GeForce 6 series

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

még egy okos kérdés. Amd 1700+-os gépbe érdemes belerakni egy asus 6600-os kártyát? Hamarosan lesz erõsebb proci is...

TDU: [HUN]TCXTOMI Intel Core i3 2.93GHz , Geforce 250gts, Gigabyte GA-P55-US3L , 2gb Ram www.risefm.hu

janos666
Csak 6600GT lassul a konvertálásban, bár érdekes módon (vannak róla tesztek)
Shep
egyenlõre teljesítményben nem sokkal nyújt többet a PCIE-s, legalábbis az én eddigi információim alapján.

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

Sziasztok!

Most állok videókártya vásár elõtt és kinéztem magamnak egy 6600 gt-t. Pontosan GeFORCE 6600 GT 128Mb 128Bit DVI+TV DDR3. Ez a boltba 49000 ha agp-s ha pci-expresses 60 ezer. Teljesítményben is ekkora különbség van a 2 kártya között? Sokkal jobb a pci-e az agp-nél? Elõre is köszönöm
Shep
na azért ez nem így van a 9700prom nem inno volt 😊, meg volt egy TNT-m Acorp, ami verte haver vmi idióta nevû tnt2-esét, azon kívül a környezetemben elég sok kártyatípus volt már és azok se voltak sokkal jobbak mint az inno, egyedül haver MSI Gef 4200-a tetszett, de jóval drágább volt mint az én 4200asom /inno/ és hiába volt az MSI-n rézhûtõ meg minden nyavaja, 10 Mhz-el lehetett tovább húzni mint az én innomat, namármost az nem ér meg +10e FT-ot, az meg hogy a doboza dizájnos az egy dolog, nem a dobozt érdekel.

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

oneal1
most melyik a legújabb driver??
nekem most 71.89 van fennt!
van újabb?
ha igen érdemes feltenni?
thx

!Forza Ferrari!

janos666
Az a gond hogy eddig az összes valamire való hûtõvel amit néztem azzal az a baj hogy a 6600GT AGP-n el vannak forgatva a RAM-ok és közelebb vannak a GPU-hoz. Így a gyári hûtõ is föléjük lóg, de nem fedi le õket (hozzájuk sem ér). Egy zalman rezes cuccra is mondják hogy faszán behûti a GPU-t (valami 39 fok alapórajelen 65 helyett...), de a talpuk a RAM-ok fölé lóg, így a külön kis RAM berdákat már nem lehet felhelyezni (mint a PCI-E verzión vagy X700-on...), viszont a RAM-okat így megintcsak nem hûti (csak fölélóg)...
Sok mas hutohoz is adnak ramhutot. De nem ez alapjan kell valasztani, kaphatok kulon is.
Punkerwork
Zalman-hoz adnak ram hûtõt is.

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen.

janos666
Az aláírását elnézve tuninghûtõvel tolja (gondolom húzza is).
Errõl jut eszembe: Tud valaki egy olyan VGA hûtõrõl ami nem csak rámegy az AGP-s 6600GT-re de a RAM-okat is hûti (és persze valami ütõsebb cucc és jobban hût mint a gyári, illetve a ramokat a semmi...)
Mondanam, hogy itt zummog a gepemben 1, de mar lecsereltem a huteset passzivra <#hehe>
Gabesz amd64
ugy beszélsz az Inno tulajdonságairól mintha már lett volna Inno-d! 😄DD

DFI UT NF590 SLI-M2R/G,4x1Gb Geil Black Dragon,4200+ AM2, H2o Cooling ,Dell E207WFP, MSI 8800GTS 640Mb Oc,TT Armor,Tagan 600Watt,320Gb Seagate

Miert? Az inno a vga-k tesco gazdasagosa.. Alap esetben ez nem lenne baj, csak en mar ruhellem akarhanyszor meglatom. Pl a kartyamon hutest 2 rugos csavarral szereltek ra, es ha vmi szamottevobb nyomas eri, szepen megbillen. Jol le is sarkazta mar a chipet a sajat hutese, csoda hogy mukodik meg. A memok meg hiaba a legjobb idozitesuek, csak papiron azok, gyakorlatban ugyanannyit mennek mint a konkurensek. Rairni ugye barmit lehet. Shep meg v2 ota inno3d -t hasznal, igy nincs is osszehasonlotasi alapja 😊 Az inno minden csak jo nem, viszont olcso. Igy meg meg is erne esetleg a valasztas ha nem lennenek jobb olcso kartyak is.
Gabesz amd64
hát nem nevezném tudásnak azt a kártyát!

