7
  • knwd
    #7
    És mi van ha tudom hogy ki a feladó? Akkor nem kapom meg?

    "Meng Weng Wong, az SPF vezető fejlesztője elismerte, hogy az internetezők néhány dolgot nem tudnak majd ugyanúgy megtenni, mint korábban, de szerinte a spamek és vírusok elleni küzdelem ennél sokkal fontosabb."

    És mengvengvong urat maximálisan tisztelem, de legyen szíves ne tudja már jobban hogy nekem mi a fontos, jó?

    "A módosítások önmagukban nem tudják megfékezni a spamek áradatát, de már a kezdetekben is nagy segítséget nyújthatnak a hírlevek és más tömegesen kiküldött levelek felismerésében."

    Akkor nem kaphatok SG hírlevelet? :)


  • TLoF
    #6
    Próbálj meg egy ismerteb domain nevet üzemeletni, vagy egy szervert ami hostol pár domaint... Meg fogsz lepődni, hogy milyen brutál mennyiségű az a spam amit mindenki kénytelen benyelni. És hogy a 101%-os biztonsággal spamnak minősített levelek most a 20-25%-át teszik ki az összes bejővő levélnek, a másik ugyan ennyi a virusok által küldözgetett levelek mennyisége.

    Az meg hogy regelek egy mail cimet és szólok a 4 havernak hogy ne oda irjanak, nem nagy kunszt. De egy céges évek óta bejáratott sales cimet amire reklámot költöttem, prospektusba került, névjegykártyára egy ilyen cim cseréje évekbe, és komoly összegekbe kerül. Meg egy élmény napi 100-200 szemét közül kiválogatni azt a 10-20-at ami tényleg érdekel.

    Ja igen, add hozzá hogy minél több emberrel leveleztél az adott címről annál nagyobb esélyel gyüjt valamelyik virust, és kerül ki kvázi nyilvánosra az e-mail cimed.(Pl az egyik hirlevél e-mail cim ami 2 hetente tizen párezer embernek megy, most napi 100 fölötti spamet és 400 körüli virust kap. filléres dolog...)
  • papabear
    #2
    És mennyibe kerül 100 000 "igazi" levél elküldése? (Papír, nyomtatás, bélyeg?) Szemben a 100 000 e-mail 0-hoz erősen közelítő költségével?
  • [HUN]PAStheLoD
    #1
    "Az elektronikus levelezés egyik legsúlyosabb biztonsági hiányossága, hogy gyakorlatilag bárkinek a nevében írhatunk emaileket"

    mért a sima levéllel ezt nem tehetjük meg? Sőőőt.. akkor még 1xűbb dolgunk van mert arról könnyebben elhiszik hogy real a cucc