33
SMC router + 3 gép sávszél korlátja
  • GyaxyBoy
    Ennyi a tipp és ötlet? Ez nem sok! :)
  • tmisi
    Beszéld meg a szomszéddal, hogy körlátozza le fele sávszélre a letöltését (torrent és download managerben is be lehet állítani) és akkor neked megmarad a fele.
  • GyaxyBoy
    Sziasztok!
    Lenne egy pár kérdésem Routerrel kapcsolatban!

Van egy Router, amin meg van osztva 2 gépen a net! A szomszéddal csináljuk és a következőre kellett rájönnöm, hogy ő igen erőszeretettel, használja a letőltést és feltőltést ami nem is gond, hisz ha én is ezt teszem, akkor a router szét is osztja és az nem gond! Akkor van gond, ha mondjuk nyomnék egy Generals-t, vagy Diablo-t vagy bármi mást, mivel ilyenkor a Router ugye nem érzékeli, hogy nekem hagyja meg a sávszélnek a felét, hogy a kevés, de sokszor jövő adatmozgésomnak elegendő 'helye' legyen!
    Nos a kérdés, hogyan lehet azt megoldani, ha én játszok neten, akkor ez ne legyen gond. (Nem tudok az ő gépére feltenni progi(ka)t. Azt ha lehet, elszeretném kerülni!)
    Router
    Neve: TP-LINK
    Típusa: TL-R460/TL-R860

Másik kérdés, hogyan lehet megnézni, milyen cucca van a gépén :) (ez nem olyan nagyon fontos) és hogyan tudom megvédeni magam, hogy ő ne tudjon esetleg körülnézni a gépemen! :) (Ez jobban érdekel!)

Köszönöm előre is!
  • Gunner
    up
  • Gunner
    up
  • Gunner
    up
  • Gunner
    Most akko lfszt se t'ok kezdeni a Surecom EP-4903SX routeremmel? Muszály lenne lekorlátozni többi gépen a netet... routeren keresztül :\ Ha frissítem firewarm-t akkor mint a legutóbb, lehetséges h leáll a router és nemt1ok vele már micsinálni :| ötlet?
  • davos80
    Hi! Hogyan tudom beállítani azt, hogy menjen a DC++ hardwarees
    tűzfal mellett? SMC 7004 VBR V.2
  • Tommyka
    Sziasztok az a problém hogy accespoint mögött vagyok és szetetnék portforwandingolni. Erre azért van szükségem mert nem tudom így elég hatékonyan használni a bittorenteket. Sárga jelet kapok. A segítséget előre is köszönöm
  • djadji
    hát nem tudom....
    Nekem egy Corega Bar SD routerem van.. nekem totál megfelel... 4 gépet lehet rakötni.. van benne tűzfal is...
    Én ugyan software-s tűzfalat használok mert nem egész értem hogyan müxika router tűzfala... ha jol gyanítom minde portot nekem kell beállítani kézzel? hoyg melyiket engedem melyiket nem? mer az eléggé macerás több mint 50.000 portra.... vagy én gondolom rosszul?
    A szoftveresbe az teccik hogy megmondom melyik program mehet kia netre melyik meg nem.. és nincs gondom a portokkal....
    VAgy én gondolom rosszul a router tűzfalat???
  • Psziho Apu
    sziasztok azt halottam hogy a routr min tűzfal is működik
    1 kérdésem jobb mint bármilyen szoftveres tűzfal?
    2 ha veszek 1 router akkor kell még szoftveres tűzfal?
    3 milyen routert érdemes vásárolni?Tipus,ár arány, amit esetleg a mistralba vagy a mediamarkba meg tudok venni melyiket ajánjátok(hülye mondat)
    Válaszotokat előre is kösz.
  • Laalee
    elvileg létezik usb-pronterport átalakító de szerintem többe kerül mint mégegy nyomtató :D

amugy vannak usb portos routerek is
    pl ez
    http://www.surecom.hu/pd-broadband-.htm

otthonra megteszi olcso is.
  • lolka123
    Sziasztok!
    Most szeretnék venni egy routert, amiben van printer szerver is. Ti milyet ajánlanátok? Persze reális áron. Meg az is lenne a kérdésem, hogy olyan nyomtatóm van ami csak usb-s, és azt át lehet-e párhuzamossá alakitani, hogy be
    lehessen dugni a routerbe?
    Elöre is köszi
  • SuperCow
    port forwarding-ot szeretnék csinálni.
    vagyis úgy beállítani a routert hogy az álltalam indított RAVEN SHIELD szervert lássák külsősök is. ne csak a belső háló userei.
  • SuperCow
    van valakinek KTI - KB 100 as routere?
  • FL
    Amit küldtem az a V1.4 (build800)key
  • marsu
    Kösz, bár ez nem vált be.
    De innen amit te ajánlottál: FlashFXP leszedtem a 2,1 verziót.