Akkor a Leadtek, MSI, Asus mi?

meg mgnézném hogy hogyan kaptál te 10744 pontot 6600Gt-vel?

DFI UT NF590 SLI-M2R/G,4x1Gb Geil Black Dragon,4200+ AM2, H2o Cooling ,Dell E207WFP, MSI 8800GTS 640Mb Oc,TT Armor,Tagan 600Watt,320Gb Seagate

Nem mák...tudás...<#eljen>

Morex Cubid 3677 ITX ház (60W táp),EPIA ME6000,VIA Eden 600MHz@733MHz,512MB PC3200 RAM,40GB Samsung 3.5\'\'HDD Acer 1722HS LCD,Logitech M-SBF96,Genius Comfy KB-09e,KTI KWB-3112 WiFi

Gabesz amd64
akkor inkább INNO3D... 😄D

Shep
hát nem tudom nekem eddig jó volt és amíg nem történik vmi én továbbra is azt fogom venni mivel nagyságrendekkel olcsóbb mint a többi és nem rosszabb mint az alap kiszerelésû más gyártók kártyája.

Shep
hát szerintem este 8kor de jó a fél kilenc is 😊
optimalizált driver, tehát kicsit szebb a kép és gyorsabb is, szerintem mindenképpen érdemes.

Punkerwork
vagy csak rohadt nagy mákod volt 😊

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen.

Na köszi az inno-s vélekedéseket.
A driverrel kapcsolatban az lenne a kérdésem, hogy mikor érdemes letölteni buherált drivert?

TDU: [HUN]TCXTOMI Intel Core i3 2.93GHz , Geforce 250gts, Gigabyte GA-P55-US3L , 2gb Ram www.risefm.hu

Nekem ami a legjobban bejott eddig a kartyaim kozul, az xpertvision volt. Nagyon szep igenyesen osszerakott cucc volt.
czky
Nekem is volt inno kártyám. Egy gef3 ti200 128mb-os. Nagyon jó kártya volt. Kítûnõen lehetett tuningolni. Ennek ellenére már én sem vennék innót! Na nem mintha ez a mostani Club3D valami hûde jó lenne. Inkább azt mondom rá h hûde sz@r!

Z77A-GD65 | 3570K | Mugen 2 Rev.B | Vengeance LP White 8GB | HD7870-DC2TG-2GD5-V2 | Xonar DX | 830 128GB | WD7500AAKS | 2X HD154UI | TX650W | BX-500 | 32LF2510

Gabesz amd64
hát azért Én ezerszer meggondolnám hogy vegyek-e olyat!

Shep
én elégedett vagyok, az innoval voodo2-tõl kezdve gef 6800GTig volt szinte minden tõlük, nekem vagy a haveroknak és mindenki elégedett, hver elégedett a mostani innos 6800ával én a 6800GTvel.

Stupido: Xtreme drivert szedj vagy DNA-t azok jók.

Ugy remlik 1.31 -t raktam fel legutobb. lehet azzal pofoztak ki. A programozok meg nem hw szinten nyomjak, dx -et programoznak, igy egy elvileg directx kompatibilis kartyanak nem kene gondot okozzon 😉 Amugy kivetelesen nem volt szandekos a csavaras 😊
Hat az egyik legolcsobb tipus. Sajna ez a kivitelezes rovasara megy. Hihetetlen igenytelen a szerelesuk. Ramok jobb idozitesuek az atlagnal, de a gyakorlatban nem mennek tobbet. Nekem a mostani az elso inno3d-m es soha tobbet nem veszek. Bar van aki elegedett vele.
Helló evribádi! Itt a hüjje kérdések nagymestere 😊))))

Az lenne a kérdésem, hogy az Innovision graf. kártyák megbízhatóak-e?
És még az is a kérdésként merült fel bennem, hogy mikor érdemes megbuherált forceware-t letölteni?

