8009
Avagy az nVidia NV4X
main_6800_header.jpg
  • Eagle16
    Oh...az kár.Hát így marad az órajel tuning de azért köszi...
  • Inquisitor
    Ha NV43 lenne, akkor minimális esély lenne rá. Ezen biztosan nem lehet.
  • Eagle16
    Sziasztok!
    Van nekem egy MSI GeForce NX-6200AX videókarim és az lenne a kérdésem hogy ezen a VGA-n lehet e aktiválni a +4pipeline-t?A Rivatuner szerint NV44 chipes, és 64bites. Please help!!!
  • bigfoot
    hát pl itt : ehune
  • Peti25
    Sziasztok,Geforce Go 6600-hoz hol találok drivert? Már kerestem mindenhol,az nvidia honlapján semmi nincs.az a gondom,hogy van egy ACER TRAVELMATE 4652 Notebookom és egy csomó játéknál egyszerüen fogja magát és újraindul a futás közben... valaki segítsen,hogy mi a francot csináljak... [email protected]
    a problémárol irtam a játékosok forumába is a segitséget kérek topicba(utolsó beírás)
  • Zsoldos
    tulhuzast nem lehet bizonyitani ;)
  • takraj
    Már ha túlhúzod vagy hűtést cserélsz se veszik vissza.
  • retek683
    hell!!! ez komoly ha leég a gpu-m akkor nem veszik vissza garanciára? nekem mongyuk a captiva 6600gt-m 600/1050-ra húzva oblivionozás közbe úgyszint hdr-rel max 78-at ért el.
  • Falconer
    Tudom, de azt senki nem nézi, oda is beraktam :)
    Egyébként már lehet törölni mert elkelt.
  • Gabesz amd64
    van am apro resz is ahova be tudod rakni az aladni kivant VGA-dat
  • Falconer
    -=Elado MSI 6600GT VIVO AGP=-, 27k, akit érdekel az szoljon.
  • Dévids
    Én feltudtam húzzni asszem 550/1100-ig nem tom már pontosan eladtam a kártyát.
  • bigfoot
    ti mennyire húztátok fel a 6600gt teket?
  • Dévids
    hallottam hogy a 256mb-os 6600GT gyengébb mint a 128mb-os.Ez igaz?
  • via_mala
    http://www.nvidia.com/content/drivers/drivers.asp
  • balvin
    Szevasztok, én is tegnap vettem egy Geforce 6600 256 Mg-os VGA-t és légyszi adjatok egy (direct) linket ami a szerintetek ehhez legjobb driverre mutat.
  • bigfoot
    miért meddig lehet húzni?ha ez már soknak számít
  • VTomi75
    TADADAMM!!! Megszületett a tökéletes Inno3D 6600GT AGP. Meguntam, hogy Linux alatt nincs 3D, mert a xar Inno3D BIOS miatt PCI Expressnek látszik az AGP-s kártya. A gyógymód: Zalman VF700Cu-t rá, aztán egy BIOS Editorba betöltöttem a kártya saját BIOS-át, leírtam minden adatot, utána letöltöttem a Club3D 6600GT AGP Rev. 4-es BIOS-át, az editorban beállítottam a memóriaórajeleket, feszültségértékeket, Board ID-t, a boot üzenetet meg eltüntettem, hogy ne "Club3D-zzen" nekem induláskor. NVFLASH-et neki, és TÖKÉLETES. Windows alatt immár sziklastabil AGP 8x, sehol a "GeForce GO 6600" felirat, a SUSE 10.1 alatt meg nyálcsorgatóan megy az XGL és a Compiz.
    Bocs, ha hosszú lett, de szerintem ötletnek nem rossz ;)
  • Falconer
    900rol 1200ra? Kicsi? (de 1000röl sem kicsi)
  • bigfoot
    igen visszaállt alapra!de nem értem miért nem bírta az ilyen kis húzást
  • Falconer
    Jo, de szerintem a beállitott értékek visszálltak alapra. Azt azért nézd meg.
  • zolo
    túl sok volt neki lehet.Én egyszer próbáltam a videókártyám órajeleit növelni, de becsíkozódott a kép, meg lefagyott és akkor hagytam is.Nem ér annyit hogy bedobja a törülközőt, játszni így is tudtam/tudok.
  • bigfoot
    de újra indítottam és jó lett minden!de ez a növelés nem kellett volna hogy ennyire kiüsse nem?
  • Falconer
    Ott akkor már gebasz volt.
  • bigfoot
    vtuner 2 ben beállítottam a core clockot 600 ra a memorít meg 1200 ra és rámentem hogy go!erre meg elkezdett tölteni majd elsötétedett a képernyő és visssza aztán újra el és kb 2 percig full sötét volt,mondom mi a rák és inkább reseteltem,vagy hagyni kellett volna mert ilyenkor egy évig tölt még???
  • Axl Rose
    8.4.2.1-et használom (már ha érdekel) és nagyon meg vagyok elégedve vele.

