3073
Foci EB 2004
  • Falconer
    Azt nem hallottam:(
  • Matthewpamer
    nekem meg hogy beugrott a kapuba azt kiabálta hogy gól!
  • Falconer
    Nekem a berohanó csávóban az tetszett, hogy kergették vagy tizen:)
  • ShaiHulud
    azert szerintem voltak szep vedesei...sajnos
  • Matthewpamer
    Antonios Nikopolidis?bf,nem rajta mulott hogy eb-t nyertek.szerintem nem volt különösen kiemelkedő védései.a dánok kapusa sokkal jobb volt.maniche ő rohadt jó volt.real is rajta van már.
  • Breki33
    hivatalos, uefa altal kijelolt all star csapat

Kapusok
    Petr Cech
    Antonios Nikopolidis

Vedok
    Sol Campbell
    Ashley Cole
    Traianos Dellas
    Olof Mellberg
    Ricardo Carvalho
    Georgios Seitaridis
    Gianluca Zambrotta

Kozeppalyasok
    Michael Ballack
    Luis Figo
    Frank Lampard
    Maniche
    Pavel Nedved
    Theodoros Zagorakis
    Zinedine Zidane

Csatarok
    Milan Baros
    Angelos Charisteas
    Henrik Larsson
    Cristiano Ronaldo
    Wayne Rooney
    Jon Dahl Tomasson
    Ruud van Nistelrooij
  • Matthewpamer
    helo mindenki!most jöttem meg harkányból ugyhogy nem olovastam vissza semmit,csak annyi a véleményem hogyha kiejtik a franciákat és a cseheket és a portugálokat,akármilyen focival is védekezés 11emberrel astb. vlaszeg megérdemelték.de a berohanó csávó durva volt,hogy beugrott a kpauba:).szóval ennyi.jöhet a Copa America :)
    et a
  • Matarese
    hát én a 98-as vb-t vagy az előző eb-t jobban vártam, meg jobban is tetszett, a mostani vb, és eb annyira nem jött be.
    de végülis tetszett a csehek játéka, és örülök, hogy a nagyokat kiszórták, legalább rájönnek, hogy váltani kell.
    vagy stílust, vagy játékosokat, vagy edzőt...
  • Breki33
  • Z
    Grat a totál esélytelennek tartott görög csapatnak!

Sajna a játékgyilkos nyert, ezért nem szeretem a görögök edzőjét. Nem volt szórakoztató amit csináltak. Én nem azért ülökö le a tévé elé, hogy azt nézzem, hogy kibekkelnek egy meccset 0:0-ra, aztán a vége felé szögletből, vagy más pontrúgásból fejeljenek egy nyamvadt antiszépségdíjas gólt.

A játékosoknak azért gratula, mert nagyon fegyelmezettek voltak.

De szerintem kb annyit fognak elérni, mint a "nagy" törökök. Vagy a "rettentő erős keretű" francia válogatott- hehe, annak örültem, hogy a nagyarcúak relatíve korán csomagolhattak. Ezért is köszi a görögöknek! ;-)
    De hogy a cseheket is elkaszálták...ez megbocsáthatatlan bűn!! :D

Most arra lennék kíváncsi, hogy mit cikkeznek a portugál lapok. A görögök kétszer verték el őket. Meg a döntőben elbukni... :))
  • robotnyk
    "Ha nem volt muszaly, az aranycsapat sem torekedett arra, hogy golokat kapjon, csak hogy latvanyosabb legyen a meccs"

honnan is származik a "nem baj ha bekaptok hátúl néhányat, elől úgyis többet rúgunk" szöveg?
  • G_ArchAngel #3022
    a Skoda Superb simán felveszi a versenyt a kisebb Mercikkel, a Cooperrel és a Golffal - végül is A6 méretei vannak, Passat minőségben, jó autó az, de nagyon....
  • Breki33
    hát énis ezért kedvencem még mindig a 84-es EB :-)

Én személy szerint Scolari-t nem tartom nagy edzőnek.

