158
Astonia 3 MMORPG
-
#38 én mentem elfele, mert holnap lesz 1 csomó dolgom, és csak kb 2 órától leszek szabad.
ui: nem is az kellet ma, hogy mindig ott legyél melettem, hanem csak szimplán rossz volt az, hogy nem volt senki magyar a környékemen, és SG-re se írt nekem választ senki... (elsűlyedtem a semmiben... *szip*-*szip*
na jóéjt -
#37 aha, értem a dólgot...
most lawahun a nevem, már lvl 9, sieresen megoldottam egy jópár questet egyedül:)
1 fickótol kaptam 250G-t, 1 arany cape-et, ami ad +3 MS-t,LT-t és Fire-t. :)
most vettem 50 g-ért +3 bless capet.
van 2 +2 magic shield gyűrűm.
ui:
hogyan lehet csinálni ezüst, ill arany cuccokat? -
SacroSanctus #36 Na, sajnos nem tudtam bemenni - delutánonként én aludni szoktam, most kivételesen nem, de most nem voltam itthon.
(szoval ugy altalaban is csak estefele szoktam online lenni)
Egyebkent az nem olyan nagy tragedia, ha egy uj karit kell kezdened, ez megesik, mert az ember altalaban elszurja a legelsot, mivel azon fedezi fel a jatekot/skilleket megismeri stb.
Ennek csak az a hatranya, hogy nincs semmi cucca es azt ujbol meg kell szerezni - en is igy jartam az elejen, amikor a harcos volt az elso karim, de azt elszurtam (sok neg exp, meg rossz skillek) es csinaltam egy magust, amihez viszont semmi cuccom nem volt.
Na persze a különbség csak annyi, hogy nekem nem volt egy 83adik szintu kari aki segitsen es emondja hogy mit hogy kell es mikor hova kell menni, de nem sajnaltam, mert en elvezem, ha nekem kell rajonnom mindenre, es nekem kell felfedeznem a vilagot, mindent korbejarva stb. Ha valaki mindent elmond az szerintem mar nem olyan elvezetes. En probaltam ugy az alapokat elmondani, hogy egy par kezdeti kellemetlensegtol megkimeljelek, de viszont nem lehetek melletted egesz nap mert azert nekem is jatszanom kell, es kb 70-el alacsonyabb szintu dolgokat gyilkolasznom nem igazan poen, foleg mert semmi expet nem kapok belole.
Egyebkent a priv-re valaszolva: 1 accountrol egyszerre csak 1 karakter lehet online. Szoval ez nem nyert.
Majd meglatjuk, hogy mit lehet csinalni, de elobb teljen le a 28 ingyenes napod, aztan ha tetszik a jatek, csak akkor erdemes valamit csinalni.
Es meg egy dolog: Ha nem a Blue Square-eken lepsz ki a jatekbol, akkor a karid meg 5 percig ottmarad "laggolva" (feketén) és az autocontrol fogja iranyitani. Ilyenkor meg nem tudsz ugyanarrol az accountrol masik karival belepni, hanem vagy megvarod mig letelik az 5 perc vagy visszaljelentkezel abba a kariba amit benthagytal, odasetalsz egy BS-re es azon lepsz ki.
UI: A halált nem nehéz elkerülni, ha az embernél mindig van egy-két potion meg legalabb egy recall scroll - na persze tapasztalat, meg ovatossag is kell hozza - az en 83as karim 1szer halt meg de az is csak azert mert megszakadt a netem, es a karim belaggolt egy Random Dungeon nevezetu helyen, ami onmagaban nem veszelyes csak van nehany gyilkos gazcsapda, amibe az autocontrol belesetaltatta a karim -- ez valahol a 43adik szint korul volt, es mivel hardcore a karim, rogton 250 negativ expet kapott ami 43adik szinten csak 7-8 oras folyamatos pentezéssel viheto le (ugy hogy meg mas expet is kaptam melle).
