69
Volt fel nem tárt civilizáció?
-
#29 Állítólag a magyar történelem pár száz éve hamis. Meg van hamisítva (asszem a Haubsburgok csináták).
Erről hallott vki? -
#28 persze :)
csakhogyha közben kimarad pár százezer év, akkkor elég jól takarít a természet.. -
#27 jah arra én is emlékszem. -
#26 Állítólag megtalálták atlantiszt, a legújabb feltevések szerint spanyolország déli része volt. Tán sg-n is volt a hír. -
#25 hát ha az ember valamilyen oknál fogva kipusztulna, a következő értelemes civilizáció biztos millió+1 jelből tudhatná, hogy léteztünk. -
#24 mondjuk ez tényleg érdekes, hogyha te lennél abban a helyzetben hogy éppen tudod hogy ki fogsz pusztulni, milyen módon tudnád esetleg az utánad jövő civilizáció tudtára juttatni hogy előtte is volt már valaki.. esetleg információkkal segíteni őket. ( ehhez feltételezni kell ugye hogy ők is keresik az ilyesfajta kapcsolatot.. )
fordítva, te most keresed az olyan jeleket, vagy felismérnéd e hogy az egy jel??? -
#23 most nem tudom magyarázni semmivel, talán csak a "véletlennel". -
#22 sg atlantisz. ok mar tudnak vmit:D -
#21 és mot mivel magyarázod a létezésed? :) -
selwik #20 Meg mellesleg az alapelveik adták a fejlett civilizáció alapeszméit. (tízparancsolat, etc) -
#19 A vallások már a kezdetek kezdetétől az emberi kultúra szerves részeit képezték, ugyanis az emberek ilyen módon próbálták magyarázni a saját maguk és a világ létezését. -
#18 Azt hol? Graham Hancock? -
#17 Lehet a túlvilágon majd mesélnek róla:) -
#16 Egyébként hallottam egy olyan elképzelést, miszerint az egyiptomi Szfinx sokkal idősebb az első piramisoknál (akár ezres nagyságrendekkel. -
#15 Miért ne történhetett volna hipp hopp? Pompei városa is hip hop került 3 méter hamu réteg alá. Vannak a híres megkövesedett tetemek, azok is olyan pózban vannak, hogy éppen menekültek, és az arra utal, hogy hirtelen jött az egész. -
#14 nah, jól elsüllyed -
#13 Igen, az a sziget Santorini, amivel kapcsolatba szokták hozni.
Amúgy igen, vmi kellett az egyiptomiaknak, hogy létretudják hozni azt a birodalmat.
Amúgy azon szoktam még gondolkodni, hogy az ember a vallás miatt miket művelt. A valláson alapult a egész, és ez az egész a primitiv (?) embertol szarmazik, az meg csak az érzékeire hagyatkozott, nem hinném, hogy olyan értelmiségi szinten állt, hogy a túlvilág, vagy istenek, vagy létezés problémáján gondolkodott volna. Volt ott valami. Vagy ha nem volt semmi behatás, akkor meg magasabb szinten állt, és akkor már megint hibás az hogy primitiv volt. -
selwik #12 Nem Kréta, hanem egy másik sziget az Égei-tengeren, most nem ugrik be a neve. (santorini talán?) Egy könyvben olvastam, hogy egy bivaly vulkánkitörés elsüllyesztette a sziget nagy részét, és hatalmas szökőárt okozott a görög szigetvilágban, Fönícia, Itália, és Egyiptom partjain. Ezzel magyarázzák az özönvíz, és Atlantisz legendáját.
