8009
Avagy az nVidia NV4X
main_6800_header.jpg
  • Akuma
    bocs, akkor meg nem képet kell beteni, hanem url-t (pl http://www.tomshardware.com/graphic/20040414/geforce_6800-45.html) ez megjelenik és egyértelmű
    Nem érted, hogy nem lehet belinkelni a TOMSHARDWARE ről? Letiltja! Csak saját oldalról lehet, át kell tenni.
  • Akuma
    neked is ezt tudom mondani! EREDETI OLDALRÓL LINKELJETEK KÉPEKET, nem saját amire azt tesztek föl amit akartok, úgy megszerkesztve, ahogy az nektek tetszik
  • Akuma
    tomshardware oldalról linkeld be a képeket! nekem volt okom, hogy így írjak, neked nem! csillapíts magadon haver
    Nem értem. A felső képen még víz sincs! Ez most a jó?
  • Crem
    ForceWare серии 60.
  • Crem
    Ez tiszta sor...

#197-ben viszont van "pár" program amit tudomásul kell venni...
  • Borg
    Mint irtam a táblázatnál is, 3dmarkok eredményét nem veszem bele.
  • Borg
    Hogyhogy másik driverrel?
  • Crem
    Egyik se.:)

Mind a kettő Nv40 csak másik driver-el...
    Ezen melyik a radeon?
  • Crem
    Persze, lehet, hogy nem 200%-al veri a 9800XT-t, de azért fölécsusszanhat az oszlopban. Nem is 1 méterrel, csak 1 rublikával.

Valóban nem 200% veri, hanem 230%!

• Crem
    Ez csak a miheztartás végett:

Futuremark 3DMark03 build 340

• Crem
    FarCry

Ha ilyen külömbség van egy csalás miatt, tőlem csinálhatják...
  • Crem
    Ime az orosz kollégák által tesztelt programok:

В качестве полигона, где происходило сражение гигантов 3D-графики, были выбраны следующие игры и тестовые пакеты:
    RTCW: Enemy Territory;
    Call of Duty;
    Unreal Tournament 2003;
    Unreal Tournament 2004 Demo;
    Halo: Combat Evolved;
    Tron 2.0;
    FarCry Demo;
    Firestarter;
    Tom Clancy’s Splinter Cell;
    Tomb Raider: Angel of Darkness;
    Prince of Persia: Sands of Time;
    Max Payne 2: The Fall of Max Payne.
    IL-2 Sturmovik: Forgotten Battles;
    Lock On;
    X2: The Treat;
    F1 Challenge 99-2002.
    C&C Generals: Zero Hour.

Final Fantasy XI Official Benchmark 2;
    Aquamark3.
    Futuremark 3DMark03 build 340.

Название игры, впервые вошедшей в тестовый набор, выделено жирным шрифтом. Firestarter является трехмерным шутером украинской разработки. Особым откровением эта игра не является, но представляет собой добротный продукт, заслуживающий пристального внимания. Кроме того, игра прекрасно масштабируется, что делает ее хорошим тестом видеокарт. Единственное «но» - в игре отсутствует поддержка разрешения 1600х1200, вместо него используется разрешение 1600х1024. ATI RADEON 9800 XT отказался работать в таком графическом режиме, поэтому в случае с RADEON 9800 XT результаты в Firestarter удалось получить лишь в двух разрешениях – 1024х768 и 1280х1024.
    Как и всегда, все игры, в которых проводились тесты, были настроены на максимально возможное качество графики. По мере тестирования мы выявили два случая некорректной работы NV40: в FarCry и Command & Conquer: Generals, но об этом мы расскажем в соответствующих разделах.
    Вскоре демо-версии игр Unreal Tournament 2004 и FarCry будут заменены полными версиями, так что следите за нашими обзорами.

Szerintem ez bőven elég érv...
    Miről beszész te szerencsétlen? (Bocs, de amit írtál ez a hangnem a válasz)

Az a baj, hogy saját linkről tettem be a képet? Nos elárulom neked, hogy azért mert Tom-tól nem lehet linkelniés a te képed helyén rajtad kívül mindenki csak egy kalapácsot lát. Vegyél vissza.
  • Borg
    Ja és bocs, a legfontosabb:

4. Egyes játékokban még mindig a jóöreg FP16-F12 stb figyel be, mivel NEM ISMERIK az új kártyát. Csak bele kell gondolni: Az adott játékot megirták RADEONra meg GeforceFX-re. Utóbbira ugye minden igényesebb programban született egy külön renderpath, hogy rendes teljesítményt lehessen kicsikarni belőle, a képminőség árán (színmélység butítás).
    Ezek a programok most egész egyszerűen ezzel az NV3X renderpath megoldással futtatják a dolgokat a Geforce 6800 Ultrán is.
    Ekkor pedig ugye nem kell ecsetelnem, mennyire is hihetőek az adott játékokkal készült tesztek.

