37
  • arty
    Az AMD processzor uzletaga 2003ban nyereseges volt. Tudatlan maki.
  • mir
    remljük
  • mir
    nem fognak.
  • [HUN]PAStheLoD
    még akár béta stádiumban is megbukhat :]
  • dikki*yysw
    Persze, Alpha-ban már van.
  • [HUN]PAStheLoD
    szal akkor már biztos ez a 2in1 trend ..
  • mir
    "Jelenleg K8 -al próbálkoznak.
    Aztán hogy melyikel sikerül azt nem tudni."
    ez nem is baj, mert a Hyper Threadingnek éppen az a lényege, hogy nem hajt végre két kódot párhuzamosan, hanem akkor vált szálat, ha az egyik szál cache-missel.
  • mir
    "Jelenleg K8 -al próbálkoznak.
    Aztán hogy melyikel sikerül azt nem tudni."
    a fejlesztéseket mindíg hamarabb kezdik, de szerintem a K9 valószínűbb. ha jól emléxem, akkor a K9 2005ben jön, előtte pár hónappal egy duál K8at kiadni...
  • mir
    "dell:
    Az AMD idén belefullad az adosagaiba, hol lesz mar o 2005-ben..."
    megalol:)
    az AMdnek vannak adósságai,d e egy ilyen felszállóágban lévő cégtől a bankok soha a büdös életben nem vonják meg a bizalmat épp akkor, amikor lehetőségüet látnak arra, hogy visszakapják a pénzüket :D csőd szélén álló vállalatnak nem adnak 500 millió EURÓs kölcsönt, hogy építsen belőle még egy félvezetőgyárat(nem ARRÓL a 600 millióról beszélek) egy ilyen összegű hitel előtt eléggé alaposan taulmányozzák a cég helyzetét, hidd el, és ha megkapták a kölcsönt, akkor az kérdéses pénzintézet(ek) biztosak voltak benne, hogy az AMD vissza tudja fizetni.
  • mir
    "AMD is nemsokára kihozza a kétmagos procit, várhatóan már a K8-al."
    jó az K9el is.

"Én szerintem 2010 ig má megvan az összes proci csak a sufniban van és csak akkor veszik elő ha van rá kereslet! Tök jó h. ekkora tervek vannak meg minden meg 65 ös csikszélesség de előszőr megkéne oldani az átállási a fogyasztási a hőtermelési problémákat és csak ezek után tervezni előre! "
    ez a conspiracy theory... ez az első proceszorvisszahívásnál megdől. pl intel P3 1.13 GHz. nyugi: ez nem igaz.

"Ezt a ketmagos cuccot tamogatni kell softwaresen is mint a dualprocis rendszereket ?"
    igaen, ugyan az a többszálúoptimalizáció kell hozzá, mint a duál-rendszerekhez, vagy a P4 féle Hyper threadinghez.

"Kérdés, hogy mindez milyen hőtermelés mellett valósul meg. Mert ha a két processzormag egyenként a mai processzmagokhoz hasonlót teljesítményt akar, akkor bizony lehet gondolkodni valamilyen extrabrutál hűtésen, mert a léghűtés ezt már nem tudja megoldani csak hatalmas hangorkán mellett :/"
    a magnak nincs miden része megduplázva az athlonnál, így ott a hőleadás még csak a közelében sem lesz az eredeti 200%-ához.
    az intel megvalósításáról nekem jóval kevesebb információm van, attól függ, hogy osztott, vagy külön külön cache lesz a 2 magnak. a jelenlegi hő-adatokat figyelembe véve vagy osztott, de inkább a fele méretű, de külön külön cache tűnik valószínűnek. és arra valóban brutális hűtés kell
  • Eiki
    Kérdés, hogy mindez milyen hőtermelés mellett valósul meg. Mert ha a két processzormag egyenként a mai processzmagokhoz hasonlót teljesítményt akar, akkor bizony lehet gondolkodni valamilyen extrabrutál hűtésen, mert a léghűtés ezt már nem tudja megoldani csak hatalmas hangorkán mellett :/
  • asysoft
    Pontosan.
  • Steroid
    Én szerintem 2010 ig má megvan az összes proci csak a sufniban van és csak akkor veszik elő ha van rá kereslet! Tök jó h. ekkora tervek vannak meg minden meg 65 ös csikszélesség de előszőr megkéne oldani az átállási a fogyasztási a hőtermelési problémákat és csak ezek után tervezni előre!
  • Sliders
    ugyértem a procinak nem jó ha két mag között kell komunikálni mert lassitja a müvelet végzést picit
  • Sliders
    what a fuck?? csak 2006?? ne már. E téren picit laikus vagyok, de minél több mag van annál lassabb a rendszer nem?
  • Csudri #5
    lol
  • Dikkma
    AMD is nemsokára kihozza a kétmagos procit, várhatóan már a K8-al.
  • rolika
    de jó...