Már nem nagyon vártam nagy játékot a döntőtől, emléxem négy éve sokkal jobban vártam, pedig nővel voltam a Balatonon P
  • G_ArchAngel #3020
    EB 2004: tarolt egy fogadó a William Hillnél
    2004 júl. 05 11:33 - Forrás: sportforum.hu

Egy wokingi fogadó 332 ezer fontot nyert a görögök Európa-bajnoki diadalával. A szerencsésen spekuláló nyertes három alkalommal tett nagyobb összegett a görögök végső diadalára. Első ízben, június 23-án (a csoportkör végén) 4 ezer fontot tett az akkor ötvenszeres oddsszal kínált görög győzelemre, pár nappal később pedig újabb 10 ezret kockáztatott, igaz ekkorra már tízsszeresre csökkent a szorzó. Harmadszor vasárnap délután kockáztatott újabb 12.5 ezer fontot a titokzatos fogadó.

"Úgy hisszük - és gondolom egyáltalán nem meglepő amit mondok -, hogy görög fogadóról van szó" - nyilatkozta a William Hill fogadóiroda szóvivője, Graham Sharpe.

Görögország győzelmi esélyét a torna elején 80 az 1-hez becsülték, most a világbajnoki esélyeit 33 az 1-hez kínálják a William Hillnél.
  • Matarese
    üdv!
    én valahogy odavagyok, a 2-3, 4-2-es eredményekért, mert kapjak gólt, de lőjjek egyel többet.
    na ez persze még nem azt mutatja, hogy jó lesz a meccs, de egy gólgazdag mérkőzés azért más, mint a tegnapi portugál szenvedés, és higgadt görög játék.
    érdekes volt, hogy a portugálok személyenként játszottak, azaz nem volt csapategység, mig a görögök (hála a német precízitásnak) hiba nélkül, nyugodtan szereltek, kontráztak, és állták a sarat.
  • forzajuve

• Breki33
    Lássuk, milyen járgányokon közlekednek a hőn áhított Európa-bajnoki diadalról lecsúszó cseh klasszisok. A slágerjármű a Mercedes, mivel Petr Cech, René Bolf, Marek Jankulovski, Tomás Rosicky, Jan Koller és Milan Baros is ezt a márkát hajtja, mi több, Karel Poborsky a zászlóvivő e csapatban a maga SL 500-ával. Nem lepődhetünk meg Pavel Nedved választásán, ő egy Alfa 166-ost kormányoz, Zdenek Grygerához hasonlóan, az utóbbi ajaxos csapattársa, Tomás Galásek pedig egy Jeep Cherokee volánja mögött fogyasztja a kilométereket. Martin Jiráneknek egy Lexus SC 430 jutott, Tomás Ujfalusi beéri egy Mini Cooperrel, David Rozehnal egy Golfot kerget, s most tessék figyelni, Marek Heinz egy Skoda SuperB-vel teszi meg a távolságot olomouci lakhelye és az ostravai stadion között. Ez ám a kuriózum, a cseh gólkirály nem csupán szűkebb pátriájához, hanem a cseh márkához is ragaszkodik…
  • DJ Skyline
    nem vagyok egy nagy foci rajongó,de néztem az EBt és ez a tegnapi meccs...uncsi volt egy kicsit..Portugálok odaérnek Görög térfélhez eljutnak a kapu tájékára,aztán passznál,vagy rárugásnál egy görögbe tuti fennakad a labda...ha nem akkor a kapus meg véd...jobb döntőre számítottam...
  • Breki33
    Szia Béla :-)

Bár hasonló a véleményem azért érdemes elolvasni ezt:

"Viszont tegnap a gorogok idonkent hatarozottan szebb focit jatszottak a portugaloknal. Nem tudom, miert lenne jobb a focinak az, hogy egy egyebkent tamadasra is hajlamos csapat emelle meg golok tomkeleget lovetne az ellenfelekkel. Ha nem volt muszaly, az aranycsapat sem torekedett arra, hogy golokat kapjon, csak hogy latvanyosabb legyen a meccs. A gorogok nem azt csinaltak, mint a lettek, ok hatekonyan vedekeztek, es ahogy az ellenfel engedte, mentek elorefele is. Ha meg azt nezzuk, hogy a focinak ebbol a szempontbol 'mi a jo', akkor ne is jatszuk le a meccseket, hanem adjuk oda az EB serleget szaz evre a hollandoknak. Szerintem sokkal jobb a focinak az, hogy most mar nincs ot csapat, aki kiberelte a nagy cimeket, hanem jonnek fel mogejuk a 'kicsik'."

