37
HELP
  • Atatax #37
    sziasztok! az a furcsa problémám, hogy a laptopom gyakran indokolatlanul, néha egymás után sokszor kiadja azt a szignált, amit normális esetben akkor kéne, ha az usb port használatba/eltávolításra kerül. azóta nagyon zavaró, mióta wifi van itthon. (már ha ez számít)
  • gyűjtő #36
    Szia pixxel!
    Köszönöm a választ. Ami a kábel hosszát illeti, mindössze 2 méter hosszú. Ráadásul már a másodikat vettem meg, mert én is kábelhibára gyanakodtam.
    Azt nem értem, hogy ha a pendrive-ot közvetlenül csatlakoztatom az USB aljzatra, minden rendben van. Ha a hosszabbító kábelt használom, ott akció után (pl. fájlmásolás winchesterről pendrive-ra) hibát jelez.
    Miután az első üzenetemet megírtam, két próbát tettem a kábellel. Egy másik pendrive-val próbáltam és működött. Ezután egy digitális fényképezőgépről kábelen keresztül képeket töltöttem le a gépre, és minden rendben volt. Úgy hogy most már a pendrive (Kingston 1 GB) a gyanús!
    Csak azt nem értem, hogy ha közvetlen USB aljzatba csatlakoztatom akkor működik, ha ha hosszabító kábelre tűzöm, akkor "kihal".

    Úgy látszik érzékeny a lelkem! Jobb híján elfogadom.
  • pxxl #35
    hibás a kábel pl. de ha közel 5 méter a hosszabbítás, akkor kell egy erősítő, mert nem fogja felismerni rendsen, vagy egyáltalán nem.
  • gyűjtő #34
    Szervusztok!
    A problémám: a gépemen levő összes USB 2 csatlakozáson működik a pendrive-om. Vettem a napokban egy hosszabító kábelt (már a másodikat!) és a kábelen csatlakoztatott pendrive esetén a rendszer I/O hibát jelez.
    Mi lehet a probléma?
  • Attis55 #33
    Sziasztok!

    Egy elég furcsa problémám van. Ha USB-s külső vinyót akarok csatlakoztatni, akkor csak egy bizonyos hubból megy, másikból nem. Sőt olyan is van, hogy ha nem használom a külső vinyót mondjuk 10 percig, akkor leáll... És ha szeretném használni akkor előbb csatlakozik, felpörget és csak utána tudom használni... Elég zavaró.

    Előre is nagyon köszönöm.

  • dereblo #32
    Sziasztok! Valaki meg tudná mondani, hogy a DVD írót miért nem ismeri fel a laptopom? Hónapokig használtam, egyszer csak nem ismeri fel. Minden más USB-n keresztül csatlakoztatott eszközt felismer csak ezt nem (41 es kód).
    Már próbáltam eltávolítani, újratelepíteni, mégsem jó! Mi lehet a baj? Köszi!
  • apacsek #31
    Még egy kis segítség XP SP2 és az alaplap itt látható
  • apacsek #30
    Hali All!
    Kéne egy kis segítség van egy alaplapom ECS P4VMM2 (socket 478, ami a könyve szerint (ha jól töröm az angolt) USB2.0- t tud. A pendrive berakásakor azonban 1.1-et jelez, mondva, hogy a pendrive tudna többet is ha 2.0-ba raknám. Nosza everest:
    Mező Érték
    Eszköz tulajdonságai
    Eszköz leírása USB HID
    Eszköz azonosítója 0458-0031
    Eszköz osztály 03 / 01 (Human Interface Device)
    Eszköz protokoll 02
    Gyártó Genius
    Termék NetScroll + Optical
    Támogatott USB verzió 1.10
    Jelenlegi sebesség Low (USB 1.1)

