8009
Avagy az nVidia NV4X
main_6800_header.jpg
  • NeoMaN
    Ha swappel játék közben, akkor kevés a ramod. Amúgy a FEAR nem fog normálisan futni a VGA-don, ha maxra teszed.
    Ennyit tud a 66gt.
  • Tomsteel
    Bizonyára elolvastag amit írtam....azért válaszoltál...de azért olvasd el mégegyszer !
  • Rafaelo
    van vegyél jobb vga-t :O
  • Tomsteel
    Sziasztok !!

Van egy Inno3d-s 6600GT-m , 128Mb-os. Ahogy azt már említettétek a F.E.A.R-ben max felbontású textúrával jelentős teljesítmény visszaesés tapasztalható.
    Nos, a kérdésem az lenne, hogy létezik-e erre vmi megoldás( vga csere nélkül) vagy törődjek bele. Gondolok pl a gép memóriájának bővítésére ( 1gb van jelenleg ), esetleg vmilyen programra , stb...

Segítségeteket előre is NAGYON köszönöm !!!
  • Gabesz amd64
    passzívot?
  • izb
    én még életemben nem láttam ilyen kártyát megsúgom....
    de inkább kérdezek...
  • Gabesz amd64
    Fx5700-esből passzív?
    hmm nem is láttam még olyat
  • izb
    passzív az amin nincs cooler
    ebből kifolyólag az aktívon van:)

---------------------------------
    www.izbsystem.hu
  • beast1983
    passzív vagy aktív?????ezt mondd el
  • izb
    Milyen hűtés van a videókaridon?
    Passzív vagy aktív?

---------------------------------
    www.izbsystem.hu
  • beast1983
    Leszedtem de sajnos nem oldotta meg...
  • Narancs
    Másik (legújabb) driver szerintem megoldja.
  • beast1983
    Sziasztok segítsetek!!

GeForce FX5700-t kaptam és kipróbáltam a gépemen. Nagyon fasza, viszont van egy kis problémám vele. Egyes játékok (HALO, vice city)közben megjelennek hosszú csíkok a képernyőn, és akárhogy állítgattam, nem tudtam eltűntetni. A doom3 nál pl nincs ilyen jellegű probléma.
    ilyenkor mi a teendő???
  • janos666 #6795
    A CS1.6 OpenGL-be, a CS:S DX9.0-ban fut, és amúgy az Nvidia erőssége az OpenGL, de a Gef6/7-ek már a DX9-től se fossák össze magukat. Nekem 77-es átlag FPS-em van CS:S-ben (ez a VST, játék közben 50 és 100 közt mozog). A 3DMark05-öm pedig csak 3800 körüli pontot hoz (picit kevesebb mint neked). Eredeti a játék vagy valami nagyonrégi warezolt verzió? Hanyas drivert raktál fel? Ha a gyárit akkor keress 81.97-est. Ja és vigyázz ne állíts be duplán szűrőket. A driverben az alkalmazásprofiloknál csinálj egy listát a Hl2.exe-denek és állítsd az élsimítást és anisotróp szűrést alakalmazásvezéreltre, a játékban pedig mondjuk 2X vagy 4X AA-ra és 8X AF-re.
  • horpeti
    szvsz 2800+ a kevés... :)

Bár én most már nem játszom, de anno igencsak procifüggő volt...

a CS 1.6 volt 26-2700+on már jó... de a CSSnek szerintem sokkal több kell...

bár 16-30 az tényleg kevés, én 60-70nél már sikítottam :D

anno.. :P
  • JimKirk
    Mondjuk ha az osszes szuro be van kapcsolva, maximumra rakva, akkor "szabad" szaggatnija! Nalad hogy vannak beallitva?

