topik | Battlefield 2 Hácégéming überkockák topikja
Battlefield linkgyűjtemény
-
Szóval maradt már bent neked is...
-
És bumm!!!Így lett a csokapikk...najó a holnapután lett így, de a csokapikk az jobban hangzik
-
Szerzsínyó átaludta a bevezetőt föciórán:D Csak a szökőárra figyelt fel:D -
Helyesen tetted, hogy megittad.A kisérlet az alkohol miatt nem alkalmas arra amire használni akarta szerzsinyó.(elpárolog, ami pazarlás, meg utcsósorban térfogatveszteség)
-
fagyási térfogatváltozási kisérleteket házibulizók rendszeresen végeznek fagyasztóban felejtett sörrel :) -
Aham, szóval most a globális felmelegedésről van szó... Azért jó tudni.
-
nah akkor én is belebeszélek :)
klíma melegszik --> jéghegyek olvadnak --> belekerülnek tengerbe --> tenger hőfoka csökken --> golf áramlat kihül --> megszünik az afrikai partoktól érkező meleg víz és a sarki hideg víz (értsd: golf áramlat) körforgása --> befagy a seggünk :)))
előtte persze jön el ninjo, a meleg, meg a kishuga, az el ninja, vagymi, a frigid...
jó ez a tudományos topik ,) -
De ha az összes elolvad, nem lesz ami a víz felett maradjon.Vagyis amit írtál, nem számít és slynak is igaza van:D (de az enyém a mérvadó ettőlmég
)
-
Nem működik nálam a kisérlet...
Mikor eljutok odáig, hogy megnézzem mennyit változott a térfogata a "dolognak", addigra már csak a két jégkocka kergeti egymást a pohár alján veszettül...
-
Csak ott enm vízből csináltak jeget, hanem széndioxidból...
zsenivagysrank...
-
Ugyanaz a tömeg nagyobb felületen nyomja a vizet, ezért kisebb az egységnyi területre eső nyomás, tehát "kisebb a víz vízbe nyomódása". Ez akkor lehetne érthető, ha körbe lehetne keríteni egy köbméter vizet az óceánban és annak emelkedését és egyben térfogatnövekedését is figyelemmel tudnánk kísérni, mikor megfagy.
A másik meg, hogy a jégnek mindig is van víz feletti része, akármilyen körülmények uralkodnak. Ha elolvad a "teteje", akkor a fél méterrel alatta levő rész emelkedik a víz fölé.
A harmadik meg, hogy mi a szarról beszélünk??? Ha a húrelméletet vitatnánk, akkor oké, de vazz... Ezeket bárki bizonyíthatja otthon is. Röhej
-
A jég térfogata csökken olvadáskor.Nyáron olvad, télen fagy.Ez az igazság.El kell fogadni.De a problémája a sok okosnak az, hogy több olvad mint fagy(magyarul nyáron több jég olvad el, mint amennyi télen keletkezik).Emiatt kezdenek eltűnni a gleccserek, az északi és déli sark jégtömege is fogy.Nagyobb lesz a vízszint, mert az északi(Grölland pl) meg déli sarkon is kurváramagasabban van a jég mint a víz.Tehát még ha kisebb térfogatú víz is lesz belőle mint jég volt, akkor is magasabb lesz a vízszint mint elötte volt, mivel kurvára sok jég van a vízszint felett.Azonban ebből nem lesz szökőár, mivel ez igen lassan végbemenő folyamat.A tudósok egy része parázik, hogy majd eláraszt mindent a víz.Meg az üvegházhatás.A másik fele meg azt mondja, hogy ez csak néhány évtizedes felmelegedés(mint anno Mátyásnál volt kisjégkorszak) és utána minden okés lesz megint.Szóval ilyenen nem nagyon kell parázni mivel kurvára meghalunk mire lesz valami.Elöbb lesz problémánk abból, hogy az amerikaiak mindenkit megtámadnak az olajért, mint az özönvíz miatt... -
egy kivétel van ahol a jég szublimálással alakul át és valóban nem emelkedik a vízszint ezt a jelenséget nevezik omegakoncertnek 
-
"TÉRFOGATA NEM NŐ (nem változik?!).. "-a térfogata változik,csökken.
Ha 1köbméter vizet megfagyasztasz,akkor a jég térfogata nagyobb lesz,mint 1 köbméter.Ugyanez fordítva is igaz.
Ezért úszik a jég a vizen,mert a térfogatnökedésből adódóan kisebb lesz a relatív sűrűsége.
