2190
Notebook vasarlassal kapcsolatos tanacsok
  • Robin Hood
    Csak ez nem notebook, hanem desknote. Elég is vagy 5 percre az aksija. :)
  • KM
    Vinyónál érdemes nézni az rpm-et és a cache-t!
    Min. 5400-as, de inkább 7200 a nyerő.
  • KM
    Akkor már inkább egy ilyen:
    ilyen!
  • H. Peti
    köszi szépen ,majd még lehet nyaggatlak! :)
  • Robin Hood
    Nem raknak azok bele semmit, legfeljebb ha van ugyanaz a cucc több változatban is (pl. a Gericom Overdose sorozat ilyen), akkor a másik változatot adják neked. Ha van az adott gépből több változat. IC-ket forrasztgatni egyik üzletben se fognak. :)

Szóval ha ezt rakatok bele, akkor már elvagyok vele, ilyen közép szintű játékokkal?
    9600-zal? Igen. Mint egy rendes asztali 9600-zal.
  • H. Peti
    Félreértetted!
    Nem miután megvettem a notit, hanem még előtte van lehetőség módositani, elég sok helyen alkalmazzák már ezt szerencsére! Szóval azt mondom a boltnak hogy kell a noti, csak radeon-al, ők meg szépen belerakják, persze a videókártya miatt drágább is lesz, kérdés mennyivel. Szóval ha ezt rakatok bele, akkor már elvagyok vele, ilyen közép szintű játékokkal? Ja és a proci (tegyük félre az AMD vs INTEL harcot), az megfelelő? (Iagzság szerint nagyrészt hálózatról menne a cumó).
  • Robin Hood
    Shared memóriás integrált szarral jó ha 1800-at elérsz 2001-ben, az mondanom se kell mire elég... Kell a mobility 9700 - 9600, ha játszani is akarsz. Ez még messze nem elég egy doom3-ra, hl2-re, de egy NFSU simán elfut rajta. A mobility 9700 a mobility 9600 kicsit tuningolt változata, minimális mértékben jobb annál, így ha "csak" 9600-as notit találsz, az is pont ugyanolyan jó.

Teszem azt, ha ezt a notebookot választom amit belinkeltem és hozzá kérek mondjuk egy radeon mobility 9700-et
    ??? Ez notebook, nem PC, itt nincs hardver csere! Ha megvetted, az van végig. Ami fejleszthető benne az a memória, cpu, vinyó. A többi mint alaplapra integrált.

A fujitsu mint márka biztos jó, de a márkanév nem tudja pótolni a hardvert. Egy barátnőm vett HP notit, shared memóriás radeon 9000-rel, már megbánta, annyira kaki.
  • H. Peti
    Köszi szépen a segitséget! Mint mondtam a játék olyan dolog, hogyha néha eszembe jut akkor azért ne super marioznom kelljen, de nem kell 20 ezer pont a 3dmark 200x-ben, tényleg inkább csak egy laza fifa, vagy valami manager játék. Teszem azt, ha ezt a notebookot választom amit belinkeltem és hozzá kérek mondjuk egy radeon mobility 9700-et, akkor ez mennyire dobja meg?Vagy esetleg geforce 5200-ast? )tudom, nem nagy szám, de ha elfut rajta a fifa 2004 mondjuk akkor az nekem király! Szóval szerinted?Nekem nagyon tetszik ez a fujitsu meg minden, szóval nagyon őt szeretném. Nehéz dolog ez...
  • Robin Hood
    Hmm, az eredeti helyén még kisebb volt a kép.
  • Robin Hood
    Ez bűntet keményen. A64 3200+ 1MB cache, nForce3, Radeon 9700.

• Robin Hood
    A mobil AMD procik valójában jól különösen sikerült, kevese(bbe)t zabáló mezei asztali procik. Nekem mobil bartonos van, az elvileg 35W-ot fogyaszt (csak a proci, értelemszerűen). Fogyasztást számszerint nemtom, de olyan 1 óra ha izomból használod (game, film, ilyesmi), 2.5-3 ha csak nézegeted a desktopot. Az 5-9 órásnak hirdetett egyéb notik is csak akkor mennek annyit ha nem csinálsz vele semmit, csak bekapcsolod, 7-9 órát meg úgy is csak akkor ha 2 aksit raksz bele (általában cd helyére szokás).
  • Robin Hood
    Ha meg unlimited a dellád, akkor ezt. :)
  • Robin Hood
    Ha játszani si akarsz, akkor azt a shared memóriás grafikus vezérlőt felejtsd el! Arra ajánlom ezt (igaz ez +áfa). Ha gamelni egyáltalán nem akarsz, akkor meg ezt. Sempron helyett rendes Pentium-M, WLAN.
  • H. Peti
    a LINK, bocsi! Laptop
  • H. Peti
    Sziasztok!

