Crusader Kings

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

s ebben a gammában is lehet magyarokkal lenni?

dc

Az emberi hülyeség és a világegyetem végtelen, az utobbiban azonban nem vagyok biztos (Albert E.)

honnan tom letolteni a gammat?
danken MekLog

[IceTea]
Hello

Elkezdtem 1-2 barátommal a magyarosítást csinálni. Ha van valakinek kedve jelentkezen, és küldök neki anyagot fordítani! Ha nem akkor majd megcsinálom egyedül (szado-mazo) 😊 kb 2 hónap szerintem..... vagy 2 év ???? hehehehe
a http://www.magyaritasok.hu/ -n már van egy verzió tele hibával, de ugye a kezdet a nehéz !

Na csá

van azóta újabb peccs? mert ha kijavítanák a hibáit, jó játék lenne!

Pluskast
Mondjuk kijavítja azt a bug-ot hogyha elfoglalsz egy királyságot akkor nem változol azzá az országgá. Meg még egy-két dolgot

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

éjjen! és it javit lehet tudni? 😊
ha valami érdemlegeset lehet ujra felrakom 😊

Az emberi hülyeség és a világegyetem végtelen, az utobbiban azonban nem vagyok biztos (Albert E.)

Botond
még mindig nincs meg a játék :-D
Pluskast
Kijött hozzá az elsõ patch!

Nézd meg egy nemes infolapját, hagyd az egeret a lojalitásán, aztán pár mp. és megjelenik a tooltip, hogy miért mennyivel változik
hát nemtom képeségek jók voltak semi roszat nem csináltam egy ideig full jó volt a loyal aztán egyszercsak nekiáltak lázadni minden változtatás nélkül..., hát ebben én nem sok ok-okozatot látok...

A játék Paradox hagyományok szerint nem éppen tökély 1.00-ás állapotban, és szintén Paradox hagyományok szerint sok lesz rajta javítva. De olyanokat ne mondj, hogy nincs ok-okozati összefüggés. 😊 Nincs benne olyan, hogy csak úgy álljanak neki lázadozni. 😊
Badboy csökkenti a lojalitást, rosssz képességek csökkentik a lojalitást, ésatöbbi.
oda volt mind adományozva... ráadául 10+ képzetségü embereknek 8mindegyiket amegfelelõnek) szal...

Pluskast
Lehet gyenge volt valamelyik képességed és nem adományoztad oda az összes tisztségedet. Erre mindenképp figyelj oda mert ez fontos.

hát ez a game kurvanagy homály és bughalmaz egyenlõre szvsz, igazgatom az országot nem csináltam semi rosszat ere egyszercsak a semibõl elkezdenek vazallusaim hadatüzenni nekem és amikor nézem hogy mivan mindegyik disloyal..., csak tudnám hogy miért ..., valahogy nagyon nincs itt meg az ok-okozati összefüggés...

az nem biztos hogy bug lehet direkt szedték ki 😊
amugy ha viszakérem egyik vazalusomtol a földjét és szó nélkül visszaadja akkor is romlik a többi vazallusnak a hûsége vagy akkor nem?

Pluskast
Ja amúgy meg a hûbéreseid hûsége függ attól, hogy mennyire vagy ügyes a diplomáciában, a harcban a kémkedésben meg a pénzügyekben. Ezt úgy tudod növelni, hogy az udavrtartásodból minden címet kiosztod valakiknak. Azt hogy meg mennyivel csökken vagy nõ a hûségük a vazallusaidnak azt meg úgy nézheted meg, hogy a százalék ikonon ralytahagyod az egeret és ott részletes leírást kapsz, hogy hogy állsz.
Egyébként van benne még egy bug. kipróbáltam mûködik e az f12-vel ha beírok egy events parancsot. Nos ez már nem megy nem úgy mint a victoryaban vagy a hoi-ban vagy az eu1-2-ben.

