Betegségek

← ElőzőOldal 3 / 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

jobbulást!!!

arrrrrg!!!!

Punker
mitõl kapott vérmérgezést azt nem tudni?

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idõ után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsbõl pálinkát lehet fõzni!\"

basszus .pedig mennyit melóztam.

arrrrrg!!!!

staplylococcus aureus sepsis -???biztos staplylococcus?
infarctus lienis -ék alaku elhalás a lépben
anaeamia et thrombocytopenia sec.-vérszegénység,vérlemezkék számának kóros csõkkenése
erosiv gastritis et bulbitis -gyomornyálkahártya gyulladás,
nephrolitiasis 1.d. -vesekõ betegség(jobb oldali)
sinusitis maxillaris 1.s. -arcüreg gyulladás(bal oldali)
prolapsus valvuale mitralis

arrrrrg!!!!

Punker
ezek mind együtt volt? hogyan? mitõl? fater azt mondta erre így nem tud mit mondani.

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idõ után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsbõl pálinkát lehet fõzni!\"

Punker
bakteriális vérmérgezés
lépállomány elhalás
vérszegénység
gyomor nyálkahártya hurur ( vérzéses)
jobb oldali vesekõ
bal oldali arcüreg gyulladás
szív-billentyû elégtelenség

türelem.elõkaparom a latin szótáramat oszt meglátom mit
tehetek.

arrrrrg!!!!

Punker
szerintem ma már nem tom megkérdezni bocs :(

sumi
hahóóó....

M313R
Elõzõ kommentembõl lemaradt, hogy természetesen jobbulást a betegnek.

Teljesen laikusként:
Szerintem egyrõl beszélünk, az az egy betü eltérés eredhet szerintem valamilyen latin nyelvtani szabályból is amit más és más nyelvterületen máshogy értelmeznek, használnak.

Sajnos amit errõl a dologról tudok az az, hogy ez a baktérium erõsen ellenálló az antibiotikumos kezeléssel szemben, minden korház egyik rémálma egy ilyen járvány, egyáltalán nem egy "laza" fogyókúráról van szó.
Nem illendõ ezt a dolgot elviccelni, fõleg ha ez valakit személyesen érint...

►►^._.^◄◄

dikki*yysw
Én soha többé nem leszek beteg, és ez tök jó. Utáltam beteg lenni, szerencsére ez már a múlté.

:: http://www.behun.net :: Teh pwn Palace!™ ::

Dzsini
Voltan: még viccbõl se kívánj ilyesmit magadnak...

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

sumi
?????

Voltan
Akkor nekem se ártana egy ilyen sepsis. Fogyni kellene egy kicsit.

"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"

sumi
azt nem tudom,kérlek...a magas lázon kívûl nem volt semmi.a diagnosisban leírt dolgok a sepsis következményeinek írják le.

Dzsini
valami csúnya fertõzésegyüttes, ami rendesen felborogatta neki "odabent" a dolgokat...
mihamarabbi jobbulást

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Dzsini
staplylococcus: 43 találat
staphylococcus: 427 000 találat

de legyen, biztos valami új, teljesen ismeretlen dolog...
(mellesleg a láz meg ilyesmi lehet a lista többi részétõl is nem?)

sumi
15-ösben leirtam a diagnózist.A többi bla bla bla...6 oldal.
már a 4. fajta antibiotikumot szedetik még mindig...

Punker
írd le pontosan mi volt a papíron és ha beszélek anyámmal akkor megkérdezem, ok?

sumi
nem lehet elirás mert az általad irt tünetek,mint:Erõs hányás,gyomorgörcsök nem is volt.annál inkább magas láz kb 3hétig.(38 - )ami addig csökkent amig a lázcsillapittó hatott,és akkor is volt a folyamatos hõemelkedés...

Dzsini
hidd el, hogy elírás.

sumi
staplylococcus

M313R
Úgy tudom, hogy a Staphilococcus aureus baktérium fertõzés egyik típusa, az MRSA megkapható korházi ápolásból, bentartózkodásból eredõen is, bár gondolom akkor ezt a fertõzés típust tüntették volna fel a zárójelentésen. Ha mondjuk valaki korházban kapott ilyen fertõzést akkor érthetõ a "szakmai" titkolózás...

►►^._.^◄◄

sumi
ok

Punker
várj estig

Dzsini
akkor magyaráztasd el, kötelessége érthetõ magyarázatot adni a betegnek legalább.

sumi
megkérdeztem,de érthetetlenül adta elõ a dolgokat mintha titkosak lennének...

Dzsini
hát, ezeket már egy orvostanhallgatótól kellene megkérdezni...
googlezva a dolgokat annyi kiderült hogy a lienis a máj... a többivel még nem szenvedtem - egyszerûbb a dokit megkérdezni

sumi
A teljes diagnózis ez volt a zárójelentésen:
staplylococcus aureus sepsis
infarctus lienis
anaeamia et thrombocytopenia sec.
erosiv gastritis et bulbitis
nephrolitiasis 1.d.
sinusitis maxillaris 1.s.
prolapsus valvuale mitralis

ennyi....még szerencse.
szal ezek mit jelentenek?

Dzsini
sõt, leírják még úgy is, hogy "sztafilokokkusz" - kiejtés szerint. és még így is helyes.

Dzsini
staplylococcus nem létezik, de google lendületbõl felajánlja a javítást. elgépelted.

sumi
staplylococcus aureus sepsis ez a jó megfogalmazás,

google...

Staphylococcus aureus:
staplylococcus aureus sepsis :látod?eltér egy betüd..
nem bántani akarlak..

Dzsini
sepsis a baktériumos fertõzések gyûjtõneve. a St. aureus pedig a baktériumfajta neve.

Punker
széntabletta nem árt

Dzsini
volt már nekem is elég súlyos (utcakaja :P ), kb 2-3 napig semmi sem marad bent, utána 1-2 hét kemény diéta (üreskrumpli, üresrizs, tea) és rendben lesz... nem árt, ha van egy kis energiatartaléka a testnek, én olyan 6 kilót fogytam...

sumi
és mi a sepsis??

Punker
jaja sepsis az mérgezés szokott lenni

sumi
nem neke,de egy családtagomnak sajnos igen.

Dzsini
google...

Staphylococcus aureus:

A baktérium az egészséges emberek körülbelül 30-50 százalékának bõrén és nyálkahártyáin is megtalálható, valamint a felszíni sérüléseken. Minden élelmiszerben elõfordulhat, amellyel a baktériumhordozók érintkeztek. Ha elszaporodik (5 fok feletti hõmérsékleten képes erre), mérgezõ anyagokat, toxinokat termel. Bár a fõzés elpusztítja a baktériumot, a toxinokat nem, ezért az egyetlen védekezés a baktériumok szaporodásának megakadályozása, vagyis az ételkészítés és tárolás során biztosított maximális higiénia.

A fertõzés tünetei:
Erõs hányás, émelygés, idõnként hasmenés és gyomorgörcsök. A beteg általában nem lázas. A tünetek általában 1-8 órával a fertõzött étel fogyasztása után jelentkeznek és 1-2 napig tartanak. Legyengült szervezetû emberek és kisgyerekek számára nagyon súlyos kimenetelû lehet.

vagyis ételmérgezés

FtranX
csak nem ilyened van?

sumi
ez komoly??tényleg szeretném megtudni mi a franc ez.

Punker
estére megkérdezem neked

sumi
hali.Erre lennék kiváncsi,hogy ez mi a szösz lehet: staplylococcus aureus sepsis ??help...

← ElőzőOldal 3 / 3