44
  • NEXUS6
    #44
    Megáll az ész most, mondom hogy a szaft-warez gépigénye kb 5 évvel van lemaradva a hardverhez képest, erre a fiatalok nekiállnak azon versenyezni, hogy ki dobott ki több pénzt az ablakon a vasra :)))
  • mir
    #43
    A szerver kvalitását jelzi a következő sor:
    " 14:05:26 up 465 days, 1:36, 65 users, load average: 11.08, 11.07, 10.89"
    és ez alatt a több mint egy év alatt végig sok programozópalánta egyetemista nyüstöli reggeltől estig.
  • tau ceti
    #42
    Odalent a mérnökök egy 500 mHz-s gépen dolgoznak.Ja,hogy ez a gép egy 600 illiós ward-leonard hajtás vezérlésének a része?
    Az mhz nem számít.Az számít,amire használod a gépet.Ha játszol,akkor kell a gyors gép.Ha béna programozó vagy,akkor is. :)
    Ha jó programozó vagy,akkor egy 200mmx-el s boldogulni tudsz...
  • mir
    #39
    nemtom mondjam-e, hogy mindezek tetejébe egy 500 MHz-es szerveren futtatom az programjaimat:) mondjuk US2, de ez errefelé nem számít...
  • mir
    #36
    de nincs venti a gépemben... a legyhangosabb zaj az, ha beteszek 1 CDt... nem olyan nagyon rossz, hidd el.
  • mir
    #34
    az az 1.6os gép, ami előtt ülök az ELTE - TTK nyílt géptermében van :D
    amúgy eléggé nagy bunkó vagy, ha valaknek a szakértelmét a gépe teljesítménye alapján ítéled meg... amúgy írtam: nekem 2500+(@1600+ :D ) bartonom van.
  • mir
    #32
    köszöntem szépen. megtudhatnám, hogy milyen (mondjuk szakmai) alapokkal rendelkezel, hogy csak így kijelented, hogy nincs közöm a témához?
  • mir
    #30
    "Tegyük fel egy dilettáns barom vezet egy olyan szupervállalatot, ami uralja a nemzetkezözi piac nagy részét,ez a dilettáns barom ráadásul nem tud semmi értelmes dolgot kitalálni. Viszont hidd el mindent el fog követni -ha van pénzügyi érzéke, és van, mert azért ilyen gazdag- az ellen, hogy bárki más, akár korszakosnak is számitó ötlete érvényesülhessen, mint ahogy fellép minden olyan ötlettel szemben, ami akár 1 $-al is csökkentheti a bevételét.
    A pénz nem feltétlenül "szereti" az új, korszakos ötleteket és az okos embereket. A pénz a pénzt szereti.

    Most pédául lehet, hogy azt hiszed, hogy marha fasza gép van elötted, de felhivnám a figyelmedet arra a tényre, hogy nincs enbben a gépben semmi olyan technológia, ami ne létezett volna már 10-20 éve, mennyit adtál ki érte? Hát az oprendszerért? (ua. a helyzet azzal is ;))))
    Nos tegyük fel ismét hogy dilettáns barmok vezetnek bizonyos cégeket, vajon az aki megveszi a "legújabb technológiát" képviselő, legdrágább termékeiket az minek nevezhető?"

    Nos, én épp egy 1.6 GHz-es P4 előtt ülök. mellesleg nekem van még 2500+ barton, meg 1 GHz P3(IBM A31) meg 533 celeron. ezek közül a laptop is tökéletesen kielégíti íz igényeimet, nem vagyok teljesítményigényes csúcsfogyasztó, a leg-HW-igényesebb játékom a starcraft. no mindegy.
    de ha így látod a világot, akkor hajrá!
  • tau ceti
    #29
    Különbség az,hogy szoftos módosítással tudsz futtatni warezt,vagy kell hozzá komolyabb hardos átalakítás is(hd csere...).
    Ha nincs ata v. sata csatlakozó,eléggé nehéz lesz vinyót csatlakoztatni.
  • NEXUS6
    #28
    Tau!

    "Tehát ha az xbox2 hd-vel jönne,akkor az ms-nek fel kellene vállalni , hogy a gépére iso-ként fel lehet nyomni min 5 gamet,illetve értelmetlenül nagy kapacitás lenne a gépen(mit lehetne kezdeni 40 gigával egy játéknál?)
    Meg ami alapvető gond,a hd érzékenysége,zaja és fogyasztása!"

    És ezek miért nem jelentkeznek problémaként az X1-nél? ;)))


    mir!

    "dilettáns barmok: a cégeket nem hülyék vezetik, hidd el, ha van olyan megoldás, amellyel akár csak 1 USDvel nagyobb bevételre tehet szert a cég hosszú távon, azt fogják alkalmazni.
    hogy mi köze a polihisztoroknak a dilettánsokhoz? semmi. nem is mondtam, hogy van."

