10
  • shabba
    #10
    A DSL-nek tök lényegtelen hogy családi ház vagy tízemeletes panelépületbe kötik ha már van telefonvonal és elég közel a telefonközpont ami DSL ready akkor van rá esély hogy létesíthető.

    Én pl. a fővárosban lakom egy 15 ezres ltp.-en ami egy km2 kiterjedésű szóval nem lehetne panasz a népsűrűségre mégsincs adsl. 3 éve ígérik most a legújabb lemez szerint talán legkésőbb második negyedév végére, de sokat nem adok már fatáv szavára mert a 3 év alatt sok hasonlót eljátszottak. Elöfizetőt tudtak volna szerezni akár 800-1000-et is, de úgy látszik ez nem számít elég jó piacnak.

    A legszomorúbb az egészben ha 1x talán lesz is úgy 2005-re akkor már most előre látható a tapasztalatokból hogy egy csökkentett képességű, alaposan kiherést miniDSLAM-es rendszert kapunk ahol magasak a pingek, kicsi az eszköz uplink sebessége így könnyen fullra lehet terhelni. Szóval közel sem egyenértékű a "normál" ADSL csatlakozással hisz pont az ADSL legnagyobb előnyét veszíti el azt hogy a user direkbe csatlakozik egy nagysávszélességű gerinckapcsolathoz.
  • AtisH
    #4
    Ha ezt nalunk dinamikus fejlodesnek nevezzuk, akkor eleg szomoru. Szerintem mind mennyisegben, mind sebessegben boven el vagyunk maradva az EU-s atlagtol.
  • Cat #3
    nálunk is
    a kábelt már lenyomta, idén a matáv - a jelenlegi 100e mellé - 100e ujabb adsl ügyfelet tervez
  • AtisH
    #2
    "A DSL internet piac továbbra is a világ egyik legdinamikusabban növekvő piaci szegmense"

    Csak nem nalunk...:-(