8009
Avagy az nVidia NV4X
-
Akuma #992 ha tudnánk sem mondhatnánk reklám miatt... -
#991 Tud vki neten megtekinthető árlistát, olyat ahol 6800asok vannak, ja és lehetőleg magyar bolt listája legyen. -
mochee #990 Szevasztok!
Már régen voltam itt, viszont azóta eljött a fejlesztés ideje. Az a kérdésem, hogy ezek közül a kártyák közül melyek vannak sulinetbe? Azért nem lenne szar, ha vissza tudnék igényelni valamennyit az árából. -
Akuma #989 mennyiért vetted? -
#988 Én is próbáltam nem jó a plusz pipe ezért le is töröltem a rivát, de így is megéri szerintem mivel aki nem tudja aktiválni ott is megvan a tuning lehetősége és a vége majdnem ugyanott van ha jól látom itt-ott az eredményeket (általában akik aktiválták a tuning lehetősegik leromlottak) Nekem meg aktiválás nélkül megy400/879-en ami szerintem elég jó tuning potenciál.
Xpertvision6800 -
#987 Ha már a plusz csöveknél tartunk,ha nem sikerül aktiválnod a Riva Tuner-el a plusz 4-csövet lehet e baja a kártyának ?? -
Akuma #986 és mely gyártónál a legnagyobb a sikeres...? -
#985 12, elvileg lehetne aktiválni a plusz pipe-okat, de eddig ASUSnál a legnagyobb a sikertelen aktiválások aránya.. -
#984 És akkor végül is ebben a Game Edition-ban hány pipeline működik? 12 vagy 16? -
kisviku #983 Olvasgatám itt a hozzászólásokat és észreveszem, hogy sokan nem tudják mit válasszanak vagy nem megy,nem működik.
Nekem még mindig kifogástalanul megy az Asus V9999 Gamer Ed.
Semmi bajom vele, szoftver és hardver rész egyaránt megy.Gyors, csendes,nem melegszik (üzemi hőmérséklet 48-50 fok,mindez szobában), az egyedüli negatívum, de ez abszolúte nem zavar, hogy bejelentkezésnél mindig kiírja, hogy Asus Shell...failed...vagy mi a sz*r de ettől még kifogástalanul megy.A 256 MB ram meg kifejezetten jó rajta.
Csak ajánlani tudom....már aki olyan hülye mint én hogy kiad érte 110 k-t.Persze lehet, hogy ma már olcsóbb. -
Anotino #982 az a fura, +15 mhz-tol sem lett tobb problema(ott van vege a kartyanak 290-en), de most a pucolas utan elmult. -
netrunner #981 Próbáld néhány mhz-el tuningolni és ha előjönnek a hibák akkor amiatt volt. -
Anotino #980 Leszedtem a ventijet, es megolajoztam, igy mar rendesen forog a verkli. Eddig ugy nez ki eltuntek a hibak :) Lehet, hogy csak tulhevult a vertex shader egyseg. -
netrunner #979 Hát az enyém még nem csinált ilyet... ha jól emlékszem.
Bár egyszer volt valami ilyesmi de az csak akkor volt amikor föltettem az unreal tournamenthez egy unoffical trueform patch-et. Akkor mondjuk elég durván csinálta ezeket a hibákat.
De normális esetben nekem még nem csinált ilyet.
Mondjuk attól is függhet hogy milyen gyártmányú. Nekem az utólsok közt gyártott ATI példányom van. Azthiszem pont miután megvettem, jelentette be az ATI, hogy ezentúl csak a chipeket gyártja, a kártyákat pedig külső cégek fogják. -
Anotino #978 A te 8500-ad nem szokott vertex hibakat gyartani? Az enyem, meg 2 havere is hulyeskedik neha. Ritka, de bepoccen, es neha egy poligon csucsok atkerul mashova es eleg zavaro hibat eredmenyez (pl a poli egy vegpontja kimegy a vegtelenbe es bizonyos szogbol eltakarja a kep egy reszet)
Szeriahiba lenne? -
netrunner #977 Egyetértek... de én a csúcskategóriás kártyákra még akkor is sajnálnám a pénzt ha tele volnék lével... :-)
Amúgy én még mindig a jó öreg r8500-al nyomom.. :-) Majd talán a jövő évi sulinetes keretben veszek egy új kártyát. Most nagyon kacsintgatok a 6600gt felé. De azt is majd csak jövőre... :-) -
#976 Az sm3.0 csak marketing fogás(mint a dx9-es R9xx széria:P)
Az SLI-nek viszont gyakorlati haszna is lesz ha lemegy az alaplapok meg a kártyák ára. -
Akuma #975 deha jobban belegondolok, akkor én díjjazom az sli ötletét... és az sm3.0 sem hátrány! geforce felé hajlok a csúcskategóriában is -
Akuma #974 ehhehh, megbocsájtok :))))) ezt már láttam ;) -
Akuma #973 az egyikben ez jobb, a másikban az :DDD
nekem egyik sem jó, mert nem tehetem meg, hogy ennyi pénzt adjak értük... :( így most is, mint mindig a csúcskategória hidegen hagy... a köépkategória miatt szoktam teszteket nézni... amit belinkelte ott pl 6600 gt
ez sem óccsó, de ennyit kipréselek magamból és még ezért is lehülyéznek az ismerősök, hogy minek veszek ilyen drága kártyát... egyébként igazuk van :D -
Anotino #972 Bocsanat, azt hittem veletlen hasonlitottal ossze ket kulonbozo kategoriaju kartyat. Meg sem fordult a fejemben, hogy ezt szandekosan kovetted el.
