Zajosak a mágneses lebegtetésű vonatok

← ElőzőOldal 2 / 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Pharaoh
Ja, a cikkben lévõ képek a japán maglevrõl készûltek.

[NST]Cifu
LoL...
A kínai maglev (amely jelenleg az egyedüli kereskedelmi és nem kisérleti maglev) amúgy így néz ki:

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Nem hiszem, hogy ha ez olyan nagy probléma lenne, nem tûnt volna fel már a teszteléseknél... Inkább csak ilyen na kössünk ebbe is bele felfogás.

[HUN]PAStheLoD
megy 300 -al mig az ic max. 150 al városba (szvsz) azaz ezt a hangot csak fele addig hallják ergó ha 2x olyan szar is akkorse roszabb! szal sátáp

hátö .. az előző aláírásom sokkal jobb volt :]

Na ennel nagyobb bajunk ne legyen 😊!

Tirmo 60 Undead Priest Redrock Berserkers Venture Co.

mainruler
...és hasznos. Kit érdekel néhány hülye közelbenlakó, mikor így jelentõsen visszaszorítható lenne a környezetszennyezés. Arról már nem is beszélve, hogy ez a kis tanulmány egyáltalán nem tért ki a hagyományos vonatok okozta földrengésszerû dübörgésre ami szerintem sokkal kellemetlenebb lehet a hangjuknál...
Ha én vasútvonal mellett laknék, inkább választanám a süvítõ de nem dübörgõ vonatokat, mint azt, hogy minden félórában kiesik a Herendi porcelán a tálalószekrénybõl.

\"The problem of leadership is inevitably: Who will play God?\"

HuAn82
Még vonatra soha nem mondtam ilyet, de k*r@ szép!

\"És cselekszem rajtok nagy bosszúállásokat fenyítő haragomban, hogy megtudják,hogy én vagyok az Úr,ha bosszúmat állom rajtok.\" Ezékiel 25, 17

[NST]Cifu
A tömeg kevésbé, a alak jobban befolyásolja a hangkeltést - a maglev pedig eléggé áramvonalas...

ha egy többszáz tonnás test elmegy melletted 3-400al kétlem hogy nem lenne sivító hangja...

traXion
Orbán viktor ellenezni fogja! 😄

NEXUS6
Így is van, le a maglevvel! Éljen a 424-es csühögõs mozdony! Amúgy érdekelne, hogy ez a szobatudós, járt már mondjuk kínában a maglev közelében, vagy csak kiszámolta, hogy milyen zajosak ezek a vonatok és hogy az embereknek mennyire ártalmas ez?

Azért egy 500 km/h vasútvonal mellé 50 M-re nem biztos, hogy lakóházat kellene tervezni, a városban viszont gondolom, ahol lassabban megy ez is azért mégiscsakk csendesebb ez a jószág, mint a jó kis Helyiérdekû Vasút(HÉV)!

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

Magnetic
Valamibe mindig bele kell kotni 😊

[NST]Cifu
"Nagy sebességeken a maglev hangja egy repülõgépére hasonlít" - állítja Vos

Miért hasonlítana egy repülõgéphez?!
A repülõgépeknél a zaj túlnyomó többsége a hajtómûvekbõl jön - itt viszont az teljesen csendes (még annyi zaj sincs, mint egy elektromos mozdonynál...)...

FtranX
sztem amikor te már 80 éves leszel! 😊

A HÉV egy kicsit rázósabb.

Kíváncsi leszek, mikor lesz ilyen Gödöllõ-Budapest között...Szerintem SOHA.

← ElőzőOldal 2 / 2