De sztem vmi komolyabb dolog lehetett, ugyanis az Atlanti-óceán mélyén is találtak romokat, egészen a marokkói partok közelétől a karib szigetvilágig. Nem valószínű, hogy összefüggő száraz terület volt az óceán helyén, inkább egy szigetvilág helyezkedett el itt fejlett civilizációval ami a kereskedelmen alapult. A régi kultúrák (pl ó-egyiptom) egy csomó mindent örökölhettek tőlük, ami megmagyarázhatná a korhoz képest meglepő fejlettségüket. De szinte esélytelen bármit is találni, mivel Atlantisz lehetséges helyén jelenleg az Atlanti-Óceán meg a Szahara van, írásos emlék meg nem maradt fent, főleg ha feltételezzük, hogy már nem kőtáblát használtak.
Én hiszek benne, sok furcsaság nem tisztázott az ókori birodalmak terén, ráadásul a modern ember több tízezer éve elérte azt a fejlettségi szintet, hogy képessé váljon civilizációt építeni. -
#11 Hmm ha jólemlékszem Elpuszítottuk még valamikor kre 894 körül... de majd holnapra megkérdezem biztosra :) -
#10 Én olyat hallottam, hogy ez a Atlantisz-mondakör a görög-előidőben elpusztult Krétával hozható kapcsolatba, amit egy hatalmas természeti katasztrófa áldozata lett. -
#9 Így akkor kétféle a kérdésem:
1. Nem Atlantiszra vonatkozoan, lejátszódhatott egy teljes népesedés, mint a mostani, és annak teljes elpusztulása, és egy nagyon minimális maradt fenn, ami továbbadta tudását az egyiptomiaiknak
2. Vagy létezett Atlantisz, de elpusztult, és szétszóródott mindenhol. Vagy teljesen elpusztult vmi természti katasztrófa által... -
#8 Ha volt is Atlantisz, az nem úgy pusztult el, hogy hipp-hopp elsüllyedt minden "emberestül-űrhajóstul".A katasztrófa hosszú folyamat, az itt élő embereknek szerintem simán volt idejük szétvándorolni a nagyvilágban és a tudásukat alkalmazni, ami esetleg rásegíthetett egy másik civilizáció fejlődéséhez.Atlantisz szerintem olyan fejlettségi szinten állhatott, mint az ókori egyiptom, vagy az inkák,mayák stb.Sszóval szerintem ezt is néha kicsit túlmisztifikálják amikor a kalandfilmekben mindenféle lézeres energia szerkentyűket mutogatnak. -
#7 Egyébként sok szerencsét a kisérettségihez! Milyen mázli, hogy nekem nincs ilyen... fú... :) -
#6 De nem 13.án lesz! (remélem) :)
Úgy lenne szervezve, hogy majdnem mindenkinek jó legyen... -
#5 egyszer elkezdtem irni a valaszt, csak kozben megdoglozz mozilla, majd irok:)
amúgy ha ezt elolvasod, akkor ide irom, hogy nekem 13-an kiserettsegim van:(( -
#4 Nem tudom, lehet, hogy valaki csak kitalálta az egészet, vagy tényleg létezhetett, úgy van, ahogy azt Punker mondja, valószínüles, sosem tudjuk meg.
Egyébként mért nem válaszolsz a pm-jeimre? :) -
#3 nem, de nagyon izgatja a fantáziámat, és nagyon sokszor játszom el ezzel a gondolattal. -
#2 ez is egy olyan kérdés amire valószínűleg soha nem kapunk teljes választ -
#1 Nem pont a filozofikus Atlantiszra gondolok, amit házifeladatnak írt meg Platón, hanem arra, hogy volt e valami civilizáció még mielőtt az ember megismerte volna a fémet, vagy esetleg a fém megismerése után, de még az egyiptomiak előtt. Eljátszogattam azzala gondolattal, hogy felfedeztük a fémet, elkezdtünk fejlődni, de elsőre? Lehet, hogy valaha nagyon régen volt, vmi, csak nyoma sem maradt, mert megőrizni vmit nagyon nehéz. Elég sok a lyukas folt a történelemben, és ha 5000 év alatt elpusztitjuk magunkat (kb meg 500ev es nyomunk se lesz), miert ne játszódhatott volna le többször ies ez a folyamat?