8009
Avagy az nVidia NV4X
-
VTomi75 #7208 Akinek AGP-s Inno6600GT-je van, írjon nekem: nála mi a szitu? -
VTomi75 #7207 Basszus, ezt nem hiszem el. 2 hét után az Inno3D kártyámat (ld. lejjebb) ugyanúgy visszaküldték, azt írták, hogy ők nem tapasztaltak hibát, az meg "teljesen normális, hogy az XP PCI Express-esnek látja, mivel eredendően ez PCI Expresses". Az senkit nem zavart, hogy eddig rendesen AGP-snek látta. Arra meg, hogy zizeg a kép, a bolt annyit mondott, hogy vigyem be a komplett gépet és majd ők megnézik. Szerintetek most mit csináljak? -
Zsolt01 #7206 Hát lehet, hogy ezen az oldalon van ilyesmi, amit keresek !
(Olyan programot, ami jelzi ha a Gainward 6600Gt tulmelegszik! Illetve ha a ventilátora leáll és figyelmeztet ! Vagy beállítást, ha van ! Nevét és, hogy hol található. Magyar leírás.)
Én nem találtam.
Valaki, tipp, ötlet ! Köszi !
-
#7205 Nézz be ide! -
VTomi75 #7204 Az a 8 méter már necces lehet, ha nem egyben van a kábel, hanem átalakítók vannak a végein. Amúgy lehet, hogy a házban valamelyik másik alkatrész zavar be a kártyának. -
Yag #7203 Üdv minden hozzáértőnek.
Egy jelenséget szeretnék megszüntetni.
GF6600 GT 128as-t Tv-re kivezetem egy kompact rca: audio-audio-video kábellel
(három az egyben) rákpcsolom a TV-t AV-re a kártyát is simán meg tudom osztani klónra de a TV oldalon a kép nem az igazi. Apró csíkocskák vannak benne. Próbáltam állítani Pal-B meg D modokat de: nem találom 2 egy régebbi kártyával is sajna látni interferenciát. Ennyire zajos lenne a kábel és nem lehet ezt a 8métert kábelezni vagy van valami szűrő vagy beállítás amivel el lehet tüntetni ezeket a képről ?
Köszi. -
Zsolt01 #7202 Szasztok.
Tudnátok olyan programot, ami jelzi ha a Gainward 6600Gt tulmelegszik! Illetve ha a ventilátora leáll és figyelmeztet ! Vagy beállítást, ha van !
Ha van valamilyen program, a nevét és, hogy hol található !
Köszönöm előre is ! -
VTomi75 #7201 A Zalman gyárt külön bordát a HSI-hez, pont passzol a VF700-asodhoz. Amúgy nyilván azzal is a HSI lesz a legforróbb része a dolognak, dehát működnie kell. Esetleg belebarkácsolhatsz valami rendszerhűtőt az AGP melletti PCI slotba, de elvben jónak kellene lennie anélkül is. -
#7200 kb :).. Amúgy én irtó forrónak találom a HSI hűtőt most azon filózok arra kéne valami okosság... -
#7199 2D-ben 300, 3D-ben 500
jó -
Zsolt01 #7198 Sziastok.
Gainward 6600 Gt -m van.
Az EVEREST Home Editionba GPU órajele 501 MHz amikor ránézek és 301 MHz lessz !
Ez így jó ?
Köszi.
-
Richard90 #7197 még talán tápegység gond lehet... -
Richard90 #7196 Na most két lehetőséged van!
1: visszaviszed a kártyát (ha van még rajta garancia)
2: ha már nincs rajta garancia, akkor sztem próbáld meg lecserélni a hűtőt (Zalman VF700-CU-t ajánlom) -
Zsolt01 #7195 Sziasztok.
Van 1 Gainward 6600 Gt (AGP)
1 csak megált a Gainward ventilátora !
1 szer játék közbe, most meg csak a neten voltam.
A hőmérséklete meg csak ment felfelé 60-70... Aztán leállítottam.
