280
CCCP, sarló kalapácsos ruhák
  • Taranov
    Akkoriban nem csak pénzkérdés volt, hanem kellett lehetőség rá, hogy ki tudj menni külföldre. Ezt vagy az olyan foglalkozásúak tudták megtenni vagy a párttitkárok.
    Nem véletlen, hogy akkoriban pilótának és futballkommentátornak lenni fantasztikus volt, hisz gyakran tudtak nyugaton tartózkodni.
  • [Walaki]D`Lair
    Akkor törvényt sértek, ha hordom...nagyon leszarom....
  • Taranov
    Egész egyszerűen a sarló kalapács egy tiltott önkényuralmi jelkép.
  • Taranov
    Véleményem szerint kizárt.
  • [Walaki]D`Lair
    Most is csak akkor tudsz autót venni, ha VAN ELÉG PÉNZED RÁ...ezek általában a gazdagok....
  • [Walaki]D`Lair
    És?
  • I.C.ram
    Igen, aki akarta, és volt ELÉG PÉNZE rá! Ezek főleg párttitkárok voltak.
  • [Walaki]D`Lair
    Egyrészt mert nem létezett akkoriban Smart és XC90, másrészt aki akart behozhatta a nyugati autókat is...
  • I.C.ram
    Akkor nem tudom megérteni, hogy miért lett volna jobb a Smart és Volvo XC90 nélküli világ.
  • [Walaki]D`Lair
    Egyik sem....
  • I.C.ram
    Hát peidg elég szégyeneletes....

Vagy párttagok voltak a családtagok, vagy nem is éltek Mon. ez a két eset lehet arra, hogy az idősebb korosztály hordja ezeket a pólókat.
  • [Walaki]D`Lair
    Nekem is van...:D
  • [Walaki]D`Lair
  • I.C.ram
    CCCP a diktatórikus szovjetuniót jelképezi, akárcsak a vöröscsillag, ha tetszik, ha nem.
  • Cat #226
    izé, vajon az hogy rajta van a trégingfelsőn az a név hogy szovjetunió, valoban = kommunizmus/szocalizmus? értsd: ugyanigy rengeteg polon, sapkán, puloveren ott a bazinagy USA felirat, ez azt jelenti hogy kapitalizmus?
  • riviera
    Itt mindenki azt hajtogatja, hogy a sok hülye barom nem tudja mit hord magán de eddig egyikőtök sem mondta meg és feltételezem nem is tudja mit is jelent a szocializmus, a kommunizmus és az alább említett jelképek valójában.
  • Geeryy
    asszem az adidas is gyart CCCP feliratú oldschool felsőt.
  • Yetike
    Mivel a saját véleményemet mondtam, így ez természetes, mindazonáltal mutass nekem egy olyan embert, aki tolerálja ezt.
  • szando
    mármint nem jelenti azt h ez az igazság
  • szando
    ne nagyon politizáljunk, jó? megszűt a polforum nem szeretik mostmár az ilyeneket..

amúgy az hogy a saját véleményedet mondod (seggrázó buzik pl.) még nem jelenti, hogy mindenki ezt gondolja, és ez az igazság
  • szando
    ez kb. 2 éve volt pár hónapig divat, én azóta nem is láttam senkin egyet se..
    nekem is van egy melegítőfölsőm, volt rajtam párszor, de még az előtt mielőtt divatba jött.. utána fel se vettem
  • Yetike
    Takezó : Mert a Szovjetunió olyan fantasztikus volt, vagy ezt hogy érted ? Te is arra gondolsz ugye, hogy nem halt meg többmillió ember a gulágokban meg munkatáborokban ? Vagy csak arra céloztál, hogy ezt nem verik annyira nagy dobra ?

#42 : Hát igen, a tudatlanság nagy úr... A tömegnek végülis tökmindegy miben járkál, a vörös csillag az trendi mert ez van a sörön, a horogkereszt meg inkább nem mert egy rakás csúnya dolog ment róla a tvben.

#103 : Természetesen van még mit reformálni a magyar alkotmányon, az egypárt rendszer úgy nézett ki, hogyha pl azt mondták, hogy holnaptól ki kell írtani Szabolcs megyében minden olyan egyént, akinek 2 holdnál több földje van, akkor bezony kiírtották, ellenzék nem volt...

#106 : Hiba összekeverni a szocializmust - kapitalizmust a globalizációval. Reklámok és nyugat - kelet majmolás mindig volt, de hogy ki dől be ezeknek, az egyénfüggő.

#124 : Kicsinyesség mások nevéből előítéletet levonni...

#156 : Ahogy a korodat elnézem, ezt tapasztalatból mondod... Vagy tankönyvből ?

Sokat beszélgettem erről a 77 éves nagymamámmal, és nem éppen olyan fényesen ábrázolta a dolgokat, mint itt azt egynehány huszonéves emberke.

