13532
Olasz foci szerelmeseinek
-
#1052 háát ja.. -
#1051 jaja de sztem a 3. gól öngól volt Vilaar fejelt be a saját kpujába -
#1050 Vezet OLASZORSZÁG!!!!!!
3-1
Toni,Gilardino,Camoranesi-Babel
55.perc... -
Taibi #1049 Tud valaki segíteni?
Miért játszanak az olaszok kékben(vagy fehérben)?
Van ennek valami különleges oka?
Miért nem nemzeti színekben szerepelnek? (zöld-fehér-piros)
Köszi... -
#1048 hááát nekem nem:-PP kicsit gáz lesz az Internél....:-SSSS
Meg az éllovasoknál....de legaláb jövőre özépcsapat nyeri a Seria-a-t :-PPPPPPPPPPP -
#1047 nah ez jó
nekem teccik ez a szabály -
#1046 Sziasztok itt egy olasz focival kapcsoltos hír....:
Tegnap előtt született egy megállapodás melynek értelmében a következő idénytől, minden egyes csapatban 50%-os arányban kell lenni az olaszoknak a keretben. Ezt a szabályt egyéb iránt a CONI (az olasz olimpiai bizottság) hozta, és minden sportágra vonatkozni fog. A kosarasok tiltakoztak, ám a labdarúgó szövetség igent mondott a felvetésre. A szabály mentesíteni fogja azokat a játékosokat akik gyerekkoruk óta Olaszországban élnek és játszanak (mind például Martins, Obodo vagy Bojinov).
Tíz évvel tehát a Bosman ügyre, kicsit magukhoz tértek az országok és megindult egy ellenreakció, amelyet mint védekezést is értelmezhetünk – az olaszok érdekében. Carraro azonnal a CONI mellé állt az ügyben így a következő szezontól a meccs elején leadott 18-as listán (11 kezdő és 7 csere) legalább 9 olasznak szerepelnie kell majd. Ez a dolog elsősorban az Intert fogja érinteni, de gondban lehet a Milan és a Roma is. Az Interben egy átlagos meccsen a 18-ból jó ha öt olasz van (Toldo, Favalli, Materazzi, C.Zanetti és Orlandoni), bár mint írtuk Martins annak fog számítani. Hogy miért is? Mivel a nigériai már az utánpótlás korában Olaszországban játszott és öt évet el is töltött ezalatt az mentesül a szabály alól. Tehát aki végigjárta a ranglétrát és a primavera együttesből került fel a felnőtt kerethez az a szabályok értelmében nem külföldi. Az olasz útlevéllel rendelkező nem olaszokról pedig akkor még nem is beszéltünk.
De vissza az Interhez. A csapat az eddigi 11 fordulóban három és öt között nevezett olaszokat a meccsekre, ez pedig jövőre semmiképpen nem lesz jó. Így már most tudhatjuk hogy változtatni kell valamiben a vezetőségnek. Ráadásul ebből az ötből Orlandoni harmadik kapus, még a C.Zanetti, Toldo, Favalli triónak lejár a szerződése és közel sem biztos hogy hosszabbítani fognak. Az Internek vennie kellene 6-7 olaszt és legalább ennyi külfölditől meg kellene válnia. Persze a CONI is lépcsősen vezetné be a szabályt. Jövőre hét vagy nyolc és utána pedig kilenc lenne a kötelezően nevezett olaszok száma. Akit ez az ügy abszolút nem érint az Empoli lehet, ugyanis nekik egy szem légiósuk van Almiron személyében. A Milan 13 külföldivel bír, a Juve 12-vel (kivéve Bonnefoi aki Itáliában nevelkedett). De a Romanak is 12 légiósa van, még a Lecce, Udinese duó 10-10-el bír. A Milan is az eddigi meccseken 5-8 között nevezte az olaszokat, tehát náluk is lesz változtatni való bőven.
Fel kell tehát készülni Morattiéknak is az változásokra, hiszen ezeket a reformokat végre kell hajtani mindenképpen. -
#1045 nagyon helyes -
#1044 Lippinek nem kellenek a primadonnák
Egyetlen "primadonnát" sem kíván a csapatában látni a 2006-os németországi világbajnokságon Marcello Lippi, az olasz labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.
"Ha valaki túl sokat gondol saját dolgaira és kevesebbet a csapatéra, akkor a legnagyobb hibát követi el" - mondta a szakvezető, akinek irányításával Olaszország sorozatban 12. alkalommal lesz ott a sportági seregszemlén, igaz legutóbb 1982-ben nyerte meg azt.
Lippi mostani kijelentése nem meglepő, hiszen az előző kapitányhoz, Giovanni Trapattonihoz gyakran olyan kéréssel fordultak a sztárok, hogy barátságos mérkőzéseken ne kelljen pályára lépniük.
Ennek meg is lett az eredménye: a 2002-es vb-n a nyolcaddöntőben, míg a 2004-es Eb-n már a csoportkörben kiesett a "Squadra Azzura".