    Khm.. Vajon miért kell magyaráznom azt, hogy a dolog forditva is működik, vagy is:

    Tegyük fel egy dilettáns barom vezet egy olyan szupervállalatot, ami uralja a nemzetkezözi piac nagy részét,ez a dilettáns barom ráadásul nem tud semmi értelmes dolgot kitalálni. Viszont hidd el mindent el fog követni -ha van pénzügyi érzéke, és van, mert azért ilyen gazdag- az ellen, hogy bárki más, akár korszakosnak is számitó ötlete érvényesülhessen, mint ahogy fellép minden olyan ötlettel szemben, ami akár 1 $-al is csökkentheti a bevételét.
    A pénz nem feltétlenül "szereti" az új, korszakos ötleteket és az okos embereket. A pénz a pénzt szereti.

    Most pédául lehet, hogy azt hiszed, hogy marha fasza gép van elötted, de felhivnám a figyelmedet arra a tényre, hogy nincs enbben a gépben semmi olyan technológia, ami ne létezett volna már 10-20 éve, mennyit adtál ki érte? Hát az oprendszerért? (ua. a helyzet azzal is ;))))
    Nos tegyük fel ismét hogy dilettáns barmok vezetnek bizonyos cégeket, vajon az aki megveszi a "legújabb technológiát" képviselő, legdrágább termékeiket az minek nevezhető?

  • tau ceti
    #27
    Aszem ezt a hard-drive dolgot lehetett gondolni.Most már gyakrolatilag a piacon vehető legkisebb cucc 40 gigás,ráadásul rendelkezik vagy 12 wattos fogyasztásal,ami zárt ház esetén lassan aktív hűtést igényel.
    Tehát ha az xbox2 hd-vel jönne,akkor az ms-nek fel kellene vállalni , hogy a gépére iso-ként fel lehet nyomni min 5 gamet,illetve értelmetlenül nagy kapacitás lenne a gépen(mit lehetne kezdeni 40 gigával egy játéknál?)
    Meg ami alapvető gond,a hd érzékenysége,zaja és fogyasztása!
  • mir
    #26
    bár elég szar, hogy magyarázni kell...
  • mir
    #25
    polihisztorok: ma már nem nagyon lehet egy ötlettel megváltani a világot, mint mondjuk 50 éve a számítógépekkel, vagy 200 éve a gőzgépekkel.
    dilettáns barmok: a cégeket nem hülyék vezetik, hidd el, ha van olyan megoldás, amellyel akár csak 1 USDvel nagyobb bevételre tehet szert a cég hosszú távon, azt fogják alkalmazni.
    hogy mi köze a polihisztoroknak a dilettánsokhoz? semmi. nem is mondtam, hogy van.
  • mir
    #23
    tart az, de ez a piac: amennyit fizetsz, annyi szolgáltatást kapsz.
    bár jön most ez a titokzaztos phantom konzol(ami vagy jön, vagy nem, nem tudom) ott lehet ilyen dolgokban reménykedni, mert nem egy multicég fejleszti.
  • NEXUS6
    #22
    "a DVDlejátszás egy jóval kisebb, és természetesebb feature, mint merevlemezes videó, mp3lejátszó, divxlejátszó, jpegnézegető, webböngésző, letöltő cucc, amiről itt szó volt... "

    Ja, biztos azér' nem volt alapban beépitve a BOX-ba, gondolom ;)))

    Amúgy szerintem is nagy igény lenne -a részemről biztos - vagy egy normális otthoni számitógépre - nem lenne hátrány ha a M$ esetleg ki is maradna belőle - vagy egy olyan konzolra, ami tényleg nem csak baromkodásra jó, de ahhoz nem kell meghekkelni, bütykölni, linuxkittet telepiteni rá. Az ember bedugja a konnektorba, meg a hálózatba oszt, működik. Jaj de mit is mondok a mai teknológija, még biztos nem tart még itten ;) - tiz éve mondjuk már tartott egyszer ;(((

  • mir
    #21
    annál kicsit már kevesebb tojáshély van a seggemen, hogy bármilyen SGen megjelenő cikk bármilyen módon hatással legyen rám:)
    de a DVDlejátszás egy jóval kisebb, és természetesebb feature, mint merevlemezes videó, mp3lejátszó, divxlejátszó, jpegnézegető, webböngésző, letöltő cucc, amiről itt szó volt... nem gondolod?
  • mir
    #20
    nem is annyiba kerül, mint a GC, hanem vagy a tízszeresébe!
  • Cat #18
    tévedsz, bazinagyot tévedsz
    a ps2 eladásai nem a játék miatt volt nagyon sikeres, hanem a dvd lejátszási képesség miatt! akkoriban még nagyon drága volt az asztali dvdlejátszó (50-60e ft), és nagyon kicsivel volt drágább a ps2, ezért nagyon logikus vétel volt
    egyébéként ajánlom figyelmedbe ezt a cikket
  • mir
    #17
    amit te mondasz, az egy otthoni szórakoztató központ, nem egy konzol.
    a m$ meg konzolt gyárt
    érted?
    konzolt! nem szórakoztató központot!!!
    majd lehet, hogy gyárt szórakoztató központot is, de azt nem ráfizetéssel bagóért, hanem tisztes nyereséggel, a konzol árának a többszöröséért.
    ez meg egy KONZOL a k*rva életbe, hogy senki nem tudja felfogni. konzol konzol konzol bameg.
  • mir
    #15
    2nagy tételben beszállítói áron 1 G flash ára kevesebb mostanság, mint egy merevlemezé, arról meg nem is beszélve, hogy nem kattog, meg nem olyan nehéz, meg nem melegszik. konzolba nem kell a merevlemez. ez egy konzol.
    és nem kell itt lefaszolni a m$ot, hogy mekkora szemétség már ez, mert nem az, alapjában véve konzolt építenek, és nem PCt. ez nem faszság, csak a megcélzott célközönség nem te vagy, ha így vélekedsz, és ennyi.

