8009
Avagy az nVidia NV4X
main_6800_header.jpg
  • biomage
    irnóm kellet volna hogy veszek 2 512 MB ramot is
    ha lehet most a tápról legyen szó csak
  • Narancs
    Inkább vegyél Inno -4 vagy vmi olcsóbb márkát, a különbségből meg még 256mb ramot...manapság minimum az 512...Minek vennél gyors VGA -t, ha a játék allndóan megakadna mert swappel a vinyóról?
  • biomage
    Szevasztok
    Hamarosan veszek egy MSI 6600GT és elötte megakarom tudni hogy a tápegységem kibirja a VK t a teljes számitógépem a következö
    400 Watt QTEC(Dual FAN)
    Abit IC7 MAX3 3000 MHZ northwood (800 FSB)1 DB 256 MB ram (samsung)(aki nem ismerné az alaplapot elmondom hogy két ventilátor van az alaplapon egy az agp CHIPen a második a CPU mellet a kondikat hüti.
    DVD iró(LG) / DVD olvasó(LG)
    120 GB (7200 samsung 133 ATA)+ vinyó FAN / 80 GB (7200 IBM 100 ATA)
    Pinnacle PCTV / Creative sound blaster live 5.1
    lenne még egy kérdésem azt halottam hogy az inteles chipre nem túl jó az nvidia kártyák irjatók erröl is.
    Elöre is kössz.
  • space marine
    Sziasztok!
    Elég régen voltam errefelé.A gondom a következö lenne: bármilyen játékkal elkezdek játszani akkor az rendszertelenül 1-1 pillanatra leáll.Mintha futna valami a háttérben.Már gondoltam tápra,tüzfalra,virúsirtóra,stb.Egyik sem.Mint kiderült egyik ismerösnek is csinál ilyet a 6600GT-vel.Csak neki p4-e van.Szóval nem Amd függö.Mostanában már a winxp sp2-re is gondolok, hátha.........
    A gépem: AMD 64 3000+, Asus K8N-E Deluxe, 1Gb ram, Gigabyte 6800GT, 3db Seagate vinyó 71.89 driver
    Valami ötlet??? Nagyon kezdem már unni, hogy nem tudok normálisan játszani.
    Elöre is köszi.
  • Pill
    United States of Amerika
  • Gabesz amd64
    leesett a kamionról
  • Narancs
    Mi ez? Nagyker nettó bazze?
  • Gabesz amd64
    wáooo!nem mondod

de jó
  • Gabesz amd64
    nincs mit
  • Gabesz amd64
    nem kicsit
  • Punker
    garja is jó lesz......
  • czky
    Ja! És honnan rendelted?
  • czky
    Az elég jó áron van!
  • [NST]Cifu
    Ez az ismerősödet minősíti szvsz....
  • Pill
    Ma rendeltem meg egy Chaintech 6600GT-t 32ropiert! :)
  • biomage
    Csak azért irtam a hozzászólást mert túl sok tuningoló kérdést látam it és felpörögtem.
    "rendes" egy fenn-ket rég nem láttam.
    de kössz az együttérzést.
    üdv
  • czky
    Sajnálattal hallom!
    Én is most vettem az X800XT-met, ami augusztusban lesz 1 éves és folyamatos tuningnak volt kitéve. Ez gyárilag egy x800pro, ami felváltva ment xt és XTPE szinten. Azért vettem csak meg mert jövő augusztusig garos.
    Vigyázni kell nagyon a használt cuccokkal!
    Amúgy meg "rendes" lehet az ismerősöd, hogy így eladta neked...
  • biomage
    Hú de vicess czky
    Azt gondolod hogy a gyártó nem tudja hogy tuningoltad a kártyát de hogy is nem.
    A véleményemet azért irtam mert volt egy ismerösöm és el adott nekem egy VK-t és 2 hét múlva dobhatam ki mert tuningolta.
  • czky
    És akkor még nem is beszéltünk a driverekbe beépített "gyári" tuningprogiról. Ha tiltott dolog lenne, akkor vajon miért tették bele? Hmmm?
    Egyet tudok neked javasolni! Ne tuningolj semmit a gépeden, mert jajj azonnal tönkremegy!
  • czky
    Nem neked szólt! Elk.rtam a válasz gombot.
  • czky
    És akkor még nem is beszéltünk a driverekbe beépített "gyári" tuningprogiról. Ha tiltott dolog lenne, akkor vajon miért tették bele? Hmmm?
