13532
Olasz foci szerelmeseinek
  • fsgh
    háát ja..
  • Sheva
    jaja de sztem a 3. gól öngól volt Vilaar fejelt be a saját kpujába
  • fsgh
    Vezet OLASZORSZÁG!!!!!!
    3-1

Toni,Gilardino,Camoranesi-Babel

55.perc...
  • Taibi
    Tud valaki segíteni?
    Miért játszanak az olaszok kékben(vagy fehérben)?
    Van ennek valami különleges oka?
    Miért nem nemzeti színekben szerepelnek? (zöld-fehér-piros)
    Köszi...
  • fsgh
    hááát nekem nem:-PP kicsit gáz lesz az Internél....:-SSSS
    Meg az éllovasoknál....de legaláb jövőre özépcsapat nyeri a Seria-a-t :-PPPPPPPPPPP
  • fernando torres
    nah ez jó
    nekem teccik ez a szabály
  • fsgh
    Sziasztok itt egy olasz focival kapcsoltos hír....:

Tegnap előtt született egy megállapodás melynek értelmében a következő idénytől, minden egyes csapatban 50%-os arányban kell lenni az olaszoknak a keretben. Ezt a szabályt egyéb iránt a CONI (az olasz olimpiai bizottság) hozta, és minden sportágra vonatkozni fog. A kosarasok tiltakoztak, ám a labdarúgó szövetség igent mondott a felvetésre. A szabály mentesíteni fogja azokat a játékosokat akik gyerekkoruk óta Olaszországban élnek és játszanak (mind például Martins, Obodo vagy Bojinov).
    Tíz évvel tehát a Bosman ügyre, kicsit magukhoz tértek az országok és megindult egy ellenreakció, amelyet mint védekezést is értelmezhetünk – az olaszok érdekében. Carraro azonnal a CONI mellé állt az ügyben így a következő szezontól a meccs elején leadott 18-as listán (11 kezdő és 7 csere) legalább 9 olasznak szerepelnie kell majd. Ez a dolog elsősorban az Intert fogja érinteni, de gondban lehet a Milan és a Roma is. Az Interben egy átlagos meccsen a 18-ból jó ha öt olasz van (Toldo, Favalli, Materazzi, C.Zanetti és Orlandoni), bár mint írtuk Martins annak fog számítani. Hogy miért is? Mivel a nigériai már az utánpótlás korában Olaszországban játszott és öt évet el is töltött ezalatt az mentesül a szabály alól. Tehát aki végigjárta a ranglétrát és a primavera együttesből került fel a felnőtt kerethez az a szabályok értelmében nem külföldi. Az olasz útlevéllel rendelkező nem olaszokról pedig akkor még nem is beszéltünk.
    De vissza az Interhez. A csapat az eddigi 11 fordulóban három és öt között nevezett olaszokat a meccsekre, ez pedig jövőre semmiképpen nem lesz jó. Így már most tudhatjuk hogy változtatni kell valamiben a vezetőségnek. Ráadásul ebből az ötből Orlandoni harmadik kapus, még a C.Zanetti, Toldo, Favalli triónak lejár a szerződése és közel sem biztos hogy hosszabbítani fognak. Az Internek vennie kellene 6-7 olaszt és legalább ennyi külfölditől meg kellene válnia. Persze a CONI is lépcsősen vezetné be a szabályt. Jövőre hét vagy nyolc és utána pedig kilenc lenne a kötelezően nevezett olaszok száma. Akit ez az ügy abszolút nem érint az Empoli lehet, ugyanis nekik egy szem légiósuk van Almiron személyében. A Milan 13 külföldivel bír, a Juve 12-vel (kivéve Bonnefoi aki Itáliában nevelkedett). De a Romanak is 12 légiósa van, még a Lecce, Udinese duó 10-10-el bír. A Milan is az eddigi meccseken 5-8 között nevezte az olaszokat, tehát náluk is lesz változtatni való bőven.
    Fel kell tehát készülni Morattiéknak is az változásokra, hiszen ezeket a reformokat végre kell hajtani mindenképpen.
  • Sheva
    nagyon helyes
  • fernando torres
    Lippinek nem kellenek a primadonnák

Egyetlen "primadonnát" sem kíván a csapatában látni a 2006-os németországi világbajnokságon Marcello Lippi, az olasz labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.

"Ha valaki túl sokat gondol saját dolgaira és kevesebbet a csapatéra, akkor a legnagyobb hibát követi el" - mondta a szakvezető, akinek irányításával Olaszország sorozatban 12. alkalommal lesz ott a sportági seregszemlén, igaz legutóbb 1982-ben nyerte meg azt.

Lippi mostani kijelentése nem meglepő, hiszen az előző kapitányhoz, Giovanni Trapattonihoz gyakran olyan kéréssel fordultak a sztárok, hogy barátságos mérkőzéseken ne kelljen pályára lépniük.

Ennek meg is lett az eredménye: a 2002-es vb-n a nyolcaddöntőben, míg a 2004-es Eb-n már a csoportkörben kiesett a "Squadra Azzura".