nah jól van na csak hüéskedtem az aTi val
habár van Atim is 😄
9600SE kajak zsír az a kártya
nah tHx ti legakább segítetek
örök hálám

janos666
Az 1.2 volt az elsõ SM3.0-ás path és maradt is a visszavont státusz. Kiegészítették még pár aprósággal és elvileg fixálták a SM3.0 és 2.0b támogatást és kiadták az 1.3-ban ami azóta is hivatalos.
A normális shader megírása (amennyiben ez a gond) nem az nVidia dolga lenne hanem a játék programozóié. Vagyis tényleg nem kártyafüggetlen, de nem a kártya és nem is a driverek okolhatóak miatta. Így értettem az elõbb is, csak csavartál rajta egyet.😊
Mellesleg az Far Cry 1.3-as patch-csel egyébként is voltak gondok, egy ideig vissza is volt vonva a hivatalos státusza. Aztán újra elismerték, de gondolom mindenféle javítás nélkül, úgyhogy abszolút nem meglepõ ha gondok lennének vele.

It\'s funny. Little things used to mean so much to Shelly. I used to think they were kind of trivial. Believe me, nothing is trivial.

janos666
Az is érdekes hogy eddig sehol máshol nem panaszkodtak Far Cry hibára NV driverek cseréjekor. Pedig a 6800-asok boltokba kerülésekor erõsen erre optimalizálták optimalizálgatták a drivereket (techdemo a Gef6 SM3.0-ás HDR-jérõl...) és voltak is róluk tesztek, sõtt, mindíg elmondta valaki hogy "talán még picit szebb is a kép..." és nõtt 1-1 FPS-t a teljesítmény úgy havonta új driverekkel. Lehet hogy nálatok van valami. Eredeti a játékotok, mert lehet gond a 3-cd-sre tömörített játéknál, mert ott kicsit megbuherálták a textúrákat a tömörítéshez és a crackje sem igazi állítólag a 1.3-as path-el...?
Mellesleg direkt szétnéztem ma is a 3CD-s verziómmal és a 76.44-es (helyenként BETA-nak jelölik, de WHQL és az Inno3D oldalán ez van kint Gef6-okhoz mint hivatalos driver) driverrel hogy megkeressem a bugokat amiket írtatok, de nem találom, lehet hogy én nem vezsem észre? Linkelnétek egy képet?
Shep
érdekes nállam ez nem volt pedig nem egy driverrel próbáltam, ja és én is atiról váltottam, és nem volt annál se gondom a driverrel, mint ahogy itt sem, itt egyedül a Stolennek kellett visszarakni régebbi drivert és ennyi, minden más hibátlanul megy, szóval nekem ilyen driver gondjaim az eddigi 7 év 3d-s kártyatulajos idõszakom alatt nem volt

Ha 'gf6 szempontjabol rosszul van megirva a shader nehol' akkor az nem mar nem kartyafuggetlen gond. Ezt amugy nem hiszem, hisz a jatek vegulis egy nv techdemo. Az hogy ki heti hany drivert fogyaszt szerintem nem tul mervado, hisz ha a vegleges driverrel is hibas(mert az..), akkor mindossze 2 lehetoseged van: megszokod, vagy probalkozol frissebbel(betakkal). Nem vagyok rola meggyozodve, hogy az elobbi opcio a kovetendo. Amugy sztem elfogadhato a driver minosege, csak nem hibatlan, tapasztalatom szerint a konkurencia problemamentesebb. Amit irtal, 'konkurenciáról cserélnek' 'rá vannak már állva a folytonos hibakeresgélésre/drivercserélgetésre' szerintem pont forditva igaz. Ati driverekkel volt ugyanez a szitu ugy 1-2 evvel ezelott (azelott pedig tenyleg sokkal durvabb volt)
Akkor nem valószínûbb hogy a kártyától/drivertõl független a gond? Pl. a shader van rosszul megírva néhol (a Gef6 szempontjából) és nem a driverek gondja, így a cserélgetésük semmit se ér?
Ezt most általánosságban mondom: az ötödik nVidia kártyámat használom, félévente cserélgetek durván drivert (sohasem bétát), és soha semmi problémám nem volt még kártyával/driverrel (persze nem is játszottam mindennel, de a nagy nevekkel igen). Aztán van a másik oldal, a konkurenciáról cserélnek nV kártyára(nemritkán Win reinstall nélkül), rá vannak már állva a folytonos hibakeresgélésre/drivercserélgetésre. nV-n is játékonként 4-5 drivert pakolásznak folyton fel-le, aztán világgá kürtölik hogy tessék, ott van a hiba! Holott ha nem raknának fel heti átlagban 10 drivert (köztük egy halom bétát), akkor valszeg nem lenne semmi baj egy játékkal se. Az ismeretségi körömben van hirtelen 5 nV kártya, egyiken se szenvednek a driverekkel, és nincs is baj egyikkel se.😊