    Egyet tudok neked javasolni! Ne tuningolj semmit a gépeden, mert jajj azonnal tönkremegy!
  • Narancs
    "nyugotan huzd fel a kártya orajelét "

Mégis, ezt hol olvastad? Csupán kijelentettem, hogy a garancia nem vész el tuning esetén.
    Nekem meg az olyan emberektől megy fel a pumpa, akik oylan témába pofáznak amihez vajnyi közük nincs, ráadásul el nem hangzott mondatokat idéznek...
    Amúgy lehet a suliban még nem vettétek nyelvtan órán, de vannak a magyar nyelvben írásjelek is...
  • biomage
    á értem szóval eladsz a tuningolt kártyát valakinek hogy nála romuljon el ez még roszab mint amit narancs irt.
  • czky
    Még a garanciaidő lejárta előtt meg kell szabadulni a kártyától! A mostaniakra többnyire úgyis két év van.
  • biomage
    Az ilyen emberek dühitenek fel akik azt irják hogy nyugotan huzd fel a kártya orajelét senki sem jönrá remélem akor megy tönkre amikor már nincs rá garancia
    ÜDV....
  • Narancs
    Garanciát ugyan elvben elveszted, de mivel nem lehet megállapítani, hogy egy kártya húzva volt-e vagy sem gyakorlatilag érvényesítheted a garit, mégha húzva is volt a kártya.
  • Akuma
    30MHz plusz megéri, hogy elveszíti az ember a garanciát és még akár haza is vághatja a kártyát??
    a gpu-m ugyanis 420-ig bírja, de még 425-ön is elszaladgál hiba nélkül egy ideig
    mindez nvsilencer5 nélkül
  • Cvd
    Nem hiszem hogy különösebben számítana élettartam szempontjából. Eleve többszöröse az élettartama egy ilyen chipnek mint ameddig használni fogja valaki, ha ez lecsökken valamennyit az úgysem lényeg. Ráadásul az Ultraként kiszerelt magok eleve 1.4-et kapnak. Vagyis hivatalosan is működnie kell tartósan ekkora feszültséggel.
  • janos666 #4134
    Kösz, holnap akkor megpróbálok odapörkölni neki, meglátjuk mit szól hozzá
    Egyébként meddig él egy voltmodolt, de viszonylag hűvösen tartott kártya?
  • Cvd
    Itt egy általános megoldás, elméletileg bármilyen márkához jó. Leadtekek esetén ugyanezt saját progikkal is meg lehet oldani emellett, de asszem az a megoldás is le van írva ott lejjebb. Sőt a Leadtek saját cuccai általában jók a többi márkához is, úgyhogy lehet válogatni a megoldásokból.
  • janos666 #4132
    A PC-tuning topicban is kérdeztem, de nemigen ragálnak rá. Tudnál linkelni egy leírást, vagy egy használható editort amivel ez megvalósítható?
  • Cvd
    Ja, a kártya bios-ában.
  • Akuma
    ezt bios-ban állítod?
  • Cvd
    Van egy olyan érzésem hogy nem nagyon vágod ezt a dolgot.:) Ultra szintre egyébként is fel lehet húzni majdnem minden GT-t, de ezt most teljesen felesleges volt beírni, nem erről van szó. Megpróbálom akkor a laikusok nyelvén, hátha: Ha felhúztad amennyit csak bírt a mag az alap 1,3 volton, akkor ehhez az értékhez jöhet még hozzá 10-50MHz plusz amit feszültségemelés nélkül nem érnél már el, vagyis már az Ultra órajel felett járunk a végére bőven, jó esetben olyan 450Mhz körül. Csakhogy egy példával is könnyítsek: Az én GT-m most voltmod nélkül megy 410Mhz-t maximum, voltmoddal tudna 420-450 között valahol.
    Melegedni meg természetesen minden kártya melegszik, de nem mindegy hogy közben gyorsabb-e vagy nem. 1,5 volton nem lesz stabilabb és nem megy valszeg magasabb órajelen már a mag, viszont nyilvánvalóan több hőt terhel. Tehát melegebb lesz, de gyorsabb nem, tehát nem éri meg ennyit emelni.
  • Perba
    télleg ez volt a baj köszönöm :)
  • Perba
    oks akkor megpróba igy
  • Borg
  • [Jakuza]
    Hat nem artana radugnod a molex csatit, nem veletlenul van rajta.
  • Banyapapa
    öléggé:P
  • Perba
    AGPs és nem dugtdam rá tápcsatit az a baj?