Elöször mikor ezt csinálta első újra indításnál egyből indult a ventilátor is, de most csaka sokadikra !
A táp gugokat is nézegettem.
Hoppsz, most meg az egész gép újraindult magától.
Tanácsot kérnék , videokártya gondom lessz , vagy mitöl vannak ezek ?
Köszönöm előre is a hozzászolásokat. -
#7194 Jól sejtettem akkor..ahogy olvasgattam másoknak pedig a FEAR-el van ilyen gondjuk..kártyát még nem cserélnék, mert szépen beleillik a konfigba, majd egyszerre az egészet..akkor megy rá egy Zalman VF700Cu, szinte mindenki azt tesz rá ahogy látom..vagy valami jobb? -
#7193 Oblivion alatt túlmelegszik. Cseréld le a hütést. (vagy a kártyát). Egyébként az Oblivion az én vga-mat is füti rendesen, kb 10 fokkal jobban, mint bármely más game. Órás, másfél órás game után hirtelen meglesve 78-80 fok, más játékkal ez 68-70. De én nem foglalkozom vele, mert eddíg még nem hibázott 1xsem, ha megdöglik, legalább lesz indokom a cserére (asszony felé...) -
#7192 Miért van az, hogy a driverből felhúztam a karit kicsit, és a desktop alatt nem vált vissza 2D-re az órajel? -
#7191 Köszi. -
#7190 http://www.hardwarezone.com/articles/view.php?cid=3&id=1855
Ez a legjobb teszt, a 6800GS meg picivel jobb mint a 6800GT. -
#7189 http://www.penstarsys.com/reviews/video/evga/7600gtco/7600gt_3.htm
Gyárilag húzott a 7600GT, de mindegyik 7600gt megy ennél többet is... -
#7188 Hellósztok. Olyan problémám támadt a gépemmel, hogy TES:Oblivionozás közben egyre gyakrabban indul újra, vagy leáll, monitor ki, ledek világítanak, de nem reagál. Mivel más, kisebb gépigényű játékoknál, vagy netezés közben nem volt hasonló gondom, úgy gondolom a kártya rakoncátlankodik. Mivel meglehetősen gyenge rajta a gyári hűtés (Inno3D 6600GT), és az is laza, meg még forró is a borda, szerintem ez okozza a gondomat. Lehetséges ez? Tápot most vettem bele, egy 450Wos Chieftec, nem hiszem hogy az a gond. A procin a hűtőborda szinte hideg, memóriákon passzív hűtés, winchester is rendben van, viszont a kártyám izzik ekkora terhelés alatt. Szerintetek? -
#7187 Tudtok nekem olyan linket ahol 6800GT-t is összehasonlítanak 7600GT-vel? -
#7186 :) Játék közben 70 az. -
VTomi75 #7185 Tiéd is AGP-s? Mert csak attól ódzkodnak. Amúgy nekem is 40-43 fokot mutatott alapjáraton, de ha mondjuk hirtelen átlépsz a Doom3-ból az NVidia panelre, 60-65 fokot is láthatsz. De szerintem az se gáz. Nekem amúgy 2 hónapig bírta a HSI :( Most várom, mi lesz, jövő szerdán telik le a 2 hét. -
Yag #7184 Hy. Olvatam a topit és azt is hogy húzodckodtok az Inno3D 6600 GT szériától.
Hát én megvettem mert nem volt más a boltban. Gondoltam ha tényleg gáz akkor visszaviszem. 3 napja nyüstölöm, eddig semmi kehe nincs vele. Van egy hőmérséklet jelzője a kezelőpanelján (remélem jól megy) folyamatosan 43at mutat game elött és utána is. Szal. Nekem egynlőre beválik. Ha mégis lenne vele valami akkor ideírom le előszőr majd a tanulság kedvéért :D
üdv. Yag. -
#7183 Pal-B álitsd át -
szkobi #7182 HEllo! Geforce 6600GTém van rákötöttem a mulkor a TVre! Dee fekete fehér volt a kép, amikor az XP Bootol akkor még színes a LOGO, de miután belép a rendszerbe és a Passt kéri, máér fekete fehér! Ez miért van? -
#7181 haverom most vett Galaxy 6600 GT-t alapban 1050 en megy a ram és 525 ön a GPU... mondjuk a gyári hűtése hiába rész semit nem ér terheletlenül 55 60 fog a VGA mondjuk terhelés alatt nem ment eddig 65 fölé de szerintem akoris magas az érték.. amúgy 36 E jért vesztegetik ezt a VGA-t...