Pluskast
Jó kérdés. Szerintem sehogy. Bár egy megoldás van. Autosave visszatöltöd és elveszed a még élõ vazzalusodtól a földet és másnak adományozod vagy megtartod magadnak😊

nah nekem is beütött ez a bug kurva idegesitõ..., csak nekem bulgáriával jáccota ezt el..., patch mikor lesz?? 😊

másik dolog? azt hogy lehet megoldani hogy pl egy vazallusomtol ugy szerezzem vissza a földet hogy lehetõleg ne ugorjon nekem az összes vazallus?

Hát akkor érdemes használni, ha nincs sok vazallusod. Azon lehet vitatkozni persze, hogy mindenkinek ennyire haragra kell-e gerjedni, de egyenlõre ez van.
de nem lehet valahogy ugy változtatni hogy ne lázadjon mindenki? mert akkor enyi erõvel ezt az opciot be se kéne tenni ha ugysincs értelme használni... :/

Hát mert megváltoztatod az öröklés rendjét a birodalmadban.
mért van az hogy ha bármiylen törvény megváltoztatok összes vazallus rögtön unloyal lesz hozzam vagy mi es fokozatosan mindegyik hadatüzen nekem? (magyarokal vagyok és elsõ scenariot kezdtem) mert pl beállitottam hogy az öröklõdés a második legyen a listában és rögtön nekemugrottak...

Pluskast
Úgy tudsz, hogy ráklikkelsz a saját címeredre a jobb felsõ sarokban. Akkor elõjön bal odalt egy kép. Ott van egy olyan kép hogy van egy pajzs meg rajta egy kesztyû. Ha arra rákkattintasz akkor több féle dolgot tudsz kiválasztani többek között a "grant a title" parancsot is. Arra kattints majd utánna válaszd ki a kívánt provinciát amit oda akarsz adin majd ha arra is rákattintottál lejön egy lista, hogy kiknek adományozhatot a földet, elvileg ott kell, hogy legyen a marsalod is😊 Egyébként a törvénykezést érdemes megnézni. Én pl beállítottam, hogy a nõi leszármazottaim is lehessenek földes urnõk illetve akár uralkodók is😊

hát nemtom,már kezdek rájönni pár dologra de pl hoi jobban bejött valahogy...
kérdés: a midnenféle hiveimnek (akiket fel tok venni pl marsalnak meg iylenek) hogy tudok földet adni? mert azt irja hogy --t kapok prestigere amiatt hogy az egyik manusnak nicns földje

Pluskast
Szerintem meg fasza. Csak ez a nyomi államvizsga ne lenne, akkor nem kellene éjjelenként próbálgatnom😊
Amúgy a hoi is marha bug-os. A proffesional stony road mod, ami a leghasználhatóbb volt, az is bug-os az utolsó verziója is.

jah oks 😊
hát szóval megint belenéztem egy fél perc erejéig de engem valahogy nagyon nem gyõzött meg valahogy olyan káoszos az egész a régebbi menürendszerek valahogyan sokkal jobban feküdtek nekem meg mintha több lehetõség is lett volna vagy nemtom

hát a CK->EU2 kimentett fájl konverter. 😊 CK fõmenüben van.
amugy eddig egy paradox gamevel se volt gondom nehesegileg de ez igy elõre iszonyat nagy káosz
átláthatatlan az egész nem tudni mi mivel függ ösze stb,stb...

konverter? 😊

Bugos játék: hát igen, ez régi téma, amióta bétateszter vagyok náluk, ez két okból zavar kevésbé: 1. én gyakrabban tudom updatelni 😄, 2. a megjelenési dátum szinte egyáltalán nem a fejlesztõk döntése, mivel nem hogy a terjesztõ vállalat, de a cégük (Paradox) sem az õ tulajdonuk.
Legalább tényleg "megpatchelik" (próbáltátok már a HoI 1.06-ot?), és még a gold verziók is jobbak mint bármi, ami ebben a stilusban megjelenik (tisztázás végett: rts-es "klikkeljminállatamignemmondjukhogygyõztél" játékokat, és taktikai gamékat, pl. MTW nem sorolom ide).
Na meg aki boltban veszi, az 1.00-át pl. Victoriával sem kellett, hogy játszon, és könnyen lehet, hogy CK-val sem kell 😉
Szóval azt hiszem ez nagyjából a félig tele/üres pohár esete.

