5
  • Frank99
    #5
    oké, de ez nem elektronikus.

    az csak LESZ 2005-től, és most is van már, de csak néhány száz, kiemelt adózónak...
  • Cat #3
    szerintem két modszerrel lehet kitölteni egy bevallást, kézzel vagy számítógéppel (=elektronikusan)
    az hogy utána emailen vagy postán küldöd be az adóhivatalba technikai részletkérdés
  • Frank99
    #2
    A pontosság kedvéért:

    "Tisztelt Ügyfelünk!
    Az APEH 2004. január 5-én elindítja az új elektronikus bevallási rendszerét, az eBEV rendszert, amely felváltja a szűkebb adózói kör számára elérhető ABDA rendszert. Az eBEV rendszer a szabványos internetes technológiák révén, reményeink szerint, egyszerűbbé és könnyebbé teszi adóbevallásainak és adatszolgáltatásának eljuttatását az Adóhivatalhoz. Az interneten történő kommunikációhoz egy böngésző programra van szüksége a felhasználónak, amely képes java appleteket futtatni, valamint telepíteni kell az APEH által biztosított programokat.
    A rendszer lényeges eleme a chip-kártya, rajta egy személyre szóló tanúsítvánnyal. Ezzel a tanúsítvánnyal kell elkészíteniük a digitális aláírást az internetről letöltött bevallások kitöltése után. Az elektronikusan aláírt bevallások és adatszolgáltatások feltöltése után, az internetes portálra bejelentkezni az APEH-től kapott jelszóval lehetséges.
    A jelszó és a chip-kártya tehát személyre szóló, át nem ruházható és addig marad érvényben, míg a személy az adott cégnél az adóbevallásokat és adatszolgáltatásokat aláírásával hitelesítheti.
    Az elektronikus adóbevalláshoz és adatszolgáltatáshoz szükséges chip-kártyaolvasót, chip-kártyát és programokat az eBEV rendszert használó számára, az APEH ingyenesen biztosítja.

    Ezen a lapon az elektronikus adóbevallás és adatszolgáltatáshoz szükséges valamennyi program, dokumentáció és információ megtalálható."

    (http://www.apeh.hu)

    A fenti lehetőség valóban elektronikus, de a a kiemelt adózokat (néhány száz) érinti ez a lehetőség.EBev-nak hívják, nem összetévesztendő az ABev-vel....

    nem kellene mindent átvenni gondolkodás nélkül.

    (bocs, de ez az igazság)
  • Frank99
    #1
    már elnézést, de ez nem elektronikus bevallás.

    Az majd csak lesz állítólag 2005-től.
    Ez egy egy programmal kitöltött, és kinyomtatott bevallás. Attól ez még nem elektronikus....