Nekem Asus 6600 GT-m van Zalman ventivel alapjaraton 45, terhelve 60 korul van. Szerintem ez nagyon jo ahoz kepest, hogy a gyari hutovel jatek kozben neha 80 fokig is felment, monjuk ez sem olyan sok de en igazabol a hangja miatt csereltem le!
  • JimKirk
    Hat nem szabadna szaggatnia!
  • Rafaelo
    nekem inno ugyanaz max 60 fok eredeti hütővel
  • Jaffa 2843
    Üdv! Az lenne a gondom, hogy az én Inno 6600GT-m a gyári hűtéssel elérte a 100-102 fokot is, vettem rá egy Zalman Vf-700Al-Cu hütöt és azzal is max. 60-62 fokig megy fel. Ez nem sok egy kicsit Zalmannal (pasztázva is van)? 3dmark05-ben 3900 pont körül van és ez nem rossz, de a Counter Strike Source-ben alig mozdit valamit a képen kb. 30Fps, nagyobb akcionál 13-20 Fps. Ez elég gáz egy 2800+ AMD Athlon 64-től meg 1gb ramtol nemigaz? Aki tud segiteni az ne habozzon. Nemtom mitévő legyek. De az is lehet hogy csak az opengl-es játékokba gyenge, ez lehet? Ja egyébként az egész egy K8N deszkába téve (AGP-s).
  • Akuma
    lehet, hogy nem volt hivatalos driver
    egyébként meg én már fél éve nem frissítettem drivert és semmi bajom a játékokkal
    szóval nem egy katasztrófa
  • Punker
    nvidia-nál megzakkantak? 7-én kijött új driver de a száma ugyanaz mint az előzőnek
  • Narancs
    Nagyjából minden jöhet, csak az Inno3D -t kerüldd el messzire. A fele gyárihibás, a másik fele meg később fosik be.
  • ulrik
    Sziasztok!

Szeretnék venni 6600 GT kártyát és az lenne a kérdésem, hogy szerintetek melyik gyártótól lenne érdemes, és ha nem akarom húzni a kártyát, attól függetlenül érdemes e a gyári hűtésen kívül más hütést rá venni?

hlp pls.
  • soulhunter
    ha van a kártya tetején kis lábsor, és az alaplapod SLI-s, akkor yahhh...
    bár nem tok rola,h 256 MB-s kártyákat is gyártottak vna a 6600-as sorozatbol "SLI Ready" jelzéssel...

de fogadj el 1 jotanácsot:
    hanyagold az SLI-t...
    3D Markban elérhetsz 6500-7200 pontot (tuningtol függ), a játékok ugyanugy fognak menni,mintha csak 1 kártyád lenne,hiába kerültek fel az slizone honlapjára SLI támogatottságu játékként...
    inkább add el a 6600ast,és vegyél 6800GT-t... aztán ha kiforrja magát az SLI,mint annak idején a Voodoo2, akkor még betehetsz mellé még 1 6800GT-t (akkorra már ugyis olcso lesz) :)
  • cseneles
    elvileg igen!!
    már láttam valahol róluk tesztet de passz
  • PENGEinno3d
    Csá, 2db 6600-os működhet SLI-ben??
  • JimKirk
    Nah felraktam a Zalman hutot a kartyamra, most netezes kozben 46 fokos es hangja semmi!
  • Inquisitor
    Két nem túl nagy felbontású OLED kijelzővel filérekből ki lehetne hozni, csak kéne egy ólcsó tracker bele, hogy azért a fejmozgásnak meg a sisaknak értelme is legyen. Szerintem néhányszor 10.000e körüli áron már el is lehetne adni.
    De amikor a VFX1 és 2 kijött 100-200.000 Ft volt, nehéz mint a dög, szemfolyatos CRT kijelzőkkel, és a legerősebb vas a 486-os volt, akkor nem volt még értelme.
  • [NST]Cifu
    Ha mindent tudnék, akkor egy Haiti mellett horgonyzó luxusyachton lógatnám a lábam a tengerbe. :)

Amúgy anno az ASUS TnT2Ultrához adtak ilyen 3D "villogó" szemüveget, de szörnyű volt. Az az egyik fele, hogy a moncsim max. 120Hz-en ment, tehát 60Hz effektíve, de 5 percen belül olyan brutális fejfájása lett mindenkinek, aki kipróbálta, hogy egy hét után már a sarokban figyelte a porcicákat. :)

Tökéletes megoldás tényleg a VR sisak lenne, de annyi pénzért...
  • horpeti
    Aha, jah azt hallottam, hogy feleződik a cuccos

hát 800*600ban asszem a 160-200hz még megy a moncsimtól (640ben biztosan)

szal elvileg filmre, játékra működne...

ha csak 1 szemüveget kéne venni...