A korábban a Juventust dirigáló tréner vasárnap jelöli ki keretét a két szintén vb-résztvevő gárda, Hollandia és Elefántcsontpart elleni barátságos mérkőzésekre, melyekre november 12-én és 16-án kerül sor. (MTI)

• R9
    REGGINA

Cozza 43’ Cavalli 75’
    2-0
    UDINESE

PARMA

Delvecchio 13’
    1-2
    JUVENTUS

Camoranesi 44’ Vieira 82’

CAGLIARI
    0-0
    ROMA

EMPOLI

Pozzi 67’
    1-0
    LECCE

LAZIO

Rocchi 58’ 86’ Pandev 60’ Manfredini 66’
    4-2
    PALERMO

Caracciolo 36’ Gonzalez 48’

LIVORNO

Palladino 51’ C.Lucarelli (11-es) 78’
    2-0
    ASCOLI

SAMPDORIA

Flachi 50’
    1-2
    CHIEVO

Franceschini 36’ Obinna 61’

SIENA

Locatelli 10’ 46’ Chiesa 28’ Tudor 41’
    4-2
    MESSINA

Zoro 12’ Di Napoli 67’

TREVISO
    0-2
    MILAN

Shevchenko (11-es) 44’ Gilardino 73’

INTERNAZIONALE

Martins 6’
    1-0
    FIORENTINA

• Rudee
    Reggina-Udinese 2-0
    G.: Cozza, Cavalli

11. Udinese 6 pont
    17. Reggina 3 pont
  • Rudee
    Az Ascoli-Siena meccsen még a föld is megnyílt.
  • Rudee
    A 3. forduló góljai.
  • Sheva
    tisztelet
  • szanics
    Ez egy érdekes dolog, majd megkérdezem Jacket, mert én csak most járok játékvezetői tanfolyamra, de szerintem jogosan adott neki lapot.
    Tottinak mindannyiszor el kellett volna végeznie a szabadrúgást, Trefoloninak meg addig rendelni vissza, amíg mindenki a helyénmarad.
    A helyzet az, hogy így Totti megfosztotta magát három gólszerzési lehetőségtől - feltételezve persze, hogy a bíró a szabályok szerint újrarúgatja a szabadot, ha kiugranak és a labda nem megy be -, így viszont kapott egy sárgát, és annyira felcseszte a bíró agyát, hogy végül azt is engedte, hogy 6,5 méternél blokkoljon egy játékos...
    Úgyhogy én aztán tényleg csípem Tottit, de ez butaság volt.
  • Sheva
    én akkor csodálkoztam mikor tottinak adott lapot mert nem végezte a szabadrúgást mert álandóan kiugrott vki a sorfalból
  • szanics
    TREFOLONIIIIII!!!!!!!!!! A KURVAAAAAANYÁÁÁÁÁD! []
  • fsgh
    Persze,Persze....
  • Sheva
    inter kihúzva az elsőhelyről
  • fsgh
    Chievo elég jól nyomja... Meg lennék elégedve egy ilyen bajnoki végeredményel:
    1.Inter
    2.v3.Chievo
    2.v3.Palermo
    :-))
  • McFrost
  • Rudee
    Cagliari - Messina 1-1 (1-1)
    Fiorentina - Udinese 4-2 (2-1)
    Juventus - Ascoli 2-1 (2-1)
    Lazio - Treviso 3-1 (2-1)
    Reggina - Chievo V. 1-3 (1-1)
    Sampdoria - Milan 2-1 (1-1)
    Siena - Palermo 1-2 (1-1)

1. Juventus 9
    2. Fiorentina 7
    3. Lazio 7
    4. Palermo 7
    5. Inter 6
    6. Chievo 6
    7. Livorno 6
    8 Sampdoria 6
    9. Udinese 6
    ...
  • Sheva
    az olasz bírok kék mezre váltottak? :)
  • Rudee
    Kb. De szerintem ez az érzékelős cucc se lesz jobb.
  • McFrost
    ez a XXI. század focijának szégyene!
  • Rudee
    Igaz, a gólhoz köze nem volt, de azért megadták.
  • McFrost
    milyen gólt apa??
  • szanics
    Szerintem be kell vezetni, mert egyre több a vitás eset.
    Vegyük például a Real Madrid-Celta Vigo meccset. Én ugyan nem vagyok Real-drukker, de amilyen gólt megadtak a Celtának...............
  • fernando torres
    toom hogy nem ide vág
    de ide értelmes emberek járnak, meg ha jól sül el a dolog akkor ide is eljut az olaszokhoz

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) a szeptember 17-én kezdődő, perui U17-es világbajnokságon először teszteli az úgynevezett gólbírót, amely a várakozások szerint a vitás esetekben megkönnyíti majd a játékvezetők dolgát. Ezt Sepp Blatter, a FIFA elnöke jelentette be.

A sportvezető egyúttal hozzátette: ha a rendszer működik, akkor a jövő évi, németországi vb-n már a felnőttek között is alkalmazzák a találmányt, amely nemcsak a gólvonalat, hanem az oldalvonalat is "szem előtt" tartja.

A német adidas sportszergyártó cég által kifejlesztett, úgynevezett "Smartball" egy olyan labda, amely egy különleges chipet tartalmaz, és amely a játékvezetőnek egy fülhallgatón keresztül jelzi, ha átlépte a gól- vagy az oldalvonalat.

• McFrost
  • Sheva
    nem tom egy fiorentinás ebihal
  • McFrost
  • gabber_saviola
    <span style="color:pink"><span class="bb-style-xlarge">FORZA PALERMO</span></span>
  • McFrost
    <span class="bb-style-xlarge">FORZA CHIEVO</span>

• gabber_saviola
    ezkiezazáruló?
  • Rudee
    Toni, Toni, Camoranesi, Toni
  • fsgh
    kik lőtték a gólokat??
  • Sheva
  • Sheva
  • Sheva