Szóval az óvatosság megéri. -
#35 muszály lesz 1 új karit csinálni... ezt el is szurtam, rengeteg a negatív exp-je, és ráadásul a cucca sincsen meg... -
#34 ráadásul ez a fos, asssziszi 2x vagyo bennt :((( -
#33 gyere má :(
meghaltam, és széjjelunom magam cucc nélkul, és 1000000000000000 negatív exptől. -
#32 plz jelentkezz :) -
#31 ok, kb 3:10-kor megyek befele, remélem találkozunk.
(most aláltam meg, hogyan tudok astonban újratermelődni :P lol.) -
#30 sztem fennt leszek már kb 3,4--kor...
holnapra e van házi:
nyelvtan tz, irodalomból 36 soros vers, biológia, történelem,matematika.
ma meg: földrajz tz+minidoga, technika doga 2 témakörből. -
#29 kajáltam, és kidobott -
SacroSanctus #28 Na most bentvagyok - abban a masodpercben amikor bemented meg te is bentvoltal de a masodik /tellt mar nem kaptad meg - valoszinuleg ugyanabban a percben leptel ki mint amikor en be. -
#27 változott:
kb 18-kor már fennt leszek, majd léc küld priv üzenetet, ha nem vagyok még bennt a játékbanb, amikor bejössz.
thx
már lvl 7 vagyok, de elbuktam a legjob tőröm, a +2 magical sieldet adó gyűrűm, a jó kis nyakláncom, ami adott megint vmit, de nem emléxem mit.
leltár: 43,xxGp + cuccok .... :( -
#26 fel***t ez a g*ci.
meghaltam, és 4 percen belül ott voltam, hulla sehol, cuccom sehol.
kb 60-70 arannyit buktam el :(((((( -
#25 a retkes.... ******
meghaltam, és nincs hullám. -
#24 nemtom mikor leszek majd, de 19:00-kor valszef 100%!.
remélem te is leszel. -
SacroSanctus #23 Jah es meg itt egy kis hasznos info a skillekkel kapcsolatban (nem baj ha meg nem erted, de ideirom, hogy ha majd fontosabba valik, hogy milyen skillre adj akkor jobban el tudd donteni):
Az Intuition és a Wisdom minden varázslat erejét (mod-ját) növelik.
Azt, hogy ezek pontosan hány pontot adnak a varázslatok mod-jaira azt így lehet kiszámolni:
(Intuition mod + Intuition mod + Wisdom mod)/5
Tehát ha van mondjuk 20 Intuition modod és 15 Wisdom modod, akkor 20 + 20 + 15 = 55, ezt pedig osztva 5-el = [11]<---ez a bónuszmod, amit az Int, meg a Wis a varázslatokra ad.
Az Immunity az egyik legfontosabb skill a jatekban, ha nem A legfontosabb. Annak a modját a Strenght, az Intuition és a Wisdom növeli a következőképpen:
(Strenght mod + Intuition mod + Wisdom mod)/5
Végül pedig a harci skilleket (elsosorban a harcosoknak fontos, mert a mágusoknak csak a fegyvere - pl. Dagger - szamit harci skillnek) a Strenght, az Agility és az Intuition növeli:
(Strenght mod + Intuition mod + Agility mod)/5
Látszik, hogy az Intuition a legfontosabb a mágusok számára, mert az mind3 képletben benne van, sőt a varázslatok képletében 2szer is.
Ha ezt érted, akkor nem kell majd allandoan bizonytalankodni, meg masokat kerdezgetni, hogy jok-e a skilljeid - tudni fogod, hogy mi mit befolyásol, és hogy mikor mire éri meg adni.
Még néhány gyakran hasznalt rövidítés a játékban (a chatben):
Skillek:
Lf - Lightning (Flash) - elsősorban csak a Lighning skillre értik
Ms - Magic Shield
Int - Intuition
Wis - Wisdom
Str - Strenght
Agi - Agility
Ss - Speed Skill
Bc - Body Control
Att - Attack
Parr - Parry
Dur - Duration
Imm - Immunity
Meg egy tipp: Mind harcoskent, mind magusként inkabb 1kezes fegyvereket hasznalj, mert ugy tudsz mellette egy fáklyát is tartani, az pedig sötét helyeken nagy segítség, pláne később a játékban.