De ha mar ennel a peldanal maradunk, es ragaszkodunk az igazsaghoz, a 6800ultra es az x800pro kozott tovabbra is csak kb 20% kulonbseg van, nem pedig 48. Azt pedig tovabbra is allitom, hogy az a teszt hibas.
Nem tudom, ha vegigolvastad az osszes "ertelmezheto" tesztet, hogy nem tunt fel, hogy kirivoan rossz eredmenyek vannak benne. Kamu dolgok pedig nem jok erdekessegnek sem.
pl2: http://graphics.tomshardware.com/graphic/20040928/leadtek-09.html#farcry_v11_4xaa8xaf
-
#971 És mire jutottál? A 6800U vagy az X800XT a jobb? -
Akuma #970 de nem is x800pro és 6800gt között írtam a közel 50%-os különbséget, hanem x800pro és 6800 ultra között... mind1
ha van kedved, rakhatsz be tesztet, hátha tudsz valami újat mutatni, bár én szinte az összes értelmezhető tesztet végigolvastam
amit belinkeltem csak érdekességképp linkeltem, nem pedig azért, hogy itt vitatkozzatok rajta :) -
Anotino #969 ja, csak nem 50% van koztuk, hanem 10 :)
Az ati szep be fogja nyalni ezt a fordulot, ha nem nyomja le az arait, vagy nem gyur ra egy picit a kozepkategorias cuccaira. Nvidianak most vonzobb a valaszteka.
Akuma, rakjak be mashonnan tesztrol linket, ha ez nem tetszik? A tweakpc-s buzlik, csak ennyi. -
#968 Ha végre kijön az AGP verzió:P -
#967 Úgy látszik a 6600GT lesz a slágerkártya. -
Akuma #966 nem látom hol van megnevezve, hogy a radeon milyen béta drivert használ?! ennyi erővel kamú az egész
ezzel az erővel nyugodtan mérhették volna a geforce-okat is 65.** béta driverral! nem pedig 61.11-el amit eleve úgy adtak ki, hogy szart sem ér -
#965 x800 pro es 6800 Gt kozul az utobbi a gyorsabb -
Anotino #964 Nyilvanvalo, hogy lassabb, mivel az x800pro a 6800gt ellenfele, nem az ultrae'.
Amugy vmi egyebkent sem koser azzal a teszttel, mert ha megnezed barhol mashol, ettol eltero eredmeny latsz. (a radeonok tenyleg gyorsabbak, es az x800pro kb az ultra 80%-t nyomja ki ebben a beallitasban)
pl egy anand: http://www.anandtech.com/video/showdoc.aspx?i=2044&p=11
-
Akuma #963 Nem tökéletes a link, lapozzatok a Far Cry-hoz és állítsátok 1600*1200-ra 4AA-val 8AF-el! -
Akuma #962 Ezt sasoljátok! Far Cry 1600*1200 4AA 8AF
mintha azt mondták volna a radeonok jobban teljesítenek Far Cry-ban... nem úgy tűnik... x800pro 52%-át nyújtja a 6800ultrának??? hihhhetetlen -
#961 A 8X AGP az alaplaptól és chipkészlettől függetlenül azonos. De ha olyan 6800-ast néztél ami PCX-es akkor az nem fog összejönni, AGP-s kártyát vegyél. -
#960 Ja az alaplapom Abit Nf-7-es!! -
#959 Helo !lecserélném gef4-emet 6800-asra a kérdésem:Mlyen tipusú kártyát kell vennem az nforce 2-es alaplapomhoz? (Én az Innot néztem ki de a foglalaat miatt jo -e?)elöre is köszi a válaszokat. -
Akuma #958 ...meg a pénztárcádból még néhány 5ezrest :) -
#957 nyálcsorgató cikk:P -
#956 Akkor asszem 6800-at veszek mert abból ha mákom van elő lehet még varázsolni pár csövet:P -
Borg #955 Jo kérdés.. a tesztek szerint hol ez, hol az. -
#954 A 6800 vagy a 6600GT a gyorsabb kártya? -
Borg #953 Semmi... csak a srác kicsit elirt ezt azt a hirben :D Pl hungarynak nézte a forrást... aztá szóltam neki, hogy a pcplay közelről sem magyar, hát még a név amit irt :) Szal kamuzott egy sort a srác, aztán most átirta horvátra...