172102
  • vsly
    Igazad van,a súly relatív...
  • koschwarz
    én a punci-csöcsre
  • JAG1
    Én a sör-punci kombóra szavazok. :-)
  • KaryKeksz
  • joebacsi
    hozzáfűznivalók a témához:
    1. ha a whiskeyben elolvad a jég, akkor a térfogata csökken, mer addigra tutimegiszom
    2. punci
  • JAG1
    Ahogy gondolod.
    Googli első találat: Link
    Biztos hülyeséget beszélnek.

"Mivel a hideg területek felmelegszenek, a sarkkörökön található jég olvadni kezd. Sok tudós úgy gondolja, hogy ennek következtében a tengerszint megemelkedik. Néhányan azt jósolják, hogy az elkövetkező 100 év alatt a Föld hőmérséklete 1.4-5.8 °C-kal növekszik, és a tengerszint emelkedése 9 és 88 cm között lesz. Sok sziget és partmenti övezet víz alá kerül, ha mindez megtörténik."

Ezek is buták...
  • Herold
    Má' megbocsáss de hülye vagy fizikából b+. Az űrben mi történik a súlytalanságban szerinted? A tárgyak nem veszítenek a tömegükből. A súly sokmindentől függ (gravitáció, felhajtóerő stb.) de a tömege akkor is állandó marad.
  • ColdFire
    régebben csak törtel jáccottam, de lehet meg kéne venni :DDDD
  • gbc csabika
    Növekszik a tengerszint, mivel a vízfelszín fölötti jég is el fog olvadni, amennyivel olvadás előtt nagyobb térfogatú a vízben levő jég az meg minimális, nem ellensúlyozza az bekerülő vízmenyiséget.
  • ColdFire
    weeee :DDD
  • Kovács legény
    értjük ,de a víz alatt ennél jóval több jég van ,ami az olvadás hatására veszít a térfogatából ,igy a víz feletti jég(ami ugyszint összemegy ha elolvad) nem befolyásolja a vízszintet
  • TS Zolly
    Meg ugyi azzal senki sem számolt, -4 fok felett olvad a jéghegy. Me ugyi tengerbű van. Másik, ha olvad az északi sark, akkor a délin meg olyan hideg lesz, hogy befagy a kutatók lika. És fordítva. Meg persze a párolgás.
  • ColdFire
    pazzeg ez kurvanagy :DDDDD
  • JAG1
    "...és nem a vízbe..."
  • Kovács legény
    a vizalatti jég mérete bőven kiegyenliti a vízfeletti jég lófasznyi méretét. A gond csupán azzal van ha az olvadás bekövetkezik ,amire az elkővetkező 1000évben sansz sincs ,h felborul a klima ,az áramlatok leállnak ,de ezt nálam okosabbak aszem már leirták
  • koschwarz
    lesznek azér BF2 szerverek?
  • JAG1
    Nekem egyáltalán nincsen világvége hangulatom, csak dumálunk.
  • TS Zolly
    1. Ha a q nagy jéghegy elolvad, nem fog emelkedni a vizszint, ellenkezőleg, csökken. Arhimédesz ide vagy oda. Alapvető fizika.

2. Szárazföldeken elolvadó jég meg hó miatt kell aggodnunk.

3. Nem kell a világvége hangulat, volt már ilyen időjárás januárba. Csak nem szokványos. Na.

• JAG1
    "Attol még hogy elolvad a jég nem lesz magasabb a vizszint ,csak a klima változik meg"

Má' hogyne lenne magasabb. Közel hét méterrel. Vannak olyan helyek, ahol több kilóméter vastag jég van és nem a vízbe...
  • n003
    ebből az egész felmelegedés témából egy valamire rákéne világítani arra hogy csökkenteni kéne a környezetszennyezést .. pl a kyotoi egyezményt (az ipar és aközlekedés által a légkörbe juttatott káros gázok csökkentéséről szól) vajh kik nem írták alá .. akikre simán ezért atomot dobnék 10éven belül: kína - india - és a júeszoféjj hogy pusztulnának ki :D

és ez nem azér mer fajgyűlölő lennék :DDD
  • Kovács legény
    ha valami veszit a sulyábol akkor a tömegéből is
  • Kovács legény
    minden folyadékbe mártott test...

Amugy mijafasz van itt???? világvége hangulat? nemolvasok vissza 100hszt magyarázstot követelek!

Attol még hogy elolvad a jég nem lesz magasabb a vizszint ,csak a klima változik meg
  • Herold
    De veszít a súlyából. A tömegéből viszont nem veszít.
  • Herold
    Haver, ráhibáztál a lényegre. 2040 körül Mo-n 20 millió ember fog élni, abból kb. 12 millió ökológiai menekült.
  • Korpsweb
    nemtom mihez hasonlít ahogy ott mászik, de valamire nagyon a végén már jól összehangolja a kéz láb mozgást :D
  • vsly
    Ez az egyszerüsített változat,ami nem fedi a valóságot,mert a test igazából nem veszít a súlyából.
    A pontos megfogalmazás: Minden folyadékba,ill.gázba merülő testre akkora felhajtóerő hat,amekkora az általa kiszorított folyadék,ill. gáz súlya.

Tanári hülyeségekről még annyit,hogy 7.-8-os lehettem,amikor fizika órán volt egy olyan kérdés:
    -ha egy repülő a x sebességgel repülve y magasságon,a föld szintjével "párhuzamosan" repülve kiejt egy csomagot(bombát),akkor az miért nem ott fog földet érni,ahol a csomag(bomba) kioldásra került....A tanár ezt azzal magyarázta:mert a Föld forog<---ekkor nem tudtam,hogy sírjak,vagy nevessek.Nem bírtam ki és elmagyaráztam neki.Kicsit égett,de végülis jófej volt és nem csinált presztizskérdést a dologból(még adott is egy 5öst,asszem)....

De most már tényleg hanyagoljuk a fizikát.
  • vsly
    Az a lényeg,hogy nem ugyanakkora arányban...
  • n003
    nekem gerincsérvem van úgyhogy naggyából átérzem a hejjzeted :(
  • koschwarz
    akkor most merev háttal ülsz a gép előtt
  • Deqwator
    idegbecsípődés van a hátamba és alig birok mozogni
  • koschwarz
    nem lehet, mintahogy oldalnéztből sem
  • Crazy Mate
    A nyet az igen vagy nem?:D
  • Crazy Mate
    Amikor hátilról látod a karaktered.
  • JAG1
    Sztem nyet...
  • n003
    te lenni beteg? vagy szimultán? :DD

Crazy: én noob vagyok de miaza tps nézet???
  • Crazy Mate
    Lehet TPS nézetben játszani valamelyik Battlefieldben?
  • koschwarz
    akkor menj orvoshoz, ez gyanús
  • Deqwator
    reggelt
    ilyense volt még hogy inkább suliba mentem volna minthogy itthon feküdjek
  • JAG1
    " Saját stéggel, a Citadella szobor mellett.." :-)

• koschwarz
    "hegy oldalában gyönyörű kilátással vízparti telek eladó"