109
Egy érdekes középkori stratégia ...
  • Larvin
    tök jó, hogy a deus vultban barátságokat lehet kötni, a szomszédos lordokkal együtt vadászgathatsz meg ilyesmi :)
  • Larvin
    Szerintem már kijött a crusader kings deus vult, de ezt a kiegészítőt csak hivatalos forrásból lehet egyenlőre letölteni.
  • Nos
    én is mostanában akadtam rá, szerintem jobb mint az EU II, EU III
    Kár, hogy nincs valami kieg hozzá
  • a.carkey
    Ez jó! Évente 1-1 post mindig van. :)
  • Nos
    érdekes, szrintem kipróbálom
  • AnuluWork #64
    Hol lehetne ehhez manualt szerezni?
  • Larvin
    Látom jó régen nem írt ide senki...
    akkor is meg kellett írnom, hogy először nekem sem jött be mert túl bonyolultnak találtam, ill. nem láttam át, hogy mit hogyan kell, de nemrég nosztalgiából feltettem újból és láss csodát "lőn világosság" azóta csak ezzel játszok, ha kiismeri az ember egy a korábbiaknál (EU2, stb.) ezerszer jobb játék. Imádom benne a házasodási témát amit MTW-nál is szerettem, de itt jobban ki van dolgozva és itt végre nem lehet csakúgy nekimenni a szomszéd államoknak, hanem először megbecsülést kell szerezned, hogy a többi ország elnézze ezt neked. Sőt, ha megtámadsz valakit nem elég legyőznöd, hanem jó okodnak kell lenni, hogy bekebelezhesd (nem elég az, hogy elfoglaltad) ilyen ok lehet a grófi, vagy hercegi címre való igényed amit nem olyan egyszerű szerezni (főleg, ha kis grófsággal kezded) Vassalként is játszhatsz vele (később kivívhatod a függetlenséget) és csak akkor veszíted el a "játszmát", ha minden tartományod elvesztetted.
  • antijedi
    szeritnem jó, de én többé kevésbé eddig összes paradox gamet csiptem
  • antijedi
    lehet, én pl még csak velük nyomtam eddig :)
  • Braveheart
    hmm jónak néz ki szeretem az ilyen játékokat. jó is?
  • Grenzjager
    s ebben a gammában is lehet magyarokkal lenni?
  • antijedi
    dc
  • Grenzjager
    honnan tom letolteni a gammat?
    danken MekLog
  • [IceTea]
    Hello

Elkezdtem 1-2 barátommal a magyarosítást csinálni. Ha van valakinek kedve jelentkezen, és küldök neki anyagot fordítani! Ha nem akkor majd megcsinálom egyedül (szado-mazo) :) kb 2 hónap szerintem..... vagy 2 év ???? hehehehe
    a http://www.magyaritasok.hu/ -n már van egy verzió tele hibával, de ugye a kezdet a nehéz !

Na csá
  • steweee
    van azóta újabb peccs? mert ha kijavítanák a hibáit, jó játék lenne!
  • Pluskast
    Mondjuk kijavítja azt a bug-ot hogyha elfoglalsz egy királyságot akkor nem változol azzá az országgá. Meg még egy-két dolgot
  • antijedi
    éjjen! és it javit lehet tudni? :)
    ha valami érdemlegeset lehet ujra felrakom :)
  • Botond #52
    még mindig nincs meg a játék :-D
  • Pluskast
    Kijött hozzá az első patch!
  • Dansky
    Nézd meg egy nemes infolapját, hagyd az egeret a lojalitásán, aztán pár mp. és megjelenik a tooltip, hogy miért mennyivel változik
  • antijedi
    hát nemtom képeségek jók voltak semi roszat nem csináltam egy ideig full jó volt a loyal aztán egyszercsak nekiáltak lázadni minden változtatás nélkül..., hát ebben én nem sok ok-okozatot látok...
  • Dansky
    A játék Paradox hagyományok szerint nem éppen tökély 1.00-ás állapotban, és szintén Paradox hagyományok szerint sok lesz rajta javítva. De olyanokat ne mondj, hogy nincs ok-okozati összefüggés. :) Nincs benne olyan, hogy csak úgy álljanak neki lázadozni. :)
    Badboy csökkenti a lojalitást, rosssz képességek csökkentik a lojalitást, ésatöbbi.
  • antijedi
    oda volt mind adományozva... ráadául 10+ képzetségü embereknek 8mindegyiket amegfelelőnek) szal...
  • Pluskast
    Lehet gyenge volt valamelyik képességed és nem adományoztad oda az összes tisztségedet. Erre mindenképp figyelj oda mert ez fontos.
