88
-
LOL, nekem is a Fallout jutott egyből az eszembe! Tuti fognak csinálni a powerarmorhoz hasonlót a katonaságnak, csak idő kérdése SZVSZ. -
IrkaBirka #32 nem kell fosni, nézzétek meg a csatlakozási pontokat (célkeresztben :) -
StarFist #31 Ne lázadj Cifu! Ugye tudod, hogy innen már csak néhány "lépés" az Ultramarine páncélzat. Csak a közvetlen idegi csatolást kell megoldani a mérnököknek. :) -
Renegade #28 CP rulez. valaki lentebb írta a minigunt, hát szvsz efelé tendál, exoskeleton, rá a cuc, páncélzat, aztán megy előre mint egy terinator. nehéz fegyverrel biztos kiszedik az ürgét, de majd megoldják ezt is. éljen a fegyverjezés, végül is tehercipelésre fogják használni, nem könnyű egy géppuska. :-) -
Milliárdokat költenek erre a teherhordó szerkezetre ahelyett, hogy megtankolnának pár teherautót és felultetnék az egész századot! LOL Jó dolog a sok pénz, de amerikainak kell lenni ahhoz, hogy ilyen jól ki tudjak találni, hogy lehet elb@szni! -
"a gépet úgy alkották meg, hogy az ember az exoskeleton részévé váljon"-szerintem fordítva jobb lenne :) -
Pepito #25 Gyerekek, ez ugy kell nekünk mint egy hanyattesés. :)
Melyik Alien filmben is volt, mikor csaj magára öltötte azt a rakodó gépet? No AZ igazán kúl volt!
Re negatív visszacsatolás: szabályozástechnikában ez az elnevezés egy kicsivel Heinlein előtt már megjelent.
Persze ha neki valamilyen speciális értelmezése volt a szóra, az más kérdés. Paradigmarendszerek márpedig vannak. -
a mamik meg kerekeskocsi helyett egy IFÁ-t fognak maguk után húzni a piacra. :) -
Én a DARPA-féle rendszerről beszéltem. :)
(vagy a kettő most azonos lenne?)
De mit értenek "small hybrid power source" alatt vajon? No mindegy, most szunya :) -
Cat #20 ez nem pontosan igy van
The Berkeley exoskeleton uses a state-of-the-art small hybrid power source, which delivers hydraulic power for locomotion and electrical power for the exoskeleton computer. The engine provides the requisite energy needed to power the exoskeleton while affording the ease of refueling in the field. -
Én úgy tudom az első ilyenről Robert A. Heinlein írt a Starship Troopers c. könyvében (1957), őtőle származik a negatív visszacsatolás elnevezés is.
Egyébként az exoskeletonnal való mozgás alapja éppen az emberi mozgás, tehát a súlypont helyezése is a használó ember mozdulataitól függ - ez a negatív visszacsatolás. Szóval a mozgással nem lenne gond (sőt, a DARPA kiírásában külön leírnak többszáz olyan mozdulatsort, amit teljesítenie kell a katonai exoskeletonak, ebben szerepel pl. a kúszás is!). Ami már érdekesebb lehet, az az energiaellátás, a DARPA terveiben kisméretű turbógenerátor (gázturbina által meghajtott elegtromos generátor) szerepel, de ha kifogy belőle a nafta... -
galocza #18 persze gibson erről is írt vagy húsz éve egy novellában - the winter market (az a fickó látnok volt, próféta esetleg jós). -
davos80 #17 Szerintem ez repülő, csak járógépnek van álcázva!Ugyanis olyan hangja van... -
Jóska Kapitány #16 Hmmm, csak nekem tűnik úgy, hogy ezt a daliás amerikai mcdonáldszivadékot a szívgörcs és az ezeréves pihenést megelőző fáradtság jelei mutatkoznak.
Olyan érzésem van, mintha a skeletont vinné a srác nem pedig a skeleton a dagit. -
Csatti #13 Számítógép a kezelőnek: Belső meghibásodás, kérem készüljön fel a két tonna teher átvállalására... Kezelő a számítógépnek: #&@#! :) -
Anteris #10 gondolom derékig érő vízben is működik az elektronika. -
jah meg kihagytam hogy azokon a képeken ugy néznek ki mint valami elcseszett dzsiájdzsó :D -
Ez szép meg minden... DE a cikk elején közölt békés rakodási felhasználás helyett termetes katonák viselik/fogják viselni ahogy az ábrák is mutatják :/ -
Ja poén lesz néhány év múlva köztünk lesznek a terminátorok: a járókeretet felváltja az exo-skeleton :DDD -
Cat #5 1. nemsokára rá fognak rakni géppuskát, és jönnek a mechwarriorok
2. ez nemcsak a katonaságnál, hanem az egészségügyben lehet kurvajó
A tolokocsival elég gáz közlekedni, ezért használnak a féllábuak stb. mankót. Többmillió ember életét könnyítené meg egy ilyen, és az öreg nénikék most járókerettel bicegnek, de 20-30 év mulva ilyennel fognak járni
azért ez (az én öregkoromra nézve) biztatóan hangzik -
Ha ebben elesel nem hinném hogy gondot okozna a felállás, vagy szerinted vízszintben nem működnek a motorok? :) -
Majd jönnek az önjelölt Gordon Freemanek, és rohangálnak itt H.E.V.-ben :) -
Nyiri #2 Hat ja :)
Nem rossz. De ha elesik a "viselo" hogy all fel egy 30 kg + a jarogeppel? :]
Vagy mi ez a hangos motorhang? Eleg hulyen hangzik.... -
Hát ez nem semmi...
Néhány év és jön a Fallout-féle PowerArmor beépített reaktorral :)