45
Stalingrad
  • Richtofen
    #45
    Hú köszi az infókat! Meg fogom nézni
  • Axon
    #44
    Nem tudom mi alapján adja őket. Ha úgy itéli meg, hogy jól csináltál egy kűldit, akkor adja őket. Egyébként a bkportalon van egy patch, ami előcsalogatja ezt a 7 db titkos pályát és beteszi a single küldetésekbe és ezután már simán végig lehet őket játszani.

    Innen tudod lehúzni a patch-et.

    Itt a leírás hozzá:

    Secret Missions

    There are seven 'secret' missions in Stalingrad (four RKKA and three Wehrmacht) that are enabled when certain conditions are met on the maps in each campaign.
    It is possible for these maps to be played independently of the campaigns by using the custom missions patch and the instructions below:

    1.
    Create the folders Scenarios\Custom\Missions under the main Stalingrad\Data folder.
    2.
    Open the data.pak folder and click down to Scenarios\Stalingrad\Missions\Wehrmacht.
    3.
    Extract the s01, s02 and s03 folders to the Scenarios\Custom\Missions folder.
    Because the RKKA missions have the same folder names you will have to rename the folders you extracted. Rename s01 to s05, s02 to s06 and s03 to s07.
    4.
    Go back to the data.pak archive and extract the s01, s02, s03 and s04 folders from \scenarios\Stalingrad\missions\RKKA\ into the Scenarios\Custom\Missions folder.

    At this point you should have seven subfolders - s01 to s07 - in your Stalingrad\Data\Scenarios\Custom\Missions folder.

    Start Stalingrad, choose New Game, Custom Missions, Custom Maps and, if everything has been extracted correctly, you should see a list of all the secret missions (plus any other custom maps) available for selection.
  • Axon
    #43
    Itt elengedhetetlen a gyalogság remek kihasználása, és itt érdemes nagyon óvni is őket. mindenesetre a lövészárkokból is kilövik az ellenséget, kúszva nagyobb tömegben.
  • Axon
    #42
    Jó sok játék közül válogathatsz. A Rolling Thunderben sajnos nincs német kampány, csak angol-amerika (egyben).
    Itt egy teljes lista az összes megjenet játékról:

    Önálló programok nem pedig kiegészítők (alapjátékok):

    - Blitzkrieg
    - Burning Horizont
    - Rolling Thunder

    Hivatalos CDV által kiadott kiegészítők, használatukhoz valamelyik alapjáték szükséges:
    - Mission Barbarossa
    - Green Devils
    - Mission Kurks

    Ezen kívül megjelent a Blitzkrieg Anthology:
    - alapjáték (Blitzkrieg)
    - két hivatalos kiegészítő (Burning Horizont, Rolling Thunder)
    - Iron Division
    - Budapest ostroma

    Más kiadó, de agyanaz a motor:
    - Great Battles Of WWII: Stalingrad
    - Day the After (nem II. vh-s környezet, hanem a hidegháborúban játszódik)
    - Cuban Missile Crisis (A Day the After-t ezen a néven adták ki európában)
    - Cuban Missile Crisis Ice Crusader (Ez a folytatása a Cuban Missile Crisis-nak)
    - World war I
    - Монгол. Война Чингисхана

    Hivatalosan kiadott modok, de nem a CDV kiadó adta ki őket(igazi csemegék):

    - Total Mission
    - Total Mission 2 *
    - Bourning Earth
    - Desert Fox
    - Leningrad Battle *
    - Battle of Berlin *
    - Beyond Overlord
    - Talvisota
    - Frontal attack 1 (franciák készítették, francia nyelvű)
    - Frontal attack 2
    - Total Challenge 1
    - Total Challenge 2
    - Total Challenge 3
    - Total Challenge 4
    - Total Challenge 5 (ez az utolsó már nem 2. vh-s egységeket vonultat fel, hanem a modern kor harci egységeivel háborúzhatunk)