Nemtom ki hogy van vele, de szvsz talán ez az a pont, ami a legjobban közelít a valósághoz most.
  • janos666 #194
    Persze, lehet, hogy nem 200%-al veri a 9800XT-t, de azért fölécsusszanhat az oszlopban. Nem is 1 méterrel, csak 1 rublikával.
  • Borg
    Amúgy a képminőség dologhoz annyit:

Tisztán látszik, hogy a 6800 U a tesztben nem teljes színmélységben dolgozik.
    Ez 3 dologtól lehet:
    1. Szar a driver még, és/vagy szar a kártya is. Később jobb lesz.
    2. Megint a csalás esete forog fent, és driverből butít szépen alacsonyabb színmélységre.
    3. Az új adaptív AF akkora rakás szar lett, mint ahogy megjósolták. Többen is irták azóta, hogy ez valójában butítást jelent az eddigiekhez képest.

(azonkon a baromságokon, amit meg a mélyen tisztelt főgeforcefxfan írt, megint jókat röhögtem... pixelek-tnt2... LOL)

Btw, EZÉRT is nem tartom még jó ötletnek, a teszteket tényként kezelni. Nekem több játék alapján is úgy tűnik, hogy a drivereknek még vannak komoly gondjai. Így pedig jó közelítéssel is csak nagyjából lehet rangsorolni a kártyát, főleg akkor, ha a fentebb írt pontokból az első 2 valamelyike jönne be ugye... (bár szvsz a 3. lesz).
  • janos666 #192
    Oh, pedig akkor a legjobb.
  • Borg
    Jóvammá emberek, tudjátok: "Get a life".
    Nekem van :)
    Szerezzetek ti is egyet, és akkor megtudjátok mit jelent az, hogy "nem érek rá" :)
    A tegnapi tekeparty (meg 1L jäger után) inkább nem ültem ide pötyögni...
  • janos666 #190
    Á, szerintem Borg-nak semmi baja mostanában az NV cuccokkal, valami más miatt vár, hisz ezt a topicot is ő nyitotta (miután az én hasonlómat bezárta) az FX-ekével együtt.
  • Crem
    8. A tévedés, és a változtatás jogát fenntartom, az adatok tájékoztató jellegűek. Ha valaki teszteredményekkel alá tudja támasztani, hogy valamely felsorolt kártya átlagos tudása nemjól lett besorolva, írja meg nekem privát üzenetben, és természetesen javítom azt. (ne csak 1 játék, vagy 1 weboldal tesztje alapján!)
    8. Bizonyos kártyákról nem találtam (még) mérvadó teszteredményeket, ha valaki mégis ilyennel tudna szolgálni, azt is írja meg, és aktualizálom a táblázatot. Ennek megfelelően igyekszek majd minden új belépőt is feltüntetni a táblázatban, illetve a mostaniak pozícióját is javítani, amennyiben újabb teszteredményeket találok róluk.
    9. Nem fogom bizonygatni amit a táblázatban feltüntettem! Akinek nem tetszik, ellenérvekkel, linkekkel lehet bizonyítani az ellenkezőjét!

Azt hiszem ez megtörtént...

Ui: A 8-an menüpont 2x van...
  • janos666 #188
    Ja, jól mutatna, főleg ha bennhagyná a
    Segítség a "Melyiket vegyem?", illetve a "Miért fikázza mindenki az nVidiát?" kérdéshez -t is.
  • janos666 #187
    Én már ezek után a tesztek után csak arra lennék kíváncsi, hogy ha a CPU elégtelen sebeessége miatt nem bír kis felbontásban szűrők nélkül annyit pörögni a kártya akkor az új kártyákat miért nem tesztelik egy dualprocesszoros alaplapon két 2 db 3,6GHz-s P4-el vagy AMD-vel is?
    Persze nem sok embernek akad ijen otthon, de...
  • Crem
    Szerintem meg legyünk naprakészek.

