RADEON X Series
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
PSN: HUNkypr PS3, Thrustmaster T500RS kormány, Playseat A1GP White cockpit
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen.
thx
p
PSN: HUNkypr PS3, Thrustmaster T500RS kormány, Playseat A1GP White cockpit
ryzen 5 3600, 16 GB RAM, Radeon 5700XT
ryzen 5 3600, 16 GB RAM, Radeon 5700XT
Ki is jelentette ki, és mikor? Ugye JC, még a RADEON 8500 és a Gef3/4 korszakában. Ez pedig barátok között is 2-3 éve volt már.
Mára maximum az opengl része jobb az nvidia kártyáknak. A detonator forceware csomagokkal legalább annyi gond van, ha nem több, mint a catalystekkel. És ugye nem kell ecsetelni, hogy catalystbõl sûrûbben jön ki, ráadásul WHQL minõsítésü driver.
Btw, hogy mit tudott volna az ati, ha hozzáfér a d3hoz? Asszem ez elég egyértelmû. Tesztelni, bugokat javítani, és optimalizálni. Elég gyorsan, hidd el.
Azt ugye mindenki elismeri hogy az NV jobban tud drivereket írni. Namost nekik már több mint 1 évük volt hogy DOOM3-ra hangolják a kártyához igazított programra specializált (nem maradt jobb szó) kártyájukat a drivereikkel. Akkor ezt 2 hét(,de 2 év alatt sem teljesen) alatt hogyan érhetné el az ATI?
és? Ez így van 😊
"Azt tudni lehetett, hogy nagyon rágyúrják a karijukat a D3-ra. Ez még nem csalás, az meg pláne nem, hogy a D3 ki is használja a kari US képességeit."
Nem is mondtam, hogy az csalás lenne. A csalás az volt, ha jobban odafigyelsz, hogy elõször carmack leszögezi, hogy egyik gyártó sem optimalizálhatott a driver révén, utána meg kijelenti, hogy az nvidia driverei erõsen "doomosak"... Még ezzel sem lenne gond, de ha az nvidia megtehette, hogy a doom3-ra hegyezte a drivereit, akkor a fairplay kedvéért az ATInak is ELÕBB meg kellett volna adni a lehetõséget ugyanerre. Így születhetett volna objektív teszt.
"Amúgy szted a Doom3 16,24 vagy 32-ben megy?"
Ezt eleve nem értem, mint kérdést. A Doom3-ban renderpathek vannak a különbözõ grafikus processzorokra. A standard ARB2 lenne, amivel minden kártya ugyanazt a képminõséget nyújtja, de már az elsõ D3 teszt alkalmával sem ebben mûködött az NV3X (NV3X!!! Szó sem volt a 6800-akról...)
"Ennyi erõvel a HL2 is lefizetés, benyalás, drivercsalás stb az ATI részérõl..."
Ezt leírtam én is, a másik topicba😊 Az ATI valszeg ugyanezt eljátssza majd a HL2 elõtt.
Hogy tiszta legyen elõtted is a kép (bár nemtom minek magyarázkodok), nem a tesztet támadtam meg, hanem azt a pár idiótát, aki a fõoldalon máris térdreborult a grafikonok elõtt. Azok a félnótások csak az FPS-eket látják, nem is olvasnak, és azt sem tudják, mi áll a dolgok mögött. Ennyi erõvel csinálhatnék x800-on egy teszet, amiben driverbõl leveszem minimumra a képminõséget, aztán kihirdetem, hogy az x800SE elverte a 6800 ultrát is, ami meg mellesleg FP-ban ment. Szal ami az FPS-eket illeti, a felületes igazság ez lenne, csakhogy itt nincs vége a dolgoknak, mint azt egyesek szeretnék.
És akkor a szemellenzõjével behurrogja, hogy atifan írás, meg hogy én is elfogult vagyok, úgy, hogy lövése sincs az egész témához. Az ilyen embereket "imádom".
erre
"Ugye most nem a hardocps tesztre utaltok? 😊
Az lényegében egy nvidia marketing anyag, amit ott leközöltek. Most irtam róla jókora játék hírt, majd valamikor kikerül délután sgre.
Végülis jó teszt, meg minden, mutatja, hogy mennyit számít az optimalizált kód ÉS az nVIDIA pénze"
meg erre.
Ahogy jobb valamiben az NV rögtön támacc és csalást meg lefizetést kiabálsz. Azt tudni lehetett, hogy nagyon rágyúrják a karijukat a D3-ra. Ez még nem csalás, az meg pláne nem, hogy a D3 ki is használja a kari US képességeit. Amúgy szted a Doom3 16,24 vagy 32-ben megy? Ezt komolyan kérdem. Ennyi erõvel a HL2 is lefizetés, benyalás, drivercsalás stb az ATI részérõl...
Senki nem mondta, hogy az US végett nem lesznek jobbak az nv kártyák D3-ban.
Eszméletlen elfogult vagy, ez hihetetlen.
LYONESS - Your Cashback Company
Team Radeon has ATi's response to the recent numbers showing R420 cards getting trounced in Doom3 benchmarks:
"Hi Richard - this is a non issue - Doom 3 isn't even available yet, and we all know that some of our competitors use partial precision where possible. We expect to have updated drivers available in the coming weeks."
UPDATE:"...And btw, let's not lose sight of the fact that ATI performance isn't relatively poor at all. I think Kyle himself said that even the X800pro delivered 'great' performance, and Carmack said in the HardOCP article that there's more to consider than just frame rate. The frame rate difference even today is so minor, it's impossible to tell without diagnostic tools - ie: the end user experience isn't affected. And with ATI you get full-precision enabled all the time - we don't do PP (on R3XX and R4XX) like some of our competitors. It's also important to note that most of today's games play faster on ATI hardware, and you can expect that to extend to other 'big title' games expected this summer. Chris"
Chris Hook (anandtech)
Az nvidia lépéselõnyben van most, mert a D3-mat õ szponzorálja, és ezért csontig nyalt nekik carmack. Minden a végletekig ki vagy hegyezve nvidiára. Az ATI lépése majd csak a megjelenést követõ driverben derül ki.
A HL2 esetében meg kb fordított lesz a helyzet...
Az lényegében egy nvidia marketing anyag, amit ott leközöltek. Most irtam róla jókora játék hírt, majd valamikor kikerül délután sgre.
Végülis jó teszt, meg minden, mutatja, hogy mennyit számít az optimalizált kód ÉS az nVIDIA pénze...
Aki másnak vermet ás, ne nézd a fogát!
Sokaknak ment eddig, de valószinüleg egyre romlani fog az arány...
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Érdemnes a pro verziót venni, azután xt-re up?
A világ egyik legnagyobb online boltja... A keresõbe beirod mi kell... Elvileg szálítanak mo-ra is, de ez az eladótól függ vállal-e nemzetközi kiszálítást, póstázást...
Szabad ember szabad országban szabad akaratából, azt tesz amit szabad...
Vertex burning"
😄
The pain that glips you.. the fear that binds you.. releases life in me
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"
Sima Pro-ból is lehet...
Az a lényeg, hogy a kártyán a 16 pipe ne legyen "átvágva"
Elvileg amelyik Pro-n nincs "átvágva" ahhoz 1.6ns-es ramokat adnak...
Szal ha 16pipe megvan akkor simán rányomsz egy XT biost és kész...
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"
LYONESS - Your Cashback Company
Asus P5E x38, Core 2 Duo E8400@3600mhz, Geil Ultra 4*1GB/1066mhz, Sapphire HD 4870 OC , Chieftec 550W, Cooler Master Hyper TX2, Samsung 500GB