    Becsillagoztam azt a hármat, ami nekem hiányzik. A netről mindegyiket le lehet tölteni. A 3 becsillagozottat nem találtam sehol a neten, bár az egyik Blitzkrieg fan rábukkant az emule filecserélőn a Battle of Berlinre, de már hetek óta tölti és még csak 40 mega jött le. Mondjuk a Frontal Attack 1 nekem több mint 1 év alatt jött le szintén az emule-ról. Ha érdekel a Blitzkrieg téma, akkor gyere át a Blitzkrieg fórumra, ott megtalálod az az 5-6 embert, aki még játszik ezekkel a remek játékokkal.
  • Richtofen
    #41
    A titkos pályák előcsalogatásához mit kell tenni? Titkos objective-ek vannak elrejtve valahol?
  • Richtofen
    #40
    és úgy veszem észre sokkal nagyobb szükség van a gyalogságra mint más játékokban
  • Richtofen
    #39
    Azt hittem már senki nem olvassa ezt a topikot ;)

    Én nemrég kaptam rá a BK1 alapú játékok ízére, nagyon élvezem; most a német hadjáratokat akarom egyenként végigjátszani. A BK1-el végeztem, a Burning Horizont és a Stalingrad-ot nyomom párhuzamosan, aztán jöhet a Rolling Thunder, Mission Kursk, Mission Barbarossa, Green Devils, stb, meg még amit meg tudok szerezni... ;)

    A Stalingrad-ről valamelyik nagy játékmagazin weboldalán olvastam, hogy azért nem aratott nagy sikert, mert túl nehéz. Hát van benne valami...
  • Axon
    #38
    Talán az egyik legjobb Blitzkrieg alapú játék. Nagyobbak és ezáltal reálisabbak a lőtávok és a találati pontosság is rosszabb mint az alap Blitzkriegben, de ezáltal reálisabb is. Másabb taktikát kell kidolgozni az biztos. Ettől függetlenül sokkal szebb mint az alap Blitz.
    Nagyon hosszú és igazán nehéz kampányok vannak benne. Én a német kampányt végig toltam, de az orsz még annál is jóval hosszabb. Abba éppen csak belekezdtem.
    Érdekesség, hogy az orosz és német kampányban is vannak titkos pályák, amelyeket megkaphatsz. A német kampányban 3 titkos pálya van és én ebből kettőt megkaptam. Orosz kampányban 4 titkos pálya van.
    Érdekesség még, hogy a német kampányban két pályán is megjelenik egy német prototipus tank a Sturet Emil. Brutális tűzerejű, de vékony páncélzatú.

    Ott van a képen mind a kettő:

  • Richtofen
    #37
    A német kampány 3-4. pályáján járok. Igazán nehéz ez a játék. Úgy tűnik sokkal nagyobb az egységek lőtávolsága, és nehezebb sikeres találatot elérni (sokkal több a célt tévesztett lövés), mint BK-ben.
  • sir Hunnish
    #36
    Ha valaki egyszer tudna nekem segíteni az nagyon jó lenne.Van 1 pálya amivel nem tudok megbírkózni.Az a feledat,hogy törjek át egy 3 sávból álló lövészárokrendszert.Ez a pálya már bőven az orosz pályák egyikén található.Már kiírtoottam mindenkit,de még mindig nem ért véget.Írta,hogy lőjek tüzérségi tüzet meg használjak repülőket.Legyen szíves valaki segítsen!Előre is köszönöm!
  • sir Hunnish
    #35
    Ha valaki egyszer tudna nekem segíteni az nagyon jó lenne.Van 1 pálya amivel nem tudok megbírkózni.Az a feledat,hogy törjek át egy 3 sávból álló lövészárokrendszert.Ez a pálya már bőven az orosz pályák egyikén található.Már kiírtoottam mindenkit,de még mindig nem ért véget.Írta,hogy lőjek tüzérségi tüzet meg használjak repülőket.Legyen szíves valaki segítsen!Előre is köszönöm!
  • ChevyG #34
    emberek! jo ez a játék!
  • ChevyG #33
    nekem asszem a demo simán fölment
  • burninhell
    #32
    nekem se m1
    ugyanez a bajom...
    lefagy a betöltés
    de sztem a gépem szar hozzá má
  • ChevyG #31
    akko valami gány van nálam, majd utána nézek
  • Axon
    #30
    Nekem simán elindult, nem volt vele semmi gond. Telepítés után be kell másolni a crack-et, de látom te eddig el sem jutottál. A telepítőnek meg gond nélkül fel kellene mennie. Semmilyen védelem nincs a telepítőn, a játék indításához meg ott a crack.
  • ChevyG #29
    nálam nem indul. elinditom a setupot, tölt ezzerrel és megfagy minden más progi.
    van valami védelem stb?
  • Axon
    #28
    Igen, ezen a néven jelent meg.
  • ChevyG #27
    Great Battles Of WWII - Stalingrad?
  • Axon
    #26
    Nyomultam vele egy kicsit, így vannak tapasztalataim.