Ehhez csak annyit tennék hozzá, hogy nem a görögök hibája, hogy az úgymond szép focit játszó csapatok nem tudtak úgy játszani, hogy ne legyen elég egy árva gólocska.
  • Matarese
    hát nyertek a görögök, én sajnálom, főleg, hogy megint olyan csapat nyert akinél nem a támadójáték a fő, hanem az, hogy védekezzünk egy jót, és kontrázzunk.
    bár lehet, hogy így is érdemesek az eb címre, de más kérdés, hogy nem láttunk igazi focit.
    jah, Deco tényleg elég szarocska volt, had örüljön a Barca neki, a Bayernek elég lesz Frings...
  • ÁjjLe BoBBi
    mert brazil.
    de ez nem azt jelenti hogy gyöngylábú...csak az a tahó szkolári gondolta úgy hogy jól nyomja...tévedés...
  • ÁjjLe BoBBi
    1 kivétel mindig van...;)))
  • OPM
    ez a Deco egyszerűen hihetetlen volt, nem értem miért játszott a szinte az összes meccset végig...

a portoban nem nagyon figyeltem, tehát arról nem tok nyilatkozni, de itt az eb-n a portugál meccseken csak rá koncentráltam. kis ideig úgy volt, hogy a bayernhez szerződik, és egy ideig sajnáltam hogy mégsem de ma már hálát adok az égieknek, hogy nem jön "hozzánk" :)
    iszonyat gyenge volt kivétel nélkül a torna összes meccsén! (a 11-est azért berúgta :)
  • robotnyk
    én is így vagyok vele, 3-4 jó meccs volt, és kész
  • forzajuve
    háááát ez az egész EB... ...inkább no comment
    remélem a Copa Americán játszani is fognak a csapatok...
  • Neutral
    Azért csak Nedved lesz az Eb Játékosa???Hamár Eb-t nem nyertek:))
  • Neutral
    Ja akkor lehetett jó focit látni a portugáloktól,amikor Rui Costa,Figo és Ronaldo eggyütt volt bennt,dehát max 20 perc alatt nem lehet egnyerni egy meccset.....Deco-val meg az volt a baj,hogy nem értett meg senkit,meg egy egyeneset nem tudott rúgni az EB alatt,nem csoda,hogy a brazil csapatba nem fér bele,talán a magyarba beférne:))))
  • Breki33
    mint a többség
    de én inkább a cseh meccset sajnáltam

sztem egy Portugál-Cseh meccs nagyon jó lett volna
  • soldier
    Pitsába:(
    Portugáloknak szurkoltam
  • robotnyk
    görögök
  • robotnyk
    jójó lehet itt örömködni azon hogy hú nyert egy kiscsapat, hurrá, egyszer talán mi is nyerhetünk, de mondjuk értelme az nincs. a nagy görög drukkerek közül ki volt 4 hete is görög drukker?

és nem azzal van bajon hogy a görög csapat nyert, nem is az hogy éppen a portugálok ellen, hanem az ahogy nyertek. én nem szeretem ezt a gépesített antifocit, és kezdtem örülni mikor a csoport kör alatt sorra beszívtak a visszaálló csapatok, (angol-francia, francia-horvát, holland-cseh, olasz-svéd, stb.) de a végén megint csalódnom kellett. a görökök egyetlen kapura tartó lövéssel nyertek ebt, az egész meccsen bő 20 percenként lőttek kapura. lehetnek a görökök szimpatikusak, de akiknek a játékuk tetszik, az inkább nézzen lengőtekét. :o))

nehogy már ez legyen a foci jövője.....
  • zaki
    1. szvsz Pippo sem csinált volna többet Vierinél
    2. szegény Totti? leköpte az ellenfél játékosát, nehogymár sajnálni kelljen. szánalmas, amit csinált
    3. na ne nevettesd már ki magad.
  • G_ArchAngel #3001
    akkor klub-szinten idén egy kicsit többet várok az AEK-től és a Pana'-tól:)
  • G_ArchAngel #3000
    és a kezed beleért a bilibe...

sokan szurkoltunk haverokkal németeknek (mert ott született), olaszoknak (egy másik haver ott dolgozott), hollandoknak (asszony), vikingeknek (oda vagyok a történelmükért és mindenért ami skandináv), de beláttuk, hogy kevés amit nyújtanak...