    2: az oprendszer ami a gépeden van nem azért nagy, mert sokmindent használ a géped, hanem mert fent van a merevelemzeden kitömörített állományok formájában 331248972349812374 nyomtatódriver, meg 1234 videókártydriver, meg 3412421342341234 GByte windows help, meg ilyesmi. Arról az apróságról meg végképp nem szabad megfeledkezni, hogy a windows egy általános célúnak szánt oprendszer, egy halom olyan szolgáltatást kell biztosítania a futtatható prograok számára, ami egy konzol esetén még csak fel sem merül. egy jó konzolos oprendszert szerintem 10-20 Mbyteba bele lehet sűríteni.
    példáúl nincs szükség semmilyen driverre, mivel csak egy adott videózsuga, és hangcucc van, a fordító a 3dnow (vagy opengl???) kódot egyből fordíthatja az ati chipje számára egyből értelmezhető bináris kóddá. egy konzolba kötött hardverhez oprendszert gyártani nem nagy kihívás. és nagyon kicsi lesz.

    x-box live: egyészn biztos lehetsz benne, hogy nem lesz inkompatibilis, még az is biztos, hogy azok a játékok, amik megjelennek (az esetlegesen inkompatibilis) két konzolra össze tudnak majd kapcsolódni. az xbox-live úgy lett tervezve, hogy platformfüggetlen legyen, ne féltsd a m$ot, hogy ilyen hibát elkövet. a polihisztorok kora lejárt, és nem dilettáns barmok vezetik a céget.
  • mir
    #14
    és nem csak a nevük az(sorry, véletlenül küldtem el)
  • mir
    #13
    "Hát én nem tudom, adva van egy hardver platform amit azért alapvetően asztali számítógépekbe szántak. Az első XB intel/nvidia, a második PPC/ATI alapokra épül. Az xbox2-nek ezek szerint egy meglehetősen erőforrástakarékos oprendszere lesz, mert gondolom nem jó párG flasht fognak beleépíteni, hiszen akkor már bele rakhatnának egy meglehetős méretű HD-t, meg rá jó kis oprendszert is annyi pénzért, nem igaz?"
    1: a PPC meg az X86 processzorok ÁLTALÁNOS CÉLÚAK
  • NEXUS6
    #12
    Hát én nem tudom, adva van egy hardver platform amit azért alapvetően asztali számítógépekbe szántak. Az első XB intel/nvidia, a második PPC/ATI alapokra épül. Az xbox2-nek ezek szerint egy meglehetősen erőforrástakarékos oprendszere lesz, mert gondolom nem jó párG flasht fognak beleépíteni, hiszen akkor már bele rakhatnának egy meglehetős méretű HD-t, meg rá jó kis oprendszert is annyi pénzért, nem igaz?

    Amúgy nem értem minek erőlteti a M$ ezt a HD-nélküliséget. A Sanyi tisztasor egy szélessávú, cell prockóra épülő szuperhálózatot akar felépíteni, ahol nem bizti, hogy olyan combos oprendszer kell minden gépen, mint napjaink PC-in, mivel szükség esetén a hálózatról is megszerezhetők azok a programok/szolgáltatások amit ma be kell építeni egy oprendszerbe. A M$ koncepcióját még mindíg nem igazán értem, mert talán ezt még nem is tisztázták le.

    Ok hagyják ki a HD-t, de van egy olyan érzésem, hogy akkor az új X nem lesz kompatibilis a jelenleg futó XB LIVE hálózattal sem, vagy is kezdhet mindent előröl.
    Szerintem, bele fog bukni ebbe a nagy inkompatibilitásba.
  • Csatti
    #7
    Így viszont biztosan nem lesz jó másra, csak konzol lesz...
  • mir
    #6
    "valszleg"
  • _Vegeta_
    #5
    Nem feltetlen...
    "ma 16 MB és 47 GB közötti kapacitású"
  • mir
    #4
    ellenben valszleg lesz benne vagy 1 GByte flash...
  • asysoft
    #2
    Úgy lesz, mint a PlayStationon: külön kártyára mentheted le az adataidat.
  • nenad
    #1
    nem egeszen ertem, cdrol/dvd-rol fog menni? Tetu lassu lenne.