Már csak azért is mert később a két fegyver ereje közti különbség gyakorlatilag 0 lesz.
Majrd írjál, de másokat is szívesen várunk, ha valaki kedvet kapna.
PS: Csak a teljesség kedvéért, a mágiarendszerről alkotott bírálatod már nem áll, mert ugye a játékban megoldódottuk - Fireball-al és Lightning Ball-al próbáltál közvetlenül melletted álló ellent támadni, viszont ezek távolsági varázslatok és közelharcban nem működnek - arra a Lightning Flasht vagy a Fire Ringet kell hasznalni.
(Csak azert, hogy ne higgye azt senki, hogy a mágia rendszer tényleg el van cs**ve.) -
#22 gyer már be 1 kicsit segíteni pls :(
már 20adjára halok be -
#21 kivan má a fa****om is baz+. :( -
#20 kurva izgalmas egyedul a game. -
#19 már megint... -
#18 a fa..... megint emghaltam...
mellesleg honna tudjam, mit kell csinálni a questekkel, és ki adja? -
#17 már a mad mage-s küldit is megcsináltam:)
kész azóta: a 2. csontis küldi, a mama maci-s -
#16 én már benntvagyok, de nemsokára megyek tanulni földrajzot -
SacroSanctus #15 Sajnos már nem tudtam visszamenni, mert túl fáradt voltam, de ha magasabb szintu ellensegeket akarsz olni akkor itt van ez:
Freddel (a boltos npc) szemben van egy kis haz, abban van egy magas szintu npc, a neve yoakin. Annak a szobának van egy hátsó ajtaja, a bejarati ajtoval szemben, az egy meg kisebb szobahoz vezet, amiben van egy kis fekete lyukhoz hasonlito lejaro, azon menj le es ott van egy csomo lvl 5-os skeleton.
Ha mar az sem eleg, akkor ugyanezen haz mogott (vagyis a hazon kivul) ha a romos, lvl 2-es skeleton-hely felol mesz vegig a haz fala menten akkor mogotte talalsz egy masik lejarot, ahol lvl 8-9es skeletonok vannak, de nem kell megijjedni mert azok is eleg benak.
Viszont a jateknak ilyen kezdeti szakaszaban, inkabb a questekre kene fokuszalni, mert csak a questekkel kb 30 perc - 1 ora alatt el lehet jutni 9edik szintig.
Meg azert is kell vegigcsinalni a questeket mert ha nem csinalod meg akkor utana nem tudsz majd belepni az Imperial Army-ba ami pedig letfontossagu lenne.
Figyelj arra amit az npc-k mondanak, mert ok adjak a questeket. Ha tul gyorsan mondták akkor csak odamesz hozzajuk es aztmondod hogy "AzNpcNeve repeat".
Ma megint bent leszek, de most nem olyan keson, hanem valamikor a delutan folyaman - majd irj ide es probalj megadni egy idopontot. -
#14 nemigazmá :(
kiba*** lvl 2-es obokat olok lvl 6-on, mondjámá 1 jó helyet plz -
#13 hahó... üzenj majd rám. -
#12 bennt vagyol? -
#11 apám aszongya: mennyé feküdni...
na mind1, megvárom míg elmegy aludni, aztán jövök back.
sztem kb 1:00 körül leszek...
majd nézegesd a fórumot plz, hogy mikor írok.
sztem 5 percenként fál 1-től nem nagy kunszt kinézni :) -
#10 nabazzeg, a mágia rendszer a béka segge alat van.. elveszi a manát, de nem varázsol, elveszi a manát, de nem oda varázsol. -
#9 esetleg most? -
SacroSanctus #8 Most éppen nem, de bármikor bemehetek, csak mondj egy időpontot.
Egyebkent nemtom mert van az a kesleltetes, engem is zavart az elejen, de 1-2 nap jatek utan megszoktam es azota egyaltalan nem zavar. -
#7 benntvagy most? -
#6 akkor az a késleltetés iggen zavaró....