    - Először is. A házakban rejtőző katonákat nem érdemes a gyalogsággal támadni, mert hamar elvérzenek, minden eredmény nélkül. A tankokkal kell rommá lőni a házakat, ami egy idő után nagyon unalmas.
    - A gyalogság viszont a tankokkal szemben nagyon is szívós, talán túl szívós is. Négy tankkal lőttem folyamatosan egy hasaló gyalogost és 7-8 sorozatot is kibírt a katona. Ez kb. 30 ágyúlövés és közben folyamatos géppuskatűz.
    - Nincs a küldetések előtti egységmenedzselés. Tehát nincsenek core (állandó) egységek így nem lehet fejleszteni őket. Így nem is érdemes nagyon vigyázni az egységeinkre, mehet a mindent bele taktika. Ezért nincs egység fejlődés sem, vagy legalábbis semmi értelme, mivel egyetlen pályán nem igen tudnak rangot ugrani az egységek.

    Na egy kis pozitívumot is. Igazán szépen kidolgozottak az egységek. Remekül meg lehet őket különböztetni. Némelyekre ládák, vagy zsákok vannak rögzítve, ezzel is hangsúlyozva a különbségeket.
  • burninhell
    #25
    hi all

    lenne 1 olyan problémám h a játék nem akar elindulni
    elindítom az exe-t és csak tölt aztán lefagy...
    meg van crackelve mégse m1
    lehet h a gépem szar má hozzá?
    thx bye
  • Serpa
    #24
    akkor az.
  • grebber
    #23
    Szerintem ez 2005-04-19 Great Battles Of WWII: Stalingrad (c) DTF Games RELOADED 99x15 MB az.
  • Axon
    #22
    Kipróbáltam.
    Elöljáróban annyit, hogy nem eröltették meg magukat az intróval. Néhány korabeli filmrészlet összevágva. Viszont a kampány indításakor is levetít egyet, azt viszont nem tudom, hogy minden pálya előtt lesz-e. Német kampányt indítottam, de itt is főleg oroszokat mutattak, na meg a nyitó filmben is.
    Egységek remekül kidolgozottak és az emberek is sokkal jobban vannak ábrázolva.

    Egyelőre eddig jutottam.
  • Axon
    #21
    Pedig nekem nagyon annak tűnik.
    Megpróbálom minél hamarabb leszedni és kipróbálni.
  • Serpa
    #20
    nem.
  • Shep
    #19
    Ez az ami kint van nforce-on?
  • Axon
    #18
    Próbálta már valaki?

