172102
  • Templar75
    Csernobilnak, szimplán ez emberi (főmérnöki) hülyeség volt az okozója, nem az erőmű típusa számított.
    Tájékozatlanoknak annyit elöljáróban, hogy a váltakozóáramú villamos energia természete olyan, hogy pontosan annyit kell adott pillanatban termelni belőle, amennyi a fogyasztási igény, mivel nem lehet tárolni. Ezért egy csúcsra járatott erőmű leszakadása a villamos hálózatról igen nagy problémákat vet fel, hogy a termelt (de a leszakadás miatt nem felhasznált) energiával mi történjen.

Csernobilban a főmérnök kitalált egy "zseniális" megoldást erre a problémára. Próbálta felsőbb szinten engedélyeztetni a megoldás kipróbálását, de természetesen minden épeszű felsőbb vezető ezt visszautasított. Végül "saját hatáskörben" mégis úgy döntött, hogy megtartják a próbát. A megvalósításnál egyetlen jelentősebb probléma volt csak: az atomerőmű biztonsági berendezéseinek felét ki kellett kapcsolni/iktatni.
    Miután ezt orvosolták, végrehajtották a próbát, biztonsági berendezések híján az atomerőmű "megszaladt" és felrobbant.
  • Zerénd
    Hanló volt a következő telefonom. De az erikszon volt. :)
  • JagFater
    Nekem ilyen volt, az első:
    A dupla aksival, ami bírt, vagy 2 napot vagy 5cm vastag volt a cucc. :-)

• n003
    nekem 96ban volt először egy ilyen és még nekem is megvan csak nem fogadja el az új sim kártyákat :D :|

akkor még fejből nyomtam vagy 100 számot mamár csak asszem 5 ha megy :O
  • Zerénd
    Na jó, vannak köztük jó arcok is! :D
  • Zerénd
    Jé tényleg! :DDDD

#167008-ra. Nekem 94-ben volt már mobil telefonom. Ilyen e! Valahol még megvan, oda adtam egykor az uncsi húgaimnak játszani. Önvédelmi maroktelefonnak hívtam, mert nem csak a kinézete, hanem a súlya is tégláéhoz hasonlított. Aksija kb kétszer akkora volt, mint a mostani telefonom maga, mégis minden nap töltőre kellett rakni.
  • KáTéCé
    Nana! Nem bántani a villanyosmérnököket!!
  • Moslékos dézsa
    Baszná meg mindenki most már
  • n003
    Basznád 'énvagyokazapád' :DD
  • Boxer HUN
    B34!!!!! Téker...
  • n003
    hát én ki :DD
  • n003
    nem is beszélve arról hogy ha lesz igény(az autóipar részéről) akkor az energiatárolás kutatásába is tolnak végre komolyabb pénzt mert eza litium-ion próbálkozás egy rossz vicc :|
  • joebacsi
    "nincs kiépítve az üzemanyag ellátása világszerte"
    Konnektor elég sok helyen van már.
    Ezek még nem üzemanyagcellás járművek, amikhez hidrogén kell.
    Persze most még drága, meg amit linkeltem az a 8+ millás lexus-ok versenytársa, nem a suzukiké.

Ha rápörög az autóipar az elektromos autókra, értelmesebb lesz az áruk.

19. század végén is több istálló volt még, mint benzinkút.
  • havercsotány
    hát ez szinte mindennel így van:)
  • Livius
    Akkor máris cseréld le a 3Ft os Suzukidat erre. Amíg nincs kiépítve az üzemanyag ellátása világszerte, és a sorozat gyártása, hogy olyan áron legyen amit még a suzukisok is megtudnak majd fizetni, addig még szart sem ér.
  • HTS s3rg1nh00
    na akkor egy Teamspeak-et kaparj elő és HUN TS-re gyere,de mindent megtalálsz nálunk.
  • joebacsi
    höbödö jean!
  • joebacsi
    Nem nagyon játszunk, már csak világot váltunk a fórumon, miközben a nővérke cseréli az ágytálat :)
  • LuluBono
    Hát hogyne Sergi ;-)
    Egy régi játékos vagyok, még az őskorból.
  • Zerénd
    Hát te kivagy? :D
  • n003
    amúgy heppibörzdéj Jean ;)) ha olvasod még egyáltalán eme topikot
  • n003
    b+ te még csak 18 vagy!! rád még a kutya sem emlékszik :DDD
  • HTS s3rg1nh00
    szerbusz Bono,emlékszel még rám?:DDDDDDDDddddddddd
  • LuluBono
    Látom még sokan BF2-znek a régiek közül is. :)
    Mely klánok aktívak még, vagy milyen újak vannak mostanában?
  • n003
    jóvan csak egy kicsit kötöszköttem :D
  • joebacsi
    direkt nem akartam betenni :)
  • n003
    az még bicikli állapot de már fejlődik a dolog ;))
  • donatus13
    Azt tudják ,hogy van csak azt nem ,hogy hogy lehet használni
  • donatus13
    De mintha a végén vissza verné a porsche:P
  • joebacsi
    Elvileg a mikulás is létezik :)
  • joebacsi
    Itt is a jobb oldali szar elektromos bicikli :)

• donatus13
    A lényege az az ,hogy gyenge szélt felgyorsítja így 1 km/h-tól jó teljesítményen tud működni.De van még egy érdekes kutatás a 0 ponti energia felé amit elvileg Tesla már egyszer megtalált elvileg az korlátlan mennyiségben létezik.
  • joebacsi
    nesze b+, a szar prototípus biciklid

Attól, hogy tájékozatlan vagy még nem mások a hülyék.
  • joebacsi
    Sőt már üzemanyagcellás buszokat is gyártanak itthon.
    Amúgy ezt a magyar szélerőművet nem érzem annyira forradalminak, függőleges tengelyű cuccokat már gyártanak egy ideje. Van ennek is előnye-hátránya.
  • joebacsi
    Szerinted a kőolaj hogy keletkezett?
    Átvitt értelemben abban is a napenergia tárolódott le, jó hosszú időszak alatt. Na ennek is számold ki a hatásfokát :)
    0,000000000000000000000000000000000000000000000000000000001%, és ekkor még sokat mondtam :)
  • HTS s3rg1nh00
    ja,és még hozzáfűzésként meg akartam dicsérni Fujit és társait a műveltségért,őt pedig külön az okoskás kép újrahasznosítására:)
    (a társain egy kicsit a vitapartnereket is értem,nemám seggnyalás céljából írtam)
  • donatus13
    *évszázad találmányának tartják
  • donatus13
    Rengeteg a comment a témába :D de ha olaj leváltáson gondolkodunk bármikor meglehetne oldani, van új magyar szél turbina sokan az évszázad találmánya az elekronikában.itt a cikk

Akkor van ugye a nap elemes cserép, nálunk lehetne használni geotermikus energiát is, csak nem engedik őket érvényesülni mert olaj a világ.
  • joebacsi
    Igen, viszont jóval könnyebb mint egy savas akkumulátor, ugyanazt az energiamennyiséget jóval koncentráltabban tudja tárolni.
    Ez főleg járművekben kurva fontos.
  • joebacsi
    Persze, kétségtelen, hogy a legjobb a hatásfoka, csak ez sok szart nem ér majd akkor, ha nem lesz :)