csak úgy gondoltam beszúrom :)) -
VTomi75 #7180 Nekem itt nem a teljesítmény lenne a legfőbb, hanem a megbízhatóság. Mert ugye az is Inno 3D, de tudtommal azokon leginkább a HSI chip szokott meghalni, ezen meg olyan nincs :) -
#7179 Jó választás a 6800. 12 pixel feldolgozó és 5 vertex egység van benne, és az AGP-s 6800-asokban a Rivatuner sok esetben be tudja kapcsolni a maradék +4 pixel és a +1 vertex egységet is, amivel már 6800 GT-hez közelít, főleg ha az órajeleket is megemeled. Nekem egy Leadtek 6800 LE-m van, és azon is megy a 16 pipe, és 16 pipe-pal már kegyetlenül elveri a 6600 GT-t!
Arról ugye nem is beszélve, hogy 128 helyett 256 bites bus van benne. -
VTomi75 #7178 Nemigen pörög ez a topic :) -
VTomi75 #7177 Amúgy van valakinek ilyen 6800-asa? -
VTomi75 #7176 Esetleg Gigabyte... 3-4 kHUF különbség -
VTomi75 #7175 Ami még nekem bejönne, az az Inno3D 6800. Ez 44-ért van, a 8 ezres diffit kifizetném, az alapban AGP-s, nincs rajta HSI, és normális a hűtése, még a RAMokra is jutott borda. Teljesítményben meg kb. ugyanaz (2-3%-kal gyorsabb a 6800). Más márkájú 6600GT-vel meg az a bajom, hogy általában 900MHZ-esek a RAM-ok, nem 1000. Ez mennyit vet vissza teljesítményben? Húzni nem akarom. Amúgy a Gainwardot meg a Club3D-t nézegettem, de ezek 900MHz-esek. -
#7174 Nem a szar hűtés miatt, alapból volt egy sorozat, amire az Inno3D hibás HSI chipet rakott. Ha rátesznek egy másik hűtést, hiába mondják, hogy nem, de a gari elvész. Ezt nem ők döntik el, ez a törvény. Persze azt mondják nem, hogy vegyél még X ezerért egy hűtőt náluk, logikus. Mindenképp másik márkát kérjél, van aki harmadik innóját vitte vissza, azaz 6 hetet szopott mire rájött, hogy legközelebb mást kéne venni. -
#7173 Csa! Nekem is 6600GT-m van ugyan ezzel a hutovel alapon 43-44 fokos! Szoval szerintem ez nagyon jo ahoz kepest, hogy a gyarival 55 korul volt. -
#7172 AGP-s igaz? Amúgy azt mondom neked, h nem kell neked arra a kártyára full rezes hűtő, bőségesen elég egy 'sima' AlCu is, a nagy teljesítményű kártyákhoz is jó. link és 6600GT AGPhez -
#7171 AGP-s igaz? Amúgy azt mondom neked, h nem kell neked arra a kártyára full rezes hűtő, bőségesen elég egy 'sima' AlCu is, a nagy teljesítményű kártyákhoz is jó. link és 6600GT AGPhez -
Richard90 #7170 Inno 3D 6600GT AGP8X
Alapon 47-48 fokos (Zalman hűtő van rajta)
Szerintetek ez jó vagy nem? -
VTomi75 #7169 Szóval szerintetek VF700Cu-val nem fog megint megsülni a HSI?