Ilyen alapon megvárhatjuk az idei év teljes felhozatalát mindkét kártyától...
  • janos666 #185
    Heh, itt a következő oldalon a 6800 utra ismertetése alatt ott van egy szép nagy hirdetés ahol elsők között a Radeon 9800 Pro-t áeulják.
  • Jinchuu
    Amit ő belinkelt az van a Tom's Hardware oldalon is!!!
    Inkább az a gyalázatos, hogy egyből nekiugrotok, előbb talán olvassátok el a cikket és utána rájöttök, hogy miröl is van szó!!! Minden másban odaver a 9800XT-nek az új GF méghozzá közel 2x teljesítményt nyújtva. Ez a kis gikszer, pedig inkább driver, meg a régi GF-ek optimalizálásából ered, gondolom javítani fogják! A teljesítmény igen meggyőző, reméljük ezt a képminőségbeli problémát hamarosan orvosolják!
  • Davidus
    Szerintem meg kéne várni az első X800 teszteket és egyszerre berakni a 2 új kártyát. De ez csak az én véleményem:P
  • Crem
    Ennek biztos tudatában KÉREM BORG fórumozó társat a Videokártyák erősorrendje topicban csusztassa megvelelő helyére a 6800 -at illetve az Ultrát!

Kb: 9-10 kockával feljebb a 9800xt fölött...

Előre is köszönöm...
  • Crem
    Na emberek!

Akkor annak akik idáig úgy érezték, még, hogy az ATI Radeon-tól nem vette át a 6800- kártya az első helyet, annak itt az utolsó csapás:

Független orosz szakértők, akik szétszednek mindent

Новинка от NVIDIA испытывалась на тестовом стенде со следующей конфигурацией:
    Процессор: AMD Athlon 64 3400+ (2.20GHz, 1MB L2);
    Материнская плата: ASUS K8V Deluxe;
    Оперативная память: OCZ DDR PC-3200 Platinum EB (2x512MB, СL2.5-3-2-8);
    Жесткий диск: Seagate 7200.7, Serial ATA-150, 8MB buffer;
    Аудио: Creative Sound Blaster Audigy 2;
    Программное обеспечение: Microsoft Windows XP Pro SP1, DirectX 9.0b;
    Драйверы: NVIDIA ForceWare 60.72, ATI CATALYST 4.4.
    NVIDIA GeForce 6800 Ultra относится к высшей лиге видеокарт, поэтому и противостоять ей будут отнюдь не середнячки – ATI RADEON 9800 XT и NVIDIA GeForce FX 5950 Ultra. Разгон GeForce 6800 Ultra, к сожалению, вряд ли можно назвать удачным – карта устойчиво заработала лишь на частотах 435/1150 МГц. Микросхемы видеопамяти даже не достигли тактовой частоты, на которую рассчитаны, 1200 МГц. Что ж, графический процессор NV40, действительно, чрезвычайно сложен, и неудивительно, что наш экземпляр продемонстрировал столь невысокий разгонный потенциал.
    NV40 поддерживает анизотропную фильтрацию степени 16х, поэтому для карт GeForce 6800 Ultra и RADEON 9800 XT мы использовали режим анизотропной фильтрации 16х, а для карты GeForce FX 5950 Ultra пришлось ограничиться режимом 8х, как максимально доступным.

GYK: Egy gépen humbuk nélkül CSAK video kártya csere!

ÉS A LINK: http://www.fcenter.ru/articles.shtml?videos/9015#94
  • Akuma
    sorra ezeket linkelted be:
    http://www.freeweb.hu/danielt/kepek/farcry1.jpg
    http://www.freeweb.hu/danielt/kepek/farcry2.jpg
    http://www.freeweb.hu/danielt/kepek/farcry3.jpg
    a gyalázatos az, amit te művelsz! szándékosan megtévesztesz mindenkit!
    nem ez az első alkalom, jó lenne, ha leszoknál róla!
  • Akuma
    akkor ne is menjünk túl messze Tomshardware pontosabban
    és figyelemreméltó ez is:
    Ha már ott vagy akkor nézd már meg légyszives ezt a tesztet ahonnan linkeltem:

Tomshardware

A továbbiakban pedig a hozzászólásaimat tekintsd láthatatlannak és ne reagálj rájuk ha kérhetem.Köszönöm. (Nem csak ezen a fórumon.)
  • K.András
    Lehet szidni az SG-s cikkirot.
  • K.András
    Ennek megfelelően az előzetes tesztekben a kártyák kitűnő képminőségről tettek tanúbizonyságot, és természetesen teljesítményben is nagyjából azt hozzák, amit ígértek.
  • K.András
    Na,te vagy most is aki puszta hite miatt hablatyol...
    Erőltetem? Én képet szúrtam be, te meg hablatyolsz a saját elképzeléseidről mint minden fórumban. Na felejts el.
  • K.András
    Erröl beszéltem,higyjél az ujságnak,de a hitedet nem tudom tényként elfogadni,és azt hiszem másra sem eröltetheted rá.