És annak az a kódja.

RICHARD K. GROSS
    N/A
    [email protected]
    00000001
    10-13-2002
    cXHY3xooLB0tkJRFUYPiUSift+ZZOvl8Jk3sM7SImZb
    I2IsaxE=k+Nt1gn96dcm0Ul+NGrs3hq5EYNLaotsB9f
    9CZxZnGvHO6gcCfhfHmjfqlm3sIRICRou4b5Zpje87

Kösz a segítséget.
  • FL
    ment
  • marsu
    iGEN KELL KÖSZÖNÖM.
  • FL
    Nem, de elég egyszerü a progi.
    CSAK!!! FlashFXP v1.4 -hez van reg, a patch nem igen jó, szerintem mást is bűvöl menetközben.
    Prividre nyomhatom ha kell.
  • marsu
    Szia kösz az ötletet, ezzel megy.
    Már csak annyit kérdeznék, hogy magyarnyelvüt nem tudsz??
  • FL
    használd ezt a progit:
    FlashFXP v1.4
    http://www.flashfxp.com
    [email protected]
  • marsu
    Amir ajánlottál azt megcsináltam, viszont csak képet tudok feltölteni html dokumentumot nem.
    Mi lehet a baj??
  • marsu
    Ok probálom kösz a segítséget.
  • Taranov
    A 21-es portot a port map-pel (virtual server) annak a gépnek a belső ip-jére kell "irányítani", amelyiket elérhetővé akarod tenni FTP-n (21-es porton) keresztül.
  • marsu
    Helló

Van nekem egy ruterem, (surecom Ep-4904sx) mit kell beállítani rajta hogy ftp-re fel lehessen tölteni dolgokat.

Segítsetek.
  • Taranov
    Sziasztok!

Ha valaki az internetét leosztja routeren több embernek, azaz kisebb netszolgáltatóként működik, akkor hogy tudja lekorlátozni a sávszélességet anélkül, hogy a másik ember futtasson egy programot a saját gépén?
    Csak megfelelő routerrel lehet?
  • Gerry
    Netlimiter jó, azzal alkalmazásonként tudod állítani a használható sávszélességet le/feltöltésre egyaránt, én is azt használom. Pl Outlook, MSN, stb mind mind megszabott korláttal rendelkezik, hogy a letöltéseim zökkenőmentesen mehessenek! :)
  • SuperCow
    hát igen .. először én is drágább routert akartam venni csak nem volt rá elegendő pénzem abban az időben. Azt maradt ez az SMC. (már bánom)
  • SuperCow
    Na ezt kibróbálom. Előre is köszönöm szépen.
  • Lacc
    A mostani routerem (valami Level One a márkája...) tudja ezt vasból, rengeteg mindent be lehet állítani a saját setupjában.

Viszont ezelőtt egy SMC Barricade routerem volt, az nem tudott ilyen extrákat, alig tudtam valami belőni rajta. Örültem egyáltalán hogy dmz-t be tudtam állítani, meg a tűzfalán a szabad portokat.

Szóval nem tudok nekem mit mondani, biztos van erre valami program, vagy ha tudsz akkor cseréld le valami másikra, ami már tud ilyen jóságokat csuklóból.
  • TheZsenyka
    http://www.netlimiter.com

Ezt a proggot lődd fel a harmadik gépedre és állítsd be a feltöltési korlátot. Nagyon király. Ha meg regisztrációs gondjaid vannak a netlimiterrel, feltételezem, hogy igen hamar találsz "áthidaló megoldást" :)
  • SuperCow
    Hi midnenki. !

A problémám a következő.
    Adott :
    - 512/128 ADSL
    - SMC Broadband IP-router
    - És a router mögött 3 gép.

az első kettő gép itt nem is baj. Hanem a harmadik az igen.
    a harmadik gép igen nagy adatforgalmat tart fent esténként. Email ek tömkelege, nagy képek feltöltése..

Hogyan lehetne megoldani azt , hogy a Harmadik gép kapjon egy Sávszélesség korlátozást. ( pl . beálítom hogy ennyi meg enyi legyen a gépen az internet elérés, és akkor a másik két gépre meg marad ami marad)

Találtam én egy Programot a Bandwith Controller de úgy olvastam, hogy ez csak akkor működik ha szerver osztja a netet.

Mind a három géphez hozzáférek. Tudok telepíteni rájuk. ( itthoni gépek )

előre is köszönöm a segítséget.