A korábban a Juventust dirigáló tréner vasárnap jelöli ki keretét a két szintén vb-résztvevő gárda, Hollandia és Elefántcsontpart elleni barátságos mérkőzésekre, melyekre november 12-én és 16-án kerül sor. (MTI)
-
R9 #1043 REGGINA
Cozza 43’ Cavalli 75’
2-0
UDINESE
PARMA
Delvecchio 13’
1-2
JUVENTUS
Camoranesi 44’ Vieira 82’
CAGLIARI
0-0
ROMA
EMPOLI
Pozzi 67’
1-0
LECCE
LAZIO
Rocchi 58’ 86’ Pandev 60’ Manfredini 66’
4-2
PALERMO
Caracciolo 36’ Gonzalez 48’
LIVORNO
Palladino 51’ C.Lucarelli (11-es) 78’
2-0
ASCOLI
SAMPDORIA
Flachi 50’
1-2
CHIEVO
Franceschini 36’ Obinna 61’
SIENA
Locatelli 10’ 46’ Chiesa 28’ Tudor 41’
4-2
MESSINA
Zoro 12’ Di Napoli 67’
TREVISO
0-2
MILAN
Shevchenko (11-es) 44’ Gilardino 73’
INTERNAZIONALE
Martins 6’
1-0
FIORENTINA
-
Rudee #1042 Reggina-Udinese 2-0
G.: Cozza, Cavalli
11. Udinese 6 pont
17. Reggina 3 pont -
Rudee #1041 Az Ascoli-Siena meccsen még a föld is megnyílt. -
Rudee #1040 A 3. forduló góljai. -
#1039 tisztelet -
#1038 Ez egy érdekes dolog, majd megkérdezem Jacket, mert én csak most járok játékvezetői tanfolyamra, de szerintem jogosan adott neki lapot.
Tottinak mindannyiszor el kellett volna végeznie a szabadrúgást, Trefoloninak meg addig rendelni vissza, amíg mindenki a helyénmarad.
A helyzet az, hogy így Totti megfosztotta magát három gólszerzési lehetőségtől - feltételezve persze, hogy a bíró a szabályok szerint újrarúgatja a szabadot, ha kiugranak és a labda nem megy be -, így viszont kapott egy sárgát, és annyira felcseszte a bíró agyát, hogy végül azt is engedte, hogy 6,5 méternél blokkoljon egy játékos...
Úgyhogy én aztán tényleg csípem Tottit, de ez butaság volt. -
#1037 én akkor csodálkoztam mikor tottinak adott lapot mert nem végezte a szabadrúgást mert álandóan kiugrott vki a sorfalból -
#1036 TREFOLONIIIIII!!!!!!!!!! A KURVAAAAAANYÁÁÁÁÁD! [] -
#1035 Persze,Persze.... -
#1034 inter kihúzva az elsőhelyről -
#1033 Chievo elég jól nyomja... Meg lennék elégedve egy ilyen bajnoki végeredményel:
1.Inter
2.v3.Chievo
2.v3.Palermo
:-)) -
#1032 -
Rudee #1031 Cagliari - Messina 1-1 (1-1)
Fiorentina - Udinese 4-2 (2-1)
Juventus - Ascoli 2-1 (2-1)
Lazio - Treviso 3-1 (2-1)
Reggina - Chievo V. 1-3 (1-1)
Sampdoria - Milan 2-1 (1-1)
Siena - Palermo 1-2 (1-1)
1. Juventus 9
2. Fiorentina 7
3. Lazio 7
4. Palermo 7
5. Inter 6
6. Chievo 6
7. Livorno 6
8 Sampdoria 6
9. Udinese 6
... -
#1030 az olasz bírok kék mezre váltottak? :)
-
Rudee #1029 Kb. De szerintem ez az érzékelős cucc se lesz jobb. -
#1028 ez a XXI. század focijának szégyene! -
Rudee #1027 Igaz, a gólhoz köze nem volt, de azért megadták. -
#1026 milyen gólt apa?? -
#1025 Szerintem be kell vezetni, mert egyre több a vitás eset.
Vegyük például a Real Madrid-Celta Vigo meccset. Én ugyan nem vagyok Real-drukker, de amilyen gólt megadtak a Celtának............... -
#1024 toom hogy nem ide vág
de ide értelmes emberek járnak, meg ha jól sül el a dolog akkor ide is eljut az olaszokhoz
A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) a szeptember 17-én kezdődő, perui U17-es világbajnokságon először teszteli az úgynevezett gólbírót, amely a várakozások szerint a vitás esetekben megkönnyíti majd a játékvezetők dolgát. Ezt Sepp Blatter, a FIFA elnöke jelentette be.
A sportvezető egyúttal hozzátette: ha a rendszer működik, akkor a jövő évi, németországi vb-n már a felnőttek között is alkalmazzák a találmányt, amely nemcsak a gólvonalat, hanem az oldalvonalat is "szem előtt" tartja.
A német adidas sportszergyártó cég által kifejlesztett, úgynevezett "Smartball" egy olyan labda, amely egy különleges chipet tartalmaz, és amely a játékvezetőnek egy fülhallgatón keresztül jelzi, ha átlépte a gól- vagy az oldalvonalat.
-
#1023 -
#1022 nem tom egy fiorentinás ebihal -
#1021 -
#1020 -
-
#1018 ezkiezazáruló? -
Rudee #1017 Toni, Toni, Camoranesi, Toni -
#1016 kik lőtték a gólokat?? -
#1015 -
#1014 -