Apró villámok hűthetik a jövő chipjeit
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
http://www.indolink.com/SciTech/fr032504-050830.php
http://www.newscientist.com/news/news.jsp?id=ns99994816
Ezekbõl az is kiderül, hogy a fogyasztás két nagyságrenddel kisebb, valamint hogy a levegõáramlás megfelelõ mechanikai konstukcióval érhetõ el. Mert ugye hõt szállítani úgy lehet, ha a meleg levegõ helyére hideg áramlik.
A megoldas lényege az, hogy **közvetlenül a felületrõl** szállítja a hõt az alkalmazott technológia, mondjuk néhány milliméter távolságra. No és onnan még el kell fújnia a meleg levegõt egy hagyományos ventilátornak.
Csakúgy, a számítógép házból is el kell távolítani a termelt hõt.
A dolog nem annyira a léghûtés ellensége, hanem hatásfok növelõ kiegészítõje lesz.
- Ez egy szent kep, nem hallottatok, he?
hegyes pontokat kell létrehozni és ha elég jó a kidolgozás akkor az Elektromos szél sztem jó is lehet.
Hajrá Dózsa György!
single walled nanotubes: 0.6 to 1.8 nm in diameter (electron beam litography 50 nm wide)
1.33 to 1.40 grams/cm3 (aluminium 2.7 gr/cm3)
tensile strenght: 45 billion Pa (high-strenth steel alloys break at about 2 billion Pa)
Current carrying capacity: 1 billion A / cm2 (copper wires burn out at 1 million A/cm2)
Heat transmission: 6000 W/m-K (pure diamond 3320 W/m-K)
Temp. stability 2800 C in vacuum, 750 C in air
hogy ne irjam tovabb, par ev mulva (csak az USA kormanya 3 milliardot fordit a kutatasokra evente, az USA es Japan cegek kb. 5 milliardot meg ez melett) revolucionaris dolgok jonnek majd elo. Jelenleg az ara nagy 700 - 1000 dollar / gr (ez tobb mint 50x az arany ara). Ugy mondjak, hogy a nanocsovek segitsegevel akar 10 milliard tranzisztort is pakolhatnak a mai chipek feluletere, es mindez akar 1 THz -en is mukodhed, elfogadhato hutesi rendszerekkel. Na most, hogy ez igaz-e vagy sem, nem tudom mert nem vagyok fizikus de mindenesetre jo tudni, hogy ilyesmi is lehetseges.
Intel.DZ77RE-75K.Core.i7-3770K.32GB.RAM.360GB.RAID.SDD.8TB.RAID.HDD.GTX660Ti.Dual.NEC.Windows.10.Enterprise Apple.Mac.mini.Core.i7-3615QM.16GB.RAM.1TB.HDD.OS.X.El.Capitan
hátö .. az előző aláírásom sokkal jobb volt :]
Igaz, hogy nem tudhatjuk pontosan mennyi feszültség meg áramerõsség kell egy ilyesmi nanocsõnek, de azért méreténél (nano) fogva sejthetjük, hogy kis erõsségû és nem is õrült negy feszültségû. És a szikrák meg nemigen csapnak át az alaplapra, mert csak a borda felületén csapkodnak, és gondolom nem ilyen plazmalámpa stílusban.
ilyen feltételek mellett nem éri meg... ez az egész nem tetszik.. ..-ohh.. már látom a fényt az alagút végén!.. -te h*lye.. az csak a vonat!...
Ez itt a reklám helye! Ha szeretné, hogy az Ön hirdetése jelenjen meg ITT, nem kell mást tennie, mint küld egy 5000ft-ról kiállított csekket :)
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.