de ha ennyire bonyolult, akkor inkább maradok ott, hogy legalább TVt tudjak nézni (tudod, másik topic:DDD)

köszi a segítséget!
  • Inquisitor
    A szemüveget hanyagold. Kéne hozzá egy nagy frissítésű monitor, mivel a két szemed egyenként a monitor frissítésének felével látja majd a képet.
    Ez azt jelenti, hogy ha 100Hz-en megy a monitorod (és az elég jónak számít!), akkor már csak 50Hz-en villog az arcodba a kép. Na most én monitorom tud 160-200Hz-et, de azért elég kevés ember tart ilyen monitort otthon. Szóval 20-30 perc után már nyitott szemmel is láthatod ingyen a Csillagok Háborúját ;)
    Amúgy 3-8.000 között kaphatóak 3D kártyák, de azokhoz tudtommal kell spéci csati a kártyán(?), meg van olyan szemüveg, ami mindenhez jó (komolyan, még VHS lejátszóhoz is), de azok drágák (14-25.000), és igaziból semmivel se jobbak.

VR szemüvegek meg valahogy nem akarnak ólcson kijönni, pedig most már lenne is rá kereslet :)
  • JimKirk
    Fordulj Cifuhoz, o mindent tud!:D
  • horpeti
    kösz srácok a választ! :)
    a 6600 GTmmel meg vagyok elégedve, s. valóban a köv. lépés min. a 6800 GT kellene legyen.. Mivel nem nyomom kemény FPS játékokkal (már:D), így azt hiszem perpill erre akkor nem lesz szükségem...

apropó NeoMaN/Greenpeace: 3D szemüvegben otthon vagy? van vmi elképzelésed róla, hogy érdemes olyat venni, milyet stb, mennyire jó, és miben? :)

priviben megbeszélhetnénk..

pár 3Dszemüs topicot nzétem, de mindenki butusnak tűnt a témában, hogy érdemes e venni pl. monitorhoz, vagy eleve ahhoz olyan környezet kell stb.....
    engem így foglalkoztat :)) csak tudatlan vok... :D
  • Zsoldos
    Hat, a 6600gt tenyleg csak 128bites, de a magas frekis ddr3-as ram kompenzal kicsit. A gf6-okon a memoriasavszel nem tul szuk keresztmetszet (mivel kb linearisan gyorsul a teljesitmeny a gpu huzasaval) Roviden: semmirol "nem maradsz le". Ha uj kartyat veszel, valos tesztadatok alapjan tajekozodj, a kartya specifikacioja legyen masodlagos.

128mb-val kapcsolatban mar felemas a velemeny: A jatekok 98%-nal nem jelent hatranyt, de akad olyan is, ahol mar keves. Pl fearben vagy cod2-ben nem kapcsolhatod be a legnagyobb felbontasu texturakat erezheto teljesitmenyeses nelkul, mig egy 256 mb-s kartyan igen.
  • NeoMaN
    3D szemüveghez kell, másra nemjó....
  • NeoMaN
    256 bit az dupla sávszél elvileg. Csakhogy a 6600GT-n gecigyorsak a ramok, ezért ennél a karibál már csak a 6800GT az ami látványosan sokkal gyorsabb.
  • horpeti
    Mi az a sztereó beállítás??

vki be tudná mutatni nekem pár szóval, vagy vmi leírás link??

ill. szerintetek melyik a leggyorsabb driver 6600 GThez??
  • horpeti
    Sziasztok!

ASUS Geforce 6600 GTm van, ami ugye 128 bites 128 MB rammal. (alap:D)

Mennyire sokat számít az, hogy 256 bites az adatátvitel, vagy 128bit?

Vagy ez annyira nem szűk keresztmetszet a kártyánál??

a 128 MB ramot nem érzem szűk keresztmetszetnek (nem óriási felbontást viszek, csak 1156*867, vagymi :D)
    és a GPU is dolgozik rendesen...

Érdekelne, hátha emiatt csak 256 bites modellbe ruháznék be, ha váltanék (bár feljebb már szinte mind az, de azért érdekelne, miről maradok le, hogy "csak" 128 bites...)

köszi!
  • czky
    Érdemesebb a 6600gt...
  • gomoo
    én most veszek egy teljesen új gépet mert a másikat oda kellett adnom az öcsémnek,na mind1!! az volna a ? -em hogy 6600 vagy érdemesebb kb5000ft többet fizetni 1 66gt-ért szerintetek?