It\'s funny. Little things used to mean so much to Shelly. I used to think they were kind of trivial. Believe me, nothing is trivial.

Thx.
janos666
Én nem bírom a játéokot, de mikor megvettem a 6600GT-t nézegettem a HDR-t több pályán is, de SEMMI hibát nem találtam a 76.44 WGQL driverrel. Próbál azzal.
Hat kisebb hibak nem zavarnak, ami a legdurvabb es tenyleg zavaro, hogy az egyik tipusu arnyek vetuletenel(fura, mert a nagy reszevel semmi gond) a talaj-textura felbontasa a toredekere csokken, elmosodik. Nemelyik tipusu fa arnyeka sajna igen, a masodik palyan egesz hegyoldalak vannak boritva vele sajnos, szerencsere csak a periferialis reszeken. Vagy pl elsuhan feletted a helikopter, es huzza a homalyt maga alatt, eleg hulyen nez ki.. 66.93 -tol kezdve 71.90 -ig kb minden drivert kiprobaltam, mindegyik ilyen. A hiba nem az en keszulekemben van, mashol is megneztem.
Sorold.
ati-rol valtottam, sokkal kevesebb gond volt vele. Es hogy erted azt, hogy 'ha igy allsz hozza'. Farcry-ban sok hiba van a gf6 szeriaval, ez nem szemleletmod meg hozzaallas kerdese, csak egy sajnalatos teny, mivel egyik kedvenc fps-em.
Gabesz amd64
ha így álsz hozzá akkor vegyél Ati-t! 😄D

azzal is lesznek gondjaid! 😄DD

ok, soroljam mik a hibak azzal a driverrel?
janos666
Rakd újra a játékot. Aztán próbáld a 71.89 vagy 76.44-es driverrel.
Gabesz amd64
ati-t? biztos ezért ugattak le! 😄DD

6x00 széria nagyon jó!Ha egy játék szar nálad attól még nem az teszi hogy a VGA szar

Narancs
FarCry 1.3 -as peccset szedd le, és kapcsolde be a HDR -t. Majd élvezz a bugyidba...<#hehe>

Aki másnak vermet ás, ne nézd a fogát!

Shep
hát akkor én egyet máris mondok neked 66.93, pl hogy a többit ne is soroljam.

En meg nem lattam olyan drivert amivel ne lett volna hibas a farcry gf6-on. A megnyero stilusod miatt meg most leugatlak enis vau.
CSodálkozol hogy miért ugattak le??

Nah csá all!
a segítség topicban rendesen leugattak a barmok amikor azt mondtam, hogy arra a retkes szutyok inno3d 6600 ra nem lehet felrakni a többi drivert +a far cry is textura hibas volt és azt monmdták hogy driver hiba...
Hááûát nagy nehezen a legujabb druivert felszenvedtem de a Far Cry ugayan oan FOS!!!! Grrrrrrrrrrrrrr...
Mi a gecit csuináljak azzal a xarral??
Tudtam hogy Ati t kellet vona vennem!!
1 R7000 el is jobban jártam volna nem hogy egy 9200SE vel! 😄
Maga az álom Direct X 8 istenem!!!
Micsoda effektek

nekem az aláírásomban szereplõ karihoz van egy D.O.T nevû húzóprogi, van valakinek ezzel kapcsolatban tapasztalata?

ECS N2U400-A, 2,4 AMD Sempron,1024 mb 400hz Kingston, MSI NX6600 128 Diamond,gembird dualfan 400w

Shep
én xtreme-t használok nekem az vált be 76.50-es