A CD-n azért van 1.08-as EU2 patch, hogy a konverter mûködjön.
keresztkérdés: mért van fent a game cd-jén az eu 2 1.08as patche? 😊

a válasz egyszerü... a pénz nagy úr... 😄

Pluskast
Na igen csak a faxom ki van, hogy ennyire nyomorék állatok legyenek, hogy már kétszásszór követik el ugyan azt a hibát. Ha ilyen gyengeelméjüek mi a francnak csinálnak játékokat???

Botond
elsõ euhoz volt 10,másodikhoz 8,mégis mit vártál? :-D
Pluskast
Na ebben a játékban is csalódnom kellet. Ugyon olyan bug-os mint az összes többi paradox game. A magyar kriálysággal elfoglalom a horvátokat. Elmentem a gamet, majd visszatöltöm és láss csodát a magyar királyságból horvát királyság lesz. Tiszta röhej, hogy a paradoxos fiuk nem képesek kiadni úgy egy terméküket sem, hogy az ne szorúljon javító patch-re

😊

Botond
a címadó gémet még nem sikerült megtekintenem :-)
hmm ahogy elnézem nagyon népszerütt itt ez a game... 😊

mondtam én sjanos paradoxnak ez a ygenge pontja... :/ talán licenszelniük kéne az ut netkódját 😄DDD

Botond
teszteltük,2 perc alatt összeomlott,szal valóban :-(
az eu motorjának legismertebb hátránya a hihertetlen gagyi netkód..., victoriaig nem sikerült rajta javitani kiváncsi vagyok msot mit alkottak 😄

Botond
europa universalis szintû körökre osztott vmit akarsz,akkor figyelmedbe ajánlom az Imperialism 1-2 címû játékokat,én mind a mai napig tolom a 2t multiban+singleplayerben is,mondjuk az eu 1hez most keresek multi ellenfeleket,mert nekem nagyon bejön az is realtime ide vagy oda

3 napja multizok imp2t(körökre osztva),és elég zavaró a másikra várni,eu pont jó lenne,mert ott megy az idõ,ha lép a másik idõben,ha nem,sztem kellemes lehet,vki akar játszani esetleg? :-D
a.carkey
Nos, miután megnéztem a következõkre jutottam:

Eléggé meg van csinálva, de ez az rts hajlam, nagyon vontatottul idegesítõ, még mindig. Ha körökre osztott lenne - bár van pause - pl. több emberke összeülne - baráti társaság - és a gép elõtt amolyan championship manager szinten tudna szórakozni. Szóval ez az elsõ EU játék óta zavar. (Jobb lenne az 1 kör, 1 hónap lehetõség.) De legyen.

Nagyon részletes a managmentje a tartományoknak. A sok kis pajzs-címer néha azonban már idegesítõ.

Ami zavar, az a tartományépítgetés. Még nem tiszta, hogy is mükszik ez ténylegesen. De elmegy. Van pár tisztázatlan dolog - hogy a tökbe kell a térképre tett hadsereget visszatenni + ilyenek -, de a lehetõségek megvannak. Tetszik a játék, csak ugye erre megint sok idõ kell ...

A térkép jól átlátható, bár ez sohasem volt gond az eu stílusú gamékban. Egyelõre még sok információt kaptam így elsõre, de elég szórakoztatónak tûnik a dolog. Húsvét során igyekszem beleméllyedni komolyabban.

A medve nem játék.

az hogy meg ki hogyjön bele beállitotság kérdése aki csipi az iylen stilusu gamekat az gyorsan namost kai az ilyet csipi az jáccot eu1-2vel is 😄

jah, attól még hogy az engine ua maga a game lehet tök más

Mondjuk szinte minden másként mûködik mint EU2-ben, de aki azt próbálta, szerintem könnyen belejön ebbe is.
Botond
ja,aha el kellene olvasni a hozzászólásokat,konkrétan az #5-öst
Botond
így a képek alapján,nagyon az Europa Universalis 1-2re hajaz