Én nem szoktam mérni a hőmérsékletét a cuccnak.
  • bigfoot
    hát vegyél rá egy hűtőt azért,az enyim: zalman vf700 alcu 5600 tudsz venni
  • takraj
    Akkor ne aggódjak?

Amúgy ti melyik drivert használjátok? (Márcsak a fagyás miatt: #7460)

Meg még néhány fogalmat nem értek, amit sokszor emlegetnek:

Geometriai hiba? Ez a videókártyáknál mit jelent? Mit lehet ellene tenni?
    AGP FastWrite? Ez mire szolgál? Érdemes bekapcsolni?
    AGP Sideband Address? (Dettó)
  • bigfoot
    nekem a hard truck apocalipse közben felment a 84 fokra!de hallottam hogy vkinek felment 100fokra és nem para,
    a garit sajna nem tom nekem is új kari viszonylag télen vettem,de hétfőn megjön a zalman hűtőm és rárakom mert inkább menjen el a garancia de maradjon meg a kártya:)
  • takraj
    Hellósztok!

Kipróbáltam egy HDR techdemót, tökéletesen, szaggatásmentesen ment, de közben figyeltem a hőmérsékletet és a GPU felment egész 80 fokig!! Ez már nem hiszem, hogy túl jó eredmény lenne... :\ Nem szemetelt meg semmi, de nem mertem tovább futni hagyni, nehogy szétégjen a GPU, mert gariban azt nemigen javítják.

Amúgy bekapcsoláskor 48-49, alapjáraton 50-55 fok, HL2 közben 58-64 fok, HDR terheléskor meg jött ez a 80 fok! Hány fokig normális? Hűtőt se merek cserélni, mert akkor elvész a gari. Vagy nem? Egyáltalán mikor vész el a gari?

Amúgy a pontos tipus: ASUS N6600GT AGP 128MB DDR3

Tegnap volt egy fagyásom is (kékhalál), nv4_disp végtelen ciklusba került üzenettel.

Driver az alap amit adtak hozzá a CD-n (71.24). A legújabbal amúgy mi a helyzet?

Mit csináljak?

A segítséget előre is köszönöm. Nem szeretném, ha tönkremenne a karim, nemrég vettem. :)

PS: bocs a hosszú postért! :D
  • kircso13
    nvidia driver? 91.31 ill 91.33 úgy szar ahogy van! Ha ezek vannak fent akkor uninstall és a 84.21 ill 81.98-at rakjad fel! Próba cseresznye :)

? wattos a tápod?

Alaplapi driver frissités

Bios frissités
  • bepi
    Hello! Valaki nem tudja megmondani hogy mi miatt fagy le állandoan a gép én a vga kártyámra gvyanakszom tipusa GeForce 6600 üzemi hö fok 60C_fokos uj a kártya dobozos és az alaplapis tipusa asus p5p800-se
  • Falconer
    Nem kell olyan egyébként. Elég egy ecset is.
  • kircso13
    Szerintem azért még olvasni tudok!!!
  • kircso13
    Aki akarja érteni az érti, aki meg nem az meg

Ennyi

Azt lehet fikázni
  • Gabesz amd64
  • ati2002
    és a "szentem" pedig szerintem.
  • CzGobe
    "6800Gt kapcs már használtan 37-45e Ft között!"
    Szentem:
    6800Gt-t kapsz már használtan 37-45e Ft között!
  • via_mala
    "6800Gt kapcs"

Mi ez a kapcs? Merthogy ilyen árban inkább csak GT-re moddolható sima vagy LE 6800-asokat kapni.
  • zsotee
    Üdv!

AGP-s 6600GT-hez keresek valamilyen gázhűtést.
    Tudnátok ajánlani pár típust?

Előre is köszi!