5974
  • laci 700
    ok thx!
    lehet hogy később egy új procit is veszek.
  • ollie
    Jó lesz neked az X1950PRO annak ellenére is, hogy nem fogod tudni teljesen kihajtani.
  • tmisi
    Ha 4 ghz-en járna, talán. Így viszont előfordulhat cpu limit. Bár az én 7600-amnál nem érzem, bírna többet is, igaz nekem húzott a procim.
  • laci 700
    és hol lehet 40 000Ft-ért venni?
    thx
  • laci 700
    hello
    Intel p4 3Ghz-s procim van! ahoz jó? Azt hiszem AGP-s alaplapom van.
    thx
  • Inquisitor
    Azért nem árt tudni, hogy elég gyenge egy egymagos proci egy ilyen kártyához, pláne ha nem ilyen 3GHz feletti P4.
  • Inquisitor
    Ennyiért tán kapsz egy GeCube X1950XT-t is ... AGP-set.
  • Inquisitor
    Ha AGP-s akkor igen, csak ugye AGP sokkal drágább.
    (Pl. Palit X1950GT 512MB PCIE az 33-34K, az AGP-s meg 39K.)
    És mielött valaki belekötne, az AGP hiányosságai miatt van értelme az 512MB-nak, PCIE-nél nem annyira fontos. (Bár mondjuk itt-ott, pl. FEAR, azért jól jöhet.)
  • laci 700
    de én 512 mb memóriával néztem 55 000Ft ért! valahol nem lehet olcsóbban 512MB-ost kapni? mert itt csak 256mb vagy 1GB-os volt!
    thx
  • laci 700
    ok thx!
    és működne IS7-es alaplappal?
  • buldozer99
    PH!-n 32k,zsír új
  • rabbitf
    jah, nekem is ilyen van...
    55k sok, ipon.hu 38kért adnak újat :)) Sapphire
  • laci 700
    Hello
    Az X1950pro videókártya működne az Abit IS7 alaplap-ban?
    és megér 55 000Ft-t?
    thx!
  • rabbitf
    Na hello..

Megvan az X1950GT (Sapphire, AGPs)..
    Szerintem sokkal gyorsabb mint Galaxy 7600GT :))
    Pl. Rainbow Six Vegas nagy ugrás ezen a kártyán...

Tudja, valaki hogy hány ns-os ramok vannak ezen a fajtán,
    és hogy meddig lehet húzni a kártyát...

Eddig nvidiás karijaim voltak, nem tudom, hogy itt hogy működik
    a dolog, egyébként játék után 49°Cot ír ki a control center,
    aztán vissszahül 40°C köré..

köszi
  • Abu85
    Az FSX az rendkívül proci limitált. Szinte minden karin hasonló sebességet hoz. Kisebb részecskeszimulációnál belassul a GF8-on, de nem vészes.
    A Source alatt rá lehetne játszani a tasszalátorra, gondolom az AMD a Valve-s spanjaival már rendezi az ügyet. Szvsz nem tartanám etikusnak a tesszalátor sebességelőnyét, mert a legkisebb HD Radeont is képes csúcs GF8 szintre gyorsítani, de hát a Lost Planet után gondolom az AMD is berágott, szóval elképzelhető, hogy használják majd. Bár nem hinném, hogy a Valve olyan gerinctelen lenne, hogy a GF optimalizációkat kihagyja.
  • Inquisitor
    Én 1,5 évtizedig gyűjtöttem 'ámítástechnikai szaklapokat és gamer újságokat mire rájöttem nem sok értelme van. De a Guru és a GS HW cikkeitől mai napig sírógörcs környékez, pláne mivel szakmámba vág, és ordas nagy hülyeségeket szoktak írni. (Persze nem Laa-Yosh és PPéter szakmai cikkeire gondolok, hanem a HW tanácsadásra és konfigajánlókra.)
    Na persze az "igazi" szakmai lapok kamu tesztjei is megérnek egy misét. Ha HW-t veszel, akkor a CHIP vagy PC-World ajánló matricán nézd meg melyik ország újságja ajánlotta, ha lengyel vagy magyar, akkor kerüld el, ha valami germán akkor okés csak.
  • Inquisitor
    Unreal Engine 3.0 és nem kötözködés hanem tények miatt. Amúgy nem 95%-ban győzött az a kártya, hanem kb. 60%-ban. Pont az újabb enginekben volt szarabb (UE3.0, CoH), ami azért elgondolkodtató. Ha ki jön az új Source motor lesz még állesés ezügyben (ha jól tudom pár régebbi Source motoros cucc is frissül, így a CS is), mindenki tudja, hogy eddig is ATI barát volt, most meg nem véletlen adják a kuponokat a HD2000 szériához ...
    Azt is tudni, hogy az FSX is jobban húz ezeken a kártyákon, valamint várható, hogy a Crysis alatt se lesz rosszabb, mert ezért nem kevés pénzt fizetett az AMD/ATI a CryTek-nek.
  • Abu85
    Lesz, de nem biztos,hogy megéri AGP-s rendszerbe pénzt ölni. Persze ha kétmagos procid van akkor mehet.
  • JAG1
    Akkor 2600Xt-re kell váltanom. :-)
    Bájdövéj. Lesz AGP-s belőle?
  • Abu85
    Mert megváltozot a driver modell. Ha az elejétől WDDM-re írják a progit akkor gyors lesz. Nem mondom, hogy GF8600-al, de gyorsabb lesz, mint a jelenlegi D3D10 patchelt játékok. A D3D10-es sample-ek nagyon jól futnak, ugyanazzal az eljárással a WDDM-re írt D3D10-es demó jobban fut 15%-al a D3D9-es verziónál.
  • JAG1
    Az X1950Pro gyorsabb a 8600-os szériánál.
    8600-nak éppen semmi értelme, mert DX10-ben csiga lassú, még a 8800-is, nehogy a 8600.
  • Taptarap
    Unreal 4-re gondoltam de kötöszködj.:)
  • broman191
    Jó hogy már van U4 engine én még csak a 3ról hallottam:D
  • Casillas
    nem tudom hardver teszteket hogy szoktak kezdeni, nekem múltkor linkelt valaki egy játékból trélervideót, és ott így kezdődött :)
    nem ez volt az, de ilyesmire gondoltam: link