    Kérdésem, hogy lehet 2.0-ásra állítani? Ha vki esetleg emilben segítene, akkor apacsek (kukac) altavizsla hu-ra írjon. Kösz. (lámázást nem kérek)
  • r4f1 #29
    nemtom hogy , de megoldódott a probléma...
  • r4f1 #28
    Sziasztok
    van egy Abit i865 Series alaplapom
    és most volt 1 windows újratelepítés. Feltelepítettem egy SP2es windowst , de az alaplap CDjéről nem tudom feltelepíteni a drivert
    ezt az üzenetet kapom :
    USB 2.0 Driver Installation Guide
    Windows XP
    1. Make sure your system can connect to Internet.
    2. Link to Microsoft Windows XP SP1 download page.
    3. Click "Network Installation" in Installing SP1 on Multiple Computers column. (You can choice "Express Installation" in Installing SP1 on Your Computer column, if you don't want to download full SP1 file.)
    4. Select your language and click "Go" button.
    5. Click "SP1 Network Installation (32-Bit)" to start download Windows XP SP1.
    6. After download finished, execute the SP1 file to update your Windows.
    7. After Windows update finish, click "Start"->"Control Panel".
    8. Double click "System".
    9. Select "Hardware" tab and click "Device Manager".
    10. Right click on "Universal Serial Bus (USB) Controller" and click "Update Driver...".
    11. Click "Next" and system will search and install USB 2.0 driver automatically.
    plz help
  • Slipy #27
    Sry P5AD2-E Premium az alaplap
  • Slipy #26
    Hy ALL!

    Van 1 ASUS P%AD2-E Premium alaplapom. WinXP (integrált)SP2-vel vmiért nem ismeri fel az USB 2.0-ás USB portokat(megnéztem az ASUS oldalán télleg 2.0ásak) de az USB2.0ás pendriveot ha csatlakoztatom akkor kiírja h az eszköz képes nagyobb sebesség elérésére is USB2.0ás proton. Végignéztem mind1ik portot de mind1iknél ezt írta.... Vki tudna segíteni

    Előre is köszi!!!
  • herczeg #25
    tiszteletem, egy acer aspire 3003wlc laptopon telepítettem újra a windows-t és azóta (2 nap) nemműködik rendesen az usb. több mp3 lejátszót és pendriveot próbáltam de ezekből csak egy működött és az is csak úgy ha fel volt csaklakozatatva már bootolás közben + még a vezeték nélküli egér s működik, de ennyi
    valakinek valami ötlet?
  • kisviku #24
    Próbáld ki mindegyik USB portodon, lehet, hogy az egyik nem megy normálisan.
    Előlapi és hátsó USB-ket is nézd meg egyaránt.Az is lehet, hogy bent az alaplapon kilazult vagy nincs bekötve jól.
  • GBence1991 #23
    www.szoftverbazis.hu
    driverkereső
    USB
  • Schelotto #22
    nem tudja vki honnan lehet letölteni usb-hez drivert?
  • Zadeus #21
    Sziasztok! Volna egy nagyon nagy problémám! NF7-es alaplapom van, és van egy pendrive-om, amit nagyon jól felismer az alaplapom. Másolni tudok rá bármit, de visszaolvasni, tehát az usb-ről a gépre másolni egyszerűen nem lehet! Elindítom a másolást, és halál....nem csinál semmit. Aztán jön a szokásos hiba értesítő ablak, hogy a fájl nem olvasható...vagy nem elérhető. Másoknál is kipróbáltam ezt a pen-t, és náluk tökéletesen működött...
    Mi lehet a baj? Tud valaki segíteni?
    Előre is köszi!
  • maxspeed #20
    Császtok! Lenne egy olyan problémám, hogy én is fel szeretném tenni az USB drivert, és kér egy 'usbehci.sys' nevű fájlt. Amikor tallózni akarok, sehol nem találja meg, még az eredeti driver cd-n sem. Mit kell tennem, ahhoz hogy működjön. Le lehet valahonnan tölteni ezt a fájlt, vagy mi kell hozzá?? Kösz
  • rish #19
    elég összetett a problémám: nem tudom használni az alaplapi usb-ket. a drivert nem tudom feltenni, mert nincs fent az sp1. az sp1 nem megy fel a rossz termékkulcs miatt.
    most akkor szedjek le a termékkulcshoz 2 programot, törjek, stb vagy van egyszerűbb és gyorsabb megoldás?
  • tajfun
    #18
    Sztem tokmind1, a win ugyis felulbiralja. Mint a vinyodetektalast, ami csak arra jo hogy hdd 1segenkent, vagy aktiv particiokat elorerakva adjon nekik meghajtojelet.
  • tajfun
    #17
    Valszeg a foldvezetek nem erintkezik rendesen.
  • CSOCSO #16
    jo kerdeseitek van.. en sajna nemtom.. csak azt hogy a win xp sp1 sokat segitett usb problemakban...
  • Huron #15
    Hi!