én nem szoktam meg....
mié van ez? -
SacroSanctus #5 Nos, lehet, hogy tenyleg laggos volt eppen a server - ilyenkor nem árt ha a startup kepernyon konnekciot valtassz (3 van, Primary, Backup, Backup2). Nagyon ritka, hogy ezek kozul egyszerre mindharom laggolna.
Az is lehet, hogy a kb 1 masodperces movement/action kesleltetest nezted "lag"-nak (a parancsok kiadasa, pl. mozgas es a karakter altal torteno vegrehajtasa kozott mindig eltelik 1 masodperc). Ez a jatek resze, az elejen nekem is kicsit szokatlan volt, de gyorsan meg lehet szokni.
A játékban a
"/tell karakterneve azuzenet" paranccsal lehet privát üzenetet küldeni.
A jelenlegi főkarakterem neve "Capella".
Tehat akkor igy nezne ki egy privat uzenet:
/tell Capella Szia
Hasznos tudni, hogy nem kell állandóan beirni azt, hogy /tell Capella, hanem elég csak egyszer, aztán a TAB lenyomásával a konzolba az automatikusan beíródik, es neked mar csak az üzenetet kell utánairnod.
Még néhany hasznos parancs:
/lastseen Capella - ezzel meg lehet nezni, hogy a karakter, jelen esetben az en karim eppen online-e vagy sem.
/help - ez minden parancsot listáz es leirja, hogy melyik mit tud
/channels - ez a játékban lévő chat csatornákat listázza
/join # - ezzel lehet a chat csatornákra csatlakozni, pl. ha az info csatornára akarsz belépni, akkor azt irod be, hogy /join 1 (mert az info csatorna szama 1)
/leave # - ezzel lehet a csatornákról kilépni
/c# azüzenet - ezzel lehet a csatornákra írni, pl. az info csatornára /c1 blah blah blah....
(Fontos: a csatornákon csak angolul lehet beszélni, privát üzenetek és a sima, nem csatornákon zajló chat természetesen bármilyen nyelvű lehet) -
#4 elősszöris: hogy üzenek a játékopn belül, és mi a neved?...
az enyém ceemeeir.
nem nagyon tudtam még kipróbálni a játékot, mert 1-2mp-s lagom, volt, és inkább hanyagoltam. -
SacroSanctus #3 Először is köszönöm, hogy elolvastad a topicot/válszoltál és, hogy kipróbálod a játékot, remélem, nem fogsz csalódni.
Mint már mondtam, ha bármi kérdésed van a game-el kapcsolatban itt nyugodtan kérdezhetsz és én 1-2 órán belül válaszolok is ha tudok :) -
#2 csak 36 :)
én kipróbálom, de szerintem nem fogok sokat játszani vele, mert hamarosan indul a magyar online rpg bétateszt. -
SacroSanctus #1 Hello Emberek!
Miután még egy magyar fórumon se láttam ezt a játékot, gondoltam nyitok itt neki egy topicot.
Ez egy egész jó kis fantasy MMORPG progi, ami ugyan grafikában nem mérhető a mai 3Ds csodákhoz, de attól még egész jó, és ha valaki kedveli az ilyesmit, akkor még akár függőséget is okozhat :)
Én már másfél éve játszom vele, de még egyetlen magyarral sem találkoztam ott, többek között ezért is gondoltam, hogy itt írnék pár sort a game-ről.
A www.astonia.com címen lehet megtalálni.
Az első 28 nap ingyenes. Csak regisztrálni kell a "Create a new account" részben, utána az "Account management"-ben kreálni kell egy karit, le kell tölteni a kb 50 megás kliens programot és már játszható is.
Ugyanezen a főoldalon vannak screenshotok is, bár azok legtöbbje még a játék elég korai szakaszából való, de azt azért lehet látni, hogy kb hogy néz ki.
Szóval, akinek van kedve/ideje, vagy csak unatkozik és épp nincs jobb dolga az, ha gondolja, próbálja ki.
Akinek pedig esetleg tetszik s kérdése van a játékkal kapcsolatban az ebben a topicban nyugodtan kérdezhet és ha tudok, válaszolok.