A földrajztanárod csak azt felejtette ki a számításból,hogy a jéghegy a víz felszine fölé emelkedik és amikor elolvad,akkor a felszin feletti jég elolvadva hozzáadódik a vízsszinthez. -
Lámák:-))))) -
Voltmar. Szanin. :) -
de a sarkokon fél évig van nyár meg fél évig van tél ergó mire lenne ideje elolvadni addigra befagy vagyis a hőmérsékletkülönbségek algebrai összege nulla szakmunkások kedvéért kőmíves kelemen efektus
-
...
végre meginduktunk a 107k felé
-
n003 #106676 "pedig egész nyugodt lehetnél vele...most mesélték főődrajzon,h.a jég hiába olvad el a térfogata nem nő->nem lesz itt 40m-es szökőár...^^"
kemelném azt hogy TÉRFOGATA NEM NŐ (nem változik?!).. akkor most miapicsavan??
de egyvalamiről mindenki elfeldkezik :) ha elolvad az északi sarkon a jég akkor ugyanez lesz a sorsa a délisarkon is -
A térfogat nem nő meg,inkább csökken.Ha a jég a viszkiből kilóg,akkor a folyadékszint emelkedni fog az elolvadásakor. -
Platypus16 #106674 Remélem Runningon kívűl senki sem száll partra így BF2-ben
-
megnő de nem akkora lesz a térfogat mint a jég meg a vízki térfogatának összege mert a jég könyeb a víznél lásd úszó jéghegy 
-
Crazybaby #106672 http://brain.plk.hu/?Skalpolok -
Igen,és mit mondott???Mert annak a törvénynek semmi köze a vízszintemelkedéshez.Inkább a folyadékba/gázba merülő testre ható felhajtóerőhöz... -
Platypus16 #106670 Na azért -
Platypus16 #106669 Persze, mert mert a jégből víz lesz, de mivel a víz poláris és az alkohol apoláris, ezért nem oldódnak egymásban:)
Azért láccik, hogy 2 éve tanultam utoljára kémiát:) -
arkhimédész -
mittom én valaki aki a kádban szorakozott -
TS Zolly #106666 Pitagorasz??? -
földrajz(és 1ébként tesi:P)tanár az OF:DDDD
1ébként egy kis kísérlet:
vegyünk egy kis viszkit...mondjuk jéggel...(nem,nem kell dupla viszki...)namost ha az elolvad,vajon megnő a pohárban a térfogata a dolognak?;) -
suly -
igen de a suj pitagorast figyelmenkívül hagyod kiscsakó -
n003 #106662 majha :)) -
n003 #106661 aha akkor ezt az érvelést nézve gondolkodjon a földrajztanárod: a jég úszik a vízen és 1/10-e kilóg belőle .. ha elolvad akkor ez hova lesz? üzenem az istenbarmának hogy a diplomája mellé nem adtak nekije észt .. b+ -
Ja meg most Petinek olyan gépe lett, hogy 1600*1200-ban geometry és textura highban, stabilan mértem a 100 fps-t repcsizést közben.Ilyen grafikával, még nekem is max 2 forduló volt a helikopter.Ált 1 is elég volt.Meg a J-10-et is begyaláztam párszor:D -
Szar a netem, meg telekúrtam a vinyóm frapses videókkal.Meg persze meccs közben is ment a fraps, ami átlag 50 fpssel megy.Na a Demo szerverén 4 másodperc lefagyás bekapcsolásnál, és 19 fps...Meg fraps nélkül is 30 fps hiányom volt.100 helyett csak 70 volt:D
Meg mondom én csak töltelék voltam, meg az első vonal is én voltam.Fuji előrefut, felméri a terepet(három jobbról kettő balról) és meghal. -
te meg ne képzeld magad -nak mert szökőárnak semmi köze a vízszintemelkedéshöz
-
pedig egész nyugodt lehetnél vele...most mesélték főődrajzon,h.a jég hiába olvad el a térfogata nem nő->nem lesz itt 40m-es szökőár...^^ -
mivan mohus éhes a vajlant
-
dzsizusz hozzáigazítja a természetet a gázáremeléshez :D
ott fenn azér csak szeretnek még minket :)
meg most így elnézve, hogy lassan január közepe, és még egy darab hó se...hát nem vennék hollandiába telket a közeljövőben, az qvaélet :)
-nak mert szökőárnak semmi köze a vízszintemelkedéshöz