    Vettem egy 1500 Ft-os USB billentyűzetet és a gépemen marha bizinytalanul működik: hol látja a gépem, hol nem. Másik gépben egyből megy mindig, itt sokszor száll el. A BIOSban 2 ide vonatkozó beállítást találtam: Usb controlled by:BIOS vagy OS. Itt mindkettőt néztem, ugyanolyan instabil. Másik beállítás, hogy hány MHz-n menjen a billentűzet. Itt mit érdemes beállítani?
  • Vernoon #14
    Alaplapi USB-t hosszabitoval kivezettem elore, hogy ne keljen mindig hatra dugdosni mindenfelet. Namost nem volt radugva semmi es "picit" ragurultam a szekkel a csatlakozora, ami meghajlott es hozzaert a kulso a belso erintkezokhoz. Par nam mulva , mikor eszrevettem kihuztam es kiegyengettem, de azota ha radugom a scannert, egy ido mulva kifagy a gep. A scanner jo, mert amsik usb-be dugom ott jo. Lehet-e rovidzar a csati eldeformalodasabol OK, persze, hogy lehet, de az azonnal hazavagta volna, ez meg mindig megy egy kis ideig. Vagy lehet, hogy a "rovidzarat" valami nullkabelnek erzekelte es atalitotta a rendszert, majd ha mast dugok ra, me jol ertelmezi a jelet?
  • CSOCSO #13
    MEGOLDODOTT MINDEN!!! csak egy sp1 es winfos kellett:)
  • CSOCSO #12
    nah ujratettem a win-t...
    most felrakott szinte mindent.. egyetlen egy valami maradt amit sehogy nem tudok felrakni.. egy usbehci.sys nevu file-t keres.. van ketfele is a gepemen.. van az alaplapi cd-n is.. de akarmelyiket adom meg neki.. mindegyikre csak annyit mond hogy nem lehet telepiteni az eszkozt:(( es most se erzekeli rendesen a cuccosokat.. minden usb szarsaghoz ujra kell inditanom..
  • CSOCSO #11
    senki nem bir segiteni???????????????????????????????????
  • CSOCSO #10
    es az normalis hogy 3 oraja huztam le a digi fenykepezogepemet es most szolalt meg hogy lehuztam valamit az usb rol???
  • CSOCSO #9
    majd nemsokara ujratelepitem..de ha azutan sem jo akkor visszaviszem a gepem hogy surgosen csinaljanak valamit vele ha mar ennyiert vettem ezt a szart
  • sniper
    #8
    Hat pedig csak nalad lehet a hiba, a winxp teljesen korrekt, meg az asus alaplap is. Nekem notebookra is felismert / telepitett mindent automatikusan (a radeon mobility drivert kiveve), nemhogy 1 ismert, markas alkatreszekbol osszerakott gepre.
  • CSOCSO #7
    nhay??
  • CSOCSO #6
    hat tegnbap 2.0 at szedtem le... de majd meglesem a 2.1 et
  • Tikal #5
    2.1.2.1 driver van fenn? mert van a 2.0 meg ez.... probáld ki hátha, amugy fingom sincs :)
  • CSOCSO #4
    esetleg ha valaki tud valamit mondani akkor ossza meg velem!! koszike!
  • CSOCSO #3
    mikor felraktam a winfost nem tudta magatol felrakni az USB ket igy alapbol kulon kellett leszedni hozza.. mert meg az alaplaphoz adott cd is nullanak bizonyult
  • sniper
    #2
    WinXP-ben alapbol van USB driver, nem kell kulon hozza. Reseteld a BIOSt, rakd ujra a windowst, ha ugysem jo, vidd vissza gariba a lapot.
  • CSOCSO #1
    ahoy mindenkinek.. van egy p4p800 as ASUS alaplapom es a bajom az hogy ha kihuzok valami USB eszkozt akkor csipog a gep.. de ha visszadugom akkor mar nem csipog en nem is mukodik az eszkoz:(
    a digit fenykepezogepemet minden mas gepen tudom hasznalni...a sajat gepemen ujra kell inditanom ugy hogy ra va dugva a fenykepezo a gepemre es miutan lehuztam hiaba dugom vissza nem muxik.. ha a netkamerat lehuzom es visszadugom nem muxik max ha ujrainditok.. viszont most vettem egy joy-t.. ami az ocsemnel mukodik tok faszanyosan.. viszont nalam sehogyse akar mukodni... ha kihuzom az USB bol akkor csipog.. ha visszadugoom akkor semmi.. ha ujrainditok ugy hogy be van dugva a joy akkor sem latja... szal tok nem ertem mi a szar van.. mar szedtem le egy csomo drivert.. lehet mind rosszat szedtem le... de mar nemtok mit cisnalni.. win xp.. es p4p800 alaplap.. azhem sima es nem deluxe meg E meg ilyen olyan..