    Elsőre nagyon Bltzkrieg benyomása van az embernek. Még a menük is olyanok csak megváltoztaták a betűtípust és a színét :-)

    Pozitívumok:
    - Mindkét oldallal lehet nyomulni, németekkel és oroszokkal is. Bár volt egy gyanum, hogy csak oroszokkal lehet majd, mivel oroszok készítik és csak sztálingrádról szól. Mondjuk a németek Axis-nak vannak megadva, ami esetleg reményt adhat arra is, hogy más nemzetek egységei is benne lesznek (pl. Olasz, Spanyol, Magyar, Román(fúj)). Az orsz oldal viszont nem Alies néven szerepel hanem Red Army, gondolom ez elég egyértelmű.
    - Német oldalról nézve az egységek itt már szürke festésűek. Két új egységet találtam a Pz IV F1-et és a zsákmányolt T34-est. Ez utóbbin egy nagy vörös horogkeresztes zászló van, gondolom a légierő miatt. Apró ötlet de jó. Javító kocsi viszont teljesen másképpen néz ki, de funkciója ugyan az.
    - Orosz oldalról indítva csak gyalogosokat kaptam. Már a német küldetésben is feltünt, de itt aztán már pláne, hogy sok gondot fordítottak a gyalogos egységekre. Sok féle van és jól megkülönböztethetők, nem úgy mint a blitzkriegben. használhatóságukat nem tudtam még igazán felmérni. Itt fel is tünt egy bug. Rohamozó gyalogos letérdelt és a térdén csúszva halad, olyan sebeséggel mintha futna. Nem térden mászott, hanem mintha golyós csapágyakon csúszott volna. Szörnyű volt látni.
    Éppen csak elindítottam mindkét küldetést így több észrevételem egyelőre nincs.

    Így elsőre egy kicsit átpofozott (nem feljavított csak megváltoztatott) Blitzkrieg kiegészítő lemeznek tünik az egész. Annak mondjuk biztosan jó lesz.
  • grebber
    #17
    Töcsük :)
  • Serpa
    #16
    DEMO
  • Voltan
    #15
    A Blitzkrieg szerintem zseniális volt, remélem ez se lesz rossz...
  • Serpa
    #14
    ez is nemsoká itt van ...
  • grebber
    #13
    Stalingrad GOLD

    [2005-02-15 @ 18:41 - ZeroCool]

    Újabb második világháborús stratégia került aranylemezre a mai napon. Ezúttal a Blitzkrieg módosított enginejére épülő Stalingrad készült el, melyben 1942 júniusa, és 1943 januárja között játszhatjuk újra a történelmet. A hivatalos európai megjelenés 2005 március, valamivel később pedig várható egy különleges kiadás némi extrával.

    Info: Gamestar
  • Serpa
    #12
    Stalingrad Videó (0.45 MB)
  • grebber
    #11
    3 kis video amin egy T34-Uralmash csütörtököt mond!

    Hát nem valami extrémbrutál!Láttam már 1000x jo.bbat is
  • grebber
    #10
    Képek
  • Axon
    #9
    Hát ez igen vérszegény kis bemutató volt.
    Ezt csinálták hosszú hónapokig. Ezt egy rövid délután alatt össze lehet dobni.
    Azért jöhetne már valami komolyabb bemutató is. A Blitzkrieg 2-ből például a napokban mutattak be egy nyálcsorgatós trailert. Ha nem siet a Stalingrad akkor nem sok érdeklődés lesz iránta.
    Nem is beszélve a most megjelenő Panzers-ről és a napokban megjelenő - a cd galaxisban már rendelhető - Soldiers -ről, ami szerintem az első überállat 2vhs rts a sudden strike után.
  • Serpa
    #8
    "Stalingrad mozgóképes szilánkok !

    A szilánkokat tessék szó szerint érteni: a DTF Games által hegesztett Stalingrad-ból [a második háború egyik legkegyetlenebb csatáját / ostromát bemutató real-time startégia - a játék a Blitzkrieg erősen módosított enginejét használja] érkezett videóanyag - a lenti csomagban három nagyon rövid videót talélhattok, ezek egy T-34 harckocsi pusztulását mutatják be több perspektívából. Tenyerljetek rá az alábbi linkre:"

    Stalingrad videószilánkok

    by 576.hu
  • grebber
    #7
    Na ez szintugy megy az E3-ra.
  • zaki
    #6
    LOOL :DDD