nem tudom, hogy miért kell mindent pár emberre kenni, pl. miért Beckham tehet az angol búcsúról? Szerintem az a 11+x ember akinek 90 perc alatt nyernie kellett volna, mert az a foglalkozásuk, ezért kapnak pénzt...
    Az olasz keretben is volt annyi jó játékos, hogy simán továbbjuthattak volna, de nem, mert inkább fetrengtek, pofáztak, vádaskodtak, és csapatként szarok voltak...
    Hiába voltak, szép megmozdulások, egyéni teljesítmények, ha nem hozzák az alap meccsket, akkor mehetnek a levesbe...
    A hollandok a másik szégyen...
    Nem szidom Advocaat-ot, mert mázlija az tuti van, hogy idáig eljutottak...
    Remélem az új szövetségi kapitány visszahozza a támadófocit.
    A németek meg...
    Nos, amikor a románoktól és a magyaroktól kaptak pár seggberúgást az EB előtt, akkor én már semmi esélyt nem adtam nekik. Nem rossz a bajnokságuk, de a klubokban szinte minden csatár légiós, így nagy húzásai nem lehettek Rudinak támadóposztra...
    Ballackból pedig csak egy van (mint Zidane-ból, Nedved-ből...).
    A lényeg: minden elismerésem a görögöké, nem a legszebb focit játszották, de a legeredményesebbet.
    Nagy csapatokat vertek meg, a Portugálokat 3 héten belül 2-szer is, így semmi kétséget nem hagytak bennem, hogy számolni kell velük a jövőben is...
  • Breki33
    "Fejreállt Európa.

A mindenki által esélytelennek tartott csapat nyert. Nem a
    sztárcsapatok.

ha hozzátesszük, hogy kétszer megverték a házigazdát, kiverték a
    cseheket, kiverték a címvédőt, akkor teljesen megérdemelték !
    A német edző rákényszeritette a görögöket a fegyelemre. Ezzel nyertek.

Ha ugyanezt egy másik német edzö is meg tudja tenni egy másik "noname"
    csapattal, lesznek még szép napjaink...."

Akik játszottak :

Nikopolidisz : Panathinaikosz
    Szeitaridisz : Panathinaikos
    Dellasz : AS Roma
    Kapszisz : AEK Athen
    Fisszasz : Benfica
    Zagorakisz : AEK Athen
    Baszinasz : Panathinaikos
    Kacuranisz : AEK Athen
    Jannakopulosz : Olympiakos
    Hariszteasz : Werder Bremen
    Vrizasz : Fiorentina
    -----------
    Venetidisz : Olympiakos
    Papadopulosz : Panathinaikos

a teljes keret :
    kapusok:
    Antonisz Nikopolidisz (Panathinaikos),
    Kosztasz Halkiasz (Panathinaikos),
    Fanisz Katerjannakisz (Olympiakos)

védők:
    Traianosz Dellasz (AS Roma),
    Jannisz Gumasz (Panathinaikos),
    Jurkasz Szeitaridisz (Panathinaikos),
    Takisz Fisszasz (Benfica)
    Nikosz Dabizasz (Leicester City),
    Szteliosz Venetidisz (Olympiakosz),
    Michalisz Kapszisz (AEK Athen)

középpályások:
    Kosztasz Kacuranisz (AEK Athen),
    Angelosz Baszinasz (Panathinaikos),
    Teodorosz Zagorakisz (AEK Athen),
    Pantelisz Kafesz (Olympiakos),
    Vasszilisz Lakisz (AEK Athen),
    Vasszilisz Cartasz (AEK Athen),
    Giorgiosz Georgiadisz (Olympiakos),
    Szteliosz Jannakopulosz (Bolton Wanderers),
    Jorgosz Karagunisz (Inter Milan)

támadók:
    Dimitriosz Papadopulosz (Panathinaikos),
    Ziszisz Vryzasz (Fiorentina),
    Angelosz Hariszteasz (Werder Bremen),
    Demisz Nikolaidisz (Atletico Madrid)

Focilista

Aki azt írta szar játékosok nagyon nem értek egyet.

• G_ArchAngel #2998
    ezt a magyar válogatotton még nem vettem észre :)))
  • Botond #2997
    be kellett volna fogadni a görögöket vmi kis pénzzel az elején,az a 100xos odsz elég jól fizetett volna >.<
  • ÁjjLe BoBBi
    áhh Rondaldo :((

mondom. ezt szkolári vesztette el nekik...
  • ShaiHulud
    sorry:

• ÁjjLe BoBBi
    ja. végülis nekik vesztenivalójuk nem volt...ha valaki felszabadult focit játszik az ellen szinte lehetetlen nyerni