Laptop vásárlásán töröm a fejem, 250ezer van lesz rá. Netre, dvd nézésre, zenehallgatásra, egyéb nem erőművet igénylő programra lenne használva. Viszont olykor lehet játszanék is keveset, de nem vagyok hárdkór gémer, szóval nem doom 3 a minimum, csak valami laza rally, vagy foci. Ezt néztem ki, légyszi véleményezzétek! Köszi! A másik, ebbe AMD proci van ugyyebár, ez most mobil, vagy desk?(ha az akkor felejtős alapból) Nem nagyon vágom ezek az AMD-k izomból melegednek, vagy nem vészes? Mennyit zabál aksiból? Sorry, csak tényleg nem vágom az AMD mobil procijait! Kösze még1X!
  • Robin Hood
    Ez olyan mintha azt kérdeznéd hogy a trabant miért szar. Mert nincs rajta semmi ami jó. Ez is.
  • szacsi
    hm. imádom azokat, akik csak a levegőbe beszélnek. kösz Neked is.
  • Robin Hood
    Akkor vegyél olyat.
  • szacsi
    Ez nem indok. Miért szar?
  • Robin Hood
    Mert szar. Magyar "minőség".
  • szacsi
    miért is? (:
  • Robin Hood
    Albacomp? Azt messziről kerüld el!
  • szacsi
    Izé, van itt vkinek ALBA notebookja?
  • KM
    Max. 1,5 órát.
  • Robin Hood
    Én azért vettem ilyet, mert így nem kellett kompromisszumokat kötni.
    Dehogynem, nem távolodhatsz el a konnektortól 2 méternél messzebbre. :)
  • KM
    Nos, nekem Clevo 500-as van, 3 gigás procival. Meleg, de ki lehet bírni. Én azért vettem ilyet, mert így nem kellett kompromisszumokat kötni. Fontos a teljesítmény, ami egy kis melegedéssel jár. Desknote-ként használom. Ha nem akarod sokat cipelni, csak asztaltól-asztalig, akkor nem számít a mobilproci, ha sokat használod kézben, aksival, akkor meg a mobilprocisat.
  • Robin Hood
    Se a meleget, se a melegeket. :D

Azonkívül hogy szétolvad tőle a noti mint a hóember, semmi. Kérdés ezért vezed-e a notebookot. :)
  • KM
    Mi bajod a meleggel? Nem kell herére tenni...
  • Robin Hood
    Ez asztali procis (prescott kazán), az előbbi mobil (Pentium-M). Más kategória. Én inkább várnék az asszem a prohardveren bemutatott Clevo M400A-ra, az is Pentium-M, de X700 videokártyával.
  • KM
    Biztos?

Clevo D900T
    Intel® P4 3,2 GHz (Prescott 1M L2 Cache) processzor
    Intel 915 PE chipset
    nVidia FeForce Go 6800 256 MB (PCI-Express)
    17.0" TFT WSGA kijelzõ (1680x1050) GlareType™
    512 MB RAM
    40 GB HDD (2. HDD- vel bõvíthetõ, RAID) (5400 RPM)
    DVD/CD-RW Combo
    1x 56K modem, 1x soros port,
    TV-Tuner
    Digital Audio (SPDIF) OUT,
    1x DVI kimenet,1x FireWire,
    Gigabit (10/100/1000) LAN, 1x Infra port,
    1x Párhuzamos port, 1x PCMCIA, 1x PS/2,
    4x USB 2.0, 7in1 kártyaolvasó,
    102 gombos bill.(numerikus bill. is)
    Audio DJ Konzol az elõlapon!
    Magyar nyelvû billentyûzet!
    KB.: 500e
  • Balage81
    Hi! Én is sokat gondolkodtam hogy milyet érdemes venni és végül a Dell mellett döntöttem! Dell Latitude D810! 1 hónap múlva hozzák az USA-ból!

Szerintem nagyon tuti konfig!

The new Intel® 915 chipset enables powerful, next-generation technologies:
    -PCI-Express: Next Generation Serial I/O and Graphics Bus
    -DDR2: Next Generation 400/533MHz dual channel memory
    -Fast FSB (Front Side Bus): 533MHz
    Intel® Pentium® M Processor 770 (2.13GHz)
    ATI RADEON X600 128MB
    Microsoft® Windows® XP Home Edition, SP2, with media
    15.4 inch UltraSharp™ Wide Screen WUXGA LCD Panel
    1.0GB 533MHz, DDRII SDRAM, 2 DIMMS - Dual Channel
    80GB Hard Drive, 9.5MM
    Internal 56K Modem
    90W A/C Adapter
    8X max DVD+/-RW Combination Drive
    Intel® PRO/Wireless 2200 WLAN (802.11b/g, 54Mbps) miniPCI Card
    9-CELL PRIMARY BATTERY
    Dell Wireless® 350 Bluetooth Module
    Dell OpenManage Client Instrumentation
    Integrated Smart Card Reader and integregated TPM Security Chip
    +inra, audio, 4 db USB 2.0 stb...

Kb ennyi

És ez olyan $2300. Szerintem elég baráti ár érte!!
    Vélemények??
  • Robin Hood
    Asztali procis, gyenge a videokártyája. 250 ft az ngyon sok érte.
  • matth78
    Aki érdekel:

Clevo D400E
    P4 3GHz HT
    512 Mb RAM
    Ati9000 64Mb (saját memória)
    15,1" TFT XGA (1400x1050) pixelhiba mentes
    40 Gb HDD
    stb. www.clevo.com.tw

250000 Ft
  • trabant
    Ez nagyon ütős kis notebook, ráadásul elég olcsó. De ha vársz még 1-2 hónapot, már készül a Clevo M400A, abban Radeon X700 video lesz.
  • Mihail
    leírnád a paramétereit, mert sehol nem találom ezt modellt(se a nagyker árlistán nincs, se a asus.hu-n)???
  • Mihail
    az aopen az ugye léptékkel szarabb??
  • FL
    Asus D2500 bika gép, és megbízható, nem melegszik, legalább 2órát elbaktat.
  • Mihail
    Most egy 1ghz-es sony notebookom van 256 mb rammal. Ehelyett szeretnék venni egy léptékekkel jobbat. Az asus gépeit nézegettem, kb. 250e-ért már lehet kapni olyan amd-t ami 512mb ram, dvd rw, stb.
    jüknak tűnnek.
    nem tudja vki hogy a centrino az milyen az amd athlon64-hez képest?
    ja és az aopen notebook-okkal kapcs. van vkinek tapasztalata??
  • KM
    Ja, és nem kell kivenni az aksit.
  • KM
    Vagy notebook.hu, laptop.hu.