Természetesen, a szocializmusnak is voltak előnyös oldalai (mint mindennek). Kisebb volt a munkanélküliség, nagyobb volt a közbiztonság és volt egy valamilyen fajtájú összefogó erő, amik ma sajnos nincsenek meg. Én hiszek a liberalizmusban, viszont két perc alatt legéppuskáznék minden seggrázó buzit (na ilyen nem volt az 1933 - 1945 ös Németországban :). Sajnos a mai műveltség tényleg úgy néz ki, hogy a társadalom egy bizonyos hányada a való világot választja a magyar szépirodalom helyett, de ebbe a politikai rendszer már nemigen szólhat bele, ez már egyénfüggő.

Egyik rendszer sem tökéletes, és mindent magyar viszonylatban szemléljünk, de még így is jobb a kapitalizmusban élni, mint a volt szocializmusban.
  • Augustus Gigo
    Nézzétek meg agodd bye Lenin című filmet, és megértitek, hogy van, kinek a szocializmus sokat jelentett.
  • Taranov
    Szánalmas.
    Én sok embert látok ilyenben, nagyon kemény.
    Ezeknek egy része biztosan nem tudja, hogy ez mit jelent.
  • I.C.ram
    Elég szomorú, hogy abból a generációból is vannak, akik ezt felveszik :(
  • I.C.ram
  • Geeryy
    megtötent:
    régi: ott volt a csillag.
    az uj meg szar lett de 2perc alatt kesz wolt
  • Geeryy
    ezek alapjan csereljek logo-t?
  • [Walaki]D`Lair
    Anyámnak CCCP-s polója van...
  • [Walaki]D`Lair
    Ez így van...viszont pont az ilyen lehurrogások végett elég rendesen utánaolvastam/érdeklődtem a dolgoknak (több embertől is)
  • selwik
    Én már láttam ránézésre 20 éves nagypöcsökön is. A hülyeség sajna nem korfüggő.
  • selwik
    És az miért jó neked?:)
  • Shaman
    csak azt ne felejtsük,hogy a GDP mértéke is igencsak eltér országonként.....
  • Cat #207
    nem azt mondtam hogy nincs, hanem hogy a GDP 55%a, ami európai mércével mérve átlagos, a miénknél nagyobb a svédeknek vagy a görögöknek.
  • Borcsa
    nem kell szégyenkezni, de csak azért pénzt fölvenni, hogy mindenki dolgozzon, ennek semmi értelme. a munkanélküliség pl. egy hasznos dolog.

és. a cccp- s polok: ha lenne pont azért hordanám, hogy mindenki idiota kispöcsnek nézzen.
  • Hellhammer
    Közgázban makroökönómiában van egy olyan tétel, hogy ha az állam nem deficites, hanem nullszaldós, esetleg szufficites, akkor valami nem jól működik. Azaz az államadósság "természetes" dolog, nem kell szégyenkezni miatta.

ON:
    CCCP-s pólók sux. Nem véletlenül csak idióta kispöcsökön látni, aki egy kicsit idősebb fel nem vesz ilyet...
  • Borcsa
    már hogyne lenne még államadoság. attol hogy senki nem dicsekszik vele, még van.
  • Cat #203
    már rég nem nyögjük, magyarország adóssága mindössze a GDP 55%a, ezzel szemben a maastrirchti kritérium 60% (ennyi kell az euro bevezetéséhez), viszont pl. olaszországé 106%!
  • Borcsa
    csak az a baj, hogy nem magunktol volt jobb, hanem a nyugati kölcsönöktöl. na figy. te a kádár korszakrol beszélsz, mert elötte azért senki se vlot olyan nagy nagyon boldog, ugyanis aklko még volt ÁVO. mikor kádár idején megszünt a nyilt terror és helyette lett a puha diktatura, na akkor tényleg jobb lett a közhangulat. miért? mert mindenkinek volt munkája, igyaz hogy ez csak bujtatott munkanélküliség volt, és valojában hármnan végezték egy munkájaát 3Xos fizuért. vagyis a gárak veszteséget termeltek, ezért kellettek a kölcsönök, amiröl ma nem tod, hogy mennyi, mert senki sem beszél rola, de attol van. vissza a föcsapáshoz. mivel mindekinek van munkája, mindenkinem van háza (kádár- féle lakásépitési program- panelek, ujabb kölcsön) tehát nincs hajléktalan. mivel mindenkiknek van annyi péze hogy megéljen, nincs megélhetési bünözés (mert aki éjfélkor eléd ugrik az uccán, a pézt akarja). zártak voltak a határok, tehát nem jött be a drog, igaz te is 3 évet vártál, hogy átmehess a nyugati mikroért. mellesleg TV: akkor olcso volt a kultura (állami támogatás a szinház és mozijegyeken- könyvnyomtatáson, stb.--kölcsönböl persze...) de most ha multiplexbe vágysz, 900 forintot is ki kell pengetned, az ugye nem kevés.

na ennyit a szép kommunista világrol.
    én meg nem vagyok jobboldali, nem vagyok konzervativ, söt inkább ilyen bal liberalista, de az nem kánaán, aminek most nyögi az ország a tartozásait.
  • Cat #201
    azért adjátok hozzá a nosztaliga faktort is, a szüleid akkor voltak fiatalok