  • antijedi
    hát ez a game kurvanagy homály és bughalmaz egyenlőre szvsz, igazgatom az országot nem csináltam semi rosszat ere egyszercsak a semiből elkezdenek vazallusaim hadatüzenni nekem és amikor nézem hogy mivan mindegyik disloyal..., csak tudnám hogy miért ..., valahogy nagyon nincs itt meg az ok-okozati összefüggés...
  • antijedi
    az nem biztos hogy bug lehet direkt szedték ki :)
    amugy ha viszakérem egyik vazalusomtol a földjét és szó nélkül visszaadja akkor is romlik a többi vazallusnak a hűsége vagy akkor nem?
  • Pluskast
    Ja amúgy meg a hűbéreseid hűsége függ attól, hogy mennyire vagy ügyes a diplomáciában, a harcban a kémkedésben meg a pénzügyekben. Ezt úgy tudod növelni, hogy az udavrtartásodból minden címet kiosztod valakiknak. Azt hogy meg mennyivel csökken vagy nő a hűségük a vazallusaidnak azt meg úgy nézheted meg, hogy a százalék ikonon ralytahagyod az egeret és ott részletes leírást kapsz, hogy hogy állsz.
    Egyébként van benne még egy bug. kipróbáltam működik e az f12-vel ha beírok egy events parancsot. Nos ez már nem megy nem úgy mint a victoryaban vagy a hoi-ban vagy az eu1-2-ben.
  • Pluskast
    Jó kérdés. Szerintem sehogy. Bár egy megoldás van. Autosave visszatöltöd és elveszed a még élő vazzalusodtól a földet és másnak adományozod vagy megtartod magadnak:)
  • antijedi
    nah nekem is beütött ez a bug kurva idegesitő..., csak nekem bulgáriával jáccota ezt el..., patch mikor lesz?? :)
  • antijedi
    másik dolog? azt hogy lehet megoldani hogy pl egy vazallusomtol ugy szerezzem vissza a földet hogy lehetőleg ne ugorjon nekem az összes vazallus?
  • Dansky
    Hát akkor érdemes használni, ha nincs sok vazallusod. Azon lehet vitatkozni persze, hogy mindenkinek ennyire haragra kell-e gerjedni, de egyenlőre ez van.
  • antijedi
    de nem lehet valahogy ugy változtatni hogy ne lázadjon mindenki? mert akkor enyi erővel ezt az opciot be se kéne tenni ha ugysincs értelme használni... :/
  • Dansky
    Hát mert megváltoztatod az öröklés rendjét a birodalmadban.
  • antijedi
    mért van az hogy ha bármiylen törvény megváltoztatok összes vazallus rögtön unloyal lesz hozzam vagy mi es fokozatosan mindegyik hadatüzen nekem? (magyarokal vagyok és első scenariot kezdtem) mert pl beállitottam hogy az öröklődés a második legyen a listában és rögtön nekemugrottak...
  • Pluskast
    Úgy tudsz, hogy ráklikkelsz a saját címeredre a jobb felső sarokban. Akkor előjön bal odalt egy kép. Ott van egy olyan kép hogy van egy pajzs meg rajta egy kesztyű. Ha arra rákkattintasz akkor több féle dolgot tudsz kiválasztani többek között a "grant a title" parancsot is. Arra kattints majd utánna válaszd ki a kívánt provinciát amit oda akarsz adin majd ha arra is rákattintottál lejön egy lista, hogy kiknek adományozhatot a földet, elvileg ott kell, hogy legyen a marsalod is:) Egyébként a törvénykezést érdemes megnézni. Én pl beállítottam, hogy a női leszármazottaim is lehessenek földes urnők illetve akár uralkodók is:)
  • antijedi
    hát nemtom,már kezdek rájönni pár dologra de pl hoi jobban bejött valahogy...
    kérdés: a midnenféle hiveimnek (akiket fel tok venni pl marsalnak meg iylenek) hogy tudok földet adni? mert azt irja hogy --t kapok prestigere amiatt hogy az egyik manusnak nicns földje
  • Pluskast
    Szerintem meg fasza. Csak ez a nyomi államvizsga ne lenne, akkor nem kellene éjjelenként próbálgatnom:)
    Amúgy a hoi is marha bug-os. A proffesional stony road mod, ami a leghasználhatóbb volt, az is bug-os az utolsó verziója is.
  • antijedi
    jah oks :)
    hát szóval megint belenéztem egy fél perc erejéig de engem valahogy nagyon nem győzött meg valahogy olyan káoszos az egész a régebbi menürendszerek valahogyan sokkal jobban feküdtek nekem meg mintha több lehetőség is lett volna vagy nemtom
  • Dansky
    hát a CK->EU2 kimentett fájl konverter. :) CK főmenüben van.
  • antijedi
    amugy eddig egy paradox gamevel se volt gondom nehesegileg de ez igy előre iszonyat nagy káosz
    átláthatatlan az egész nem tudni mi mivel függ ösze stb,stb...