egyébként tényleg lezárhatjuk, nem akarok én vitát, annyira nem ismerem az újságot, csak érdekesnek találtam
  • Taptarap
    példának hoztam fel, hogy ott is igy szerepelt de a google-be beírva is a tesztek 95% a 8600GTS győzőtt (kivéve az unreal 4 engine alatt).Én lezártam ezt a témát mindenki azt vesz amit akar.

Kb. 8-9 éve veszem a GS-t de nem olvastam, hogy egy HW tesztet igy kezdtek volna ahogyan leírtad.:)
  • Casillas
    hát mindenesetre elég "érdekes" hely azokkal a cikkekkel amik kb úgy kezdődnek hogy "VÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁVÁVÁÁVÁVÁÁVÁ YEEESSS VÁÁVÁÁ MÚÚÚÚÚ YEEEES" :|||ww
  • Taptarap
    jah hogy a GameStar birkák gyűlekezete?? Aha. Ha te mondod mester.
  • ollie
    Gamestar? Hehe, felejtsd el. Nézd meg mondjuk a Prohardvert, vagy bármelyik(!) nagy hardver oldalt. ÉS egy új X1950PRO 35k, szóval csak pár ezressel több.
  • Taptarap
    és ezeknek az ára brutto 25-35e amiért nem nagyon kapsz új 1950Pro-t
  • Taptarap
    nem tudom milyen összes teszteket nézel én amiket láttam a 8600 GTS és már az Inno3D-s is az ASUS-ról nem is beszélve. lásd. júniusi GameStar pl.
  • ollie
    Milyen középkategóriásra gondolsz? 8800GTS alatt semmi sem veri az X1950PRO-t, az összes teszt ezt bizonyítja.
  • Taptarap
    de a középkategoriás DX 10 kártya is veri teljesitménybe a 1950Pro-t:))azért írtam ha már annyi pénzt adsz ki akkor vegyél egy DX10-est mert gyorsabb is és többet is tud árban meg ugyanannyi.
  • rabbitf
    Köszi a gondolatokat....
    Ez lesz az utcsóó amit veszek ebbe a gépbe,
    atán ugyis full csere, csak szerintem még
    nem érdemes középkategóriás dx10es kártyát venni, majd ráérünk arra még ha már kiforrott a téma, mert szerintem egy Crysis stílusú játék nem fog
    akár egy 8600GTn se rendesen menni hiába van mellette egy 10magos proci

• Taptarap
    *DX10-es
  • Taptarap
    gyorsabb az biztos de feleslegesen a mai játékok mindkettőn elfutnak full garfikán és ha már ennyi pénz kidobb akkor legalább lépjen vmit előre (pl.DX-es kártya) speciel én megbántam, hogy lecseréltem mert inkább memoriára költhettem volna azt a pénzt.
  • Inquisitor
    "Core2-es alaplap meg nemigen van AGP-vel..."
    Pedig van, csak kéne a fenének.
  • kryst
    Helló! Nekem pont ilyen x1950GT van. Teljesen meg vagyok vele elégedve. Mindent tökéletesen visz, driver probléma eddig nem volt vele. Fagyas, rendellenes kilépések nincsenek vele. Totálisan stabil kártya. Nekem a hűtéssel semmi gondom idáig. Nem tudom mire vagy úgy kíváncsi. Nekem egy A64 3200+ alatt van, 1024-be simán mennek a játékok.
  • ollie
    Pedig sokkal gyorsabb az X1950GT.
  • tmisi
    Sok értelme nincs az biztos. Pl. Lostplanetnek DX10-ben kell a Core2. Core2-es alaplap meg nemigen van AGP-vel...
    Pl. sztem te nem sokat érnél vele az egymagos P4-gyel. DX9ben lehet sokkal gyorsabb lenne a mostani kártyád. Pl. Crysis-ban.
  • rabbitf
    Nvidia nem csinál dx10eset, 2600Xt meg nem tom, hogy lesz-e agpben, Sapphire USA oldalon láttam, talán ott már kapható, de az ára gondolom csillagos ég:((((