Bemutatkozik a Berkley exoskeletonja

← ElőzőOldal 2 / 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

[NST]Cifu
Én úgy tudom az elsõ ilyenrõl Robert A. Heinlein írt a Starship Troopers c. könyvében (1957), õtõle származik a negatív visszacsatolás elnevezés is.

Egyébként az exoskeletonnal való mozgás alapja éppen az emberi mozgás, tehát a súlypont helyezése is a használó ember mozdulataitól függ - ez a negatív visszacsatolás. Szóval a mozgással nem lenne gond (sõt, a DARPA kiírásában külön leírnak többszáz olyan mozdulatsort, amit teljesítenie kell a katonai exoskeletonak, ebben szerepel pl. a kúszás is!). Ami már érdekesebb lehet, az az energiaellátás, a DARPA terveiben kisméretû turbógenerátor (gázturbina által meghajtott elegtromos generátor) szerepel, de ha kifogy belõle a nafta...

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

persze gibson errõl is írt vagy húsz éve egy novellában - the winter market (az a fickó látnok volt, próféta esetleg jós).

No good deed goes unpunished, outlander. - Azura

Szerintem ez repülõ, csak járógépnek van álcázva!Ugyanis olyan hangja van...

Hmmm, csak nekem tûnik úgy, hogy ezt a daliás amerikai mcdonáldszivadékot a szívgörcs és az ezeréves pihenést megelõzõ fáradtság jelei mutatkoznak.
Olyan érzésem van, mintha a skeletont vinné a srác nem pedig a skeleton a dagit.

\"... Ha mindig kék az ég, ha mindig zöld a fű, ha nincsenek problémák, de mindenki tetű! ...

Számítógép a kezelõnek: Belsõ meghibásodás, kérem készüljön fel a két tonna teher átvállalására... Kezelõ a számítógépnek: #&@#! 😊

gondolom derékig érõ vízben is mûködik az elektronika.

The Garrett
jah meg kihagytam hogy azokon a képeken ugy néznek ki mint valami elcseszett dzsiájdzsó 😄

I\'m a Goodfella just like Deniro, punk.

The Garrett
Ez szép meg minden... DE a cikk elején közölt békés rakodási felhasználás helyett termetes katonák viselik/fogják viselni ahogy az ábrák is mutatják :/

I\'m a Goodfella just like Deniro, punk.

Lacc
Ja poén lesz néhány év múlva köztünk lesznek a terminátorok: a járókeretet felváltja az exo-skeleton 😄DD
1. nemsokára rá fognak rakni géppuskát, és jönnek a mechwarriorok
2. ez nemcsak a katonaságnál, hanem az egészségügyben lehet kurvajó
A tolokocsival elég gáz közlekedni, ezért használnak a féllábuak stb. mankót. Többmillió ember életét könnyítené meg egy ilyen, és az öreg nénikék most járókerettel bicegnek, de 20-30 év mulva ilyennel fognak járni
azért ez (az én öregkoromra nézve) biztatóan hangzik

Lacc
Ha ebben elesel nem hinném hogy gondot okozna a felállás, vagy szerinted vízszintben nem mûködnek a motorok? 😊
a_n_d_r_e_w
Majd jönnek az önjelölt Gordon Freemanek, és rohangálnak itt H.E.V.-ben 😊

One Vision. One Purpose.

Hat ja 😊
Nem rossz. De ha elesik a "viselo" hogy all fel egy 30 kg + a jarogeppel? :]

Vagy mi ez a hangos motorhang? Eleg hulyen hangzik....

Lacc
Hát ez nem semmi...

Néhány év és jön a Fallout-féle PowerArmor beépített reaktorral 😊
← ElőzőOldal 2 / 2